טיול לויטנאם-10 ימים נטו-מאיפה מתחילים?
-
שלום רב ,
אני בתחילת הדרך , יש לי ולאשתי 10 ימים נטו בחופשת הפסח לטייל בויטנאם , לא כולל טיסות , אבל מאיפה מתחילים? מהצפון או מהדרום? ...אני לא מהתרמילאים...
תודה
-
אני בעד הצפון שיותר מעניין , בכלל 10 ימים מתאים לצפון
-
גם אני אומר צפון. תתחילו בבירורי ויזה - אינטרנט או שגרירות. משם תצטרכו להחליט אם אתם רוצים לעשות הכל עצמאית או סוכן שיארכן לכם הכל מראש. ואז תצטרכו להחליט אילו מקומות מעניינים אתכם. חוץ מהנוי תוכלו כנראה לבחור עוד שניים.
-
עבור 10 ימים נטו בויטנאם אני גם ממליץ להתמקד בעיקר בצפון.
מסלול אפשרי ל – 10 ימים:
האנוי – יומיים
האלונג ביי – יומיים
סאפה – 3 או 4 ימים
טאם קוק – יומיים או שלושה
-
תודה על הייעוצ , אבל כמדומני אלו המקומות של הצפון , נכון? ...אז בגלל הדוחק של הזמנים אי אפשר לרדת יותר למטה נכון ?
האם סאפה לא נהייתה תיירותית מידי? -
תמיד אפשר לבחור מקומות יותר דרומה,
רק שעם הזמן נטו שיש לכם- כנראה גם את רובו תבלו באוטבוסים/רכבות/טיסות…
רוב מי שקורא את הודעתכם- יניח שתרצו למקסם את הזמן שבו אפשר לראות דברים..
בסאפא בפעם האחרונה הייתי לפני 3 שנים. היתה תיירותית- אבל לא יותר מדי או שלפחות לא ברמה שהפריע לי ולא הרגשתי שהכל תיירותי וממוסחר...
-
אנחנו היינו בסאפא לפני שנתיים. כן, היא תיירותית. אבל היא גם מהממת ויש בה אווירה מיוחדת וכיפית ממש. תענוג לטייל בכפרים ומראות מקסימים.
*קראתי בזמנו גם על טיול בכפרים כולל לינה בכפרים וכך מתרחקים טיפה ומגיעים למקומות יותר אותנטיים, לא עשינו אבל אפשר לברר.
בכל מקרה אל תוותרו על ההאלונג ביי!
-
לדעתי, כן, סאפא הפכה תיירותית מידי.
במקום סאפא אני ממליץ על חבל הא זאן (HA GIANG).
כדאי ליצור קשר עם סוכנים מקומיים באינטרנט ולנסות להזמין טיול מהאנוי.
אני שילמתי $50 ללילה על טיול מהאנוי, כולל אוטובוס (קטן ) יחד עם 3 זוגות ויטנאמים ומתרגמת שהצמידו לי, מלונות ברמה של 3 כוכבים טובה בארץ, כלכלה מלאה (מלבד נשנוש בשווקים) כולל בקבוקי מים ללא הגבלה.
האזור מקסים ומדהים ביופיו, רוב הנופים והאתרים שייכים לגיאופארק שם, וזו חויה לטייל עם מקומיים ולהיות בקשר בלתי אמצעי איתם.
להא לונג ביי יש טיול יום עם חזרה בערב (מאוחר) למלון, טיול עם לילה על הספינה שדי מיותר בעיני וטיול 2 לילות, 3 ימים שהלינה בקאט בה (אי) בספינה או במלון (עדיף מלון) וכולל ביום השני סיור רגלי בשמורת הטבע המהווה חצי מהאי.
ב-10 ימים כדאי להתמקד בצפון, אפילו טיסה לא ארוכה להואה תגרור הפסד חצי יום בכל כיוון ולהבנתי אין לכם יום לבזבז.
-
גם אם סאפה תיירותית, היא עדיין מדהימה ויפהפיה ואני ממליץ בחום לא לוותר עליה.