זקוקה להשראה - ניס, צרפת
-
היי,
בתחילת הקיץ הבא אנחנו צריכים לטוס לאירוע ספורט שיתקיים בניס בצרפת , בו הבעל ישתתף , ואני אצטרף, כנראה ללא הילדים.
אני כותבת "צריכים" כי מבחינה טיולית לא מדובר בבחירה הטבעית להגיע לניס כרגע והיא לא היתה בשום מגירה של חלומות…
אז אני יודעת שחלילה אין מצב שנסבול ברביירה .. ובכל זאת מחפשת השראה / הכוונה / סיפורי טיולים (מכירה רק את הסופש של איריס וזוכרת במעומעם שהיה טיול של זיוה ) .
אשמח לטיפים מה לא להחמיץ ואיך לבלות באזור כשבוע , כדי שנפיק מזה על הדרך גם טיול מהנה ( ואגב, שבוע זה פרק זמן נכון ומספיק ?? )
הבעיה הראשונה שאני נתקלת בה היא מחירי הלינות בניס ואין ספק שזה קצת מוריד את החשק כי מדובר בסכומים מאוד גבוהים , ואני מניחה שאירוע הספורט הגדול בצירוף עונת הקיץ התיירותית ממילא וודאי תורמים גם הם לעליית המחירים.
אני יכולה לחפש דירה כדי לנסות להוזיל אבל אין לי ניסיון עם Airbnb וקצת חוששת להתחיל ולהתנסות דווקא בסיטואציה הזו , וכמו כן מעדיפה מלון ובמיקום מרכזי הקרוב לטיילת , וזאת לזמנים בהם אהיה לבד בלעדיו , מה שגם יייקל עליי להיות קרובה להתרחשויות ולצפות בו .
מה הייתם מציעים ? האם כדאי לפצל לינה וללון מחוץ לניס לימים שלפני האירוע ? ואם כן , איפה ?
או שבכל זאת ניס היא המיקום הנכון לכוכב ?
תודה וסופשבוע נעים
עדי
-
הנה השראה:
יש גם סיפור של עודד וסיפור חלקי של אורן מרום.
אנחנו מתלבטים אם לטוס לניס לעשות מרתון בסוף מרץ. תני לנו השראה וכוח.
כמה עולה חדר במלון סיטאדין?
אם לא תתחילו עכשיו עם airbnb אז מתי?
תשמרו על כללי הזהירות בairbnb ותצאו מרוצים.
-
היי
אנחנו היינו בריביירה הצרפתית שנה שעברה לסופ”ש ארוך ונהנינו מכל רגע,
פיצלנו לינות לשני מקומות, אחת בניס והשנייה בכפר ולדון.
יש הרבה מה לעשות ולראות בריביירה בואכה פרובנס.
אפשר למצוא את סיפור הנסיעה בבלוג שכתבתי.
דורון
-
מהתוכן אני מבינה
זוג ללא ילדים
7 ימים בסה”כ
מתוכם….. (
אתם צריכים להיות בתוככי ניס בימים של התחרות עצמה (שעת הזנקה ? משך שעות הפעילות כל היום? )
ויש ימים לפני כן (כמה?) בהם לא חובה להיות בניס?
אם לא חובה להיות בכל הימים בניס- אז לא צריך לשלם את המחירים (מטורפים תמיד, ובמיוחד בקיץ) של העיר.
מה שבפועל קורה עם לינה בתוככי ניס
או שהמחיר גבוה- נושכים שפתיים ומשלמים אותו
או שהמחיר פחות גבוה- והמיקום עדיין מרכזי (כמעט תמיד אינדיקציה לאיכות פחות טובה של הלינה, תקף למלונות וגם לבתים ודירות- הם יודעים את האטרקטיביות של המיקום ואם המחיר נמוך כנראה שיש לכך סיבה וזו אינה אי ההבנה של המשכיר במציאות הכלכלית של העיר.
או-- שמתרחקים ממרכז העיר לשכונות העיליות ומוזילים מחיר (ומרוויחים את הנוף אולי של המפרץ, וגם “מרוויחים” נסיעה ארוכה בתחבורה ציבורית למרכז העיר.
