דרום אפריקה - “At your Own Risk”
-
טל, עדיין בעיצומה של הקריאה המרתקת והמהנה, אני נדחפת עם שאלת ביניים:
כמה מוקדם הזמנתם כרטיסי טיסה? (גם אלעל וגם הפנימיות)
ומה לגבי לינות? (מניחה שבחלק של קייפטאון ונתיב הגנים יש פחות לחץ כי זה מחוץ לעונה, אבל מה לגבי אזור הספארי? כמה זמן מראש הזמנתם?)
אני עוד בהתלבטויות אם מסגרת הזמן שיש לנו בקיץ הקרוב (עשרה ימי טיול נטו+שתי שבתות שאנחנו לא נוסעים בהן) מאפשרת טיול הגיוני (לחוץ זה בטוח, אבל הקיץ האחרון באנגליה לימד אותי שאנחנו דוקא טובים תחת לחץ
). בינתיים קוראת... -
אם ברשותכם רק שבוע ושתי שבתות בלבד ובהנחה שתעשו שבת ראשונה בפורט אליזבט ושנייה בקייפטאון ובאמצע את דרך הגנים, אז העצה שלי, אל תבחרו בדרום אפריקה כיעד שלכם !
-
אבל לא כתבתי שלרשותנו שבוע בלבד+שתי שבתות... כתבתי עשרה ימים נטו+שתי שבתות (ואם לדייק, טיסת לילה ביום ראשון, טיסה חזור במוצש של השבת השניה.
אפשר לכאורה גם טיסת לילה של חמישי שלפני כן, רק שהנחיתה קרובה מדי לשבת, וזה מוסיף סתם שני לילות "מתים" ושבת ביניהם, תמורת יום טיול אחד נוסף בלבד, והטיסות יוצאות גם קצת יקרות יותר.
-
ברוכה הבאה גלית .
אנחנו הזמנו את טיסות אל על, ברגע שנפתח תאריך החזרה (כלומר כ-11 חודשים לפני יציאה).
גם לינות וטיסות פנים הוזמנו כ- 10 עד 9 חודשים מראש. (כנראה שלא חייב כל כך הרבה זמן מראש, לא בטיסות פנים ולא בלינות מחוץ לעונה בדרך הגנים ).
ספארי הזמנתי 11 חודשים מראש, ובכל זאת היה מאתגר למצוא בדיוק מה שרציתי.
לדרך הגנים וקייפטאון היו לנו נטו 11 ימי טיול מלאים. לנו היה מזל, ולא ירד גשם, אבל גם בחורף של דראפ יכולים להיות ימי גשם שישביתו ימי טיול. אצלנו היה בסדר גמור מבחינת מרווח זמנים אבל היה בכיף לטעמי אפשר להוסיף עוד יומיים – והמומחים (איתנין) אף יגידו 3 ימים לטיול כדי לעשות אותו מרווח יותר.
אם אתם רוצים להוסיף גם ספארי בקרוגר בפרק זמן זה, להערכתי זה לא זמן סביר.
אז מסגרת הזמן שיש לכם לחוצה אבל אולי אפשרית אם אתם חובבי לחץ לטיול בדרך הגנים וקייפטאון . להוסיף ספארי – באיזור אחר נראה לי כבר בדרגת משימה בלתי אפשרית
רק לקחת בחשבון שמעבר לעלות גם משך הנסיעה לדראפ ארוך (אצלנו, עם טיסת אל על ישירה, זמן הגעה מדלת לדלת -קרי מדלת הבית לדלת הצימר הראשון לקחה כ-18 שעות , בחזור בשל המתנה ביוהנסבורג אף יותר ארוך) .
אז את צריכה להחליט גם בהיבט זה, האם משך הטיול שווה לכם את המאמץ ההגעה.
לו רק היה לנו יותר זמן לטיולים

