הכנסת רחפן למזרח
-
אני מתכנן לטייל בתאילנד, ויטנאם, קמבודיה ומינמאר אולי גם את לאוס או טאיואן…
האם מישהו נסע למדינות אלו עם רחפן ועשו לו בעיות?
-
המדינות שציינת הם מדינות רגישות לבטחון וחלקם עם ממשל צבאי.אז מה ניראה לך?
-
מבדיקה באינטרנט כמעט בכולם הרחפן חוקי… אני שואל על נסיון אישי…
-
חוץ מזה אין יותר מישראל מדינה שרגישה לביטחון שלה ורחפנים פה מרחפים כמעט ללא בעיות...
-
אפרופו דמוקרטיה המדינות שציינת הם לא בידיוק דמוקרטיות. וגם אצלנו יש אזורים שבהם לא מורשים להטיס רחפנים.שדות תעופה.בסיסים צבאים.בתי כלא.ומקומות רגישים אחרים.כדי להיות בטוח תיתקשר לשגרירויות למדינות שציינת ותישאל.
-
הבעיה שלי לא רק אם מותר או אסור… ז”א מבדיקה מצאתי שכן מותר עם טפסים וכו… אני רוצה לבדוק אם שווה את הטרחה ואם מעקבים בכל שדה תעופה וכו… אני יודע למשל שלירדן אסור בהחלט אפילו אם רק נכנסים לקונקשן ופשוט מחרימים את הרחפן…
-
יש אזורים בהם גובה או מרחב הטיסה של הרחפן פשוט משותק, לא יודע ע”י איזו טכנולוגיה.
מה שכן, אתה יכול להסתכל באתר של DJI לדוגמה ולדעתי יש שם מידע מפורט על מדינות והגבלים בשימוש ברחפן.שים לב גם לחוקים של תובלה בחברות תעופה, ייתכן שתצטרך להפריד סוללה מהרחפן אם אתה מתכנן להעביר אותו בתא מטען
-
לגבי סוללות אני מודע לזה אני נוסע עם מלא ציוד צילום וכבר מורגל לזה… ומחקירה אז כן אפשר אבל מלא טפסים וברוקרטיה… נראה לי שאני מוותר על רעיון...
-
אני מאמין שבמדינות מסוימות אפשר לשכור רחפנים.
-
יש הרבה מאוד (מאוד) בלוגרים/KOLs/טיילים שמשתמשים ברחפנים בתאילנד וטאיוואן.
בטאיוואן יש אזורים שרשום שאסור להטיס רחפנים (למשל בקרבת בתי ספר מסיבות של צנעת הפרט, או אזורים בטחוניים כמו בישראל).
נראה שחברי הפורום לא משתמשים ברחפנים. תצטרך לשאול בטריפ-אזייר או TravelFish – תקבל שם מידע הרבה יותר מהימן וידידותי מאשר עצות להתקשר לשגרירות לאוס...
בהצלחה!
-
אם שגרירות מסוימת תגיד שלא והוא יתפס מפעיל רחפן ויגיד לשוטרים שבפורום למטייל אמרו שמותר. מי יתן את הדין אתה או בעל הרחפן?