-
איזה כיף שבאתם,
יונית –
כן, מסתמן שזה יהיה ללא ילדים.
כן, המסגרת היא כשבוע. אפשר להאריך ביום יומיים ( מתלבטת אם צריך ואם כן , אם להוסיף את הימים לפני או אחרי ומה יהיה מצבו הגופני אחרי , ואיך לתכנן ).
התחרות היא איירון מן ניס ( עוד לא התעמקתי איפה בדיוק נקודת ההתחלה/סיום , אבל מבינה שזה עובר בטיילת ) והיא תתקיים ביום ראשון 30/6 בעוד אנחנו מתכננים לטוס כבר ביום שלישי 25/6 ( צריך להגיע כמה ימים קודם כדי להתרגל לאיזור, זה חשוב לגוף לפני התחרות )
כך שביומיים - שלושה הראשונים לא ממש חובה להיות בניס , אפשר משהו אחר בסביבה, ולניס עצמה אפשר להיכנס רק ביום חמישי בערב ללינה כאשר התחרות עצמה ביום ראשון.
לאחר יום התחרות (לוקחת יום שלם. מוזנקים מוקדם בבוקר וצריך לסיים את המקצה תוך 17 שעות ) לא אחליף מלון ונישאר בניס גם בלילה של שני לצורך מנוחה.
אחכ אפשר לטוס חזרה בשלישי או להוסיף ימים נוספים ( יום-יומיים , לא יותר מזה כאמור ) לטובת המשך הטיול.
מה את מציעה ??? איך לחלק לינה ??? מה לתכנן ?
דורון - תודה על הבלוג , לגמרי מהווה השראה ואני
מאוד מופתעת לטובה שהספקתם את כל זה בסופש ארוך.
נראה לי שנדלג על מונקו ( הבנתי ממך כבר שזה גם אותו הראש שלנו ) וגם אנחנו מאוד מחוברים לצד הקולינרי שלנו אבל לצערי יהיו לנו מגבלות תזונה בחלק מהזמן, לכן אשמח אם תמקד אותי מי היתה המסעדה הכי שווה מכל אלו שדגמתם , שנדע לאן ללכת כשיוסרו המגבלות

בנוסף אשמח לדעת איך היה מלון מרקיור שבו לנתם כי הוא אחת האופציות שלי ( אם כי מצאתי שניים אחרים של הרשת שקרובים יותר לטיילת ).
אלעד (מי זה עומר ??? מה פספסתי כל הזמן הזה?) - חתיכת מסע עשיתם...אנחנו נתרכז בהלוך חזור לניס ואני מקווה שביוני לא יהיה לנו חם מדי ...
אני אשמח לתת לך השראה בחזרה ולהגיד לך שזו חוויה לעשות מרתון בחו"ל , אבל אני לא זאת שרצה...אז קל לי להגיד

אתה מוזמן להתייעץ עם החצי שלי , שכבר רץ מרתון גם בארץ וגם בחו"ל ואני מאמינה שהוא יגיד לך שזה ממש כיף יותר בחו"ל .. בעיקר מבחינת אווירה והאנשים מכל העולם . עכשיו הוא מתקדם לאיירון מן ...
אני אחפש את הסיפורים של עודד ושל אורן מרום ואשמח אם יצורפו פה עוד סיפורים אם מישהו היה.
שבת שלום ושוב תודה
עדי
-
בהצלחה.
שבת שלום.
-
מכאן את היומיים שלשה הראשונים-לא צריך להיות בניס
ואם מוסיפים יום יומיים בסוף- לא צריך להיות בניס.
אחד הקצוות אני מאד ממליצה על הקניונים-ורדון(יום שלם) דלואי וסיאן ו /או וזיבי
בעמקי בווה /סוספל- החלק ההררי הפחות מוכר של הרביירה ומרשים ביותר לחובבי טבע ונופים.
