תכנון טיול - קליפורניה וניו-יורק - מה דעתכם?
-
שלום לכולם!
אנחנו משפחה - זוג, בת ותאומים (13,13 ו-15). פעם ראשונה בארה"ב, פעם ראשונה טיול מתגלגל.אוהבים טבע אבל לא יותר מדי (לא מספיק בשביל "לסוע 5 שעות בשביל לראות עצים..."), אוהבים נוף עירוני אבל בלי הליכות ארוכות מדי. נהנים מאומנות אבל פחות ממוזיאונים. לא מתים על שופינג (אבל אי אפשר בלי בכלל...).
מתכוונים לטייל בתקופת חגי תשרי הבאה (ספט'-אוק' 2019). השיא של הטיול אמור להיות אולפני וורנר והיוניברסל. זו התוכנית כרגע, אשמח לשמוע את דעתכם:
1. יום ו', 27.9 הגעה לסן פרנסיסקו. התאקלמות וסיבוב בצ'יינה טאון. לינה - ס"פ.
2. יום ש' 28.9 מגדל קויט, פיר 39, רציף הדייגים, פארק גולדן גייט (הגן היפני) וגשר שער הזהב. לינה - ס"פ.
3. יום א' 29.9 השכרת רכב, מסלול 49 המייל (ומה שלא הספקנו אתמול...) ונסיעה לטיול קצר בפארק ביג באסין רדווד. לינה - בסביבת סנטה קרוז.
4. יום ב' 30.9 מיסטרי ספוט, האקווריום במונטריי וממשיכים על כביש 1 דרך ביג סר ופיידרה בלאנקס לקמבריה. לינה - בסביבת קמבריה.
5. יום ג' 1.10 נסיעה לאנהיים דרך מורו ביי, סולבנג, סנטה ברברה וקמרילו (לא חייבים לעבור בכולם). לינה - אנהיים.
6. יום ד' 2.10 פארק דיסני קליפורניה אדוונצ'ר. לינה - אנהיים.
7. יום ה' 3.10 נסיעה לסן דייגו דרך ניו פורט/נמל דאנה לשייט לווייתנים ודרך חוף לה-הוייה. אם יהיה זמן וכח - אולד טאון. לינה - סן דייגו.
8. יום ו' 4.10 פארק בלבואה, מוזיאון החלל / מוזיאון הטבע ,סיפורט וילג' ושכונת מנורות הגז. לינה - סן דייגו.
9. יום ש' 5.10 נושאת המטוסים USS Midway ונסיעה ללוס אנג'לס דרך מגדלי וואטס ואם יהיה זמן וכח דרך מרכז המדע של קליפורניה / מוזיאון הטבע. לינה - ל"א.
10. יום א' 6.10 תעלות ונציה, חוף ונציה ורכיבה באופניים לסנטה מוניקה וחזרה. לינה - ל"א.
11. יום ב' 7.10 אולפני יוניברסל. לינה - ל"א.
12. יום ג' 8.10 בורות הזפת לה בראה, מוזיאון הרכב פטרסון, שוק האיכרים והגרוב. לינה - ל"א.
13. יום ד' 9.10 מנוחה ושדרות הוליווד, מאדאם טוסו, שיאי גינס, ריפלי. לינה - ל"א.
14. יום ה' 10.10 אולפני וורנר, שלט הוליווד, פארק ומצפה הכוכבים גריפית'. לינה - ל"א.
16. יום ו' 11.10 מלהולנד דרייב, וילה גטי, החזרת הרכב בשדה"ת וטיסת לילה ישירה לבאפלו. לינה - במטוס...
17. יום ש' 12.10 הגעה למפלי הניאגרה, התאקלמות וסיבוב באזור ובקליפטון היל. לינה - מפלי הניאגרה (לא הוחלט איזה צד עדיין).
18. יום א' 13.10 אחת האטרקציות במפלים, שכירת רכב בבאפלו ונסיעה לאגמי האצבעות (כנראה ווטקינס גלן). לינה - אגמי האצבעות.
19. יום ב' 14.10 (יום קולומבוס) טיול קצר בווטקינס גלן ונסיעה לניו יורק. החזרת הרכב בנ"י. לינה - נ"י.
20. יום ג' 15.10 מרכז הסחר העולמי (One World), סוהו, פארק באטרי, פסל החירות, גשר ברוקלין, צ'יינה טאון, איטליה הקטנה, פארק וושינגטון. לינה - נ"י.
