טיול באירופה לחודש
-
היי, אני מתכננת לעשות טיול באירופה לחודש, לטוס לבד באמצע יוני - יולי. חשבתי לטייל בגרמניה, הולנד, אנגליה וסקוטלנד, כשלכל מדינה אקדיש שבוע, בנסיעת רכבות, כמובן עם אופציות לשינוי זמנים לפי מה שייראה לי בפועל. אני מתכננת שהטיול יהיה חצי טרקיסטי - בגלל שאני לבד, ולא יודעת אם אמצא אנשים לטייל איתם בטבע. מתכננת לישון בהוסטלים, לאכול במקומות זולים, לא מסעדות יוקרה ולצאת פה ושם לפאבים.
יש לי כמה שאלות: - לפי התיאורים שלי, לגבי מקומות לינה ואוכל, מה בערך אמורה להיות העלות של כל שבוע במדינות שפירטתי? - אם אכיר מטיילים בהוסטלים, יש בדר"כ זרימה לטייל ביחד כמו שתמיד מספרים על דרום אמריקה? - כמה זה מסוכן לטוס לבד, בתור בחורה בת 22? טרקים וכדומה? יש לי עצמאות ואני אוהבת לטייל לבד, אבל אף פעם לא עשיתי את זה בחו"ל. תודה!
-
טיול באירופה לחודשהי shiga,
בתור התחלה אני מאוד לא ממליצה לך להתרוצץ בין 4 יעדים בפרק הזמן שהקצבת לעצמך!
אני חושבת שכדאי לך לשקול מחדש ולהתרכז בשילוב של הולנד+גרמניה או אנגליה+סקוטלנד.
או אפילו לבחור רק באחת.
למען האמת אני ממש לא מבינה את הרצון להתפזר ע"פ 4 מדינות בחודש אחד...
מבין אלו שציינת אני מכירה רק את השתיים האחרונות - אנגליה וסקוטלנד (וגם זה, אני מודה, רק על קצה המזלג).
חודש באנגליה+סקוטלנד לדעתי יכול לספק לך המון.
יש בשתיהן המון מה לראות - ערים, עיירות וטבע. תרבות, חיי לילה, מסלולי הליכה ועוד.
אפשר לטייל תרמילאי וגם לשלב טרקים בקלות.
אבל שימי לב שהן אינן מדינות זולות!!! כמובן שלינה בהוסטלים, ועוד יותר - באוהל, תוזיל את העלות - אבל יש בהחלט מדינות זולות יותר באירופה.
אני חושבת שאף מקום באירופה לא יתן לך את החוויה של "ערימות" תרמילאים שמטיילים ביחד ששמעת עליה ממקומות כמו המזרח או דרום אמריקה.
אבל כן אפשר להכיר עוד מטיילים, ולפעמים גם לטייל ביחד, בעיקר כשלנים באכסניות/הוסטלים.
באנגליה אני יכולה להמליץ על רשת הוסטלים שנקראת YHA. לנתי בכמה מההוסטלים שלהם באנגליה בקיץ האחרון ותמיד הייתי מרוצה (ואני לא אישה צעירה). יש להם הוסטלים בלונדון, אוקספורד, קיימרידג', באת' וכו' גם בהרבה אתרי טבע.
כנסי לאתר ותוכלי גם לראות מחירים ולהתחיל לתכנן תקציב לחופשה שכזו.
יש עוד רשתות הוסטלים וזו בהחלט דרך מוצלחת לטעמי לטייל בה באנגליה.
כדי להוזיל מאוד את ההתניידות באנגליה, כדאי להזמין נסיעות מראש. תבדקי באתר של megabus uk. כשמזמינים נסיעות מראש דרכם אפשר לפעמים לסוע במחירים נמוכים מאוד בין יעדים.
אם את מחפשת מסלולי הליכה, לא מסובכים בכלל, בשילוב עם אכסניות, שאפשר גם ללכת לבד - תבדקי את ה- West Highland Way בסקוטלנד.
זה מסלול נהדר שיקח לך כשבוע.
מכיוון שהוא מסלול פופולרי, תמיד פוגשים עוד מטיילים על השביל, אם כי לא בהכרח כל כך קל למצוא שותפים איתם הולכים ביחד.
אדינבורו גם היא עיר חמודה להפליא לטעמי.
.וביקור באי סקיי אף הוא מומלץ
אלו כמובן רק דוגמאות למקומות, כמה רעיונות שתוכלי לחקור עליהם עוד ולראות אם את מתחברת, לבדוק מחירים ולראות אם זה אפשרי מבחינתך וכו'
יש עוד המון מה לראות בארצות הללו! בהתאם לתחומי העניין שלך.
בהצלחה...
-
טיול באירופה לחודשתגדירי ״טיול טרקיסטי״. אם את רוצה טיול שמבוסס בעיקר על טיולים בטבע כדאי לך לצמצם מאוד את מספר היעדים. ההגעה ממקום למקום תגזול לך הרבה מאוד זמן ובמיוחד כשאת תלויה בתחבורה ציבורית. הרי גם אם נסיעה לוקחת רק 3 שעות זה עדיין שורף לך חצי יום שכנראה שלא תוכלי לעשות בו מסלול הליכה רציני. מה גם שמסלולי טבע טובים נמצאים מחוץ לערים הגדולות ואז תחבורה ציבורית אשויה להיות אפשרית אבל היא בתדירות נמוכה יותר וזה גם מגביל. אל תשכחי שטרקים של כמה ימים גוזלים יותר זמן מאשר הימים שהולכים בפועל. צריך לקנות אוכל להליכה, לפעמים יש מנהלות כמו רישום לבקתות ודברים כאלה, צריך לעשות כביסה פעם בכמה ימים וכו׳. כשאת מתפרסת על שטח גדול הרבה זמן מתבזבז על מעברים ועל מנהלות וזה הרבה פחות זמן לטייל בטבע.
אם אני הייתי את הייתי נוסעת לחודש לאנגליה ולסקוטלנד ומטיילת רק שם. הולנד היא שטוחה ולכן היא יחסית פחות אטרקטיבית מבחינת נופים. גרמניה אפשר, בעיקר באלפים הבווארים אבל זה פשוט לא כל כך קשור לאנגליה ולסקוטלנד ונראה לי קצת מאולץ לחבר. מה גם שכנראה שיהיו לך הזדמנויות בעתיד לקפוץ לשם לטיול ממוקד של שבוע-שבועיים. כשיש הרבה זמן זה מאפשר להגיע למקומות שההגעה אליהם מורכבת.
יש הוסטלים באירופה ותוכלי לפגוש שם מטיילים אחרים. אם את לא נעולה על שותפים לכל התקופה ומספיק לך לפגוש מישהו נחמד ליום-יומיים אז יהיה בסדר.