טיול רכבות באירופה.
-
שלום לכולם, בא לי לאתגר אתכם קצת

שמי אליעד, אני בן 23 ואני נכה מרותק לכיסא גלגלים. אני עצמאי לגמרי (שוכר דירה ובעל רכב) ויש לי תכנון לעבוד שנה במלונאות ולחסוך סכום של 30,000 בערך במטרה בסוף מרץ הבא לצאת לטיול רכבות באירופה.
אני רוצה לצאת למסע לבדי והבנתי שאירופה דיי נגישה (אולי לא כולה, אבל רובה כן) ורציתי לשאול לגביי עלות של מסע כזה מבחינת אטרקטציות, לינה ורכבות (וכמובן אוכל ודברים נוספים) וכן את הזמן שזה עשוי לקחת.
תנו בראש
-
טיול רכבות באירופה.נ.ב (סליחה על זה, זה לא נותן לי לערוך את ההודעה הראשית לצערי) :
אני רוצה משהו בסגנון של חודש. ואם לא חודש אז לתקופה של שלושה שבועות .. אני רוצה טיול ארוך.
-
טיול רכבות באירופה.העיתוי שבחרת בעייתי לטעמי. מרץ עדיין די חורפי ברוב אירופה. במקומך הייתי דוחה לאזור מאי, לפחות, תלוי באזור הספציפי שבחרת לנסוע אליו.
לעניין הזמנים, 3-4 שבועות אולי נראה טיול ארוך אבל זה לא ממש הרבה זמן. אם המטרה של הטיול היא לבלות ברכבת כמה שעות כל יום-יומיים אז אפשר להספיק לא מעט דרך. אבל אם המטרה היא גם לטייל במקום ולראות אותו שלא דרך חלון אז זה זמן שמספיק גג ל-3 מדינות, תלוי בקצב שאתה מטייל בו. לי, למשל, זה היה מספיק למדינה או שתיים. כנראה שהייתי בוחרת לעשות טיול עומק במדינה אחת או בחבל ארץ מסוים (שאז יכול להיות שזה יצא 2 מדינות או אפילו 3).
מציעה לך לחשוב מה מושך אותך ומה בעצם אתה רוצה לעשות חוץ מזה שזה יתבצע ברכבת. אפשר לעשות טיול שלם ברכבת גם רק במדינה אחת. ספרד שונה מאוד מנורווגיה ושתיהן שונות מאוד מבריטניה. כדאי לחשוב מה בעצם אתה מחפש.
-
טיול רכבות באירופה.אין לי עדיין מסלול מגובש שאני רוצה לעשות. אני מין הסתם לקראת המועד אשב עם סוכן נסיעות ואסגור איתו את כל הפרטים: המסלול, הרכבות, הלינה ושאר הדברים.
מה שכן, גם ראיתי שפסח הבא ייצא ב-10 לאפריל ולכן המחירים יהיו מאוד יקרים. אני שוקל לדחות את הטיול עד שהחג ייצא.
יש לך מסלול מסוים של מדינות שהיית ממליצה לי לבדוק?
-
טיול רכבות באירופה.אני חושבת שזה תלוי בתחומי העניין שלך ובמידת הנגישות של כל מקום. לדעתי אתה גם לא צריך סוכן נסיעות שיזמין בשבילך דברים. אתה יכול לעשות הכל לבד באינטרנט. אבל אתה צריך לעשות מחקר רציני ומהניסיון שלי אני לא בטוחה שסוכן נסיעות, מסור ככל שיהיה, יוכל לעזור לך. אתה צריך מישהו שידע להגיד לך עד כמה כל תחנת רכבת היא נגישה. יצא לי להיות בכמה תחנות רכבת באירופה - וואלה - לא זוכרת אם הן היו נגישות לכיסא גלגלים או לא. אני זוכרת שיש מדרגות בדי הרבה תחנות שהייתי בהן אבל אני לא זוכרת אם הייתה אופציה למעלית. אני חושבת שהסיכוי למצוא סוכן נסיעות עם רמת בקיאות כזאת הוא לא כל כך גבוה. אישית הייתי מעדיפה לבדוק בעצמי ולא לסמוך על סוכן נסיעות בארץ. כשתגיע למלון עם מעלית אבל צריך לעלות חצי קומה במדרגות אז הסוכן בארץ כבר לא יוכל לעזור.
הייתי עושה לעצמי רשימה של כמה מקומות שמעניינים אותי מבחינת מה יש לראות בהם ואז מתחילה לבדוק נגישות. באתר הזה יש פורום למטיילים בעלי מוגבלויות. אני בטוחה ששם יש אנשים הרבה יותר מנוסים שבטח שמו לב לפרטים כאלה. אולי אפשר לשאול אותם במקביל אם הם מכירים מקומות שהם כמעט תמיד נגישים ולהחליט לפי זה. בכל מקרה הייתי שואלת את עצמי מה הציפיות שלי מהטיול הזה ומה אני מצפה לראות בו.
-
טיול רכבות באירופה.אעתיק את השאלה ואדביק אותה גם שם

בכל מקרה, אין לי משהו ספציפי. עם כמה שזה נשמע מפגר, אני רוצה פשוט לטייל ולגלות דברים לבד. אני יוצא למסע הזה כדי .. להשתחרר. אין לי איך להסביר
סתם לטייל, לשמוע, לראות, לגלות.בגלל זה אני רוצה המלצות
-
טיול רכבות באירופה.אם המסע עצמו חשוב יותר מהיעד אז הייתי מתייעצת איתם איפה הכי קל מבחינת נגישות,וגם איך לעשות את זה: אני מכירה פנטזיה על טיול רכבות ברחבי אירופה אבל יכול להיות שהפתרון בשבילך הוא אוטובוסים או אולי אפילו שיט.