תחבורה ציבורית בשוויץ
-
שלום חברים,
מתכנן חופשה בת 10 ימים בשוייץ עם רכב שכור, מתוכה יומיים ציריך, יום אחד לוצרן ויומיים ברן – מבחינת ערים מרכזיות.
הבנתי את הקושי הגדול עם חנייה בערי שוויץ ולכן בכוונתנו (זוג) להשתמש בתחבורה ציבורית בתוך הערים.
הבנתי גם שהפאסים המקובלים יקרים ואינם רלוונטים עבורנו.
האם קיימים כרטיסי נסיעה יומיים או דו-יומיים לאוטובוסים וטראמים בתוך הערים?
האם ידועים מחירי הנסיעה הבודדת?
בתודה מראש,
הדס
-
מתי?
עכשיו בסתיו?
חג המולד?
קיץ?
כי אם לא מדובר על החורף--מיטבה של שוויץ הוא הטבע שלה, הערים ,אוקי- אבל לא בשביל זה באים לשוויץ, לדעתי. המינון של 5 ימים מתוך 10 ימי טיול בערים של שוויץ- בעיניי, הרבה יותר מדי.
(אלא אם תחומי העיניין אומנות או ארכיטקטורה או שיש סיבה מיוחדת למינון זה).
אם לא-
אז שווה לשקול שינוי הפרופורציות והדגש על האלפים.
-
תודה רבה,
מדובר על זוג בשנות ה-50, מתוכנן לסוף יוני ראשית יולי.
חשבנו על טיול מעגלי שמתחיל בציריך, דרך לוצרן, אנגלברג, אינטרלקאן, ברן, מפלי הריין וחזרה לציריך.
הטיסה מוזמנת: 27.6 מגיעים ב-19:30 לציריך (חשבנו מיד לנסוע ללוצרן)
שני לילות אחרונים 4-6.7 מוזמנים בציריך.
כל השאר פתוח ומזמין התערבות המומחים.
לאור הערותייך אני מרשה לעצמי להרחיב את בקשתי מעבר לתחבורה הציבורית ולבקש סיוע בתכנון המסלול.
בתודה,
הדס
-
לטעמי אתם משקיעים זמן רב מדי בערי שוויץ.
מבלי לזלזל בברן וציריך – אין שם אטרקציות או דברים משמעותיים במיוחד (את לוצרן אני מחבב מאוד)
בניגוד לטבע השוויצרי שהוא מהיפים שיש בעולם כולו.
מתוך טיול של 10 ימים (נטו? ברוטו?) אתם משקיעים חצי (!) עירוני.
אני הייתי מוריד ליום אחד בכל אחת מהערים שרשמתם (אפשר לחנות במגרש חנייה אחד ולהתנהל ברגל/תחב”צ משם..) ומוסיף ימים לטבע עצמו.
הנה אלבום תמונות מטיול שלנו בשוויץ (וצפון איטליה) – כל שבעת הימים בשוויץ היו בלינת כוכב בגרינדלוולד (בסמוך לאינטרלאקן)
-
מכיוון ששני הלילות האחרונים שלכם כבר מוזמנים (האם ניתן לבטל?) – הרי שהם מתאימים הן לטיול בציריך והן לטיולים במפלי הריין ואגם קונסטאנץ שבצפון המדינה (שניהם במרחק של כשעה מציריך).
את שאר הימים הייתי ממליץ לעשות באינטרלאקן או אחת העיירות הקרובות אליה. משם זו נסיעה קצרה לכל אחד מהמקומות שציינתם (באזל, לוצרן, האלפים הברניים ואפילו ניתן לעשות גיחה לאיזור הצרפתי של שוויץ. יש המון מה לעשות באיזור הזה.
הדבר היחיד שצריך לחשוב עליו הוא נסיעה בחושך.
