ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בחירת יעד טיול משפחתי כשר באוגוסט

פורום טיולי משפחות
    16
    26
    11461
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מרגנית פרץ
      מרגנית פרץ נערך לאחרונה על ידי

פעם ראשונה שלנו בחו”ל עם הילדים (הכי גדול בין 12). אנחנו מחפשים יעד לא רחוק מדי ורוצים לרכוש כרטיסים כבר עכשיו כדי להוזיל עלויות. 

אנחנו מעוניינים בכשרות (אפשרות לטיול מאורגן או יעד שקל להסתדר עם אוכל – לא בא לנו להתחיל לחפש כל היום מוצרים כשרים או לבשל בעצמינו כל יום...)

הרבה אטרקציות מגוונות לילדים כדי שלא ישתעממו. ספארי, חופים, פארקים….

עד 10 ימים.

היינו שמחים אם היינו מוצאים מקום עם שווקים מעניינים. 

לא מעוניינים להתקע בכפר נופש בבריכה.

לא מחפשים טיול עם טרקים רגליים ארוכים (לא נראה לי שהילדים יעמדו בזה).…

וכמובן מכיוון שאנחנו 7 נפשות מחפשים מקום במחיר שפוי שיאפשר לנו חופשה ברמה טובה. 

ממש אשמח לקבל המלצות וסדר גודל של עלויות כולל הכל…..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • daniel 0
        daniel 0 נערך לאחרונה על ידי

אחד-אחד,

ספארי עם חופים יש לך באפריקה וזול-זה לא.

לטיול מאורגן אתה לא צריך להזמין טיסות,אתה קונה חבילה. ואם אתה מציין את עניין התקציב, עם חברה דתית ואוכל כשר לשבעה באוגוסט, צריך למשכן את הבית.

נשארת עם טיול עצמאי בסמוך לקהילה יהודית, 

מציע לבדוק את צפון איטליה-וונציה האגמים ומילאנו \רומא במחיר בינוני, או צכיה\הונגריה\פולין במחירים זולים יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

קצת אוקסימרון

יש אופציות שונות של טיולים ונופשים למשפחות דתיות בכמה וכמה אתרי נופש באירופה.

היתרון-יש מטבח כשר, יש מינין יומי .

החסרון- המחיר גבוה מאד.

אלו עסקאות שמגיעות  “דיל” סגור- טיסה-לינה ורכב. 

דוגמאות לא מחייבות-רק להתרשם

האופציה שרוב המשפחות הדתיות בוחרות-

בישול עצמי, כן , כל מה שאתם לא רוצים

היתרון- מטבח כשר, מחיר שפוי , אפשר גם למצוא טיסות זולות יותר ולינה גם.

החסרון-להסחב עם פרודוקטים מהארץ, לאסוף מידע על קניות כשרות ביעד.

אין מיניין.

עכשיו תחליטו מה יותר משמעותי וחשוב לכם.

• טלי 123
            טלי 123 נערך לאחרונה על ידי

מציעה להסתכל באתר מטיילים בכיפה, יש שם הרבה רעיונות לטיולים כשרים (באופן עצמאי).

• אוליב י
              אוליב י נערך לאחרונה על ידי

כיוון שציינת שזה טיול ראשון שלכם, ומשאלתך אני מבינה שחסר לכם מידע בסיסי, אנסה לענות אחד אחד על מה שכתבת ואז תוכלו לעשות סדרי עדיפויות ולהחליט על מה אתם מוותרים ומה אתם בוחרים. 

אנחנו מחפשים יעד לא רחוק מדי ורוצים לרכוש כרטיסים כבר עכשיו כדי להוזיל עלויות. 

יעד לא רחוק מדי=בדרך כלל איים בים התיכון [כרתים, קפריסין] או אירופה. 

ליעדים אלו יש מגוון חברות לואו קוסט שטסות. לגבי לואו קוסט כדאי לעשות חיפוש בסיסי בגוגל ולהבין איך הן עובדות בעיקר מבחינת עלויות [כרטיס בסיסי לא כולל הושבה, מזוודה, אוכל או כל דבר אחר חוץ מתיק עליה למטוס]. 