-
טוב, נראה לי שפשוט אפתח הודעה חדשה עם התייעצות מסלול ראשוני ונראה אם אני ריאלית. תודה!
-
דרום אפריקה - “At your Own Risk” מפלי ויקטוריהחלק ג של הטיול – מפלי ויקטוריה
יום שני – 27 לאוגוסט, הידוע בכינויו גם כיום המאורות :
היום נפרדים מדרא”פ, אליה נחזור רק בשביל לטוס חזרה הביתה.
היעד – מפלי ויקטוריה.
בני המשפחה שבחרו לשבת בצדו השמאלי של המטוס, זכו בהופעת בכורה של המפלים עוד מהאוויר.
היתר ישלימו את החסר מהיבשה.
פקידת ההגירה בשדה התעופה של לוינגסטון קיבלה את פנינו בשלווה גלאט עילאית שהרחיבה את גבולות הגיזרה של זמן אפריקה ועל הדרך שאבה בקשית את שלוות רוחנו.
באדי השלווה האחרונים שנותרו בגופנו – מוצאים סוף כל סוף הדרכונים שלנו את דרכם חזרה אלינו .
ובכלל באיזור המפלים גילנו חוק פיזקלי חדש – חוק שימור השלווה – ככל שפקיד ההגירה מולנו היה שלו יותר , כך התערערה יותר שלוותנו.
מסקנה – צריך לתרגל יותר אפריקה בכדי לסגל את השלווה.
אבל בנתיים זה עוד לא קורה, ולכן אין שמחים מאיתנו לגלות שזמן אפריקה לא חל על נהג המונית המסור שלנו מ- Owen Taxi .
כבר לפני היציאה עוזרים לנו לאסוף את המזוודות, רכב נוח חדש וממוזג- מחכה רק לבואנו – אמריקה ממש.
כמו ההמלצות הנוספות שעוד יבואו – גם זאת הראשונה של אתי (ettyzim) התגלתה כמוצלחת במיוחד.
מגיעים למלון, התארגנות קצרה בחדרים –
שביל הליכה קצר מוביל מהחדר במלון למפלים.
צד של זמביה : Mosi-oa-tunya
http://victoriafallstourism.org/victoria-falls-access/
שעות פתיחה באוגוסט : מ-6 בבוקר עד 18
כל תיאור מליצי ככל שיהיה, לא יכיל את יופי המקום. פשוט צריך לבוא לראות ולחוות.
גם הצעיר שלנו, שנופי טבע לא מרגשים אותו, צוחק כאן מהתרגשות בשעת המפגש הראשוני עם הפלא הזה .
כפי שניתן לראות במפה המצורפת מטה- בחלק של זמביה יש 3 מסלולי הליכה-
הנוף הדרמטי למפלים נשקף מ- Knife Edge bridge ונקודת הסכנה
(התמונות עם המפלים והקשתות צולמו במסלול זה).נוף הגשר נשקף ממסלול נקודת הצילום.
והמסלול האחרון – שיורד מטה לחלק התחתון של הזמבזי נקרא – "נקודת הרתיחה" – The boiling pot,
בביקור שלנו היום אנחנו מטיילים בשני מסלולים של המפלים והגשר. לנקודת הרתיחה עוד נגיע אבל רק בהמשך.
-
דרום אפריקה - “At your Own Risk” מפלי ויקטוריהועל שם מה הכינוי – יום המאורות?
יען כי יש לנו עוד שקיעה של השמש וזריחה של ירח אחד גם.
אבל עם כל הכבוד למאורות – הקייטנים מזכירים לי, שאומנם ההתרגשות רבה – אבל כך גם הרעב.
בצד של השמורה בזמביה, אין ממש הצעות קולונריות.
אבל הכניסה החופשית שלנו לשמורה מאפשרת לנו לצאת לבית קפה / פיצריה הנמצא באזור החנויות של המלון (ופתוח לכולם) ולחזור שוב לשמורה לחזות בשקיעה.
הגישה למפלים בצד של זמביה קרובה לכניסה, וזה מאפשר לחזות בשקיעה המרהיבה (באוגוסט השקיעה והסגירה של השמורה מתוזמנים היטב) .
הנקודה היפה ביותר לטעמי עבור השקיעה היא נקודת הסכנה, ומשם גם התמונות המצורפות.
המדריך המלא למוכה הירח המתחיל
אבל עוד לא נגמר היום שלנו – כי יש לנו עוד מאורות היום על הראש...
ואם את זוכרים, בראשית תולדות האנושות, שהשירשור הזה עוד היה עולל, הבטחתי ירח מלא במפלי ויקטוריה.
והבטחות צריך לקיים.
אז באחת מהחפירות תיכנון הטיול, גיליתי שבמפלי ויקטוריה – בכל חודש במשך שלושת הימים סביב ירח מלא (יום לפני, בשיא ויום אחרי), השמורות פתוחות גם בלילה לסיורים לחזות בתופעה lunar rainbow, שהנה הופעת קשת שמקורה מאור הירח בשילוב עם רסיסי המיים מהמפלים.
(המידע בחסות המדריך הנהדר של VF שקישור אליו צורף במבוא על מפלי ויקטוריה וגם בו מפורטים הימים בשנה של ירח מלא).
הצצה חטופה ביומן הראתה לי שאפשרי במסלול הטיול שלנו לשלב את היום האחרון של ירח מלא בחודש אוגוסט.
במצבים של עננות או בנפח נמוך יותר של מים במפלים (ממאפייני העונה היבשה), התופעה לא מתקיימת והשמורות לא נפתחות בלילה.
לפי כך האופטימלי להגיע לכאן כבר ביום הראשון של ירח מלא
למוכי ירח מתקדמים מומלצת הפעילות הלילת הענפה להלן –
לילה ראשון אחד סיור ירח מלא בזמביה.
לילה שני – בירח מלא, ארוחת ערב לתצפית זריחת הירח ממרפסת המסעדה – Lookout cafe המשקיפה על הגשר מהצד של זימבבואה (ביום של הירח מלא ההמלצה להגיע באוגוסט סביב השעה 17:30) – ביום זה יש גם הסעות חינמיות למסעדה.
לילה אחרון – סיור ירח בשמורה בצד של זימבבואה.
מוכי ירח אולטרא מתקדמים, ובכלל להבנת זויות השמש והקשתות במפלים – מוזמנים לקרוא את התנך שלי בנושא (שכל מה שהיה כתוב בו התגלה כנכון): שרשור של TA
מפאת לוז הטיול שלנו, הכנסנו עצמנו לקטגוריית מתחילים והסתפקנו בליל ירח אחד (לילה השלישי).
מהדיונים הענפים בפורום של TA, עלה כי הצד של זמביה יפה יותר לתצפית התופעה. ובלי שום קשר, בשל מיקום הלינה שלנו, ההעדפה ברורה שלנו היתה להכנס לצד זה של השמורה.
אבל… במועד ביקורנו – באוגוסט 2018, כמו גם בשנה לפני, יולי היה החודש האחרון לפני העונה היבשה, שהשמורה בזמביה פתחה שעריה בלילה.
הסיבה – באוגוסט יורד מפלס המים , ובהעדר מספיק רסס מהמיים עוצמת הקשת הלילית יורדת.
בזימבבואה יש יותר מיים ולכן הסיכוי לפתיחה שם גבוה יותר באוגוסט
כשהגענו למלון AVANI בזמביה – פצחתי בתישאול מעמיק בנושא -פני הירח לאן?
התישאול שלי לא עשה כל רושם על הנציגה הממונה על התיירות, שענתה לי בשלווה אופיינית -
“נראה לי שהשמורה סגורה בזמביה, כי אחרת הייתי מקבלת על כך הודעה” (טוב את זה הצלחתי לשכנע אותה לבדוק סופית שאכן סגור היום בזמביה בערב).
“ולא – אנחנו לא מתקשרים לזימבבואה לברר האם שם פתוח”… (נושא התקשורת עם זימבבואה המרוחקת ק”מ וחצי מכאן כבר לא היה נתון למשא ומתן)

