דו"ח על עבירות תנועה באירופה
-
14:37 18-10-2018
בטיולינו השונים באירופה אנו נוהגים תמיד לשכור רכב מחברת אוויס. ההתנהלות בגין דוחות תנועה זהה בכל החברות. משהתקבל דו"ח לסניף האירופאי של חברת ההשכרה, הם מעבירים את פרטי השוכר למשטרה/עירייה ומחייבים בסכום מופרז של כ 30-50 אירו בגין השירות. פ-עמים רבות הסכום של הקנס אף נמוך מהסכום המחויב בגין ה"שירות". מכאן מתחילה התסבוכת... חברת ההשכרה שולחת אלינו את הקבלה על שחייבו אותנו בשירות שלעיל, אולם ללא דו"ח התנועה עצמו!!! אוויס מתעקשים שקבלת הדו"ח אלינו בדואר, יכול לקחת עד שנה!!! אולם, גם זה הסתבר כלא נכון. מכאן מבקשת להעלות תהייה אחת ופתרון מומלץ. תתעקשו עם חברת ההשכרה שייצרו קשר עם הסניף האירופאי ושאלו ימציאו לכם את העתק הדו"ח שהתקבל אצלם. באופן זה, תוכלו לגשת לסניף הבנק שלכם ולבצע את ההעברה למספר ה I-BAN המופיע בדו"ח. לכך,כמובן מתלוות עמלות הביצוע והמרת מט"ח למי שלא מחזיק חשבון מט"ח בישראל. התהייה שעולה מכל זה הינה הרבה יותר מהותית. מהרי בכל השכרה אנו משאירים את פרטי כרטיס האשראי שלנו ל"ביטחון". שזה אומר שחברת ההשכרה תוכל לגבות מאיתנו תשלומים גם אחרי החזרת הרכב בגין דברים שונים( אי ניקיון, פגיעה ברכב וכדומה). באותו אופן הם משתמשים בפרטי האשראי כדי לגבות מאיתנו את עמלת השירות של העברת פרטינו לרשויות בגין הדו"חות!!!. אם כך, מדוע שלא ישתמשו בפרטים אלו כדי לגבות את הקנס ולסגור את העניין??. אני מניחה שיהיו כאלה שיאמרו שבכך הם שומטים מאיתנו את האפשרות לערער על הדו"ח או פלפול משפטי דומה. עדיין!!! אפשר להציע זאת ללקוחות ואלו שיבחרו בכך- יצטרפו , או להגביל את האפשרות עד סכום מסויים וכדומה. חברים, זה לא יקרה מעצמו ולו רק בשל העובדה שחברות ההשכרה גוזרות קופון עצום על משלוח הפרטים ומכאן והלאה אין להם שום קשר עם הלקוח. באם תרים את הכפפה נציגות ישראלית של חברת השכרה כלשהי-- אהיה הראשונה לצרף את כל חבריי ולשכור רכבים בחו"ל רק ממנה....
-
הסיבה שחברות השכרה לא גובות קנסות היא פשוטה.
אגרה בנסיעה בכביש כלשהו מוטלת על הרכב שנסע באותו כביש. הרכב שייך לחברת ההשכרה ולכן עליה מוטל התשלום. חברת ההשכרה גובה מהנהג.
קנס של עבירת תנועה מוטל על הנהג שנסע במהירות מופרזת ולא על הרכב. לכן המשטרה לא יכולה לחייב את חברת ההשכרה לשלם אותו.
מכיוון שעל הנהג חובת התשלום, אין סיבה לסכן את חברת ההשכרה בכך שתשלם למשטרה ולא תצליח לגבות את התשלום מהשוכר שיכול לבטל את כרטיס האשראי וכו’.
-
את כנראה לא נתקלת יותר מדי בשוכר המכוניות הישראלי הממוצע

כאשר דו”ח כלשהו (מהירות,חניה אסורה, אי ציות לתמרור וכו) מגיע לחברת ההשכרה במינכן (נניח אוויס, אבל תקף לכולן) -היא מיידעת את הגורם המזמין (אוויס ישראל) כי התקבל דו”ח.
הם מיידעים אותנו, וגובים עבור היידוע הזה תשלום .
הדו”ח עצמו או שיגיע /או שלא תוך שנה.
ואז מתחילה סאגת התשלום, לחשבון הבנק שלא תמיד ברור מי מגיש הדו”ח ולאן לשלם.
