דצמבר באלזאס-נא דעתכם
-
הי חברים,
יש לנו חמישה ימים מלאים,נחיתה בפרנקפורט והמראה מציריך, כיון שכך נתחיל משטרסבורג ונתקדם לכיוון קולמאר.
שאלתי היא האם ארבעה ימים ימצו את אלזאס ויש טעם להקדיש את היום האחרון לבאזל או לציריך או לא? בתודה.
-
בבאזל היה פחות כיף מאשר באלזס, באלזס האווירה יותר תוססת. זאת כמובן התרשמות סובייקטיבית. אולי בציריך כן כדאי להיות, אני לא הייתי.
-
דניאל, אני רואה שלא עונים לך ולכן אמסור לך את מה שהצלחתי לאסוף עד כה. גם אנחנו מתכננים כמה ימים באלזס, יש לנו 3 ימים נטו. נוחתים בבאזל בחמישי אחר הצהריים וממריאים ביום שני מוקדם בבוקר. קרי – שישי – ראשון (ראשון בערב מגיעים למלון ליד שדה התעופה בבאזל, נסיעה של פחות משעה מריקוויאר, מקום הלינה שלנו).
הבסיס שלנו כאמור בריקוויאר, שם היינו לפני שנים רבות עם הילדים בקיץ. התאהבנו בעיירה היפיפייה הזו וחלמנו לחזור לשווקי חג המולד בחורף. עכשיו החלום מתגשם.
התכנון – יום חמישי נוחתים בחמש, הגעה לקראת הערב לריקוויאר, סיבוב בעיירה.
חמישי – נסיעה לכיוון דרום – העיירות שמדרום לריקוויאר וקולמר, להישאר עד שמחשיך. לראות את העיירה בחושך, ולחזור לריקוויאר.
שישי – נסיעה צפונה לעיירות הצפוניות לריקוויאר כגון ריבאוויל ומוזיאון הג’ינג’ר בגרטווילר הגעה עד סטרסבורג, להישאר עד שמחשיך (מופעי אורות?) ולחזור לריקוויאר.
ראשון – ריקוויאר ועיירות נוספות באזור כגון קייזברג. חזרה לדירה בצהריים, אריזה ונסיעה לקראת ערב לבאזל. אם נגיע מספיק מוקדם, סיבוב בבאזל. בטיול בקיץ 2011 הסתובבנו באתרים העיקריים בבאזל ודווקא אהבנו את העיר, אבל הבנו שהשוק העיקרי בבאזל והחנויות כמובן, לא פועלים ביום ראשון, נברר אם יש בכל זאת שוק חג מולד או מרכז אחר שחי ופועל ביום ראשון בערב.
לשאלתך – השאלה היא כמה שווקים של חג מולד אתם רוצים לראות, כמה סבלנות יש לכם, כמה זה מעניין אתכם. יש עוד הרבה מה לראות באזור, אנחנו בילינו שם שבוע עם הילדים ב 2011 ולא שבענו. יש את מוזיאון המכוניות במולוז, קולמר חמודה מאוד ושווה ביקור בלי קשר לחג המולד, עיירות רבות חמודות ביותר, ריקוויאר המדהימה, Château du Haut-Koenigsbourg, ועוד ועוד.
אמנם הנוף מסביב הוא נוף של חורף, העצים ערומים, הכרמים המדהימים אפורים וחומים, אבל האזור כולו יפייפה אני בטוחה גם בחורף.
צריך לזכור שחורף, קר, ולדעתי ההספק נמוך יותר. אנחנו לא מתכוונים לצאת מוקדם כל בוקר מהדירה, אלא לקום מאוחר, לאכול בנחת ארוחת בוקר ולצאת בשעות הבוקר המאוחרות, מכיוון שהתכנון הוא להישאר מחוץ לדירה עד החושך. אמנם מחשיך מוקדם, אבל בגלל הקור הצפוי, מן הסתם לא נישאר עד מאוחר בשום מקום.
-
תודה לכם!

-
Shell – מתנצלת, ראיתי את התגובה רק אחרי שפרסמתי את שלי.
כמו כן, טעיתי בימים. כמובן חמישי בערב הגעה לריקוויאר, שישי קולמר ושבת סטרסבורג. לא כפי שכתבתי….
-
אלזס!!!!
יש כמה בלוגים לתקופה זאת בלמטייל. כולל כל הלינקים למקומות עניין ותחבורה.
כולל 2 בלוגים שלי עם תחבורה ציבורית..מקום לינה …
את הלינה כדאי מאוד מאוד להזמין כבר עכשיו.
עם רכב?
פעמים הייתי ופעמים לא הספקתי את באזל,מתוך בחירה