חלק מהחברות עושות סיילים ידועים מראש וחלק פחות. 

מציעה לכם לעשות חיפוש באתרי חיפוש טיסות ולהתרשם מהמחירים האפשריים ליעדים אפשריים. באופן כללי מיומנות=הוזלת מחירים, כלומר ככל שתתעסקו יותר עם חיפוש טיסות כך תבינו יותר מי נגד מי ואיזה יעדים בעצם מתאימים להגדרות המחיר שלכם. 

טיסות באוגוסט זה דבר לא זול גם בחברות לואו קוסט, גם כאן תלוי לאיזה יעד כמובן. 

אנחנו מעוניינים בכשרות (אפשרות לטיול מאורגן או יעד שקל להסתדר עם אוכל – לא בא לנו להתחיל לחפש כל היום מוצרים כשרים או לבשל בעצמינו כל יום...)

כשרות מאורגנת מייקרת את הטיול באופן משמעותי מאד. 

טיול מאורגן – יקר בהרבה [וכבר קישרו כאן לפני לדוגמאות]

מלונות כשרים – לא רבים, מאד יקרים והרבה פעמים לא שוים את מחירם

מסעדות כשרות – יקרות ולא בכל מקום זמינות

לכן כאן תצטרכו להחליט על מה אתם מוותרים – האם אתם מוותרים בסעיף התקציב [ואז משלמים הרבה אבל מקבלים אוכל מוכן] או מוותרים בסעיף הנוחות [ואז מבשלים לבד את הרוב, אבל חוסכים משמעותית בסעיף התקציב]. 

יש כאן לא מעט  משפחות דתיות ששיתפו סיפורי טיול, בדירה עם מטבח זה כנראה לא מסובך. 

הרבה אטרקציות מגוונות לילדים כדי שלא ישתעממו. ספארי, חופים, פארקים….

עד 10 ימים.

גם כאן, אטרקציות הן לרוב בתשלום. ספארי לא משתלב עם יעד קרוב, כי באירופה אין ספארי. חופים יש כמעט בכל מקום, אז את זה קל להשיג. במדינות שונות באירופה יש מדיניות שונה לגבי כניסה לאתרים – יש מדינות שבהן יש אטרקציות חינמיות רבות באוגוסט כמו פסטיבלי רחוב ומוזיאונים פתוחים, הנסיון שלי הוא מאנגליה והוא מאד חיובי, ויש מדינות שבהן הרוב עולה. אם “פארקים” זה פאר שעשועים, זה עולה כסף. אם פארקים זה פארק ירוק עם מקום לרוץ ולהאכיל סנאים, זה בדרך כלל לא עולה כסף. אני באופן אישי ממליצה לחפש עניין ולא בהכרח ריגוש. אצלנו זה עובד. 

בנוסף, קחו בחשבון שעשרה ימים=שמונה בפועל, כי יום הטיסה ויום החזרה “מבוזבזים”. 

היינו שמחים אם היינו מוצאים מקום עם שווקים מעניינים. 

לא מעוניינים להתקע בכפר נופש בבריכה.

שווקים מעניינים תציע לכם כל עיר אירופאית גדולה. “מעניינים” הגדירו תחומי עניין ותקבלו כאן המלצות בשפע. 

לא מחפשים טיול עם טרקים רגליים ארוכים (לא נראה לי שהילדים יעמדו בזה).…

בכל מדינה שתבחרו באירופה יש מסלולים בכל רמות הקושי, צריך רק לדעת לחפש ואפשר כמובן לחפש כאן ולשאול כאן לאחר שתבחרו את היעד. אנו הלכנו במסלולים שמתאימים להליכה של בני שנה וחצי ושנתיים, זה לגמרי קיים. ככה שלפחות לדעתי כדאי לחפש גם טבע ולא להמנע מפחד לקושי. 

וכמובן מכיוון שאנחנו 7 נפשות מחפשים מקום במחיר שפוי שיאפשר לנו חופשה ברמה טובה. 