חלק ניכר מהישראלים שמקבלים את הדו”ח מתחילים לדון עם השכנה מקומה ג, קבוצות מטיילים וחברים, האם הדו”ח הוגן? למה אם נכנסתי ל3 דקות ברחוב שאסור להיכנס אליו קיבלתי דו”ח? שמתי דווקא פתקית חניה אבל לא ידעתי שהיא מוגבלת בזמן ? אמרו לי שבימי שבת וראשון החניה ב...חינם, איפה אני יכול לערער על הדו”ח? מה קורה אם לא אשלם את הדו”ח אני לא מתכנן להגיע לברלין בקרוב? האם חברת ההשכרה מסמנת כוכבית שחורה ליד מי שלא שילם? למה קיבלתי שני דוחות מהירות באותו כביש עצמו זה לא פייר?
וכן הלאה-
רפרוף לאורך דפי הפורום הזה אפילו יעלה לך לא מעט טענות ותהיות- וכל המשותף להם- אני לא רוצה לשלם את הדוח הלא הוגן הזה.
את חושבת שנציג חברת השכרה ישראלית ירצה להמשיך לטפל בלקוח וסוגיותיו?
לחברת ההשכרה (נציגות בארץ) אין שום אינטרס משום סוג שהוא -לטפל בדוחות השונים ולשלמם לגורמים השונים(משטרה מקומית, משטרה מחוזית, עירייה וכו) לאחר שההשכרה הושלמה והם קיבלו את אחוז הרווח שלהם מעצם השכרת המכונית.
-
יש עוד סיבה טכנית ומעצבנת מדוע זה לא רלונטי:
לא ניתן לשלם בכרטיס אשראי!
עד כמה שזה נראה אבסורדי בחלק גדול מהמדינות ניתן לשלם רק בהעברה בנקאית (שבארץ גם כרוכה בעלות שערורייתית יחסית לגובה הקנסות הרגילים על חניה/ חריגה קטנה מהמהירות המותרת).
בלא מעט מקרים התשלום הוא לא מול הרשות שהטילה את הקנס אלא מול חברה (נדמה לי שבדית) שהיא מעין מסלקה לגביית חובות באירופה.
וכמו שנאמר קודם:
חברת ההשכרה ממהרת לגבות את העמלה שלה (בכרטיס אשראי)
ומוסרת את פרטייך לרשות. מכאן עד ל(אי) קבלת הדוח עצמו יחלפו ימים רבים וגם חודשים.
שאלה לחוכמת ההמונים:
מה לעשות במקרה כזה?
כשחברת ההשכרה בעצמה הודיעה שיש להמתין לתשלום הקנס עד לקבלת הדוח המוסב (שמעולם לא הגיע)
-
שלום לכולם
הצטברו אצלי 2 דוחות מהירות בגרמניה ודוח חניה אחד משוויץ. פניתי לאוויס בדרישה לקבל את הדוחות עצמם לאחר שחלפה יותר משנה והם אכן העבירו במייל העתקי דוחות. הדו"ח משוויץ היה דו"ח חניה. פניתי לשגרירות השוויצרית בתל אביב והם ביקשו שאסרוק ואשלח את הדו"ח אליהם,וציינו כי זה לא מתחום עיסוקם אך מוכנים לבדוק לפנים משורת הדין. כבר בו היום נתקבלה תשובתם כי הדו"ח שולם. לעניין גרמניה - שילמתי אתמול דו" ח אחד באמצעות חברה שנקראת moneynet שהמנכ"ל בסניף ישראל נתקל בעצמו בתופעה זו.העמלה הינה נמוכה ועומדת על פחות מ 50 ש"ח ללא קשר לגובה הדו"ח. מחכה לקבלת אישור ביטול הדו"ח. מבטיחה לעדכן...
-
לא כל דבר צריך לבדוק דרך המשקפיים שלנו, תיירים מישראל באירופה.
באופן כללי רוב הלקוחות של חברת ההשכרה באירופה הם שוכרים מאירופה (מאותה מדינה או ממדינות אחרות). כאשר מתקבל דו”ח על עבירת מהירות חברת ההשכרה לא יכולה לשלם את הסכום עבור הלקוח מהסיבה הפשוטה שהעבירה צריכה להירשם על שם הנהג מבחינת הרשויות, וכמובן שכתוצאה מכך יכולים לזמן למשפט או שלילת רישיון בגין עבירות קודמות (נקודות).
במקרה שלנו, ישראלים, הדו”ח מסתכם בתשלום בלבד כי לא מקבלים נקודות בישראל על עבירות תנועה בחו”ל. אבל אנחנו יחסית מיעוט בקרב השוכרים.
