טיול לויאטנם ולאוס
-
שלום
אנחנו מתכננים טיול לויאטנם ולאוס בעוד כשבועיים וחצי.
אנחנו גרים בארה״ב, והמליצו לנו (אם כי לא חד משמעית) להתחסן נגד פוליו ונגד דלקת קרום המוח יפנית. יש לי שתי שאלות:
1. אם קיבלתי חיסון בתור ילד בשנות השמונים (טיפות) זה תקף? או שיש צורך להתחסן שוב?
2. בהנתן שאנחנו נוסעים ל-4-5 שבועות, ונהיה חלק גדול מהזמן בערים או במקומות די מתויירים (הלונג ביי, סאפה, נאם הא, וכו׳). כמה קריטי זה החיסון של קדחת יפנית?
תודה!
-
טיול לויאטנם ולאוסממליצים לקבל זריקה נוספת של חיסון נגד פוליו בחיים מבוגרים
האם אתם מחוסנים נגד צהבת A,טיפוס הבטן(יעיל 2-3 שנים)טטנוס (יעיל 10 שנים)?
סיכון דלקת מוח יפנית קיים באזורים חקלאיים ניתן ב2 מנות בהפרש של 28 יום יתושים המעבירים את המחלה מתרבים בשדות אורז ופעילים בלילה ,הנגיף מתרבה בחיות בית
ישנה אופציה מאושרת של מתן בהפרש של שבוע
-
טיול לויאטנם ולאוסתודה רבה על התגובה!
אנחנו מחוסנים לכל שאר הדברים.
האמת אני לא זוכר אם קיבלתי פוליו יותר מאוחר, יש משהו שנותנים בצבא?
לגבי היפנית, אני מניח שבאזור הזה אי אפשר להמנע משדות אורז. מה שכן לא תכננו משהו עם ממש לינת שטח, פרט אולי לאזור Nam Ha, שזה יותר פארק/ג׳ונגל מאשר אזור חקלאי. רוב הזמן נהיה סביב ערים (Hanoi, Hue, Luang Prabang).
הסיבה העיקרית להתלבטות היא כלכלית. בארה״ב החיסון עולה כמעט 700$.
באתר ה-CDC רשום שהסיכוי להדבק בנגיף היא פחות מ-1 למיליון, והסיכוי לפתח תסמינים אם נדבקת היא עוד הרבה פחות.
אני מניח שקשה לענות על זה, העניין הוא שבארה״ב קשה לדעת כמה הם באמת ממליצים לך את הדבר הנכון, לעומת כמה כסף הם מרוויחים מזה (במקרה הזה לא מעט). כבר היו לי כמה מקרים שקיבלתי המלצה לטיפול שלא הייתי צריך, רק כי הוא היה מאוד ריווחי למטפל. זה בעיקר מה שאני מנסה הבין...
תודה שוב.
-
טיול לויאטנם ולאוסלפי מאגר מידע שלנו שהוא אחד הטובים בויאטנם
—Risk exists in rural agricultural areas throughout the country, especially in the north and northeast provinces including peri-urban areas surrounding Hanoi and Mekong Delta. Transmission occurs throughout the year with highest activity from May through July. Recommended for prolonged stays: all travelers with anticipated travel to risk areas and all expatriates (both urban and rural). Recommended for shorter stays: travelers to rural areas where risk exists, especially those with extensive outdoor exposure during the transmission season. Not recommended for: travelers to urban areas only; day trips and short overnight trips to usual tourist sites. Evening and nighttime insect precautions are recommended.
הסיכון לחודש מקרה אחד על
הסיכון פחות ממקרה אחד על 100000 מטיילים לחודש טיול
דבר דומה באתר אנגליhttp://travelhealthpro.org.uk/diseases/japaneseenc ephalitis/
-
טיול לויאטנם ולאוסתודה רבה על המידע!