21. יום ד' 16.10 צ'לסי, בניין האמפייר סטייט, פארק בראיינט, מרכז רוקפלר (Top of the Rock) , שער גוליבר, פסלי LOVE ו-HOPE, כיכר טיימס, מוזיאון אינטרפיד. לינה - נ"י.
22. יום ה' 17.10 סנטרל פארק ומוזיאון הטבע. לינה - נ"י.
23. יום ו' 18.10 השלמות - ההיי ליין / אזור ברוקלין / The Ride? לינה - נ"י.
24. יום ש' 19.10 טיסה הביתה.
שאלות והתלבטויות:
* וניס ביץ' וסנטה מוניקה - משמעותי להיות שם בסופ"ש או שגם באמצע השבוע מעניין שם? אם זה לא משמעותי אעביר יום אחד מלוס אנג'לס לסן דייגו.
* מוזיאון הטבע מוזכר בכמה מקומות, כמובן שנלך רק לאחד מהם. איזה מהם הכי מוצלח לדעתכם?
* נושאת מטוסים - יש גם בסן דייגו וגם בניו-יורק. כדאי ללכת לשתיהן או שמספיק לאחת? איזו עדיף?
תודה מראש לכולם.
מיכל. -
הייתי מורידה יום או שניים מלוס אנג’לס לטובת סן פרנסיסקו וכביש מספר 1.
את ימים 13, 14, 16 (מה קרה ל-15?) אפשר לצמצם ליומיים ואולי אפילו יום אחד בלחץ.
-
תודה רונית!
הסיבה שנתתי ללוס אנג’לס כ”כ הרבה ימים היא כדי שיהיה לנו גם זמן רגוע יותר, אחרי כל הנסיעות ולפני ניו יורק.
אני לא מאמינה שלילדים תהיה מספיק סבלנות לעוד יום של נופים בכביש 1, אבל כן הייתי רוצה להוסיף עוד יום לסן פרנסיסקו וסן דייגו. הבעיה שאני רוצה להיות בסנטה מוניקה בסופ”ש.
אולי אעביר את לוס אנג’לס לפני אנהיים : ס”פ – כביש 1 – ל”א – אנהיים – ס”ד וחזרה לל”א לטיסה. ואז אוכל באמת להעביר יום לס”פ ואולי גם לס”ד.
אראה איך זה מסתדר, תודה!
נ.ב. ואז גם אוכל לתת ליום 15 את הכבוד שלו… (אופס...)
-
יש גם אטרקציחות לאורך כביש 1 –
טרקטורונים, פארק חבלים ואומגות… מסלולי טיול מעניינים – אם בקטע מדברי ואם בקטע של מפלים
גם בעיני יש לכם יותר מידי ימי לוס אנג’לס (בחלקם תסיימו את התכנית בשעה – שעתיים גג ואז מה?!)
אנחנו הינו בסנטה מוניקה באמצע שבוע והיה חביב ביותר, אם אני זוכרת נכון.
עיירה חביבה ונעימה. הגענו ברכב לא באופניים. (וגם לנו שם לילה אחד)
-
הזמן שלכם בסן פרנסיסקו קצר מידי. יש לכם יום וחצי בערך. אולי תספיקו לבקר בכמה אטרקציות של תיירים אבל לא תצליחו לראות את העיר. אם יש לכם עוד יום, כאן זה המקום להוסיף (אם לא יומיים). בפארק גולדן גייט לא לפספס את המדשאה של הביזונים. גם הגן הבוטני יפה מאוד, אם אתם אוהבים גנים.
יום 4 – במקום מיסטרי ספוט, כדאי לבלות זמן בסנטה קרוז. בטיילת ו\או באתרים בסביבה.
-
4. יום ב' 30.9 מיסטרי ספוט, האקווריום במונטריי וממשיכים על כביש 1 דרך ביג סר ופיידרה בלאנקס לקמבריה. לינה - בסביבת קמבריה.
זה תוכנית ליומיים לא ליום.
אלא אם אתם מתכננים לנסוע ישירות ממונטריי עד קמבריה, ואז עדיף על ה 101.ממליצה בחום לוותר על המיסטרי פוינט, קשקוש לא אמין לא מעניין. ממש חבל על הזמן.
