חזרנו מצפון אנגליה
-
וואו עמיחי, ריכזת כאן מספיק סיפורי טיול לעשור...כל הכבוד. אני רואה את האשכול הזה נכנס לפנתיאון סיפורי הטיול המצוטטים של הפורום…
מוסיפה כאן לטובת הקהל גם קישור לטיול שלנו בוויילס [דרום ויילס]
-
עמיחי, מורידה בפניך את הכובע על הסיכום המושקע והמפורט ועל כל סיפורי הטיול הרלוונטיים שצירפת בסופו.
(אגב, לא הכרתי את אשכול התודה של אפרת ומאוד אהבתי את הרעיון )
כמו כמה שכבר פיקפקו לפניי ...לא בטוחה אם הנוף מספיק ירשים אותנו , בכל הקשור לאזור הפיק לפחות , ובוודאי לאחר הטיול האחרון שלנו , אבל בכל זאת מתחילה להימשך לאנגליה ולחשוב עליה כאופציה , ולו בגלל השפע והגיוון לטיול משפחתי. לך בוודאי יש תרומה לכך שיש מצב שאשכנע את בעלי לעבור לנהוג בשמאל.
תודה רבה על השיתוף והאם נשאר לך כוח לספר גם על אתונה ??
עדי
-
עמיחי
כל הכבוד על סיפור הטיול שלך.
שיחק לכם המזל שלא קרה לכם פנצ’ר ולא בדקתם את איכות השרות של AA.
תודה שאספת את כל הקישורים האלו.
מי כתבה שאין כמעט חומר בעברית על האזור?
אלעד
-
עמיחי,
מצטרף לקודמיי, כל הכבוד ותודה רבה על הסיכום המעניין והמועיל מאוד.
היו לרשותנו בטיולנו הקצר רק כחמישה ימים בויילס, אז לא היה זמן למקומות נוספים מעניינים, כמו המכרות היפים שהזכרת למשל, ערוץ הפיות וכו’.
לא היינו ב-swallow falls מפני שהבנתי שהזרימה שם יחסית חלשה באותה עת, אז ויתרנו… אבל נראה שאתם הרווחתם בגדול! הזרימה נראית מדהימה ומרשימה ביותר, בטוח חזקה יותר ממה שהיה כשהיינו. כיף לראות!
אכן ליהנות מנופים יפים אתם בהחלט יודעים
תודה רבה על המילים החמות. אנחנו לא ממש מיטיבי לכת, אגב. המסלולים בהם טיילנו הם די משפחתיים (מעדכן בנוסף שבקיץ 2017, שנה לאחר ביקורנו, התקינו גשר חדש [לדעתי חבל, זה מעט פוגם בטבע ובדרמטיות של המקום] מעל אותו מפל גבוה שהיה קצת מסובך לעבור “עצמאית”, אז עכשיו ממש קל!). אם תגיעו לאזור שוב בעתיד, ממליץ מאוד לטייל שם.
מצרף שתי פנורמות שתגרומנה לך לרצות לחזור

-
סוף סוף גם אני השלמתי קריאה.
שרשור מאלף! תודה!
תודה גם לאוליב, שמשום מה הצלחתי לפספס את סיפור הטיול שלך לדרום וויילס, ודווקא חיפשתי בנרות ולא מצאתי כמעט כלום בפורום על דרום וויילס.
-
מיתוסים ומציאותרציתי להתייחס לכמה מיתוסים שעולים הרבה בדיונים בפורום. כל מה שאני כותב כאן זה לדעתי האישית, כמובן, ולפי הבנתי.
מיתוס 1: אנגליה זו לונדון ולונדון זו אנגליה
לפני הרבה שנים הציבור בישראל ידע שטסים לפריז כדי לטייל בצרפת, טסים לרומא כדי לטייל באיטליה וטסים ללונדון כדי לטייל באנגליה. עולם התעופה השתנה והשתכלל, ורבים יודעים היום שאפשר לטוס לבאזל, ולא לברלין, כדי לטייל ביער השחור, אפשר לטוס למילאנו, ולא לרומא, כדי לטייל בגארדה. אבל לרבים עדיין ביקור בלונדון הוא חלק אינטגרלי בטיול באנגליה. בטיול הזה טיילנו באנגליה בלי לעבור בלונדון, ולא הרגשנו בחסרון. ללונדון מגיע הרבה כבוד וגם טיול מיוחד בשביל העיר הנהדרת הזו.
מיתוס 2: נהיגה בשמאל היא קשה
בכל שנה מיליוני תיירים אנגלים נוסעים לכל העולם, שוכרים רכבים ועוברים בטיול מנהיגה בשמאל לנהיגה בימין. במקביל, בכל שנה מיליוני תיירים מגיעים לבקר באנגליה (וגם באוסטרליה וניו זילנד) וגם הם עוברים בטיול לנהיגה בשמאל. הרוב המוחלט של התיירים האלה אינם נהגים מקצועיים, אין להם יכולות על בנושאי קורדינציה, ובכל זאת מסתבר שהמוח האנושי הוא מכונה מופלאה, ומיליארדי שנות אבולוציה עוזרות למוח להתרגל, במהירות, למצבים חדשים.
אז נכון, בהתחלה זה מרגיש ממש מוזר. הפעם הראשונה שנכנסים לרכב (לצד הלא נכון), הכביש הראשון, הכיכר הראשון, האוטוסטרדה הראשונה, העקיפה הראשונה. אבל כולם מתרגלים. הסטטיסטיקה מעידה על כך שהתיירים באנגליה לא גורמים לתאונות יותר ממדינות אחרות… צריך רק לזכור שכאשר חוזרים צריך להתרגל לצד השני...
