ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים

פורום טיולי משפחות
    22
    402
    721589
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kand
      kand נערך לאחרונה על ידי

ואז לפני שאני יוצא לטיול הבוקר שלי בשמורה הקסומה, אני נושם את האוויר הזה של החופש, והכיף האדיר של לטייל ככה - בדיוק כמו שאני אוהב!

ואז אני אומר לעצמי:

"לא אכפת לי מה אנשים אומרים, פשוט אני הולך בדרך שלי...

אני לא אוותר על הסיכוי (ברגעים החד פעמיים הללו שאתה חווה בחייך),

ואשתמש בו כדי.…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • kand
        kand נערך לאחרונה על ידי

לחזור לתמימות

• kand
          kand נערך לאחרונה על ידי

... אז ההמלצה שלי היא להגיע מוקדם ככל האפשר אל שמורת האדרשפך או בשמה המלא: שמורת הצוקים Adršpach-Teplice .

כמה מוקדם? כמה שיותר ואפשרי מבחינתכם,  ונדרש לשם כך: להשכים קום, ולצאת מוקדם לנסיעה בדרכים ( כי צריך לקחת בחשבון גם נסיעה ארוכה – סדר גודל של שעתיים נסיעה) אם התמקמתם בעיירות הארחוב או שפינדלרוב מלין שבצפון צ’כיה.

ככל שתאחרו תגיעו לשעות עומס בפארק, ואז חניון המכוניות מתמלא עד אפס מקום, התור לקופות בכניסה לשמורה נהיה עצום, ואם גם תפלו על יום חם עם שמש קופחת ממעל כפי שהיה ביום ביקורי – זה לא נעים, ולא החוויה הכי מרנינה בעולם.

אני בזמן הקצר שהתעכבתי משתהה בצאתי מהשמורה בפירוש ראיתי שם משפחות שסבלו מאוד (בנוסף לבלאגן ומכות שהיו ביום שאני ביקרתי שם).

אז כמו שבעמק היוסמיטי בעונת הקיץ רשמתי שהמלצתי היא לא לבטל לחלוטין את התוכניות גם אם מעט תגיעו מאוחר יותר עד נניח לשעה 10:00 בבוקר אולי קצת אחרי, כי אחרי זה יהיה פשוט סיוט לבלות שעות בפקקים בתוך העמק, אז כאן גם עדיף מאוד להקדים, ולהגיע מוקדם ככל הניתן ולפחות לפני השעה 10:00 בבוקר!

אציין שהמקום אכן מכיל את ההמון כי זה פארק ענקי אבל ההנאה בהחלט נפגמת ככל שמגיעים בשעה חמה יותר ועמוסת מבקרים יותר.

• kand
            kand נערך לאחרונה על ידי

השמורה המורכבת למעשה מ-3 חלקים עיקריים: החלק של האגם המסומן במפה בכחול, החלק של הצוקים הגבוהים והתצפיות שכולל גם טיפוס לגובה, וחלק זה מסומן במפה בירוק, והחלק האחרון המסומן במפה בצהוב מכיל אגם נוסף קטן יותר בו שייט סירה בתשלום, והחלק הזה ממשיך בטיפוס די מתיש יש לאמר דרך הרבה מאוד מדרגות שרובן בעליה עד שמגיעים אל שמורתSkaly  Teplicke שאליה מגיעים מעטים, כיוון שצריך המון לצעוד עד לשם .

אני מצרף מפה של השמורה:

• kand
              kand נערך לאחרונה על ידי

אז נתחיל מהחלק של הכניסה לשמורה והקפת האגם בו פתחתי את ביקור הבוקר שלי במקום הקסום הזה.

וניתן כעת לתמונות לדבר….

• kand
                kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                  kand נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • kand
                    kand נערך לאחרונה על ידי

המשך מסלול האגם מגיע אל הקטע היפה שלו (לטעמי) לאחר שמסיימים את העליה והתצפיות עליו מגבוה, ויורדים חזרה כלפי מטה אל השביל ההיקפי שלו.

אני צופה בסירה בודדת השטה בשקט הפסטוראלי, ובהשתקפות של העצים והסלעים במימי האגם הצלולים.

בהמשך אני מוצא נקודת חן שמחייבת אותי לערוך שם פיקניק קצר על שפת האגם, כדי להשתלב באווירה המדהימה הזאת.

אבל לא רק אני שם... מסתבר שיש שם אורחים בלתי צפויים שאת שלוותי קצת מערערים, וזה קורה בדיוק כשאני מתיישב שם בחלקת האלוהים הקטנה הזאת.

אז אני צריך לשפר מעט עמדות, וקצת להתרחק בעיקר מאותו אורח בלתי קרוי...