גם כאן, תצטרכו להחליט מה הכי חשוב לכם. גם אנו 7 נפשות ולדעתי המחירים שבהם שכרנו דירות היו טובים, אבל בהעדר הגדרת תקציב ויעד [“כמה שפחות” זו לא הגדרה...] קשה לעזור. נכון שבאירופה קשה לפעמים למצוא לינה למשפחה בגודל זה אבל זה לגמרי אפשרי. לאחר שתחליטו על היעד תוכלו להעזר כאן בהמלצות. 

ממש אשמח לקבל המלצות וסדר גודל של עלויות כולל הכל…..

כיון שכתבת שזה טיול ראשון, לדעתי סדר הדברים צריך להיות כזה:

א. הגדירו תקציב מינימום ומקסימום – לפי זה יהיה אפשר לעזור עם יעדים

ב. הגדירו מזג אויר אם זה משנה

ג. קבלו החלטה בעניין האוכל

ד. כתבו יותר לגבי תחומי עניין ומה חשוב לכם לעשות, כי מה שכתבתם כאמור מתנגש עם הגדרת “כמה שפחות תקציב”

ה. ועם עצמכם – לעשות תיאום ציפיות עם הילדים, הם כבר מספיק גדולים כדי להרוס טיול אם אין תיאום ציפיות איתם

ובכל זאת כדי לתת איזושהי מסגרת להתחלה – 

הטיול שלנו ביולי 2017 לאנגליה כלל 16 יום, 3 טיסות, 2 מלונות ללילה אחד [אחרי טיסות], 4 דירות בישול עצמי, רכב ל10 ימים ובשאר תחבורה ציבורית, ללא שופינג, ללא מסעדות, עלות סך הכל כ30,000. זה נחשב זול לאנגליה בקיץ.

• Tallula
                Tallula נערך לאחרונה על ידי

הרבה שנים לא יצאתי לחו”ל בגלל העלות הגבוהה של “טיול כשר” שהוא בדרך כלל טיול מאורגן.
                לפני שנתיים החלטתי לשמוע קצת חוויות מחברים ומכרים שמצד אחד לא מוותרים על חו”ל בגלל כשרות ומצד שני לא ממשכנים את עצמם כדי לממן טיול משפחתי. מאז נסעתי וטיילתי בכמה מדינות בכל מיני הרכבים משפחתיים ולא נפגמה ההנאה שלנו מהטיול...

הפיתרון – טיסת לואו קוסט, דירת AirBNB + הבאת כלים בסיסיים מהבית, הבאת מוצרי מזון בסיסייםוקנייה בסופר מקומי כשר או בסופר רגיל מוצרים שאין בעיה איתם (ביצים, ירקות, פירות וכו’).

יש לי סט כלים שרכשתי במיוחד לנסיעות לחו”ל שאני לוקחת איתי במזוודה, ובטיסה האחרונה שלי אפילו נכנס לי הכל לטרולי כי לא רציתי לשלם על מזוודה נוספת – סיר ומחבת מנירוסטה דקה וקלת משקל. צלחות פלסטיק דקות, סט סכום פשוט, כפות מעץ, קרש חיתוך דק מאוד, תבניות חד פעמיות וכדומה. כל הכלים האלו לא שוקלים הרבה וקל להכניס אותם למזוודה. אני גם נוהגת לקחת איתי צידנית רכה כדי שאוכל לקחת איתי את ארוחת הצהריים בכל יום.
                ההתנהלות היא יחסית פשוטה – בבוקר מכינים ארוחת בוקר וכן סנדוויצ’ים לארוחת הצהריים שלוקחים בתיק או צידנית ובערב כשחוזרים לדירה מכינים ארוחת ערב.

לשבת אפשר לקנות דג כשר כמו סלמון ולבשל כמו שמבשלים בבית ואני משאירה את התנור שבמטבח על חום של 100 במשך כל השבת כך שאוכל לחמם את האוכל בתבניות חד פעמיות שהבאתי איתי מהארץ (במקום פלטה). ניתן לבחור את הלינה בשבת באיזור שבו יש בית חב”ד או קהילה יהודית מתפקדת ולהנות גם מתפילות השבת של הקהילה המקומית.