אופציה אחרת כל העיירות מערבית לניס- Cagnes sur Mer (כולל החלק העילי, ואפשר גם מסלול קצר על החוף כ3 ק”מ לכוון) וכן Biot Mougins ועד אנטיב- קאפ דה אנטיב- קאן….
אופציה שלישית- גראס- ואל עיירות הצוקים של הקורניש האמצעי-gourdon -Pont du Loup -(סדרת מפלים מסלול קצר)Tourrettes sur Loup-וכמובן אל venec ואל St-Paul-de-Vence
(עם/בלי מוזיאוני האמנות)
באחד הימים שהוא רץ ואת חופשיה את יכולה לקחת את המסלול של רכבת התיירים (Train des Pignes ) מחוץ לעיר כמובן ומסלול נופי מאד בעמק וואר.
-
-
הי עדי,
הקניונים Cians ו-Daluis נפלאים, דמטיים, אדומים ויפים וקרובים לניס יותר מהוורדון. אבל הוורדון בהחלט מרשים מאוד ואם יש יומיים ניתן להגיע אליו (אולי לוורדון לפני התחרות ולצמד ציאן+דלואי אחרי התחרות, ובהחלט כדאי להוסיף ימים אם אפשר). לאזור סוספל וצפונה משם – אזור העיירה Tende טרם הגעתי וזה כנראה אזור נהדר.
אבל יש גם דברים פשוטים יותר לעשות: בלי סוף כפרים עתיקים הפזורים בפוזיציות מעניינות בגבעות ובמורדות ההרים. הכפרים Eze וסט פול שכולם הולכים אליהם אכן יפים אבל מתוירים מאוד. תבחרו לכם את “הכפרים שלכם”.
חצי האי כפ פרה יפהפה, ועל הערים בטח לא צריך לספר לך. בימים שאתם מחויבים לשהות בניס תוכלי לברוח מדי פעם לאחד מיעדי הריביירה עצמה.
ובכל זאת משהו על ניס – פינה שאהבתי במיוחד – מטע הזיתים וגן המנזר שליד מוזיאון מטיס.
כפרים ועיירות בריביירה הצרפתית
-
היינו שנה שעברה עם ילדים שבוע בנייס ועשרה ימים בפרובנס.
ישנו בעיר אבל לא על החוף בדירה גדולה במחיר סביר. היות ואתם זוג היא לא רלוונטית (דירת טרבעת חדרים ).
החוויה שלדעתי היא חובה זה שיט לצפיה הלווייתנים. בהודעות קודמות צרפתי את כל הפרטים.
וכמובן הכפריים התלויים הם במרחק נסיעה קצר. ממליצה על טולטוס עז סנט פול וגורדון
תהנו
-
אלעד, יונית, שרון,זיוה וקרן תודה רבה .
נכנסתי לכאן עם השאלה בחשש מה ולגמרי נטולת השראה או רצון במיוחד ( בנוסף לחששות הטבעיים מהתחרות עצמה ) ויצאתי כשאני כבר מצפה ליוני כדי להגיע. ואפילו יש מצב שעשיתי חשק לחברים שלנו להצטרף. אין על הפורום הזה.
אגב יוני , גיליתי שזו פריחת הלבנדר. איפה נוכל לראות אותה ????
השקעתי הרבה זמן בקריאת סיפורים בסופ"ש בקישורים שהוצעו לי ומשם זה התפתח עוד ועוד
( ואגב זיוה , הבלוג שלך הוא פשוט אוצר )
ונראה לי שדי התפקסתי על מה שיש לראות ומה האפשרויות , שכבר ברור מראש ששבוע לא יספיק להן.
עכשיו נשאר לעשות חשיבה ובדיקה ( מול המאמן בעיקר ) מה מותר ומה לא ( רוצה וורדון אבל לא בטוחה שעלייה לגובה הזה נחשבת לעניין להרגיל את הגוף לאזור לפני התחרות... ) אבל כאמור , יש הרבה אפשרויות אחרות טובות וגם מכל הסיפורים קיבלתי את הרושם שכולם ממש אהבו את ניס עצמה אז בטוחה שנהנה.