נראה לכם שאחרי שהפכתי את כל מסלול הטיול לטובת הירח, מכשול קטן זה יעמוד בדרכי?
במיידי הופעלו קשריי אל מעבר להרי החושך – לזימבבואה – ושוב תודה לאתי
שדרכה ניתן להזמין סיור ירח עם איסוף מהמלון באם מקום הלינה שלכם בזימבבואה. מכיוון שאנחנו היינו בזמביה, אתי הציעה שנגיע עצמאית, ונרכוש כרטיסים לסיור בקופת השמורה וכך עשינו.
הסיור בשמורה בלילה היה מיוחד ומרשים מאוד.
הקשת הלילית פחות מרשימה וצבעונית מזו של היום, ועדיין החוויה לחוות את המפלים בלילה לאור ירח וקשת מאוד יפה, מיוחדת ואף העיז ואומר עם מימדים מיסטיים ממש.
הסיור הלילי מלווה ברינג’רים של השמורה בזימבבואה מתבצע מנקודה 12 עד נקודה 4 (ממזרח למערב) , בכל נקודה ניתן לעצור לחזות בתופעה ובמפלים. פרטים על נקודות התצפית בצד של זימבבואה בהמשך (אז יש לכם עוד מה לחכות).
אנחנו לא מספיק מיומנים בצילום לילי, אז נותרנו ללא ויזואליה מהיופי הזה. כתחליף צורפו לאלתר 2 תמונות lunar rainbow מהרשת.
עלות הסיור באם קונים ישירות בשמורה – 40 דולר לאדם, אין הנחה לילדים.
כבר שיתפתי אותכם שאנחנו נהנים יותר כשיש לנו אתגרים, אז בשביל שהערב שלנו יהיה מושלם הוספנו לנו כמה שכאלה