מעבר לעובדה שניתן באופן הזה לשמור על כשרות במהלך טיול כמעט בכל מקום זה גם חוסך הרבה מאוד כסף וזה גם לא מאוד מגביל את האיזורים שבהם ניתן לטייל...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • קניוניניג
                  קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שאוליב סיכמה הכל בצירה מעולה.

לתוספת,

ניתן לשלב לינה בדירה ליד מלונות כשרים ואז יש גם אופציה של קניית ארוחות או מנין.

מלונות כשרים ניתן למצוא בקאנזי בדולומיטים, סרפהאוס באוסטריה, וישנם כאלו שנפתחים בכל פעם במקום אחר.

• אוליב י
                    אוליב י נערך לאחרונה על ידי

רק מתקנת: הפירוט שנתתי היה ביולי 2018 [טעיתי בכתיבת השנה]

• קרן_3400936
                      קרן_3400936 נערך לאחרונה על ידי

טבריה 😝

• Sailor
                        Sailor נערך לאחרונה על ידי

יש מלונות כשרים באירופה.

במקרה יצא לי ללון בפנסיון ליכטנשטיין בוינה, במאה שעברה, ונאלצנו לסבול ארוחת בוקר כשרה.

יש עוד כאלה, אני מכיר את זה במקרה, כי המליצו עליו כזול, טוב ובמיקום מדהים, כמה דקות הליכה משוטנטור.

אז חפשו כאלה ובנו מסלול בהתאם.

בטלפון תוכלו לבדוק עם כל מלון כשר לגבי ארוחות נוספות או מצרכים כשרים.

• nirit_mz
                          nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

התשובה של אוליב מעולה וממצה.

באתי רק להוסיף שכל שנה, קצת אחרי פסח, מופיעים פרסומים בעלוני השבת (בעיקר בעלון “שבתון”) על מלונות כשרים שצצים באירופה לחודשי הקיץ בלבד. חברת התיירות שמפעילה אותם משווקת לרוב דיל של טיסות + העברות + טיולים יומיים (כדי שתוכל להרוויח גם על המלון וגם על הטיסות והטיולים). אבל לפעמים אפשר למצוא חברה שמסכימה למכור רק לינה, ואתם דואגים לטיסה ולרכב. עשינו את זה בפסח. זה היה מאוד נח, אבל עדיין לא זול במיוחד: טיול של 9 ימים (שבתוכם היו 2 ימי חג ושבת) לקרואטיה-סלובניה עלה לנו קרוב ל-40,000 ש”ח למשפחה בת 6 נפשות. ממה שהבנתי, טיול דומה שנעשה באופן עצמאי, אמור לעלות פחות מ-30,000 ש”ח.

• dinz
                            dinz נערך לאחרונה על ידי

אנחנו לנים תמיד בדירות זולות ליד מלונות עם מניין שמאפשרים לקנות אצלם לחם וחלב. ניתן גם לקנות ארוחות שבת אך מאד מאד יקר.

את השאר אנחנו מביאים מהארץ ומשלימים בסופרים המקומיים מה שאפשר.

אופציה לטיול עם מוצרים כשרים יחסית בשפע – העיירה אקס לה בן באזור האלפים הצרפתיים – קיימת שם קהילה חרדית וישנה חנות למוצרים כשרים. היא רחוקה כשעה וחצי משמוני וכחצי שעה מאנסי.

אופציה נוספת זה אמסטרדם וממנה לצאת לטיולי יום בהולנד, גם שם תמצאו שפע מוצרים כשרים ומסעדות כשרות. אך כמובן אמסטרדם יקרה מאד.

גם בעיירה הינטרגלם באוסטריה (אזור זלצבורגלנד) ניתן להסתדר מעולה אם אתם שם אחרי תשע באב. יש שם חנות כשרה עם יחסית הרבה מוצרים שמוכרת אוכל מבושל כל יום ולשבת. (נכון לשנים האחרונות כולל 2018)

אם רוצים גם לטייל בזול וגם כשרות - זה לא באמת מסתדר ביחד, טיול כזה לא יוכל להיות טיול של הנאה מאוכל, הכי הרבה שאפשר להגיע אליו זה אוכל כמו בבית שתבשלו בעצמיכם בדירה...כאמור אנחנו עושים זאת, המחירים של טיולים מאורגנים כשרים גבוהים מאד וממילא אנחנו אוהבים להיות עצמאיים.

