סין באוקטובר
-
היי!
אני ובעלי (בני 30+-) מתכננים לטוס לסין מה- 30 בספטמבר לשבועיים - שלושה
חשבנו להתחיל את המסלול בשנגחאי (כ-5 ימים) כולל קפיצה ל- Hangzhou או ל- suzhou
לאחר מכן לטוס ל- Lijian ל 4-5 ימים
לאחר מכן לטוס ל- Guilin ל- 3 ימים
ומשם טיסה ל Hong Kong ל-3 ימים וחזרה לארץ
1. הבנתי שמה- 1 באוקטובר יש חג לסינים ולכן יכול להיות ממש עמוס במקומות התיירותיים, השאלה האם כדאי להתחיל בשנחאילפי מה שראיתי באתרי המלונות יש עדיין הרבה מקומות בשנחאי והמחירים עדיין סבירים.אולי עדיף להתחיל מהונג קונג? האם זה משנה?2. החלטנו לוותר על בייגין כי בשנה שעברה טיילנו ביפן וקצת נמאס לנו לראות מקדשים
מקווה שזאת החלטה נכונה..3. האם כדאי להקדיש כמה ימים לסאצ׳ואן ? נראה לי קצת קשה כל כך הרבה טיסות פנים4. הבנתי שכדאי לחכות עם הזמנת הטיסות פנים כי ככל שזה יותר קרוב למועד הטיסה, המחיר יורד ועכשיו המחירים מאוד גבוהים לאוקטובר (האם זה נכון?)כל הערה הארה והמלצה תתקבל בברכהתודה!! -
סין באוקטובר1. אנחנו היינו בחג בביג'ינג (למעשה היינו מה-3 באוקטובר). לא היה עומס היסטרי, פשוט תזמינו לינה מראש. הבעיה היא בעיקר ברכבות ובמעברים, אז אם אתם מתכננים נסיעות בשבוע הזה, אולי יהיה בעייתי.
2. יש הרבה מה לראות בסין, בכל טיול חייבים לוותר על משהו. אני בטוחה שעוד תגיעו לבייג'ינג

3. אנחנו היינו רק בג'וזאיגו (בסצ'ואן), אז לא יודעת איך המחוז. אנחנו ויתרנו, כי באמת אי אפשר לראות הכל בטיול קצר...
4. בטיול שלנו הזמנו טיסה אחת כחודש מראש, במסלול שהיה יחסית מוגבל (רק טיסה אחת ביום). את שאר הטיסות הזמנו תוך כדי הטיול. לא הרגשתי שהיה שינוי משמעותי במחיר בין ההזמנה בזמן הטיול לבין מה שבדקתי מראש למסלולים הרלוונטים. אבל אולי באמת לחכות קרוב יותר למועד, נניח כמה שבועות לפני.
-
סין באוקטוברחאנגז'ו לדעתי שווה לפחות יומיים מלאים ושאנגקחאי אפשר לבלות בה בכיף 3 ימים של טיול בעיר.
אני הייתי מוותר על גווילין ומעביר את הימים ליאנגשו, בגווילין הייתי משתמש כבסיס תחבורתי.
1) החג הלאומי בסין סוג של יום עצמאות שלנו נמשך בעצם שבוע,מאות מליוני תיירים סינים מציפים כל נקודה על המפה,יותר קשה להשיג חדר במלון והמחירים מזנקים כתוצאה מכך,וגם יש לחץ ועומס בתחבורה הציבורית כולל הטיסות פנים.
מצד שני יש זיקוקים,קישוטים ואחלה סיילים לחובבי קניות זה לא משנה כלכך מהיכן להתחיל את הטיול כי העומס יורגש בכל מקום אולי קצת פחות בהונג קונג, אבל מבחינת הגיון המסלול עדיף להתחיל משאנגחאי,צאלא אם כן אתם תשנו את כל הכיוון לגמרי.
2) בייג'ינג זה לא רק מקדשים אבל בכלל המקדשים הסינים שונים מאלו היפנים, אני מאוד לא מסכים עם האמירה ראית אחד ראית את כולם ואני ראיתי מאות מקדשים אולי, מה שכן בייג'ינג זה מינימום 4-5 ימים כדי לעבור אותה בצורה טובה אז לשיקולכם.
3) סיצו'אן זה מחוז ענקי ואחד המתויירים ביותר בסין, יש בו המון המון מה לראות ולחוות אבל כמה ימים זה פושט ללא ממצה כלל והייתי מוותר אם אי אפשר להקדיש לפחות שבועיים.
4) לא השתמשתי בטיסות אלא רק ברכבות ואטובוסים אז לא יכול לעזור בזה.
-
סין באוקטוברקודם כל בחגים יש עומס שגורם לך לרצות להיות בסחנה בפסח.. עמוס זה לא מילה..
אני הייתי מתחיל בקונמינג ועולה בתחבורה ציבורית לכיוון סצואן ופארק ג'וזייאגו, אני בטוח שאם תחפשו באתר מסלול יונאן-סוצאן תימצאו משהו מתאים ל3 שבועות.