כאשר אני תופס מספיק מרחק אני עורך את הפיקניק מול האגם המקסים עם ההשתקפות היפה, וצופה סביב בנוף וגם באורחים שכעת קצת פחות מציקים לי: 

בחורה וכלבה שתופסים שם זולה על החולות על שפת האגם בפסטורליה והשלווה המוחלטת, וכעת גם אני וגם הם משתלבים יחדיו בתוך התפאורה המושלמת הזאת.

• kand
                      kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                        kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                          kand נערך לאחרונה על ידי

... אני משלים הקפה של האגם ומתחיל בהליכה במסלול הירוק.

זהו החלק המתוייר בשמורה, והוא קל להליכה כי כולו במישור, ולכן זהו גם חלק נגיש שבעלי מוגבלויות יוכלו לטייל בו והוא ממשיך עד לפיצול (אלי נגיע בהמשך).

בשעה מוקדמת אני כבר פוגש בקטע הזה מטיילים ראשונים שמטיילים בקבוצות.

אני עוצר כל כמה דקות לתצפיות וצילומים מול הסלעים הענקים.

• kand
                            kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                              kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                                kand נערך לאחרונה על ידי

...ההמשך בקטע צר להליכה ופחות נגיש עד שמגיעים אל מפל הראשון.

כאן יש פיצול: כיוון אחד מוביל אל המשך המסלול הירוק בטיפוס מעלה לחלק של התצפיות הגבוהות על הסלעים, וכיוון שני מוביל אל המסלול הצהוב שם יש טיפוס במדרגות לכיוון האגם השני.

אני בוחר להמשיך אל הקטע הצהוב תוך כדי ידיעה שבחזרה אשלים את המסלול הירוק בתצפיות הגבוהות.

כשאני מגיע אל הכניסה לאגם יש שם עוד קופה נפרדת לאלו שבוחרים לעשות שם שייט מאורגן (בתשלום נוסף), ואני ממש לא בא לי על טיול מאורגן אז אני מוותר על השייט הזה (מי שבכל זאת מעוניין לעשות את השייט אז מומלץ בשעה מוקדמת).

גם בנקודה הזאת יש פיצול קטן: כיוון אחד מוביל אל מפל גבוה שנמצא בתוך מעוק צר, וכיוון שני מוביל לעוד טיפוס במדרגות שמוביל אל קצה האגם השני בו מתקיים אותו שייט מאורגן.

אני מתחיל מהמפל וממשיך אל האגם ומצלם כמובן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • kand
                                  kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                                    kand נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • kand
                                      kand נערך לאחרונה על ידי

... מהאגם השני אני ממשיך לטפס מעלה במסלול הצהוב עד לסיומו .

בדרך יש עוד כמה נקודות תצפית יפות, והחלק הזה כולל גם ירידה תלולה בין העצים לנקודת תצפית על האגם השני מלמעלה.

כאשר מגיעים לסוף כל המסלול (בקצה המסלול הצהוב במפה שצרפתי) מסתבר שיש עוד המשך לעוד שמורה קסומה והרבה פחות מתויירת.

מדובר בשמורת Teplicke Skaly , ושם צועדים על גשרי עץ במישור ללא טיפוס, והנוף שם פתוח וקצת שונה מקודם, וזה עוד יותר מגוון את כל המסלול כולו.

אני ממשך עד סלע ובו מעוק צר, ושם אני עוצר ולא ממשיך עוד הלאה (למרות שיש עוד המשך), אני מקיים שם פיקניק שני בטיול הבוקר שלי,  והפעם מסתפק בקופסאות השימורים שסחבתי עימי בתיק.  בכל מהלך החלק הזה של הטיול מזג האוויר נעים ונוח, אך זה הולך להשתנות בדרך חזרה, ובעיקר לקראת סיום המסלול, כאשר השמש תגיע ותכה בעוצמה בעיקר באלו הממתינים בתור בכניסה לשמורה, שככל שהדקות נוקפות הוא כל הזמן רק יגדל ויגדל... צפויים עוד מהפכי מזג אוויר ביום הזה ה27/7 , וגם הגשם יגיע לראשונה בטיול... 

• kand
                                        kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                                          kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                                            kand נערך לאחרונה על ידי

...בדרך חזרה אני חוזר בכיוון ההפוך מהמסלול הצהוב עד הפיצול, ומשם עולה למסלול הירוק אל כל התצפיות הגבוהות על הסלעים מלמעלה.

זה החלק המרשים ביותר של כל המסלול, וכאן כבר מורגש עומס המבקרים בשעה שהיא כבר שעת צהריים מוקדמת, וגם השמש יוצאת ומכה ממעל, והחום מתחיל להעיק בחלק מסלול זה.

צורות הסלעים שמגלות מכל עבר והמראות סביב מפצים לחלוטין על מועקת העומס הקלה בקטע זה של המסלול, שלא פוגמת בכלל הטיול המדהים אותו ערכתי בשמורה הקסומה הזאת!

• 1
                                            • 2
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 14 / 21
                                            • פוסט ראשון