וויז אייר
-
שאלה למבינים בהזמנת טיסות של וויז אייר
בדף ההזמנה מתחת לפרטי הטיסה רשום שהטיסה ממתינה לאישור( באנגלית)
האם זה ככה בכל ההזמנות או שזה במקרים ספציפיים?
-
אם הית מצרפת צילום מסך, אולי היתי חכם יותר.
-

-
לא נתקלתי בזה בטיסות שהזמנתי
-
וויז אייר- סלוטיםתיאום "חלונות זמן" (סלוטים) לנמל תעופה הוא אמצעי לתכנון לוח טיסות בהתאם לקיבולת התעופה, באמצעות יישום של מערכת הכללים וההנחיות כפי שהם מופיעים ב- WSG-Worldwide Slot Guidelines.
המטרה העיקרית של תכנון לוח הטיסות היא להבטיח שימוש יעיל של התשתיות בנמל התעופה, כשהמגמה היא להיענות בחיוב לבקשות של המשתמשים הרבים ולמנוע בזבוז משאבים מוגבלים.
הקצאת "חלונות הזמן" (סלוטים) מתוכננת בכפוף לבקשות של חברות התעופה, והשיבוץ בהם נקבע על פי הקיבולת בנמל התעופה. כל זאת על מנת לאפשר ניצול יעיל ואופטימלי של המשאבים העומדים לרשות הנהלת הנמל. -
זה אומר שהטיסה הזו עדיין לא קיבלה אישור מהרשויות.
עדיין לא ראיתי טיסה של וויזאייר שהתבטלה בגלל שהם לא הצליחו לקבל אישורים אבל לשיקולך.
עיין גם כאן
-
זה אומר שהטיסה טרם קיבלה את הסלוט (מסלול ההמראה ולוח זמנים שלו) משדה התעופה.
כלומר היא לא בטוחה
יתכן שתטוס בעיתוי המתוכנן (כי לרוב זה מתבצע)
יתכן שהיא תוזז בלוח השעות (לא יודעת כמה זה קריטי לכם)
ויתכן שבכלל לא תטוס.
חברת התעופה הגונה מספיק כדי לציין את הנתון הזה בגלל שזו טיסה המתוכננת לעיתוי שטרם נסגרו אליו הסלוטים.
חברות תעופה אחרות- לא ציינו את זה, ובונות על כך שהסלוט יאושר.
או (יותר נראה לי סביר)
חברת התעופה מראש יודעת שהיא מכסה את עצמה בהיגד הזה- כדי שלא יהיו אח”כ טענות ותביעות.
(בתמונת המסך שהובאה כאן של יערי- טיסה לדצמבר 2018--לא סביר שהסלוט לא מוזמן ומתוכנן מראש- לרוב עונת טיסה מתוכננת ומאושרת ינואר… או מקסימום אפריל---כך להעלות ללוח טיסה באוקטובר לעוד חודשיים כשהסלוט לא מאושר עדיין, נשמע לי משונה )
-
היה לפני כמה חודשים מקרה עם איזי ג׳ט, שמכרו כרטיסים לטגל, חשבו שיקבלו את כל הסלוטים של אייר ברלין שנכחדה (ד"א, היו להם עיכובים בדלפקים בטגל, חסכו בדיילי-קרקע, אנשים חיכו שעות בתור ופספסו טיסות).
אולי הבעיה עם אישור מלוטון (יש להם טיסות ללוטון גם מעובדה, אולי בודקים את ה"שטח"? - מי יודע?!אפשר לברר ברש"ת?).
-
* לא ניתן לערוך תגובה, אז תוספת:
בחיפוש דרך Skyscanner, לא מופיעות טיסות ישירות מלוטון לת"א.
גם במאמר הזה, לא מצויין הקו (רק לעובדה).
-
אני גם חשבת שיש משהו ספציפי ללוטון. אני בדקתי טיסות לפברואר ומצד אחד אם אני מחפשת טיסה ליום ספציפי אז אני מוצאת אבל כשרוצים לראות את כל השבוע אז הוא כותב שאין טיסות. נראה מאוד מוזר.