הולנד באמצע מרץ
-
קודם כל – תודה גדולה על ההמלצות שקיבלתי כאן לגבי מתנה לתינוק בגרמניה ביוני האחרון. היתה לי בעיה להיכנס לפורומים ואח”כ ההודעה היתה נעולה. הבאתי חמסה יפה לתינוק ותמרים לאמא שידוע לי שהיא אוהבת וקשה לה להשיג טובים.
המשפחה (2 הורים, 2 בנות נוער) תהיה במרץ בהולנד – אנחנו צריכים להיות ב-18.3 בערב באמסטרדם. רציתי לנסוע בשישי או בשבת שלפני ולחזור בשלישי (19.3) אבל הלינה באמסטרדם יקרה בטירוף שזה מפחיד ממש.
האם יש מקום אחר בהולנד שמומלץ לבלות בו כמה ימים במרץ (עלול להיות מאוד קר ורטוב) ואז להיות רק בלילה האחרון באמסטרדם? בדקתי והקוקנהוף לא פתוח עדיין.
לחילופין, יש למישהו המלצה למקום לינה למשפחה (2 חדרי מלון או דירה עם חדר שינה אחד לפחות) באמסטרדם במחיר סביר?
האירוע הוא בערב (החל מ-6 אאל”ט) קרוב לתחנה המרכזית (לכיוון היורדאן, אין לי פה את הפרטים) ונרצה לחזור למקום הלינה להתלבש ולהתארגן לפני ואז לחזור לשם מאוחר בלילה כך שצריך מקום לא רחוק מדי עם תחבורה נוחה.
המון תודה
-
קודם כל תודה שחזרת להודות על המתנה לתינוק בגרמניה.
לא רבים עושים זאת, ובטח לא במרחק הזמן.
לגבי אמסטרדם-יקרה מאד כל השנה
העיתוי ברור לך מבחינת האופציות התיירותיות ומזג האוויר (אין הפתעות)
האירוע באזור תחנה מרכזית לכוון יורדן
אתם רוצים מיקום קרוב למיקום האירוע כדי לחזור בערב אל הלינה מאוחר בלילה רגלית?
או שאפשר בכל מיקום בעיר- ולנסוע בתחבורה ציבורית (נוחה ? תלוי במיקום האירוע כמובן וקווי הלילה הפעילים בחודש מרץ, אבל תמיד תוכלו לחזור לתחנה המרכזית ולנסוע, או...מונית.
ככל שיותר קרובים למרכז העיר- המחירים גבוהים יותר.
-
ממש לא חובה לחזור רגלית דווקא כל עוד יש תחבורה ציבורית גם בלילה והדרך בלילה / אחה”צ לא לוקחת הרבה זמן (מעל חצי שעה?)
-
יש הבדל בתחבורה אחרי הצהרים (סדירה לגמרי)
בערב (גם)
אחרי 23.00 כבר קווי לילה והתדירות יותר נמוכה.
שעת הסיום המשוערת “מכתיבה” מרחק מהאירוע ללינה.
האזורים היותר קרובים גיאוגרפית – מעבר לאזור התחנה המרכזית ויורדן , הם Westpoort
אבל אם זו לא מצאתם- נסו לחפש באזור דרום אמסטרדם למשל בקריית המוזיאונים או הפייפ-מה שנקרא הדרום הישן Oud Zuid.
-
איך האזור של Sloterdijk מבחינת תחבורה ובאופן כללי? יש מקומות שמצויין עליהם “גישה למטרו” אבל ממה שראיתי באינטרנט, המטרו משם בכלל לא מגיע לאמסטרדם והרכבת (6 דקות, נוסעת בתכיפות גבוהה עד 1:20 בלילה) לא כלולה בכרטיס ה-GVB.
חשבתי אולי נשהה באזור Arnhem שבו עוד לא היינו כמשפחה (באמסטרדם כבר היינו בהרכב משפחתי 3 פעמים ב-10 השנים האחרונות) ל-3 ימים (ברוטו) ונבקר בקרולר-מולר והאזור אבל לא הרבה יותר זול שם וזה גם יחייב לשכור אוטו מה שלא נחוץ/רצוי באמסטרדם.
לפני 6 שנים הייתה לנו את חוויית ה-airbnb הראשונה שלנו – דירת 3 חדרים נהדרת בצפון אמסטרדם (5 דקות ברגל מהמעבורת) בפחות מ-100 יורו ללילה. נוסטלגיה.
-
הייתי מתחילה בהפוך
רואה לאן קווי הלילה נוסעים
ומחפשת לינה בסמוך לקו לילה.
אני לא כל כך יודעת מה תעשו בארנהם בחודש מרץ! אלא אם אתם חובבי היסטוריה והיסטוריה צבאית (אז יש) או תשלבו טיול בין ארנהם ונמייכן- ואפשר ברכבת כמובן להגיע- לא צריך מכונית כדי להתנייד בין אמסטרדם-לארנהם.
-
תודה – חשבתי על מכונית כדי להגיע לקרולר-מולר כי מזג האוויר עלול להיות לא נעים.
אבל נראה לי שנשאיר ביקור באזור לפעם אחרת (קיצית יותר) ופשוט נלון באמסטרדם.
עשיתי כעצתך (החכמה!) ובדקתי את קווי הלילה ממקום האירוע. מסתבר שזה לא בדיוק איפה שזכרתי אלא באזור תעשייתי. אין לאן ללכת משם ברגל ויש משם קו נוח רק לתחנה המרכזית.
מצאתי B&B מומלץ במחיר סביר במקום שקט קרוב לתחנה – מחכה עכשיו לאישור על התאריכים מבעל המקום.