דיווחי שלכת מהשטח-אכדיה מיין
-
שלום לכולם
קודם כל, זו ההזדמנות להודות לכל מי שעזר לי בתכנון המסלול ובעיקר למוני. תודה רבה!!
אני כרגע באכדיה. שיא השלכת מתעכב פה בשבוע (ויש כאלה שטוענים שאפילו בשבועיים). מזג האוויר מעולה, מה שאומר שעדיין לא מספיק קר כדי שרוב העצים יחליפו צבעים.
עם זאת, למרות שרוב העצים עדיין ירוקים, יש מראות שלכת יפים

-
תודה על הדיווח
נראה שמיין, שבה נאמר שנצבעת קודם, ממשיכה לפחות בעיני לא לעמוד בציפיות,ואני מתכוון לצבעי שלכת בלבד.
ואני כבר סקרן מה תפגוש בהרים הלבנים ,והלאה בוורמונט, ובאדירונדאק.
אם יירשם איחור מה גם בהם, המאחרים באוקטובר אמורים להיות מופתעים לטובה!
מוני
-
תודה
כמו שרשמת למרות שרוב העצים עדיין ירוקים, המראות בתמונות מאוד יפים
אני בכוננות שלכת בניו ניורק , שלשם היא מגיעה לקינוח אחרונה
שנה שעברה היא הבריזה לי בתחילת נובמבר, כי האמנתי לפייק ניוז של אתרי התקדמות השלכת
החלטתי שהשנה עד שאין דווחים פה מהשטח, אני לא מכרטסת .
באת לי בזמן ואני ממתינה להמשך דווח
טובה -
שוב שלום
כרגע אני בהרים הלבנים.
בנורת’ קונווי השלכת עוד מדשדשת אז נסעתי צפונה עד Colebrook לבדוק מה המצב שם. בדרך כבר רואים מראות שלכת יפים מאוד. ההרים מסביב מנוקדים ויש קצת מקבצים של אדום (אבל הצבע השולט הוא צהוב-כתום).
ב Dixville Notch כבר הכביש היה כולו צהוב ולא ראו כמעט ירוק – אלא שאז ירד עלי ענן והראות מאוד התקלקלה (כשהגעתי ל- Errol אמרו לי: “תבוא מחר”. אולי באמת אני אקפוץ. אחה”צ צפוייה להיות קצת שמש)
אני לא מצליח להעלות תמונות מהמצלמה, אז תאלצו להסתפק בתמונות מהסלולארי

-
שוב תודה רבה לך על הדיווח בזמן אמת!
ניראה שלעומת השנה שעברה כעת חיה, ההרים הלבנים סיפקו כבר צבעי שלכת מרשימים,והשנה בהחלט אתה מדווח על דיליי ,ולכן טוב עשית שהצפנת!.
מאמין שאלו שיגיעו באמצע אוקטובר ייהנו מאוד.
מוני
-
מקסים מקסים מקסים
עוקב כאן בשקט, נהנה מהדיווחים , ממש יעזור אם תכתוב איפה בדיוק צולמו התמונות (מס’ כביש או נצ אם אפשר) . המון תודה
אחלה דיווח
-
איזה יופי
נהנת לי כאן מהתמונות של העצים שמתאפרים
והמון תודות על הדווח
טובה -
הי
אני מתנצל אבל אני צריך לתקן את הדיווח מאתמול. כשכתבתי שבהרים הלבנים עדיין אין שלכת מהותית הסתמכתי על בעלת המלון שלי שכנראה לא יצאה מחצר ביתה.
היום יצאתי לבדוק בעצמי מה קורה לאורך ה- Kancamagus ואני שמח לבשר שהשלכת מכה בהרים הלבנים במלוא עוצמתה. יותר מכך, מטיילים (מקומיים) ב – Franconia Notch אפילו אמרו לי שלדעתם אנחנו אחרי השיא.
מצורפות תמונות מהחלק הראשון של ה- Kancamagus וגם ממסלול Artists Bluff בפרנקוניה (מומלץ מאוד).
לקח ראשון שלמדתי, אחרי ששרפתי חצי יום על שטויות (מפלי Champney, נסיעה חוזרת מיותרת לכיוון Errol) – לא חשוב איפה אתה נמצא, חשוב איפה השמש נמצאת. שלכת בשמש יפה פי כמה משלכת בעננים.

-
אם כך האין איחור משנה כמובן את תוכן תגובתי הקודמתמי שיגיע בשבוע השלישי של אוקטובר אמור כנראה ליהנות בנקודות דרומיות יותר.
תודה לך על התיקון
מוני
-
ואוו איזה מהמם!!!
כבר בתמונות של אתמול השלכת שלך נראתה ברמה עוצרת נשימה.
יכולה להעיד מניסיון עבר,שהמושגים של המקומיים לגבי השלבים של השלכת שונים לחלוטין מאלה שלנו-איך זה
?ממליצה מאוד לעמוד מתחת לעץ כזה כשקרני השמש חודרות מבעד לענפים-
זו תחושה מטורפת שלא שוכחים
.תמשיך להנות ולדווח מהשטח
-
וואוו וואוו וואוו
זכיתם – זה יופי ממכר
ותודה על הדווח
טובה -
טוב, אז עכשיו אני בורמונט
כפי שכבר נכתב בשרשור המקביל – השלכת ורמונט ממשיכה את הקו של ניו המפשיר, אבל אני מוצא אותה קצת מאכזבת.
כביש 232 המהולל נראה כמו גרסה זקנה ודהוייה של ה- Kancamagus. יש לו את הרגעים שלו, אבל גם יש מקומות שבהם חלק מהעצים כבר נטולי עלים – אצל ה- Kancamagus זה לא היה עובר.
בכלל, באופן אישי, ורמונט קצת מעצבנת – הדלק יותר יקר, מזג האוויר התקלקל, יש שעות פתיחה להרים (נסעתי שעה להר מנספילד כדי לגלות שהכביש סגור אחרי 16:00) ועל השלכת כבר דיברנו… מבחינתי אפשר לבטל את המדינה הזאת (לתשומת ליבו של הקורא ד. טראמפ)