וללא ספק שהחלק המאתגר בכל חדוות הירח לעיל, היה מעבר הגבולות בערב-
אתגר ראשון – לעבור את הגבול בזמביה, צלחנו .
אתגר שני הגעה לצד של זימבבואה – פישלנו . וכל זאת, כי בעצתו הנלהבת של נהג המונית שלקח אותנו מהשדה תעופה החלטנו לעבור את הגשר בצעידה. מה שלא לקחנו בחשבון, שמסתבר שישר אחרי השקיעה, מגיעה החשיכה (אין להם בושה באפריקה
). ואם ראינו את השקיעה בשמורה בזמביה, ועוד עברנו את ההגירה של זמביה – משמעו שאת חלקו השני של הדרך עברנו בחשיכה מוחלטת, בניגוד מוחלט לכל ההמלצות ואזהרות הבטיחות ! (ביום בטוח, בלילה ולו רק מפאת הסכנה מהחיות אסור בהחלט)לראשונה מזה שנים, איבדו הקייטנים את אמונתם בייכולת ארגון הטיולים של הוועדה המארגנת. בוגרי הקייטנים (כולל הוועדה עצמה) פיקפקו במסתרי ליבם, הקייטנים הצעירים יותר – הביעו נמרצות ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים, את מחאתם על הצעדה החשוכה.
מתוך החשיכה הגיח בסופו של דבר האתגר השלישי להערב – מעבר הגבול בזימבבואה שם התבשרנו שבניגוד לזמביה בה אין צורך בויזה מתחת לגיל 16, הצעיר שלנו כן נדרש לויזה עם כל חדוות הטפסים הכרוכה בנושא.
ואחרי שצלחנו, פישלנו והתעייפנו – גילנו שיש לנו עוד חושך לעבור לפני שמגיעים לשמורה.

ביום המרחק התגלה כדקת הליכה, אבל כשעמדנו כך שוב גלמודים באפילה לא ידענו זאת –
ואז מתוך האפלה הגיח אלינו ידידנו היקר מרטין

שלעד נזכור אותו שכזה. אם כי קשרי הידידות הסימביוטים שלנו התבססו על
יחסי חיבה שלנו למרטין כמו גם לצמד המוניות שלו שהעבירו אותנו לשמורה וממנה בתום הסיור חזרה לגבול בזמביה .
מאידך חיבתו של מרטין בעיקר היתה ליכולת שלנו לשלם בתשלום יתר בגין
מצבנו הנואש משהו.
אבל העיקר שכולם היו מרוצים, לנו היה שווה לשלם קצת יותר.
בלי קשרי ידידות עם מרטין, התעריף הרגיל עומד על 5 דולר לכל חלק משלושת חלקי הדרך.
בדרך חזרה, תוך כדי תור (אינסופי ) בכניסה המחודשת לזמביה, (בשעה זאת הדרך המקוצרת מהשמורה למלון כבר היתה סגורה) השומר ששאלתי אותו על מונית, הציע לאלתר ללוות אותנו עם הנשק עד המלון.
הוא באמת התכוון לזה.
הודיתי לו בהתרגשות, אבל בשלב זה של היום כבר וויתרנו על BUSH WALK לילי, ומצאנו מונית שהובילה אותנו בבטחה למלון.
אז אומנם הם קצת מייגעים עם האטיות שלהם כאן, אבל מהניסון שלנו (קצר הימים), האנשים כאן מקסימים !
ונהנו מאוד מהשיחות כאן עם המקומיים.
אז היה יום מושלם פלוס פלוס

המפלים בשילוב מופלא עם מאורות השמים היו מרהיבים.
וכולנו תמימי דיעים שלמרות אתגר מעבר הגבולות הלילי היה שווה.
אם פעם תגיעו לכאן עם רדת החשיכה, תעשו לעצמכם טובה, תלמדו מאיתנו ותקחו לעצמכם אחת מהמוניות החבוטות שתמיד נמצאות כאן בסביבה.

הערה פוסט טיול: מעדכון של CAFRICA כאן בפורום שקראתי לאחר שחזרנו, הבנתי שהשמורה פתוחה לא רק בלילות של ירח מלא. שווה בדיקה- ואולי CAFRICA באם לא פרש בנתיים, יוכל לפרט קצת יותר...