-
דוחות חניה בד”כ מודבקים על הרכב ולכן כדאי מאד לעשות את כל המאמצים ולשלם את הקנס עוד בזמן שהשוכר נמצא באותה מדינה. שלא כמו בישראל מועד התשלום ללא קנס פיגורים הוא קצר מאד, ימים בודדים. תשלום מיידי יחסוך את כל עמלות התיווך וקנסות פיגורים.
בקשר לדוחות מהירות ועבירות תנועה אחרות המצולמות במצלמות זאת אכן בעיה, ובעיה יקרה עם כל העמלות הנלוות.
-
"דוחות חניה בד”כ מודבקים על הרכב"
לא מדוייק. בחלק מהמדינות (הולנד) לא מדביקים דוח ואתה כלל לא יודע שנרשם דוח עד שלא מקבלים את ההודעה מחברת ההשכרה הביתה.
שלא לדבר על דוחות מהירות ממצלמות אוטומטיות או ZTL באיטליה
-
שלום לכולם,
הבטחתי לעדכן… אז הנה.
בהמשך לפנייה לחברה, העבירה החברה תשלום עבור שני דו”חות התנועה בגרמניה. נתקבלה תגובה של “תשלום כפול” והכסף חזר לחברה. הם התקשרו לעדכן וביקשו שאבדוק עם חברת ההשכרה האם הם שילמו את הקנס, מה שכמובן התברר שלא כך קרה. התקשרתי לטלפון שהופיע על הדו”ח ומשלא נמצא הדו”ח במערכת, נאמר לי כי הדו”חות נמחקים מהמערכת לאחר 3 חודשים מיום העבירה. שאלתי אז איך עלי לשלם את הקנס והתשובה המפתיעה הייתה כי אינני צריכה לשלם. אז… אם מישהו מוצא כאן הגיון- מוזמנים לשתף אותי. הדבר היחיד שעלה בדעתי היה שהגרמנים, כמו הגרמנים, מן הסתם משלמים את דו”חותיהם בזמן.
אשמח לשמוע אם למישהו מהקוראים היה ניסיון דומה ביצירת קשר ישיר למנפיקי הקנס ואילו תשובות נתקבלו…
לציין לטובה את מונינט, החברה הישראלית שהחזירו לחשבוני את התשלום בתוך ימים ספורים.
שוש
-
אז יש איזה ביטול אוטומטי??
זה בהחלט מפתיע לשמוע שהדוח בוטל באיזשהו אופן- הרי אם את לא שילמת אף אחד אחר לא עשה זאת עבורך..
אבל אולי זה ההסבר לכך שכל כך הרבה דוחות לא מגיעים בסופו של דבר אל תיבות הדואר של השוכרים??
אני כבר כמה שנים לא מבינה את התופעה, כיצד המכתב מחברת ההשכרה המודיע על הקנס כן מגיע, ואילו הדוח עצמו לא מגיע בכלל , לא פעם ראשונה ולא תזכורת כלשהיא.
-
אשמח לעזרתכם - דוח בשוויץקיבלנו דו"ח מהירות משוויץ בו נכתב כי עברנו את המהירות המותרת ב 1 קמ"ש.
עד שקיבלנו את הדוח בדואר כבר עבר זמן התשלום שלו. כשניסינו לשלם נאמר לנו כי הדו"ח הועבר לבית משפט. נראה לכם הגיוני שכל דו"ח על 1 קמ"ש שלא שולם בזמן בימ"ש דן בו?
ולעצם העניין מה אנו צרכים לעשות עכשיו?
תודה!
-
אני רק יתרום מנסיוני ואספר שחברת הרץ בהונגריה, כן גובה מהאשראי את כל הדוח ומשלמת אותו למשטרה כמובן יחד עם העמלה שלה, לעומת זאת בשוויץ ואיטליה אוויס גבו ממני רק עמלות ללא הדוח עצמו, באיטליה שילמתי אותו באינטרנט ואת שוויץ בדואר חוזר
-
אני חסרת אונים !
קיבלתי 4 דוחות שונים על מהירות מאיטליה . כל כמה חודשים מגיע אחד.
את הראשון שילמנו .
כל דוח נע בין 166 יורו עד 200 יורו !!!! מטורף
יש דוחות שאין דרך לשלם . זה כל כך מסובך
תאים שום הוכחות לעברת תנועה ולא מדובר בכסף קטן .
750 יורו לארבע דוחות !
והיד עוד נטויה
תמה עושים ?