מבין לגמרי את החשש של רבים. גם לי היה חשש כזה. אבל בסופו של יום זו הרי גם חוויה. והרי לשם מה אנחנו מטיילים, אם לא בשביל לצבור חוויות?
מיתוס 3: אנגליה מדינה יקרה לטיול
לפי הניחוש שלי, למיתוס הזה יש 2 מקורות. הראשון הוא שבעבר, לפני הרבה שנים, כאשר הפאונד היה שווה 9 שקלים, אכן היה יקר לנסוע. אבל היום הפאונד שווה פחות מ5 ש”ח. המקור השני קשור לזה שלונדון, כעיר גדולה ומבוקשת מאוד, היא גם עיר יקרה מאוד. אני מניח שמטיילים רבים רואים בלונדון את אנגליה (ראו מיתוס 1). אבל מחוץ ללונדון, במחוזות הכפריים, לפחות אלו שאנחנו טיילנו בהם, ראינו שאנגליה בכלל לא יקרה לטיול. לפחות לא לטיול בסיגנון שאנחנו בחרנו. מחירי הטיסות של איזי למנצ’סטר היו זולים מאוד (יכול להיות שהשנה זה השתנה), מחירי הלינות היו דומים לשאר המדינות במערב אירופה (בהשוואה לפי גודל, איכות ומיקום), מחירי המזון בסופר זולים. השכרת רכב – אולי הכי זולה שהייתה לנו (בהשוואה לרכבים באותה קטגוריה), דומה למחירי גרמניה. מחירי האטרקציות – חלקם זולים, חלקם יקרים. אבל במינון שלנו היו גם המון אתרים בחינם לגמרי (כאלה שבמדינות אחרות משלמים עבורים סכום נאה), פסטיבלים נהדרים בחינם לגמרי, וכמובן אתרי טבע שרובם בחינם. במסעדות לא היינו הרבה, אבל אלו שהיינו בהן היו זולות יותר מאשר המקבילות במדינות אחרות.
סה”כ הטיול באנגליה לא היה יקר בכלל. למען האמת הטיול היה הרבה יותר זול מטיול בהולנד, יעד פופולרי מאוד.
מיתוס 4: הבריטים לא נחמדים
יצא לי לשמוע כאן ושם את המיתוס הזה. אולי זה קשור שוב לכך שאנגליה זה לא לונדון? יצא לנו להיתקל, לפגוש ולשוחח לא מעט עם בריטים רבים, אנגלים ווויילשים. ההתרשמות שלנו חיובית מאוד. הבריטים אוהבים מאוד תיירים, חביבים מאוד, רוצים מאוד לעזור. כמובן גם יותר קל להם לעזור כי אנגלית הם הרי מבינים. למי שקרא את השירשור, הסיפור של הבריטי שהחליף לי, ביוזמתו, את השטרות הישנים, היה פשוט מאלף מבחינתנו, וגם מרגש מאוד.
גילינו גם הרבה אהבה לישראל ולישראלים. זה הפתיע אותנו מאוד לטובה. מסתבר שיש בריטים רבים שאוהבים את ישראל, את הישראלים, וגם משתתפים באופן פעיל בפורומים ובקהילה בתמיכה בישראל.
מיתוס 5: אנגליה זה טיול למתקדמים
זה אולי המיתוס הנפוץ ביותר, גם כאן בפורום וגם בשיחות שלי עם מטיילים אחרים. בכל פעם שיש שאלה בפורום לגבי יעד לטיול משפחתי ראשון, מייד מציעים לשואל יער שחור, הולנד, אוסטריה, צפון איטליה.
היתרון הגדול של היעדים שהוזכרו, ביחד עם עוד כמה יעדים די פופולריים, הוא שיש שפע של מידע בעברית, מסלולי טיול, וגם ספרי טיולים טובים. למי שמחפש טיול פשוט, קל וללא השקעה רבה, קל מאוד לקחת מסלולים מוכנים ולבצע אותם כלשונם.
אבל יש עוד סוגים של מטיילים – אלה שמוכנים, ואולי גם רוצים, להשקיע זמן בהכנה לטיול. מטיילים כאלה ימצאו שפע של מידע לטיולים באנגליה – באנגלית.
כמובן גם אתרי האינטרנט של המקומות השונים הם כולם באנגלית, מה שמקל מאוד על התיכנון.
מיתוס 6: אנגליה זה טיול שלא מתאים למשפחות
מבחינת התאמה למשפחות – לדעתי המגוון, הכמות והאיכות של האתרים שמתאימים לילדים לא נופלת, ואולי אפילו עולה, על רוב היעדים הפופולריים. אנגליה גם מתאימה מאוד לטיולי כוכב – ואפשר להתמקם בכל אחד מהאזורים התיירותיים הראשיים לטיול כוכב מהנה. בטיול שלנו בחרנו רק 2 אזורים מתוך מגוון האזורים שיש.
מיתוס 7: באנגליה אין נופים
כידוע הרי האלפים לא נמצאים באנגליה. אבל בהחלט יש באנגליה טבע ונופים מרשימים מאוד. אנחנו במיוחד אהבנו את נופי הפארק הלאומי סנודוניה (בצפון ויילס), ולפי התמונות שראיתי, גם מחוז האגמים מרשים מאוד.
-
תודה רבה עמיחי! כמי שכתב מספר סיכומי טיול, אני יודע כמה זמן והשקעה זה דורש, ואני בטוח שעוד רבים כמוני ישתמשו במידע הרב ששיתפת פה. מעריך מאד את העזרה הגדולה שלך באופן ציבורי ופרטי.