-
טוב.
החלטתי לוותר על המפלים בגלל התאורים המותחים והתמונות הנהדרות שלך.
סתם. נראה לך?
-
רוני – והנה עכשיו באים קצת פחות סיפורים וקצת יותר מפלים –
יום טיול שני במפלי ויקטוריה (יום 19 לטיול) – יום שלישי – 28 לאוגוסט
חוץ מהטיול במפלים – שזה כמובן האירוע המרכזי.
יש הרבה אטרקציות סביב המפלים.
צריך שיירת רכבי ברינקס, שלל ימי טיול ונחישות אין קץ – בכדי לנייד משפחה בת 5 נפשות בכולם.
אז צריך לבחור
אצלנו לקול צהלות האינסטוש נבחרו בריכות השטן – Devils-pool
בריכות השטן ממוקמות מעל המפלים, והגישה אליהם דרך Livingstone Island הנמצא בצד של זמביה .
מתכונת הסיור תלויה במפלס מי הזמבזי – בעונה הרטובה פני המים גבוהים, ממפלס מסוים מתאפשר סיור באי עצמו ולא בבריכות .
כאשר יורד מעט מפלס המים ניתן להגיע לברכות הקטנות יותר – אנג’ל פול.
ועם ירידה נוספת של מפלס המים ניתן להגיע ממש לבריכות השטן.
לא ניתן לדעת זאת מראש, ומתכונת הסיור נקבעת בסמיכות למועד היציאה בהתאם למפלס המים.
בד”כ בריכות השטן נפתחות מסוף אוגוסט ועד ינואר:
Livingstone Island Availability The Livingstone Island tour is seasonal and can only be done when the water level of the Zambezi River is low enough to allow safe access to Livingstone Island.
This is from approximately early July to early March.Devils Pool Availability The Devils swimming Pool is available for an even shorter period as the water level has to be really low to allow for safe swimming. Although variable every year this is normally from late August to early January.
לפי גורמי התיירות באיזור, ברגע שבריכות השטן נפתחות, הביקוש מאוד גבוה וקשה להשיג כרטיסים ברגע האחרון.
אז כרטיסים נרכשו מראש – 500 דולר למשפחה שלנו.
מועד ביקורנו נפל כשבועיים אחרי שנפתחו אנג’ל פול, ובערך יומיים לפני שנפתחו בריכות השטן .
שמחה מהולה בעצב :
שמחה – כי בריכות השטן מפחידות במציאות יותר מאשר מעמדת הכיסא בבית (המדריך הצביע להיכן צריך לשחות כאשר ניתן להגיע לבריכות השטן– איתנין שהיה בפועל בטוח יודע יותר טוב ממני).
עצב – יען כי האינסטוש רצה, וגם הרשימה.. .
בכל מקרה השיט הקצר לאי כיפי, וכך גם פרץ האדרנלין להגיע ממש עד הקצה של כל שפעת המפלים המרהיבה הזאת, שקיימת גם באנג’ל פול.
בסוף הסיור, וסבב התמונות הנדרש (הסיור די קצר, והמדריך המשמש גם כצלם יכול מעט להשתפר בתחום הצילום) – מוגשת ארוחת בוקר על האי.
חשבון הבנק יצא פחות מרוצה מהאינסטוש, ולא בטוח שפרק הזמן הקצר של הסיור מצדיק את העלות – אבל בהחלט חוייה ייחודית המשדרגת את תחושת עוצמת המפלים.
לינק למפעיל הרשמי:
https://tongabezi.com/experience/livingstone-island
לנו היה מאוד פשוט להגיע לפעילות זאת, כי היא יוצא ממלון רויאל לוינגסטון הצמוד למלון שלנו, בין המלונות מקשרת הסעה פנימית הפעילה 24 שעות ביממה.
נלקח סיור בוקר בהתאם להמלצות שבשעות הבוקר יש קשתות יפות, ואכן היו שלל שכאלה.
(סיורי הבוקר יוצאים ב- 7:30 , 9:00, 10:30 – אנחנו לקחנו את הסיור הראשון).
-
מפלים הצד של זימבבואה:
היום שלנו רק התחיל, ואחרי הסיור עוד יש לנו זמן להתארגנות בחדר (כמה נוח המיקום של המלון שלנו !)
היום עוברים שוב לטיול במפלים בצד של זימבבואה, אבל הפעם בשעות היום.
המסלול בצד של זימבבואה, ארוך יותר מזה של זמביה ונעשה לאורך 16 נקודות תצפית לאורך הציר מערב מזרח.
בניגוד לזמביה, צריך ללכת מעט לפני שרואים את המפלים.
בזמביה יפעת המפלים נגלת ישירות לעני הנכנס לשמורה, בזימבבואה צריך מעט יותר להתאמץ.
סוגיית את מי אוהבים יותר את אמא או אבא בהקשר של זמביה וזימבבואה נשארת בלתי פתורה בעיניי – הכל פשוט מדהים !
ידידי משכבר, השרשור ב- TA הסב את תשומת ליבי שהשעה הטובה ביותר להגיע לסיור במפלים בצד זה בכדי לחזות בקשתות, הנה בין השעות 2 עד 4 , ואז יש לצעוד ממערב למזרח, דהיינו מנקודה 1 עד 16. לחילופין אפשר להגיע גם בשעות הבוקר המוקדמות ואז לצעוד הפוך –
In the early morning in Zimbabwe you have to head east first and look back west along the line of the falls to see the rainbows. In the afternoon you would start at the west and look east along the line of the Falls which is when you get the classic rainbows as seen in postcards etc. This is between 2 and 4 pm in the afternoon
ולפני שתמונות אינסוף הקשתות שראינו כאן ימלאו את המסך, אני מצרפת את מפת השמורה בצד של זימבבואה.
פרטים על השמורה מהצד של ZIM :
http://zimparks.org/parks/national-parks/victoria-falls/
ZIMPARK - Head Office : Central Reservations Office - Parks & Wildlife Management Authority
Email: [email protected] | +263776 134 164 (WhatsApp only)TOLL FREE LINES: 0800 3222 344 OR 0800 3222 347, WHATSAPP: +263783 732 479
PUBLIC RELATIONS : +263772 433 901
ורק עכשיו במועד כתיבת שורות אלו אני בעצם מגלה שהיה לי את הטלפון של
השמורה בזימבבואה כל הזמן הזה …
ועכשיו יש גם לכם.