• מרגנית פרץ

תודה רבה על ההסבר המפורט – עזר לי מאוד!!!. אני מבינה שאנחנו צריכים רגע לעשות סדר בסידרי העדיפויות ובתקציב שלנו...

• מרגנית פרץ

וואו תודה רבה לכולם על התגובות. לגמרי איפסתם אותי...אחרי חשיבה אני יכולה להגיד שהתגובות פה שיכנעו אותנו ללכת על טיול עצמאי עם בישול כשר בעצמינו. בהחלט שווה את הוזלת העלויות.

התקציב שלנו עומד על כ-30,000 שח (אני מקווה שזה ראלי) ולאחר בדיקה ראשונית נראה לי שאמסטרדם הוא יעד מצוין- גם בגלל תחבורה נוחה וגם בגלל שיש מקומות למצוא אוכל כשר מסביב. אנימבינה שאמסטרדם יקרה באופן כללי רק מקווה שאם נרכוש מראש כרטיסים לאטרקציות  ודירה ב-airbnb שאנחנו מאוד אוהבים – נצליח להוזיל בצורה משמעותית את השהות...

שאלה קטנה – לכל אלו שמבשלים כשר בחו”ל – איך מסתדרים עם התנור הלא כשר המקומי??

• eladw
                                  eladw נערך לאחרונה על ידי

הארץ שהכי קל להסתדר בה מבחינת כשרות היא ארצות הברית כי כל מה שכשר מסומן ככזה ולא צריך להסתובב עם רשימות. יש גם הרבה מרכזים יהודיים עם ארגוני כשרות. אבל טיול לארצות הברית הוא יקר במיוחד.

המדינה האירופאית עם הקהילה היהודית הכי גדולה היא צרפת. בפריז למשל יש מסעדות כשרות ומכולות כשרות כמעט בכל רובע.

אפשר להתחיל בטיול קצר לקפריסין. אמנם זה לא היעד הכי יפה והכי מעניין אבל הטיסה לשם הכי זולה. יש שם ארבעה מרכזי חב”ד עם מסעדות לטובת התיירים שומרי הכשרות. יש עוד אפשרויות במסעדות הדגים המקומיות. אם את תבקשי מהם דג כשר, הם יצלו לך דניס או לברק או סלמון עטוף בנייר כסף כפול.

בודפשט זו גם אפשרות טובה וממש מומלצת בתור התחלה. עיר מעניינת ואטרקטיבית עם שווקים, שני פארקי מים. חופים באגם בלטון. בבודפשט יש שלוש מסעדות כשרות. שתיים בשריות וחלבית אחת.

• Tallula

לגבי התנור, קודם כל תשימי לב שבדירה אכן יש תנור.

בשני הפעמיים שהייתי בהולנד ראיתי שבהרבה דירות יש מיקרוגל משולב ולא תנור והמיקרו המשולב אינו מתאים לחימום אוכל בשבת…

כשאת מחפשת דירה תיכנסי לתמונות של המטבח ותוודאי שמה שאת רואה זה אכן תנור ולא המיקרו המשולב כי הם מאוד מאוד דומים.

לגבי הכשרות – בכל הפעמים שיצא לי להשתמש בתנור בחו”ל הוא היה מאוד מאוד נקי אז מה שאני נוהגת לעשות זה להפעיל את התנור על החום הכי גבוה למשך שעה לפני השימוש. כמובן שאני מביאה תבניות חד פעמיות ונייר כסף מהבית ולא משתמשת בתבניות של התנור…

• masa55
                                      masa55 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

יש מלון כשר בקפריסין המיועד למיגזר הדתי היהודי:

Mikes Kanarium

המלון נמצא במרכז לרנקה, ע”י בית חב”ד וקרוב לחוף.