באופן כללי :
המון זמן ב LA פחות מידי ב SF. כאשר התוכנית ב LA מאוד דלילה.
כתבתם שאתם אוהבים טבע, אבל תכלס אין בכלל טבע בטיול שלכם ( אני לא סופרת את הרבע יום נסיעה בכביש 1 כטבע ).
למערב ארה”ב נוסעים בעיקר בשביל טבע, אז אם טבע בכלל לא מעניין למה להגיע למערב.
ערים גדולות ומרשימות יש גם במזרח, תחשבו אולי על טיסה ל ניו יורק וושינגטון ובוסטון בתור ערים, ואורלנדו למטרות בשעשועים….אורלנדו שווה הרבה יותר מ LA ואם הטבע במערב לא מעניין ניראה לי עדיף להישאר במזרח.
-
יש כמה וכמה ימים שאני מרגיש שהקצב גבוהה מדי ולא תספיקו
הזכרתם תאומים שאני מניח שהם בנים – אני לא רואה שום התייחסות לאירועי ספורט שזו כבר תחילת העונה
הזכרתם שופינג (לא הרבה, אבל הזכרתם) – שוב אני לא רואה התייחסות
השכרת רכב מאוחרת בסן פרנסיסקו ובבאפולו – ואיך תתניידו בלי רכב? אפשרי אבל לא פשוט.
1. יום ו', 27.9 הגעה לסן פרנסיסקו. התאקלמות וסיבוב בצ'יינה טאון. לינה - ס"פ.מדובר על טיסת לילה ישירה? תביאו בחשבון שלמרות שמגיעים מוקדם, הרי שהעייפות והג’טלג מאד מקשים עלינו. אז הרבה לא תספיקו.
אני גם לא הייתי בוחר בצ’יינה טאון ליום הראשון. המזח נראה לי הרבה יותר מהנה
2. יום ש' 28.9 מגדל קויט, פיר 39, רציף הדייגים, פארק גולדן גייט (הגן היפני) וגשר שער הזהב. לינה - ס"פ.
לא רואה איך תספיקו את כל זה ביום אחר, זו תכולה ליומיים. המגדל יקח לכם לכם שעתיים ברוטו. הגשר – שעתיים עד 4 ברוטו (תלוי כמה תטיילו לאורכו). המזח – חצי יום עד יום שלם. הפארק – חצי יום בקלות. ולא התייחסנו בכלל לנושא הנסיעות
18. יום א' 13.10 אחת האטרקציות במפלים, שכירת רכב בבאפלו ונסיעה לאגמי האצבעות (כנראה ווטקינס גלן). לינה - אגמי האצבעות.
19. יום ב' 14.10 (יום קולומבוס) טיול קצר בווטקינס גלן ונסיעה לניו יורק. החזרת הרכב בנ"י. לינה - נ"י.מדובר על כ-10 שעות נסיעה ביומיים. בהחלט אפשרי אבל לא מעט ולא קל.
לטעמי או שתוסיפו ימיםלחלק הנסיעה הזה, או שתטוסו מבאפולו לניו יורק. לי זה מרגיש כמו בזבוז זמן לנסוע.
20. יום ג' 15.10 מרכז הסחר העולמי (One World), סוהו, פארק באטרי, פסל החירות, גשר ברוקלין, צ'יינה טאון, איטליה הקטנה, פארק וושינגטון. לינה - נ"י.
הרבה יותר מדי ליום אחד
-
תודה רבה לכל המגיבים! בעקבות הערותיכם עשיתי כמה שינויים במסלול.
הוספתי יום לסן פרנסיסקו וחצי יום לכביש 1 והורדתי יום מלוס אנג'לס. כמו כן, העברתי את לוס אנג'לס ללפני אנהיים כך שנהיה בסנטה מוניקה בסופ"ש.
לגבי טבע - תכלס אני היחידה שבאמת רוצה לטייל בטבע... לכן התפשרתי על הפארקים בכביש 1 ואגמי האצבעות. אם יש לכם המלצות על מקום מסויים לאורך הכביש שידהים את כולם ויגרום להם להגיד חבל שלא הלכנו גם ליוסמיטי וסקוייה, אשמח לשמוע.