-
מפלים הצד של זימבבואה:
היום שלנו רק התחיל, ואחרי הסיור עוד יש לנו זמן להתארגנות בחדר (כמה נוח המיקום של המלון שלנו !)
היום עוברים שוב לטיול במפלים בצד של זימבבואה, אבל הפעם בשעות היום.
המסלול בצד של זימבבואה, ארוך יותר מזה של זמביה ונעשה לאורך 16 נקודות תצפית לאורך הציר מערב מזרח.
בניגוד לזמביה, צריך ללכת מעט לפני שרואים את המפלים.
בזמביה יפעת המפלים נגלת ישירות לעני הנכנס לשמורה, בזימבבואה צריך מעט יותר להתאמץ.
סוגיית את מי אוהבים יותר את אמא או אבא בהקשר של זמביה וזימבבואה נשארת בלתי פתורה בעיניי – הכל פשוט מדהים !
ידידי משכבר, השרשור ב- TA הסב את תשומת ליבי שהשעה הטובה ביותר להגיע לסיור במפלים בצד זה בכדי לחזות בקשתות, הנה בין השעות 2 עד 4 , ואז יש לצעוד ממערב למזרח, דהיינו מנקודה 1 עד 16. לחילופין אפשר להגיע גם בשעות הבוקר המוקדמות ואז לצעוד הפוך –
In the early morning in Zimbabwe you have to head east first and look back west along the line of the falls to see the rainbows. In the afternoon you would start at the west and look east along the line of the Falls which is when you get the classic rainbows as seen in postcards etc. This is between 2 and 4 pm in the afternoon
ולפני שתמונות אינסוף הקשתות שראינו כאן ימלאו את המסך, אני מצרפת את מפת השמורה בצד של זימבבואה.
פרטים על השמורה מהצד של ZIM :
http://zimparks.org/parks/national-parks/victoria-falls/
ZIMPARK - Head Office : Central Reservations Office - Parks & Wildlife Management Authority
Email: [email protected] | +263776 134 164 (WhatsApp only)TOLL FREE LINES: 0800 3222 344 OR 0800 3222 347, WHATSAPP: +263783 732 479
PUBLIC RELATIONS : +263772 433 901
ורק עכשיו במועד כתיבת שורות אלו אני בעצם מגלה שהיה לי את הטלפון של
השמורה בזימבבואה כל הזמן הזה …
ועכשיו יש גם לכם.
-
טל יקרה
השלמתי קריאה
איזה קשתות מהממות הבאת לנו. הצליח לך big time !!
אבל הכי אני מתלהבת מהיפות שלך

️עכשיו צריך לראות גם את אמא
נהדר
איריס
-
wow!!!
עדיין מהופנטת מתמונות הקשתות ומתמונות השקיעה מעל המפלים ואז באו צמד האינסטוש המהממות בברכות השטן מתחת לקשת המדהימה. נשארתי

ללא מילים!!!

