מחיר חדר ? לפי מספר אנשים או לפי חדר בלבד ?
-
אנחנו זוג עם ארבעה ילדים …
מנסים להוזיל את הלינה ככל האפשר, רק לשים את הראש במקום נקי ולהמשיך למחרת לטייל…
קראתי פעם שעלות החדר נמדדת לפי מספר החדרים ולא מספר האנשים שמתארחים … ?
האם זה נכון ?
כלומר.. האם שאני מבצע הזמנה.. לרשום .. 2 מבוגרים + 4 ילדים ואת הגילאים שלהם …? או רק שני מבוגרים ?
-
באופן כללי זה משתנה , יש מקומות שמתמחרים לפי מספר אנשים ויש שלא.
את חייבת לומר את האמת , ולבדוק אץ התמחור בהתאם
חדר לשישה הוא לא דבר שתוכלי למצוא בשום מלון ( לא חדר רגיל ) וזה לא משנה הגיל
-
לא ניתן לכתוב שאתם 2 מבוגרים כאשר אתם 2 מבוגרים+ 4 ילדים. בעבר בהזמנת חדר עם שתי מיטות המחיר היה זהה ל2 או 3 או 4 אנשים אבל גם אז היה צריך לציין במדויק את מספר האנשים. בטיוליי האחרונים נוכחתי כי בהרבה מקומות החלו לקחת תוספת מסוימת על אדם שלישי ורביעי בחדר. ניתן למצוא בקלות חדרים עם שתי מיטות כפולות אבל להכניס לשם 6 אנשים זה קצת מורכב, לדעתי אפילו אסור מבחינת הביטוח של מקום הלינה.
-
אם אתם מבצעים הזמנות דרך אתרי הזמנות כמו בוקינג או אגודה ואחרים- אתם רואים כמה אנשים ניתן להכניס לחדר. כתוב שם גם פירוט המיטות בחדר . ואני כבר ראיתי מקומות שגם יתאימו ל-6. אנחנו רק 5 ובטיול שלנו הקיץ לפחות שני מקומות שכתבו 5 זה היה רק שתי מיטות שמתאימות ל-4.. ידעתי שזה מה שנקבל כי היה את פירוט המיטות וספה לא הופיעה.... לנו חלק מהטיול היה קמפינג, אז באותם לילות היה לנו ציוד להלין את החמישי על הרצפה....
-
בחיפוש תרשום 2 מבוגרים ו-2 ילדים, תבחר חדר גדול שמתאים ל-6, ניתן למצוא חדר עם שני קווין וספה נפתחת, אנחנו מטיילים עם 3 ילדים ומעולם לא נתקלנו בבעיה.
-
אני מציע תמיד להצהיר הצהרת אמת
זה גם קשור לעובדה של היותנו אנשים ישרים באופן כללי
גם קשור לתרבות בארה”ב
וגם כדי שחס וחלילה לא יזרקו אתכם מהמלון (סיכוי מאד נמוך אבל לא הייתי רוצה לאתגר אותו)
במלונות שלא כוללים ארוחת בוקר, או שכל התעריפים כוללים ארוחת בוקר – סיכוי גבוהה שהמחיר יהיה לחדר ולא לאדם.
במקרים שבהם יש תעריף שונה עם או בלי ארוחת בוקר – אז התעריף כולל יכול להשתנות לפי מספר האנשים
בכל מקרה – המיסים עשויים להתשנות לפי מספר האנשים אם כי לרוב ילדים פטורים ממס (יש מס גדול פר חדר, ולפעמים גם מס נמוך פר אדם).
מה שאני מציע הוא ליצור קשר עם מלון שלא מצהיר שהחדר מתאים ל-6 ולשאול אותו האם אם תבואו 6 זה יתאים לכם. יש מקומות שאפילו אין מספיק רצפה לשק שינה

בנוסף חשוב שתבררו לעצמכם מה מתאים לכם. האם חדר עם שתי מיטות זוגיות מתאים לכם? 3 במיטה? או חלק על הרצפה? או ספה….
האם אותה ת/שובה נכונה לאורך כל הטיול? אולי ככל שהטיול מתקדם (העייפות גדולה והעצבים והמתח בין בני במשפחה גואים) כדאי לרווח יותר? אולי אחת לכמה ימים רוצים לרווח?
תזכרו גם שלהרבה אנשים הספה וודאי שמזרון / שק”ש על הרצפה הם פחות נוחים. מה שאומר שינה פחות טובה. בייחוד אם מדובר על ילדים גדולים יותר שכבר שוקלים טיפה יותר. מה זה אומר מבחינתכם? האן זה עשוי להגביר את העייפות המצטברת? האם אם לא ישנים טוב זה אומר שבפועל תהיו עייפים יותר בערב ולכן היום יהיה קצר יותר ותספיקו פחות?
אין פה תשובות שנכונות לכולם. ותצטרכו לחשוב מה מתאים לכם.
-
אכן בבוקינג רשום כמה אנשים יכול החדר להכיל.
העניין אצלנו שהילד הכי גדול הוא בן 14
אז גם אם ניקח 2 חדרים נפרדים … לא תמיד אפשר לדעת מההזמנה אם יש דלת מקשרת וכמובן שלא נרצה לישון בנפרד אחד מהשני …
חוץ מזה..
מדובר כאן על הפן הכלכלי כאשר בדרכ סגנון הטיול בארהב לא נשען על איכות המלונות מעבר לקבלת חדר נקי על מנת לשים את הראש ולהמשיך הלאה ...
לכן הפרמטר הכלכלי כאן הוא מהותי מאד …
-
שקלתם אולי לינה בקמפינג?
-
או אולי קרוואן?אשמח לעזור אם תחליטו לשכור קרוואן…
רינת
-
מחיר חדר ? לפי מספר אנשים או לפי חדר בלבד ?רק מציינת שבמקומות מסויימים יש הגבלה של אנשים בחדר, בשל תקנות כיבוי אש למשל ומאוד מקפידים על כך. זה קרה לנו בסן דייגו, שהיתה הגבלה ל 4 בחדר מקסימום , אבל לא רק שם .
בדרכ ברשת מלונות של בסט ווסטרן ראינו שיש חדרים שמתאימים ל 6 ( שתי מיטות קווין ומיטת ספה ) אבל יש עוד רשתות מלונות שמציעות חדרים כאלו.
איפה שתיאלצו להתפצל , צרו קשר עם המלון ישירות כדי לוודא קבלת חדרים מחוברים , או הכי גרוע תתפצלו המבוגרים לשני חדרים לאותו לילה ...לא אידיאלי אבל זה זמני .