החלום של ילדי בר המצווה הוא להיות באולפני הקולנוע, לכן בחרנו בלוס אנג'לס וסביבה בנינו את הטיול.לגבי שופינג – יש את קמרילו, אבל ממש לא נורא אם לא יהיה בכלל…
לגבי ספורט – אמנם התאומים הם בנים, אבל מהסוג שפחות מתעניין בספורט (יש גם כאלה...). עם זאת, אם תהיה הזדמנות לצפות במשחק של ה-NBA, סביר להניח שאף אחד מהמשפחה לא יתנגד. אנשיםטובים, איפה אני יכולה לברר לגבי זה?
לגבי הדלילות בלוס אנג'לס אני פחות דואגת. זו תהיה הזדמנות לקום מאוחר, לעשות קניות בסופר, לכבס, לראות סרט בקולנוע (או משחק של ה-NBA) וכו'. זמן רגוע בין כל הנסיעות והאטרקציות.
לגבי השכרת הרכב המאוחרת - הבנתי שיש בעיות חניה בסן פרנסיסקו ובמפלי הניאגרה וקיוויתי להסתמך על שאטלים ותח"צ. אתם אומרים שעדיף שם רכב?
לגבי הנסיעה מבאפלו לניו יורק - צריכה להתייעץ עם הנהג העיקרי...
בניו-יורק יש לי יומיים להשלמות (הטיסה חזרה היא גם בלילה) כי בהחלט יש אפשרות שלא נספיק את כל הרשימה, וגם זה בסדר...
וזה המסלול אחרי השינויים:
1. יום ו', 27.9 הגעה בבוקר לסן פרנסיסקו. התאקלמות וסיבוב בפיר 39 ורציף הדייגים. לינה - ס"פ.
2. יום ש' 28.9 מגדל קויט, פארק גולדן גייט (הגן היפני, אחו הבאפלו) וגשר שער הזהב (גיחה רגלית קצרה). לינה - ס"פ.
3. יום א' 29.9 השכרת רכב, מסלול 49 המייל והשלמות (צ'יינה טאון, הסמטאות עם ציורי הקיר וכו'). לינה - ס"פ.
4. יום ב' 30.9 נסיעה לטיול בפארק ביג באסין רדווד ולפארק הנרי קאוול או Fall Creek Unit ו/או סנטה קרוז (תלוי בזמן ובהיענות). לינה - מונטריי.
5. יום ג' 1.10 האקווריום במונטריי או סיבוב ברציף, כרמל וממשיכים על כביש 1 לקמבריה עם עצירות קצרות לתצפית בביג סר ופיידרה בלאנקס. לינה - קמבריה.
6. יום ד' 2.10 נסיעה ללוס אנג'לס דרך מורו ביי, סולבנג, סנטה ברברה וקמרילו. (לא חייבים לעבור בכולם). לינה - ל"א.
7. יום ה' 3.10 אולפני יוניברסל. לינה - ל"א.
8. יום ו' 4.10 אולפני וורנר, שלט הוליווד, פארק ומצפה הכוכבים גריפית', שדרות הוליווד, מאדאם טוסו, שיאי גינס, ריפלי. לינה - ל"א.
9. יום ש' 5.10 בורות הזפת לה בראה, מוזיאון הרכב פטרסון, שוק האיכרים והגרוב. לינה - ל"א.
10. יום א' 6.10 תעלות ונציה, חוף ונציה ורכיבה באופניים לסנטה מוניקה וחזרה. וילה גטי. לינה - ל"א.
11. יום ב' 7.10 נסיעה לאנהיים דרך מרכז המדע של קליפורניה / מוזיאון הטבע ומגדלי וואטס. לינה - אנהיים.
12. יום ג' 8.10 פארק דיסני קליפורניה אדוונצ'ר. לינה - אנהיים.
13. יום ד' 9.10 .נסיעה לסן דייגו דרך ניו פורט/נמל דאנה לשייט לווייתנים ודרך חוף לה-הוייה. לינה - סן דייגו.
14. יום ה' 10.10 פארק בלבואה, מוזיאון החלל / מוזיאון הטבע ,סיפורט וילג' ושכונת מנורות הגז. לינה - סן דייגו.
15. יום ו' 11.10 נושאת המטוסים USS Midway, אולד טאון, נסיעה לשדה"ת בל"א, החזרת הרכב וטיסת לילה ישירה לבאפלו. לינה - במטוס...
16. יום ש' 12.10 הגעה למפלי הניאגרה, התאקלמות וסיבוב באזור ובקליפטון היל. לינה - מפלי הניאגרה (לא הוחלט איזה צד עדיין).
17. יום א' 13.10 אחת האטרקציות במפלים, שכירת רכב בבאפלו ונסיעה לאגמי האצבעות (כנראה ווטקינס גלן). לינה - אגמי האצבעות.
18. יום ב' 14.10 (יום קולומבוס) טיול בווטקינס גלן ונסיעה לניו יורק. החזרת הרכב בנ"י. לינה - נ"י.
19. יום ג' 15.10 מרכז הסחר העולמי (One World), סוהו, פארק באטרי, פסל החירות, גשר ברוקלין, צ'יינה טאון, איטליה הקטנה, פארק וושינגטון. לינה - נ"י.
20. יום ד' 16.10 צ'לסי, בניין האמפייר סטייט, פארק בראיינט, מרכז רוקפלר (Top of the Rock) , שער גוליבר, פסלי LOVE ו-HOPE, כיכר טיימס, מוזיאון אינטרפיד. לינה - נ"י.
21. יום ה' 17.10 סנטרל פארק ומוזיאון הטבע. לינה - נ"י.
22. יום ו' 18.10 השלמות - ההיי ליין / אזור ברוקלין / The Ride? לינה - נ"י.
23. יום ש' 19.10 השלמות נוספות וטיסה הביתה.שוב, המון תודה על העזרה וההתייחסות של כולם!
אשמח גם לתשובות לשאלות שכתבתי בסוף השירשור הפותח

-
כמה דברים קטנים –
בסאן פרנסיסקו הייתי מוותרת על מסלול 49 המייל (ועשיתי אותו), הוא נחמד להתמצאות אבל ברובו סתם נסיעה בכבישים. כן הייתי נוסעת ברחוב לומברד המפותל כי זה קטע. הייתי מוסיפה שייט לאלקטרז (ביקור בכלא אמיתי זה לא משהו שיש הרבה הזדמנויות לעשות). ואם הילדים חובבי הז׳אנר, האקספלורטוריום הוא מוזיאון מדע נהדר.
בסנטה קרוז מחוץ לעונה אין מה לעשות בטיילת המזח באמצע השבוע.
יום 8 זו לדעתי תוכנית ליומיים. לא ליום אחד.
-
כל הטיסות כבר הוזמנו?
רק הטיסות הבינלאומיות?
שום דבר?
יש עוד המון זמן עד הטיול ואפשר לשנות תוכניות כמה פעמים. הן בעקבות ההערות מהשרשור הזה, הן בגלל שאתם תלמדו יותר, אולי כי יהיו לכם שינויים (סתם לדוגמא במהלך השנה אחד הילדים יתעניין בספורט פתאום), או כי ישתנו דברים ביעד (אתרים נסגרים ואחרים נפתחים, אירועים מיוחדים ועוד)
מצד שני – רוב הדברים חוץ מטיסות אין בעיה לשנות. אני בספק אם תזמינו עכשיו מלונות בלי אפשרות ביטול. אז יש זמן ולא חייבים לסגור את התוכניות כבר עכשיו.
אם הטיסות הוזמנו הסבירות שתשנו אותן קטנה יחסית. אז השרשור הזה בעיניי הוא נחמד ותו לא
אם הטיסות לא הוזמנו – אז השרשור הרבה יותר חשוב כי אולי שווה לשנות את התוכנית של הטיסות. להוסיף ימים לטיול כולו, לשנות את היחס בין החוךף המערבי למזרחי, ועד כדי להחליף את קליפורניה באורלדנו + ערים במזרח (לא הייתי שולל)
לי הטיול מרגיש לחוץ מדי. לא מספיק זמן בכל מקום. ולכן בעיניי עדיף להוסיף זמן או להוריד יעדים.
אני לא מכיר יותר מדי את אולפני וורנר. אבל יוניברסל זה לא באמת אולפנים אלא פשוט פארק שעשועים שהנושא שלו זה קולנוע. ככל הידוע לי שני הפארקים של יוניברסל באורלדנו נחשבים טובים יותר מזה של קליפורניה. אבל אני מודה שאני לא בטוח.
אני לא מסכים שלקליפורניה ולמערב טסים בעיקר בשביל טבע. בהחלט אפשר לעשות טיול יפה בערים שהזכרתם עם נגיעות של טבע. אבל הטיול שלכם עדיין מרגיש לי מפוספס.
קודם כל – גם לא חובבי טבע יכולים מאד להנות שם. לא חייבים המון, ולא חייבים אתרים רחוקים. אבל יומיים ליוסמיטי יכולים להיות מדהימים גם למי שלא חובב גדול.
בנוסף – ויתרתם על אחת הערים המעניינות באיזור – לאס וגאס. אומנם זו עיר שבגדול או שאוהבים או ששונאים, אבל לרוב נוער אוהב אותה
גם במזרח לא השארתם מספיק זמן. כמו שהזכרתי הנסיעה מהניאגרה לניו יורק די ארוכה, ואין באמת זמן לטייל בדרך. שעתיים בווטקינס גלן זה לא באמת לטייל.
אגב – לא רוצים לנסוע 4 שעות כל כיוון כדי לראות את יוסמיטי (8 שעות סך הכל) אבל כן משקיעים זמן דומה בנסיעה מהניאגרה לניו יורק דרך ווטקינס גלן במקום לטוס. לא בטוח שזו בחירה נכונה בעיניי.
-
תודה שירליץ!
אני יודעת שעשית את 49 המייל, ממך קיבלתי את הרעיון…

האמת שזה בעצם כסת”ח, לראות ולעשות V על כל ה”היי לייטס” של סן פרנסיסקו.
האקספלורטוריום זו גם אפשרות שחשבתי עליה, נזרום.
הילדים שלי אמנם לא היו בכלא אמיתי אף פעם (מקווה שגם לא יהיו...), אבל הם כן היו בבית מעצר (אבא שלהם שוטר). בכל אופן, הצעתי להם את אלקטרז ולא נרשמה התלהבות. יש לנו עוד זמן לחשוב על זה.
איך לדעתך עדיף להתנהל בסן פרנסיסקו, עם רכב או בתח”צ? (בלי להחשיב את הקטע המפותל בלומברד כמובן).
אם אין מה לעשות בסנטה קרוז הרווחתי עוד טיול בפארק, סבבה. יש לך המלצה על פארק מסויים באזור הזה?
קודם אמרו לי שליום 8 אני יכולה להוסיף (בלחץ) גם את מלהולנד דרייב ווילה גטי…
מאמינה שנוותר על גינס או ריפלי ומה שלא נספיק נעשה ביום אחר. אולי נוותר גם על מוזיאון הרכב פטרסון.
-
שום דבר עדיין לא סגור, הכל פתוח (גם טיול לדרום אפריקה זה עדיין אופציה...).
לאס וגאס פחות מושך אותנו, מעדיפים את ניו-יורק.
השיקול של הנסיעה ברכב לניו יורק הוא בעיקר כלכלי.
בכל אופן, אתה צודק, יש לנו עוד זמן לחשוב, בגלל זה רציתי להתייעץ איתכם כבר עכשיו, כל עוד הכל בר שינוי.
תודה
-
האמת שאנחנו בדרך כלל נכנסים לעיר עם אוטו, אלא אם יש מצעד גאווה או משהו ענק אחר. יש המון חניונים, וזה לא תמיד זול, אבל אנחנו בדרך כלל בעיר בסוף השבוע ואז יש פחות תנועה ויותר חניה.
אם הילדים קצת שטותניקים וחובבי אינסטגראם, יש “מוזיאון” גלידה ו”מוזיאון” ממתקים בסאן פרנסיסקו. יש על זה דיעות חלוקות, חלק חושבים שזה מפגר ומביך, אבל מי שלא לוקח את עצמו ברצינות יכול ממש להנות. אנחנו אהבנו, גם הבנות.
https://zeppeltour.blogspot.com/2018/06/blog-post.html
וזה החדש: https://www.showclix.com/event/candytopia-san-fransisco
המקומות האלו נפתחים ונסגרים באופן תכוף, אז תצטרכו לבדוק כמה חודשים מראש מה רלוונטי אם זה מדבר אליכם.
לגבי סנטה קרוז, החוף מאד יפה, ויש מגדלור עם מוזיאון קטן לתרבות הגלישה (סנטה קרוז אחד המקומות הראשונים בהם התפתחה הגלישה בארה”ב היבשתית). אפשר לעשות סיור ברכבת קיטור שנוסעת ביער הרדווד. יש סיור שיוצא ממש מסנטה קרוז אני חושבת.
במיסטרי ספוט היינו לפני מאה שנה, לפני הילדות ולפני האינטרנט, אבל לדעתי בני נוער בהחלט יכולים להנות מהקטע. זה משעשע ודבילי, אבל מספק אחלה תמונות.
הבנות שלי גם שונאות טבע, ואת טיולי הטבע אנחנו עושים בלעדיהן, אז אני מבינה ומזדהה. לקחנו אחת מהן לסקויה וקינגס והיא קיטרה 98% מהזמן.
-
אם עוד לא סגרתם טיסות, אני חושב שכדאי מאד לחשוב האם זה הטיול הרצוי לכםם. כאמור הן במשך, הן בתכולה, והן ביחסית בין האתרים
אל תנעלו על תכנון מסויים רק כי כבר “התרגלתם” אליו
עוד כמה הערות
לאס וגאס – זה לא רק הימורים. למעשה הימורים זה היום חלק קטן מלאס וגאס. אני חשב שאפשר לאמר שוגאס זו בירת הshow שעשוי מפלסטיק. לכן יש מי שלא אוהב כי הוא מרגיש שהכל מזוייף. אבל הרוב כן אוהב. יש שם מלונות מדהימים, הופעות ברמה גבוהה, אטרקציות אחרות, מלונות ברמה גבוהה ובמחיר סביר (כבר לא זול כמו שהיה פעם, אבל סביר) וכו’. רבים מזכירים את לאס וגאס כאחד האתרים שהכי נהנו בו בטיול.
נכון שלרוב לאס וגאס מתחברת מאד לאתרי הטבע המדבריים והחלטתם שלו. אבל באמת שלא חייבים אותם. נסיעה מאיזור לוס אנג’לס ללאס וגאס זה עניין של חצי יום בערך, ואפשר גם בטיסה (שגם לוקחת חצי יום). וכמובן שאפשר לטוס למזרח מוגאס במקום מלוס אנג’לס
טבע – אני גם לא חובב גדול של טבע. כלומר קצת זה נחמד, אבל לא צריך להסחף. גם האתרים המדבריים פחות מושכים אותי, ולכן גם אם נגיע בשנים הקרובות לדרום מערב, אני בספק אם נעשה את הסיבוב של ציון ברייס וכדומה. מצד שני אם נגיע לסן פרנסיסקו בהרכב משפחתי, אני מניח שכן ננסה לשלב את יוסמיטי שהוא מצד אחד מדהים, ומצד שני במרחק נסיעה סביר מסן פרנסיסקו.
אני חושב ששווה לכם לעשות קצת מאמץ כדי לשלב אתר טבע אחד בצורה רצינית. בין אם זה יוסמיטי ובין אם זה משהו אחר.
שעשועים – אני הייתי מנסה לשלב עוד אטרקציות אקטיביות בטיול. יש לכם שני פארקים (מעולים) אבל שניהם באמצע הטיול. ואך אחד לא אסטרים. מעבר לזה לא שמתי לב לשום דבר אחר (אבל אולי פספסתי). אפשר לנסות סיקס פלגס, אולי פארק חבלים, אולי פארק מים (אם כי זה כבר בעייתי מבחינת עונה) וכו’. בייחוד בטיול ארוך אני חושב שחשוב לשלב אטרקציה בסגנון לפחות פעם בשבוע
קניות – גם למי שלא חובב שופינג יש משהו בשופינג בארה”ב שפתאום נדלק. בגלל השפעה והמחירים. זה לא חייב להיות קניית בגדים (ונעליים) דווקא. זה יכול להיות פשוט סופר (וולמארט ענקי), זה יכול להיות חנות לבית כמו bed bath and beyond, זה יכול להיות אחת מחנויות הכל בדולר (אבל באמת בדולר וסחורה יותר מעניינת ממה שאצלנו) או כל דבר אחר. רוב האנשים שאני מכיר מתלהבים ממשהו אחד לפחות. ביקור באאוטלטים וחנויות ענק נוטה לגזול הרבה זמן. כמה שעות טובות כל פעם. כדאי שתחשבו יותר כמה זמן משקיעים בזה
ספורט – באמת שאני לא מבין גדול ולא יודע מה בעונה ו/או איפה קונים. וברור שאין עדיין לוחות זמנים לשנה הבאה. אבל אפשר להסתכל מה יש בימים אלה (או היה בשבוע שעבר) ולנחש מה יהיה בשנה הבאה. וחלק מהדברים אולי פורסמו. אם תחום X כבר לא בעונה אז הוא לא יהיה בעונה בשנה הבאה. אם משחקים אותו בעיקר ביום ראשון אז זה מה שצפוי בשנה הבאה. אגב לא חייבים לאהוב ספורט ועדיין אפשר להנות. האמריקאים מתייחסים לספורט כמעט כמו דת, ואפשר אפילו להתייחס לביקור במשחק כחוויה אנתרופולוגית. אבל בכל מקרה – מדובר על show וחוויה מעולה לרוב בלי קשר לסוג הספורט ובעד מי אתם (חות מבייסבול שנראה לי משעמם מדי
).טיסות
טיסות פנים למרחקים קצרים (בתוך המרעב או בתוך המזרח) יכולות לעלות סדר גודל של 100 דולר. במערב 60-100 יהיה סביר כולל מזוודות (לטיסה למשל מסן פרנסיסקו ללאס וגאס או משהו בסגנון). במזרח זה יהיה יותר יקר ו100-130 דולר (כולל מזוודות) יהיה סביר, למשל לטיסה מבאפולו לניו יורק. כלומר למשפחה 300-500 במערב ו 500-600 במזרח. לא זניח. מצד שני צריך לחשוב מה מרוויחים. טיסה לוקחת חצי יום לפחות. לא משנה מה אורך הטיסה יש את התקורה שלה. אז אם התחליף הוא נסיעה של 4 שעות סביר שעדיף נסיעה. אבל נסיעה ארוכה שלוקחת יום שלם זה כבר דיון אחר. משתי סיבות. האחת – יום שלם בחו”ל עולה לנו כמה מאות דולרים בפני עצמו (מלון, אוטו, אוכל וכו’). אם נניח שיום עולה לנו 300 דולר מחייה, אז נסיעה שגוזלת יום שלם עולה 300 דולר (פלוס דלק ואגרות). וטיסה עולה 500 דולר פלוס חצי יום כלומר 650 דולר. אבל זה לא מדוייק כי טיסה הרבה פחות מעייפת מנסיעה. אם יוצאים ב-8 ולוקחים טיסה ב-10 בבוקר מבאפולו לניו יורק למשל, אז ב-1 בצהריים אנחנו כבר מתחילים לשוטט בניו יורק ויש לנו כח כי אנחנו לא מותשים. לעומת זאת אם באותה שעה יצאנו מאגמי האצבעות, עד שנגיע לניו יורק כבר נהיה עייפים ויהיה לנו הרבה פחות כל לשוטט בעיר. כך שבמידה מסויימת הזמן המבוזבז בחצי יום נסיעה הוא יותר מחצי יום (כי בפועל היום שלנו מתקצר) בעוד שבטיסה זה פחות מחצי יום (כי נוכל להאריך את היום)
-
תודה שירליץ ואנשיםטובים!
נתתם הרבה חומר למחשבה. טוב שיש עוד זמן…
הסתכלתי באירועי הספורט שיש עכשיו, יש משחק של ה-NBA כמעט כל יום בל”א. זה נראה מעניין, אבל יקר (מתחיל ב-90$ ומגיע גם למעל 1000$ למקומות טובים).
נחשוב גם על זה...
-
עונת האן בי איי מתחילה ב16.10 לעומת זאת עונת הפוטבול כבר התחילה,
יש אצטדיון חדש לסן פרנסיסקו פורטי ניינרס, ממוקם בסנטה קלרה.
לדעתי לא פחות אם לא יותר חוויה ממשחק אן בי איי.
מומלץ
-
אתם כנראה תגיעו קצת לפני התחלת העונה ב NBA, או ממש על ההתחלה. בכל מקרה לפני העונה הסדירה מתקיימים משחקי הכנה – אמנם זה לא בדיוק אותו דבר, אבל הכרטיסים למשחקי ההכנה זולים מאוד.
-
ביום על כביש מספר 1 כדאי לשריין קצת זמן לפוינט לובוס.
את היום ה-6 סביר להניח שתסיימו די מאוחר ולכן הייתי מחליף בין היום ה-7 ל-8.