צודקת איריס, הצליח לכם בגדול, ולא רק במפלים, כל הטיול הנפלא הזה. שאפו!!
-
טל,
ציפור יקרה לחשה לי שיש סיפור מדהים!!!!
על דרום אפריקה שעד לפני מספר שעות לא הייתי מודע לכך שקיים
(אני בדרך כלל נמצא בפורום משפחות)…וכבר בהתחלה חיממת לי את הלב
כשראיתי שהסיפור שלנו הצית בך את הרצון להגיע לשם 
שמחתי לראות שמזג האוויר האיר לכם פנים
בדרך הגנים ובדרך הפנורמה
התמונות מרהיבות!!!
ושאפו על המידע המעשי הרב שאת כותבת כאן - מי שיטוס אחרייך זכה 
כייייף לראות שגם אצלכם שמורת רוברג ממוקמת ב-top

והשקיעה בהר השולחן - wow!!!
ואני מבין שטיילת באופן עצמאי לאתיופיה
יש לך במקרה משהו כתוב על הטיול הזה???
אתיופיה חזק על הכוונת שלנו 
תודה על השיתוף

רובי
-
איריס ולימור – תודה על התגובות המפרגנות– חיממתן את ליבי עד מאוד . (איריס – לאמא אין אינסטוש, אז פריצה ראשונית למסך בבגד ים כנראה לא תהיה כאן – אבל אולי עם קצת יותר כסות בהמשך
)רובי – מזל שיש ציפורים

סיפורכם בהחלט זה שהכניס לי את את הרעיון על דראפ – תודה ענקית ממני בשמי ובשם כל בני משפחתי

אגב, גם אני מבקרת בעיקר בפורום משפחות וכך בעצם הגעתי לסיפורים הנהדרים שלך, ושל יובל ואיריס.
אבל הפעם החלטתי לתת כבוד לאפריקה, מתוך מחשבה שמי שמתעניין ביעד, יבוא לחפש זאת כאן.
בנוגע לאתיופיה, חוששתני שלא יכולה לעזור כאן, כי הטיול באתיופיה היה היחיד שאי פעם ערכתי במסגרת מאורגנת– טיול ג’יפים בנהיגה עצמית עם חברת מדרפט (מאוד מומלץ לחובבי ג’אנר נהיגה עצמית בג’יפים).
בגלל שאני עוקבת אחרי מסעותיכם ליעדים אקזוטיים בעולם באדיקות, אז אני כבר יודעת שטיול מאורגן לא בא בחשבון אצלכם.
הקיבנט שלי, בניגוד לשלך פחות משתף פעולה עם יעדים אקזוטיים, אז במסגרת המגבלות, מדרפט עשו עבודה מעולה.
אבל אין לי מידע לשתף, כי לא ארגנתי את הטיול.
למדרפט היה מדריך ישראלי ומדריך מקומי – שניהם היו מעולים .
אבל לצערי לא מוצאת את פרטי הקשר של המדריך המקומי.
בכל מקרה, לפחות נכון ללפני שנתיים – החוק באתיופיה לא אפשר נהיגה של זרים בשעות החשיכה.
אצלנו היה ג’יפ נהגים נפרד, במשך היום אנחנו נהגנו עצמאית ובערב הנהגים המקומיים נהגו .
בטיול משפחתי הסידור הזה לא הולך, אז תצטרכו למצוא מדריך / נהג מקומי (או לברר אם השתנו התקנות בשנתיים האחרונות).
עושה רושם שעולם שלישי לא מרתיע אותכם, אבל רק שתדעו שגם בג’אנר הזה אתיופיה היא בהחלט ארד-קור, לפחות הדרום בו אנחנו טיילנו.
יש לי למה להשוות , כי לפני ולפנים, עוד לפני שאני והקבינט שלי נפגשנו , תרמיל הנדודים שלי מצא דרכו לרבות ממדינות העולם השלישי.
בטוחה שכבר תמצא דרך, ולכן כבר מחכה לסיפור אתיופיה שלך ובנתיים נהנת ממרוקו.
-
דרום אפריקה - “At your Own Risk” מפלי ויקטוריהממשיכים-
והסוף ממש כבר פה מעבר לפינה-
יום טיול שני במפלי ויקטוריה (יום 19 לטיול) – יום שלישי – 28 לאוגוסט – המשך:
חוזרים מבריכות השטן, התארגנות במלון, ויוצאים שוב לדרכנו-
שוב בואכה זימבבואה, כשהמעבר לשמורה פתוח מצד המלון ,הגבול מאוד קרוב למלון (בין 6 בבוקר ל- 18:30 )
הפעם מעבר הגבולות חלק לחלוטין, דקות ספורות בכל מדינה .
על הגשר עכשיו יש הרבה תיירים צועדים, אבל אחרי אתמול – הילדים ישר מתנחלים באחת המוניות, שלא יעלו לאף אחד עוד רעיונות צעידה בראש.
בדרך על הגשר, ידידנו היקר מרטין מתעניין בשלומנו – והוא מתמנה גם היום לאחראי התעבורה שלנו בזימבבואה.
היעד המרכזי לראות את המפלים מהצד של זימבבואה, אבל מכוונים להגיע לטיול בשמורה עם תזמון הופעת הקשתות המירבית (2-4 ) אז לפני השמורה מטיילים קצת בויקטוריה פולס:
רכש מזכרות – Elephants walk – מרכז חנויות בויקטוריה פולס עם חנויות לממכר מזכרות וחפצי אומנות. בצמוד לו גם חנויות רחוב . המרכז קרוב יחסית למעבר גבול.
משם נוסעים כ-8 ק”מ לפעילות הבאה-
האכלת עיטים- The Vulture Culture Experience שמתקיים כל יום בשעה 13 ב- Victoria Falls Safari Lodge.
הטיפ להגיע לכאן בחסות אתי

