הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים
-
מצורפות תמונות אחרונות משמורת האדרשפך מהדרך חזרה במסלול הטיול אותו עשיתי, ומהתצפיות הגבוהות בשמורה – יום ו' 27/7/18






-






-






-
מצורפות תמונות אחרונות בהחלט משמורת Adršpach-Teplice המדהימה!






-
אני מאלה שהיו עסוקים ורק עכשיו משלימה לאט לאט חוסרים בקריאה.
הגעתי עד הלום. מחכה להמשך.

-
אני מאלה שנסעו מפה לחגים כך שיש לי הרבה השלמות. גם כאן.
ממשיכה לעקוב ,תמונות הצוקים ממש יפות.
עדי
-
לאן נעלמתי???לאן נעלמו הביטלס???
אל דאגה…
הם עוד יחזרו!
שלום לכולם,
שמתם לב בוודאי שלא הייתי נוכח כאן בפורום בשבוע האחרון.
שמתם לב שעשיתי מאמץ גדול לסיים את הסיכום שלי משמורת האדרשפך ביום האחרון שבו כתבתי כאן (לפני שנעלמתי מהפורום לקצת פחות משבוע).
אז לפני שאסביר מה קרה בזמן הזה, אומר תודה לכן פסגות ועדי ששמרתן את הסיפור שלי בתודעה וגבוה בזמן שנעדרתי מכאן, כי הזמן הזה הייתה הזדמנות מצוינת להשלמת פערים לאלו כמוכן שהיו זקוקים לכאלו השלמות,
וגם הזדמנות מצוינת בשביל אלו שכל הזמן עקבו לתהות לאן נעלמתי?
אז מי ששאל לאן נעלם KAND...
אתם זוכרים שרשמתי מס' פעמים שאצא לגיחה קצרה לעוד מדינה מזרח אירופאית בסתיו הקרוב?
אז הלכתי בעקבות צביקה שתמיד מטייל בעונות מעבר, ובעקבותיה של שרה חברתנו מהפורום שמטיילת אי שם בשלכת של סקוטלנד, ואולי כבר חזרה?
ואם כבר מראות שלכת ולא בעונת הקיץ אז כמובן זה בלי האישה והילדים, אבל עם קצת עזרה מכמה חברים (שאליי הצטרפו לטיול הזה, ועזרו לי גם עם התמונות והצילומים).
אז הנה לפניכם התשובה...
אה...
יש כאן בקהל איזה אילן אחד?
כי אני זקוק לאיזה מומחה למקומות כמו שג'מוס היה המומחה שלי לטיסות זולות...
ואם כבר... אז אתם בטח שואלים מומחה לאיזה מקומות???
אז…
-
לזה






