הזמנת טיסות
-
הי חברים..
מתייעצת פה כי המקרה קרה לי ממש לאחרונה בתאילנד..
הבנתי שישנם מקרים מסויימים שזול בהרבה להזמין און ליין ואת שני כרטיסי הטיסה האחרונים שלי באמת הזמנתי ברשת דרך חברות תעופה זרות ועבר חלק וכמובן זול יותר..
הייתי אמורה להזמין טיסת פנים כשהייתי בפוקט ושוב המחיר ברשת היה זול משמעותית אז החלטתי להזמין שוב עם האשראי שלי דרך חברת תאיי סמייל..
רק שהפעם היתה לי בעיה..חברת האשראי שלי (ויזה, למרות שמדובר בכרטיס בנקאי) טורחת לשלוח לי קוד לאישור עסקאות מסוג זה בנייד.. כשהזמנתי מהארץ לא היתה בעיה אבל כשהזמנתי בחו”ל חברת האשראי שוב שלחה את קוד האישור לסים בארץ שלא עבד ולכן לא הצלחתי להזמין..
מה הפתרונות היעילים למצבים כאלה ?
-
אפשר לבקש מבן משפחה בארץ לבצע את ההזמנה ולהתחשבן אחרי הטיול, אבל יכולה להיות בעיה עם זה, למשל באיראסיה הם דורשים להציג את כרטיס האשראי בו בוצעה ההזמנה, אני לא יודע איך בחברות אחרות.
אפשר גם להתקשר לחברת האשראי בארץ ולבקש מהם פתרון (אולי לתת להם את מס. הטלפון התאי?) או, נדמה לי שאפשר לקבל הודעות באפליקציה של חברת האשראי במקום בטלפון.
-
גם לי זה קרה…
אם אתה עם מחשב נייד אז אתה יכול להתקין teamviewr במחשב בבית ואז להתחבר דרכו ולהזמין מהבית (זה מה שאני הולך לעשות)
שיטה שניה היא לקנות שירות vpn שמדמה ip ישראלי (זה מה שעשיתי בעבר)
וכמובן אפשר ללכת על העצה מי שמעלי ולבקש ממישהו שיקנה לך את הכרטיס באשראי שלך…
-
האם איר אסיה באמת מבקשים לראות את האשראי? נתקלת בזה אישית? כי כבר הזמנתי טיסה דרכם לא בכרטיס שלי…
טסתי איתם בעבר ולא זוכר אם הם ביקשו או לא...
-
זה לא קרה לי אישית אלא למטייל אחר שסיפר על זה.
איכשהו הוא הצליח לשכנע עם דרכון ורשיון נהיגה שזה אכן הוא ואבא שלו הזמין לו את הכרטיס, אז אחרי חששות גדולים הוא כן עלה לטיסה.
אז, לפני כמה שנים, זה היה כתוב באתר שלהם, אני לא יודע אם הם שינו מדיניות, כדאי תמיד לקרוא את תנאי ההזמנה והכרטיס בעיון לפני התשלום.
-
ראשית כל תודה רבה למשיבים..

אך מה ההיגיון בלבקש ממישהו שיקנה בשמי מהארץ בכרטיס אשראי שלי אם בלאו הכי בסופו של דבר חברת האשראי תשלח את הקוד הזה לסים שבעת ההזמנה זמנית לא פעיל (סים בארץ לא רלוונטי כשאתם בחו”ל)
אני שואלת בגלל שההתנסות שלי עם הזמנות ברשת היתה מאוד טובה ומועילה (כל עוד ההזמנה בוצעה מהארץ) ועושה לי חשק להפוך את העניין לשגרה.
יש פה חברים שמזמינים און ליין גם מחו”ל ויכולים לשתף?
-
אז לא הבנת נכון… אם ההזמנה מתבצעת מהארץ חברת האשראי לא עושה את אקסטרה הבדיקה של שליחת הקוד… פשוט ההזמנה מתבצעת וזהו..
-
כן גם אני זוכר שהופיע לי בזמנו היכן שהוא ולא זוכר אם הם כן ביקשו ממני… אני אבדוק בכל מקרה בפרטי כרטיס הטיסה...
-
לא טיסות אבל בתי מלון, הרבה פעמים, דרך בוקינג, הוטלס.קום ועוד ואף פעם לא נתקלתי בבעיה.
בהזמנת טיסה באיזיג’ט, בארץ, כשהטלפון ליד המחשב, קבלתי הודעה שהתשלום לא אושר.
בטלפון לאיזיג’ט בארץ זה הסתדר.
-
אז זהו שכן!
גם בשתי ההזמנות של כרטיסי הטיסה שבוצעו מפה מהארץ חברת האשראי שלחה לי את הקוד בטרם אשרה את העסקה..אך זה לא הפריע לי כי יכולתי לקבל אותו ולאשר בקלות..
הבעיה היא כשמנסים לבצע את הרכישה מחו”ל
לא יודעת מה איתכם אבל אצלי לא הכל מתוכנן ולא הכל מזמינה מהארץ מראש.
-
גם אני לא מזמין הכל מראש. לא הזמנתי טיסות, אבל כן הזמנתי קורס בישול, לינות ורכבת באינטרנט בחו”ל ללא כל בעיה.
היה לי סים שונה מהסים בארץ, כך שאם היו שולחים קוד הוא היה נשלח על הקרח.
-
אפשר לקחת את פרטי הטיסה ולהזמין ממנוע חיפוש גדול יותר באינטרנט, אולי אפילו מאתר ישראלי כמו xplorer.co.il,
ייתכן שיעלה בכמה דולרים יקר יותר, אבל יהיה מוכר יותר לחברת אשראי -
לכל חברת אשראי יש מוקד מיוחד ללקוחות ששוהים בחו"ל, מניח שהם נתקלו במקרים כאלו כבר ויוכלו לעזור.