שוב תודה ושבוע טוב
עדי
-
איזה יופי לשמוע (שאת מתלהבת)
-
שמעתי איש ברזל, באתי לעזור וגם להצדיע. גם לך.
היינו באזור בקיץ 2017 . מקום הלינה שלנו בואנס , לזוגות ,הוא לא פחות ממושלם.
זה הקישור אליו . יש מצב שהם לא עובדים עם בוקינג, סומך עלייך שתגיעי אליהם אם רלוונטי.
לגבי הלוונדר, ראיתי שהתחרות ממש בסוף יוני אז צריכים להתפלל ואם תהיה פריחה היא תתחיל באזורים הדרומיים יותר ובעיקר ברמת ואלנסולה – הכי יפה זה שדה לבנדר וצמוד אליו שדה חמניות – (צבעים של LA lakers ) כאן בקישור אפשר לקבל מושג איפה בדיוק. צריך להתעדכן שבוע קודם , אם תהיה פריחה ידווחו .
לא חושב שצריכה להיות מגבלה לטייל לקניון ורדון , כמובן רק ברכב . שום טיולים רגליים. וכמובן בכפר Moustiers-Sainte-Marie.
שיהיה המון בהצלחה

. -
היי
מלון מרקיור היה מצויין, המיקום רגע לפני הכל אבל עדיין במקום שקט, לקחנו חדר עם מרפסת אז היה ממש מושלם,
לגבי המסעדה, הייתי מציין שתיים –
La Bastide de Moustiers של אלאן דוקאס
La Clos St Pierre של דניאל אטינגואם
ואם חייבים לבחור רק אחת אז את השנייה.
בהצלחה בתחרות
-
ג'מוס - תודה רבה על הקישורים וגם על מה שרשמת. אין ספק שזה אתגר לא פשוט .
הולכת לבדוק את ואנס , זה בסהכ די קרוב לניס.
לגבי ורדון - איפה מומלץ לעשות שם לילה ? בכפר שציינת אין הרבה אופציות לינה , אם כי מסיפורי הטיולים כבר בהחלט רשמתי לי אותו לביקור ככפר הכי יפה שם .
אתם ישנתם שם או רק עשיתם טיול יום ?
דורון - תודה רבה על המסעדות . נרשם .
מרפסת זה חשוב - צריך מקום לאחסן את האופניים
-
היי . השראה זה מה שאני אקבל, לא מה שאני אתן……
לגבי הלינה בורדון , אנחנו ישנו ביישוב סמוך , ניסיתי לחפש לך את המקום, גיליתי שכנראה הוא החליף את השם. השם החדש זה Les Jardins de l'Ermitage בישוב Les Salles-sur-Verdon, אפשר גם לשחות באגם הנהדר שהישוב ממוקם לשפתו , אני הסתפקתי בריצת בוקר לאורך הגדה…..
הערה לגבי המסעדה של אלן דוקאס שהומלצה פה קודם.המקום מהמם , השרות מצויין, ההגשה מעניינת אבל איך אמרה אשתי? “אני מבינה רק באוכל טעים” ובזה אלן דוקאס צריך להשתפר….
אנחנו יצאנו מואנס , דרך גראס , קניון ורדון עם לילה שם ולמחרת אחרי עוד סיבוב במוטסייה , נסענו לכיוון אקס אן פרובאנס והמשכנו לאביניון שם בילינו עוד 4 לילות בלינה סמוכה לאביניון .
-
תודה רבה על האינפורמציה, עוזר מאוד
-
שלום
אנחנו היינו באיזור בזוג לפני כמה שנים. ישנו לילה אחד בדרך לוורדון במלון בוטיק מהמם ובלתי נשכח שנקרא Chateau de Grasse בעיירה יחסית פחות תיירותית בשם Le Bar-sur-Loup אשר מהווה בסיסי נחמד ליציאה לוורדון ולעיירות ליד. את ההזמנה עשינו דרך בוקינג. מאוד הצטערנו שהזמנו רק לילה אחד. ממש רצינו להישאר עוד.
דבורה
-
דבורה תודה רבה !