-
שוב שלום ותודה
כביש 232 אף פעם לא היה כביש שאמור להתחרות ביופיו עם כביש הקנקמגוס,
הוא גם לא מסומן כנופי במפות הרגילות, ובכל זאת כל הכבוד לו לכביש הזה שהתחבב על חלק גדול מהגולשים שעברו דרכו
.מעניין אם יהיו לך תמונות גם מכביש 108 מסטוהה מערבה?
שוב תודה
מוני
-
מה שיצא אני מרוצה
כמו הילדים
מזל שמוני פה להרגיע
נבהלתי שמזג האוויר הפשיט את העצים מעלים
טובה
-
הייתי בשנה שעברה בדיוק באותם תאריכים והמצב היה בדיוק אותו דבר. שיא בניו המפשייר, קצת אחרי בורמונט.
-
טוב, אז כמו שכתבו פה אחרים – היום ירד גשם כל היום.
התכנית הייתה לנסוע ל- Glens Falls ולעלות חזרה ללייק פלאסיד. באמצע הדרך נשברתי וחתכתי ללייק פלאסיד.
באזור פה הפיק היה בסוף השבוע האחרון, ואכן רוב העצים כבר צהובים-חומים (מה שאפשר לראות).
מחר אמור להתבהר (אבל גם להיות מאוד קר). התכנית המקורית הייתה לנסוע להר Whiteface אבל מסתבר שהכביש כבר סגור.
האם מישהו יודע אם אפשר לעלות עליו ברגל ואיך עושים את זה?
מצטער, אבל היום אין תמונות...
-
לגבי אפשרות נוספת לוויטפייס מאונטיין-
ראה מה כתב שנים לאחור הגולש שם משתמש=רוי על מה שעשו סביבות לייק פלאסיד,וואני מצטט-
בווייטפייס מאונטיין מצאנו שמתקיימים טיולים פרטיים עם מדריך בריינג'רים.נרשמנו לזה שבתשע בבוקר למחרת.
בשעה היעודה הגיע ג'רמיה הצעיר והנחמד,צייד אותנו בקסדות והתחלנו את הנסיעה,על סלעים,בורות ומהמורות,בדרכים לא סלולות ברכב שנראה שעביר בכל מצב.עצרנו לתצפיות ככל שטיפסנו וטיפסנו וחזינו בנוף מרהיב.חנינו ליד נחל יפה .עצרנו את הרכב וצעדנו לעבר מפל יפהפה שבתחתיתו בריכה.הגענו כמעט לפסגת ההר.
הטיול הארך כשעה וחצי ועלותו 35$ לאדם(אנחנו הוספנו טיפ)והיה מסוג החוויות שאתה נוצר לעד(ראה טיול האמרים בפייג')
הילדים סיימו את הביקור בעליה עם מנוף לגובה ומשם קפיצה לכרית ענק מתנפחת.
המשכנו משם לעיירה קין שם התקיים שוק כפרי נחמד,מוזיקה , עבודות יד ומגוון רחב של אוכל לטעימות ממוצרי האיכרים וכוכל לפיקניק נחמד בשולחנות הפזורים.אנו נהננו מאוכל בדוכן של זוג גרמנים מבוגר שהיה ממש כאילו חנינו באחד מהכפרים בגרמניה.
מוני
-
תודה
דווקא רציתי לטפס אל פסגת ההר (מסלול ארוך של כ- 10 מייל) אבל מזג האוויר בבוקר (למעשה עד הצהריים) היה מעונן וגשום. בסופו של דבר יצאתי למסלולים באזור Seranac Lake
אז במקום תמונות שלכת אני מצרף תמונות מהר Baker והר Ampersand (+ אחת עם קצת שלכת)

-
התמונות מהמסלולים האלטרנטיביים ההרריים שצירפת, נראה שלא נופלים בהרבה אם בכלל מהוויטפייס מאונטיין,ואכן את עוצמת יופיו של האדירונדאק מקבלים בעיקר מעל פסגות ההרים ,או במילים אחרות ממעוף הציפור.
נודה לך אם תרשום את הזמנים שיש לשריין עבור הטיפוס על כל אחד מההרים האלו,ודרגת הקושי.
אגב כל התמונות שצירפת הן תמונות שלכת ברמות צבע לדעתי אחרונות,אך עדיין
יפות למראה,גם אם אין קרני שמש שפוגעות בהם!!.
אם יש לך בהמשך תמונות מכביש האגמים 28 מערב באדירונדאק, נודה עליהן.
מוני
-
הר Baker הוא מסלול בקושי קל-בינוני באורך של 1.8 מייל (הלוך וחזור). נקודת היציאה היא ממש מתוך Seranac Lake – לקח קצת יותר משעה
הר Ampersand הוא מסלול קשה שאורכו 5.4 מייל נקודת היציאה מכביש 3 קצת אחרי Seranac Lake (לכיוון Tupper Lake) לקח לי 3-4 שעות
השלכת אכן אוזלת באדירודנאק. בכביש 28 מערבה כבר רואים לא מעט עצים נטולי עלים. מצורפות תמונות מכביש 28