-
ולזה






-
ולזה






-
וגם לזה






-
רוצים עוד? אז גם לזה






-
ונסתפק להפעם ביחד עם זה…






-
אני אנחש שאם אמרת אילן אז אמרת רומניה
-
עדי,
ניחשת נכון!
אכן המקומות והתמונות הן מרומניה (ולא היה קשה מדי לנחש).
אבל לא נראה לי שאמרת אילן אז אמרת רומניה נמצא כאן מבין העוקבים בסיפור שלי...
אם כן אז אשמח לקבל ממנו קצת יותר פרטים על המקומות בהם בקרתי בהודעה 290 (שכרנו נהג מונית שעל הדרך ממכרה המלח לבוקרשט פשוט עצר שם).
אם מבין הקוראים כאן יש כאלו שמתעניינים ברומניה כיעד, ורוצים לקבל מעט פרטים על המקומות בהם בקרתי מהתמונות שצרפתי אתמול, אז תרשמו זאת וקצת אפרט.
מאחר ואני צריך לחזור אל הסיפור המרכזי שלי מהקיץ, ויש לי עוד לא מעט לספר...
אז החלטתי לספר על מקום אחד מהטיול ברומניה, וזה יקרה בהמשך היום…
-
המסע אל הר סינאיה בגבהים עם מראות שלכת רומניים...אז המקום ברומניה שעליו אספר לכם הוא הישוב סינאיה - כאן במפת גוגל,
ושם טיילנו חבריי ואני בארמון פלש, ובפסגת ההר שמעל הישוב, שאליו עלינו עם סדרת רכבלים.
אז כמה מילים על סינאיה "הכוכבת" של המסע הקצר שלי למחוזות רומניה והרי הקרפטים:
סינאיה ממוקמת על מורדות הרי בוצ'ג'י (Bucegi ) בגובה שבין 798 ל- 1055 מטר על פני הים, והיא מרוחקת כ- 125 ק"מ מבוקרשט בירת רומניה.
האטרקציות התיירותיות העיקריות הן: הארמון פלש Castelul Peleş) ) ששימש למגורי הקיץ של המלך קרול (המלך הראשון של רומניה) ,מנזר סינאיה והקאזינו המקומי.
העיר סינאיה קרויה על שם הר סיני...
וכשטיפסנו לגובה 2000 מטר המראות שנגלו מול עינינו הזכירו לנו במקצת את נופי המדבר של הר סיני מהצד האחד, ומהצד השני העבירו לנו תחושה אלוהית עם העוצמה של הגובה והרוח שנשבה בעוצמה בפנינו (רק היו חסרות שם 2 לוחות הברית כדי להשלים את התמונה אותה ראה משה רבנו בדרכו אל הארץ המובטחת, שאותה לא זכה לראות מעולם...).
מייסד העיר, הספטאר מיכאל קנטאקוזינו אחיו של השליט שרבאן קנטאקוזינו,
שערך מסע לארץ הקודש וביקר בהר סיני, במנזר סנטה קתרינה, בנה מנזר לזכר מסעו וחזרתו בשלום בשנת 1690 ,ומסביב למנזר התפתחה העיר.
התחלנו את יום הטיול שלנו אל סינאיה בנסיעה מכיוון בוקרשט, ובדרך נתקלנו במראות שלכת שהלכו ונהיו מרשימים יותר ככל שטפסנו בעליה לכיוון רכס הקרפטים בו מצוי הישוב.
מראות השלכת המרשימים ביותר בהם נתקלנו היו במתחם ארמון פלש וסביבתו, שבתקופה זאת של השנה הכול נצבע בשלל צבעי הצהוב, הכתום, האדום והירוק, וזאת הייתה פשוט חגיגה מרהיבה לעיניים!
-
מצורפות תמונות שלכת מהדרך אל סינאיה וממתחם ארמון פלש






-
...לאחר שהתרשמנו ממראות השלכת המרהיבים סביב, ערכנו סיור בתוך הארמון. הנה קצת פרטים לגבי ארמון פלש:
ב-1866 נבחר קרול הראשון להיות דומיניטור רומניה, ובאוגוסט של אותה שנה ביקר במנזר סינאיה והתרשם מאוד מיופי המקום, ואז החליט לבנות לעצמו ארמון במקום זה למגורי הקיץ (בחורף המקום מושלג).
הארמון נבנה לפי הזמנתו של קרול הראשון ועל פי תכניותיהם של אדריכלים מקומיים, והבנייה התנהלה בין השנים 1873 עד 1914 והסתיימה עם מות המלך.
בארמון התארחו אישים נכבדים רבים: סופרים, מוזיקאים, מלכים ומלכות, והחשוב ביניהם היה פרנץ יוזף הראשון, קיסר אוסטריה, ששהה בו בשנת 1896 .
בארמון יש 160 חדרים, והמגדל המרכזי מגיע לגובה של 66 מטר.
לארמון יש תחנת כוח מקומית והודות לה הוא היה הארמון האירופאי הראשון שחובר לחשמל!
ואכן קיים חשמל באוויר במקום הזה, והוא הורגש בכל מהלך הסיור המרתק בארמון.
המקום עמוס במבקרים גם בתקופת הסתיו, ולכן יש להמתין בתור ארוך בכניסה אליו, ועם כניסתכם לסיור תקבלו נעלי בד כחולות שיש “להלבישן” על הנעליים.
מי שמעוניין לצלם בתוך הארמון צריך לשלם סכום נוסף (30 ליי רומני – השווה בערכו לשקל), ואז תקבלו פתק עם סיכה מה שיהפוך אתכם בן רגע לVIP .
אבל שימו לב יש שם משגיחים ואסור לצלם עם פלאש בארמון פלש!
עבדכם הנאמן הצליח בכל זאת להגניב (כמו רומני מצוי) תמונה אחת או שתיים עם הפלאש, והתוצאה לפניכם.
-
מצורפות תמונות מהסיור שערכנו בארמון פלש






-