האכלת העיטים הנה חלק מתהליך השימור של העיטים.
מומלץ להגיע לפני השעה 13, בכדי לרדת מטה לעמדת התצפית התחתונה הממוקמת ממש בצמוד לאתר בו מאכלים את העיטים.
האזור של הלודג’ יפה מאוד , עם מאגר מים ובשעה היעודה מגיעה כמות ענקית של עיטים (ועוד כמה מרבו שתופסים טרמפ על הארוחה חינם ).
ההסברים על חשיבות שימור העיטים ניתנים לפני ההאכלה ואפשר לשאול שאלות גם אחרי.
חוויה מאוד מעניינת ומיוחדת.
מומלץ בחום להגיע.

חוץ מזה שיפה מיוחד ומעניין, ובהחלט שגם היינו מוכנים לשלם על זה, אבל למרבה ההפתעה הפעילות חינם אין כסף ולא כרוכה בתשלום

אירוע מאוד נדיר בכלל ובאיזור המפלים בפרט.
כל מבוקשו של המדריך שמסביר על הפרוייקט היחודי ומאכיל את העיטים , שהתיירים שמגיעים לכאן יפרסמו את חשיבות שימור העיטים (מרכיב חשוב בשרשרת המזון).
אז להלן חלקנו המאוד צנוע בעסקה המאוד משתלמת , לעדכן אותכם וגם לצרף תמונות מהאכלה כמו גם קישור ללודג’:
http://victoria-falls-safari-lodge.com/things-to-do/activite s/
(לפי האתר של הלודג’ ניתן גם לתרום לפרויקט)
חוץ מהאכלת עיטים בלודג’ יש גם מסעדה וגם בר.
האווירה מאוד נעימה .
מבלים כאן מעל שעה מאוד מוצלחת !
-
ובתום כל זה שמנו פעמינו בתזמון מושלם עם שלל הקשתות למפלים מצד השמורה של זימבבואה והפעם בשעות האור-
על מסלול הטיול בשמורה בצד של זימבבואה כבר יש פירוט בהודעה 130, שיש לה אפילו דופליקציה בהודעה 131, אז כל מה שנותר לי זה לצרף תמונות.
ומכיוון שהיה מהמם , מדהים ומרהיב – קשה לי לבחור, אז הכנו למתקפת מפלים וקשתות.
מנסה לצרף לפי סדר המסלול מההתחלה (מנקודה 1 עד לנקודה 16), אבל במגבלות האתר לא תמיד עולה לפי הסדר הרצוי..
-
מוטיב הקשתות הזה מוצא חן בעיניי

-
ואם חשבתם שזהו, נגמרה המתקפה – אז תחשבו שוב…
וכעת עוברים לחלק המרכזי של המסלול.
וכבר מגיעים לנקודה 15 המרהיבה – (הנקודה הקרובה ביותר לחלק של זמביה).
והנה אנחנו ועוד משפחה מקומית צועדים לשם:
-
אלה נשרים – Vultures ולא עיטים Eagles