המרחק מציריך לאינטרלאקן הוא כשעתיים נסיעה. לפי שעת הנחיתה שלכם יש להניח שתהיו “על הרכב” סביב שעה 21 בלילה. אעפ”י שהתקופה שלכם תהיה קרובה ליום הארוך בשנה – עדיין מחשיך סביב 21:30. כך שזה בהחלט שיקול. כדאי להתייעץ עם מישהו שנהג בתנאי תאורה כאלו. גם לוצרן הינה במרחק של כשעה מציריך כך שגם נסיעה לשם תחייב התייחסות לנושא זה. במידה ונהיגה בחושך הינה בעייתית, יכול להיות שכדאי לישון בשדה התעופה של ציריך ולצאת “על הבוקר” דרומה.
-
אפשר לבטל את בית המלון בציריך, אולם בכל מקרה את הלילה האחרון נרצה לשהות בציריך היות והטיסה ב-6.7 רק ב-22:30, מה שיאפשר לנו יום מלא בציריך.
אין לנו מגבלה של נסיעה זהירה בחשיכה. השאלה אם לילה בשדה תעופה אינו מהווה ״בזבוז״?
גם בברן נרצה לעשות לילה אחד כדי להפגש עם בני משפחה.
תודה
-
לא בא להטיף כאן על שינויים בתוכניותכם או ביחס בין עיר/לכפר, אלא רק לענות נקודתית על כמה שאלות נקודתיות:
- בציריך ניתן לקנות כרטיס 24 שעות לתחבורה העירונית. ציינתי 24 שעות ולא כרטיס יומי, כי הוא אכן תקף ל- 24 שעות מרגע הואלידציה. מחירו שווה למחיר 2 נסיעות בודדות. נמכר גם במכונות הכרטיסים האוטומטיות.
- לא מכיר אישית את הנוהג בלוצרן ובברן, אבל בהכירי ערים אחרות – אם אין שם סידור כזה אני ישר בולע חפיסת שוקולד שלמה.
- לא ציינת היכן אתם מקבלים את הרכב השכור. בהנחה שזה בציריך מיד עם הנחיתה, ובהנחה שהיעד הראשון הוא לוצרן, אני הייתי ממשיך באותו ערב ללוצרן. אם הרכב לא נלקח בציריך, תוכלו לקחת רכבת מיד ללוצרן מהתחנה בשדה התעופה.
-
אם כן, לפי כל העצות החלטנו ללון לילה ראשון בלוצרן, לצמצם ללילה אחד בלבד בברן, וכך גם לילה אחרון בלבד בציריך. האם אפשר לקבל סיוע בתכנון הביקור באתרים?
-
מציעה כי תקראו סיכומים קודמים, מאמרים, ספר,
תרכיבו איזשהו מודל של תוכנית הטיול וההעדפות שלכם
ותציגו פה- ומכאן נוכל לסייע בתיקונים ושיפורים, בהתאם להעדפות שלכם והקו הכללי של המסלול שבחרתם.
-
לאחר קבלת הצעתך, יונית, להלן תשריט הטיול:
27.6 הגעה בשעות הערב ללינה בלוצרן. סביר שנגיע בסביבות 22:00.
28.6 הקדשת שעות הבוקר המוקדמות (אנו משכימי קום) 08:00-11:00 לסיור רגלי בלוצרן: מגדל המים, גשר הקאפלה, פסל האריה וגן הקרחון.
נסיעה לקראת צהריים מוקדמים לתחנת הרכבל לטיטליס – ביקור עד שעות הערב (מחשיך מאוחר) על ההר – לינה באנגלברג.
29.6 נסיעה לאינטרלאקן. עליה ברכבל ל-HARDER KULM ותצפית על איזור אינטרלאקן. שיט באגם ברינץ וביקור בכפר. לינה באזור אינטרלאקן.
30.6 נסיעה לעמק לאוטרברונן, מפל שטאובך ומסלול רגלי של 7-10 ק״מ (הצעות?)
נסיעה למפלי טרומלבך ולאחר מכן עליה להר שילטהורן. חזרה ללינה
באינטרלאקן.
1.7 זהו יום מיוחד בו אנו חוגגים 60 ורוצים בשעות הערב לבלות עם בני משפחה
בברן. נסיעה לעיר בשעות הבוקר, העיר העתיקה, מגדל הכלא ומגדל השעון
ופארק הדובים. לינה בברן.
כאן מעט נתקענו היות ויש לנו עד ל-5.7 זמן עד לחזרה לציריך. מבינים שאת מפלי הריין עושים ביום החזרה לציריך בשעות הבוקר.
פתוחים להצעות נוספות באזורי הטבע – האם כדאי, למשל לנסוע לכיוון ז׳נבה?
תחום עניין נוסף שלי הוא שעונים. יודע שמוזיאון פאטק פיליפ מרשים במיוחד, כמו גם מוזיאון השעונים. בילוי בטבע של אזור אגם ז׳נבה? או התמקדות נוספת באזור אינטרלאקן – נותרו עוד 3 ימים מלאים ו-3 לילות.
הערה חשובה – אין בעיית התניידות רגלית למשך שעות ארוכות.
תודה מראש,
הדס
-
במסלול עם האילוץ של לוצרן ב 28.7
וברן ב1.7
נשארת עם 29.6 ,30.6 בול יומיים לטובת אלפים ברניניים- לדעתי מעט מדי מול היעד הכי מרכזי ומשמעותי של שוויץ.
אופציה חלופית
נחיתה ולינה באזור שדה התעופה/ציריך/אחר
28.6 מפלי הריין, עיירות יפות (שטיין אם ריין, שאופהוזן ואחרות) ואולי הגעה עד אגם קונסנץ ואי הפרחים./ או ציריך עצמה
29.6 נסיעה ללוצרן ביקור בה, אגם לוצרן, אולי ריגי, אולי פילטוס תלוי מה אוהבים.
30.6 נסיעה לברן וחגיגת יומולדת
1.7 ועד 5.7 נותר לכם לטובת מיטב האלפים.
-
אם שעונים מעניינים אותך, אולי תרצה לשהות בשפהאוזן, העיירה העתיקה על מפלי הריין, שטוענת להיות ערש לידתם של שעוני הקוקיה.
יש שם מגדל שעון עתיק ומוזאון שעונים IWC.
-
גם בתוכנית שהצעתי נותרו לנו עוד 3 ימים מלאים לטבע (אחרי שביקרנו כבר בטיטליס, ברינץ, אזור אינטרלאקן ועמק לאוטרברונן.) ההפסקה של יום בברן אמנם קוטעת את הרצף, אולם המרחק חזרה מברן לא גדול.
האם אפשר לקבל סיוע בתכנון אותם 3 ימים חסרים? אפשר ששלושתם יהיו בברנים, אפשר שאחד ביניהם, לקראת הסיום, יהיה בצפון באזור הריין+שהאפהוזן+גרמניה, שאלתי גם לגבי אזור ז׳נבה. בשמחה אקבל הצעות בהתחשב במעברי הנסיעות שאינני בקיא בהם, כמו בתכנון המסלולים.
-
המלצה שלי- לחזור לאזור האלפים הברנינים לאותם שלשה ימים אחרונים, כי בעיניי זה מיטבה של שוויץ, וודאי לטיול ראשוני.
לא מוצאת שום טעם בנסיעה (לא קצרה) לג’נבה או חבל וואלה, או יעדים אחרים מרוחקים יותר כאשר מיטב הטבע על כף היד.
מה לעשות שם? אין ספור כתבות, מאמרים, סיכומי טיול, פסגות, מפלים, קניונים וכו.
שוב-
לא הייתי עושה את המסלול כפי שאתה בונה אותו, אלא ממרכזת את הלינה יותר.
לא הייתי מבקרת בלוצרן -בין השעות 08.00-11.00 בבוקר- אלא משקיעה בה יותר שעות מבוקר חפוז, כדי להספיק את טיטליס באותו היום. אלא מרווחת את היעדים ובאזור לוצרן מבקרת ביעדים אחרים.
אבל במודל שאתה מעוניין – את שלשת הימים הראשונים תתמקדו בחלק שיותר קרוב ללוצרן- כולל האגם עצמו-פילטוס-טיטליס , ועד מפלי ארה-קניון רייכנבך-ברינץ-מפלי גיסבאך.
ואחרי ברן--- מציעה להתמקד באזור לוצרן-לאוטברונן-יונגפראו- שילטהורן- וכל הפסגות,האגמים, המסלולים באזור זה.
לשיקולכם.