לדעתי  יש עוד מלונות כאלה, צריך חפש בגוגל “מלון כשר בקפריסין”.

• nirit_mz
                                        nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

התקציב שלכם ריאלי לחלוטין.

אנחנו טיילנו בפחות מזה בצפון צ’כיה, וטיילנו בתקציב דומה לזה בצפון איטליה.

לגבי בישול עצמאי:

אנחנו מביאים מהארץ סיר פרווה, סיר בשרי, מחבת פרווה (או חלבית), קרש חיתוך, סכום לחיתוך ובישול, צלחות פלסטיק, סט צלחות חד”פ, סט סכו”ם חד”פ, כמה תבניות אלומיניום ונייר כסף. בחד”פ בחו”ל מאוד יקר. אנחנו משתמשים בכלי הזכוכית שיש בדירה השכורה (כוסות, קערת סלט). חשוב להביא כלי בישול שמתאימים לאינדוקציה, כי בהרבה דירות יש אינדוקציה.

לגבי תנור, אנחנו מכשירים כמו שכתבה Tallula, ואני מצטרפת גם להערה שלה לגבי תנור מיקרוגל. בטיול האחרון שלנו נפלנו על 2 דירות שבבוקינג צויין שיש להן תנור, אבל בפועל לא היה תנור (הלכה העוגה שתיכננתי לשבת indecision ). באחת מהן היה “תנור” מיקרוגל, ובשניה אפילו את זה לא היה.

נכון שזה נשמע מבאס לבשל לבד, אבל בפועל זה מאוד פשוט וקל. לא הולכים על ארוחות גורמה, אלא על בישולים שאפשר לתקתק תוך חצי שעה. בבוקר אכלנו ארוחת בוקר טוב (שמכניסה את ארומה לכיס הקטן), ובערב ארוחה חמה. לטיול עצמו לקחנו חטיפים וכריכים. בשבתות אנחנו מעדיפים למצוא מסעדה כשרה לארוחת הצהרים של שבת. את ארוחת הערב אני מבשלת לבד.

לגבי בשרים – ההמלצה הזאת לא פופולרית פה בפורום (בגלל שהיא בעייתית מבחינה חוקית), אבל אנחנו דוחפים לאחת המזוודות ציידנית גמישה עם קרחונים ושניצלים / נקניקיות קפואים. זה שורד נהדר טיסה לאירופה. בטיול האחרון הבשר נשאר קפוא במשך 12 שעות (הזמן שהבשר טייל בין מקפיא למקפיא). שימוש באוכל מוכן מהבית חוסך את זמן הבישול וחוסך עלויות. אני מכירה דתיים שמביאים בשר לא מבושל קפוא. בעיני זה פחות נח, כי זה כבר דורש ממני לעמוד שעות במטבח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • Tallula

לגבי מה שנירית מעלי כתבה עם התנור – בגלל זה אני מאוד אוהבת להזמין דירות דרך AirBNB… מה שאת רואה בתמונה זה מה שאת מקבלת. אם זה לא היה ככה אנשים שהיו שם היו כותבים ומציינים את זה.

כמובן שמלכתחילה אני בודקת רק דירות שיש עליהן הרבה ביקורות טובות ועד היום הזמנתי למעלה מ10 דירות ואף פעם לא התאכזבתי...

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לגבי ההמלצה על הבשרים, אני חושב שלמי שנוסע בפעם הראשונה כדאי לגלות גילוי נאות, לטעמי המילים “בעייתיות חוקית” לא מספקות את המידע הרלוונטי – במיוחד כשמדובר בהמלצה..

לאיחוד הארופאי ובכללו הולנד אסור להכניס מוצרי בשר מישראל, זו עבירה פלילית.

מי שייתפס בניסיון הברחה דינו כדין מבריח. יכול להיות שיתקל במוכס ביום טוב שרק יקח את הסחורה להשמדה, יכול להיות שהמבריח יצטרך לתת את הדין לפי העונשים הרשומים בחוק.

לידיעתכם ושיקולכם.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון