סרילנקה
-
חברה
כמו שאתה מכירים אותי
אני מתחיל לתכנן הרבה הרבה לפני.
אין הרבה חומר בטיפים…...
אני מתכנן לנסוע בחגי תשרי2019 שזה יותר סוף ספטמבר ואפילו יותר אוקטובר.
לכשבועיים
מה אסור לפספס.
בהתחשב בגילאים אני 76 כל השאר ילדים בני 70
איך כדאי להתנייד תחבורה ציבורית או לשכור רכב + נהג
אשמח לקרוא חוויות
תודה מראש
-
לדעתי ההתלבטות אם לשכור רכב עם נהג או להתנייד בתחבורה ציבורית היא בעיקר תקציבית – אם אתם יכולים לשכור אוטו עם נהג – נראה לי עדיף. התחבורה הציבורית אמנם זולה אבל האוטובוסים לא תמיד נוחים, למרות המרחקים הקצרים יחסית וכמובן שטיול עם אוטו צמוד מאפשר הרבה יותר ניידות. לגבי מסלול: לדעתי שבועיים מספיקים בהחלט לטייל בכל האתרים המרכזיים של האי – המשולש התרבותי שכולל את קנדי-סיגרייה-דמבולה ואנורהדהפורה, האזור ההררי שכולל את פסגת אדם, נואורה אליה, מישורי הורטון ועוד מקומות נוספים, ובנוסף כדאי גם לטייל באיזה פארק או שניים ובאזור החוף – ביקור בגאול (Galle) וקצת בחופים שבאזור. אם תרצו לעלות קצת יותר צפונה ומזרחה – תצטרכו לצמצם קצת את האתרים האחרים.
אני יכול להעיד אישית: לפני כ 11 וחצי שנה ביקרתי בסרי לנקה כחודשיים וחצי. את רוב הזמן העברתי בצלילה בהיקאדואה שבחוף הדרום מערבי, אך גם טיילתי כשבועיים במרכז המדינה ובאזורי ההר. אני התניידתי בתחבורה ציבורית והסתדרתי אבל זהו טיול בסגנון אחר...
-
אני טיילתי בגיל 64 והשתמשתי בתחבורה ציבורית ללא כל קושי, אבל היה לי זמן, חודש.
זה תלוי גם בכושר שלכם, תחבורה ציבורית מוסיפה הרבה הליכה וסחיבה.
לא כתבת כמה אתם, אבל כל תוספת לגודל הקבוצה מגדילה את הכדאיות של רכב, עם או בלי נהג.
לטיול קצר יחסית, פחות מ-3 שבועות כדאי רכב עם נהג שיביא אתכם לאן שצריך במאמץ קטן יותר מצדכם מכל הבחינות.
-
אנחנו נהיה 4
ואולי שישה.
כנראה שבאמת נשכור רכב עם נהג.
מאד נהנינו בשנה שעברה בבורמה מהפריווילגיה הזו שאפשר לעצור בכל מקום…..
תודה רן ותודהsailor
אשמח לעוד מידע
-
טיילתי לפני שנתיים , שבועיים וחצי עם נהג צמוד , עשינו את המסלול הסטנדרטי , מלונות 4-5 כוכבים ,
איזה מידע נוסף אתה רוצה ??