מסלול טיול במערב ארהב
-
נצא בסוף יוני 2019 ל 3 שבועות לטיול ראשון בארה"ב, משפחה עם 3 מתבגרים.
מבקשים לשלב בעיקר פארקי טבע, אטרקציות הכרחיות בלוס אנגלס
1 יום ד' ל.א הגעה ב19:00
2 יום ה' ל.א דיסנילנד
3 יום ו' ל.א יוניברסל
4 שבת ל.א
5 יום א' נסיעה לגרנד קניון סהכ 9 ש נסיעה לפצל
6 יום ב' הגעה לגרנד קניון
7 יום ג' גרנד קניון
8 יום ד' נסיעה לפייג' קניון אנטילופ
9 יום ה' נסיעה ליוטה,פארק לאומי ברייס (כ3 ש נסיעה) לינה בהוריקיין, Hurricane כ 40 ד' או
בספרינגדייל צמוד לזאיון
10 יום ו' פארק לאומי זאיון לינה בפארק?
11 שבת פארק לאומי זאיון
12 יום א' פארק זאיון +נסיעה ללאס וגאס 2.5 ש לינה בוגס
13 יום ב' לאס וגאס לינה בוגאס סכר הובר דאם ?
14 יום ג' לפאתי פארק יוסמיטי כניסה מזרחית כ 6 שעות נסיעה בהנחה שאתם נוסעים דרך מעבר טיוגה המזרחי, את היום הזה תוכלו לסיים קצת לפני המעבר, בעיירה לי וינינג Lee Vining. לחלופין, אם תצאו מוקדם מלאס וגאס, תוכלו לחצות את הטיוגה פאס עוד הערב ולהכנס ללינה בעמק של יוסמיטי. תכנית זו מתאימה בעיקר לימות האביב הארוכים ורק אם אין לכם בעיה לנהוג 8-9 שעות ברצף. בסתיו, כשהימים קצרים יותר, בהחלט כדאי לעצור בלי וינינג ללינה ולהמנע מנהיגה באיזור בשעות החשיכה כיוון שמדובר בכבישים הרריים מתעקלים (וגם באמת חבל שתפספסו את הנוף המדהים של מעבר טיוגה). כדאי להזמין לינה מראש בלי וינינג, עם אפשרות ביטול. אם תגיעו לעיירה בערב בלי הזמנה, בהחלט יתכן שכבר לא ישארו חדרים (מדובר בעיירה קטנה).
15 יום ד' יוסמיטי
16 יום ה' יוסמיטי חורשת מריפוסה עצי הסקויה 3-4 שעות לביקור ואחכ נסיעה לסן פרנסיסקו. 5-6
שעות לינה ס.פרנסיסקו
17 יום ו' סן פנסיסקו
18 שבת סן פרנסיסקו מסן פרנסיסקו לסן דייגו 8 שעות בדרך 5 מהירה
19 יום א' סן פרנסיסקו
20 יום ב' כביש 1
21 יום ג' כביש 1 לילה במונטרי,סן סיימון ל מורוביי, כביש 17 מייל?, כרמל, פויט
לובוס
22 יום ד' כביש1 סן דייגו
23 יום ה' סן דייגו ונסיעה ל ל.א
24 יום ו' ל.א
25 שבת חזרה טיסה לארץ בצהרים
האם המסלול הגיוני, להוסיף יום ליוסמיטי ואז אולי לוותר על סן דייגו?
אציין כי אנו אוכלים כשר ולכן חשוב לנו להצטייד היכן שניתן באוכל מהסופרים. כמו כן מעדיפים אם יש אפשרות ללינה במקומות עם מטבחונים (לא על חשבון מרחקים ונסיעות).
אודה על כל עזרה בתכנון הטיול
-
הי
טיול מעגלי מלוס אנגלס מציעה כך
נחיתה בלוס אנגלס
יום בהוליווד – אי אפשר פארק יום אחרי נחיתה תהיו מאד עייפים
יוניברסל יום ו
שבת – וניס סנטה מוניקה
ראשון – נסיעה לינה בסדונה
שני הגעה לגרנט קניון
שלישי – תצפיות בצד המזרחי גרנד קניון פרסת הסוס לינה בפייג
רביעי שייט באגם פאוול עם אביב נגרר
חמישי קניון אנטילופ נסיעה לברייס תצפיות שקיעה לינה בברייס
שישי – זריחה בברייס מסלול ונסיעה לציון
שבת – ציון
ראשון בוקר ציון נסיעה להובר דאם הגיה לווגאס
שני ווגאס
שלישי ווגאס
רביעי נסיעה לממות לינה
חמישי יוסמיטי
שישי יוסמיטי
שבת נסיעה לספ
ראשון ספ
שני ספ
שלישי נסיעה למונטריי
רביעי כביש 1 עד מורו ביי
חמישי נסיעה הגעה לאנהיים
שישי דיסני
שבת חזרה לארץ
אם בכל זאת להוסיף את סן דייגו
אז אחרי לא לנסוע לסן דייגו משם לגרנד קניון
להוריד יום מלוס אנגלס , מווגאס או ספ
זה אפשרי רק קצת יותר לחוץ
-
היי,
הייתי משנה את הסדר.
טס לס.פ.
אחרי הביקור בס.פ. נוסע ליוסמיטי.
משם נסעיה לכביש 1 ומדרים לל.א. עם סן דייגו או בלי סן דייגו ואני מאד אוהב את ס.ד.
משם לגאס.
מבקר בוגאס.
מוגאס עושה סיבוב פארקים יפה כולל גרנד קניון,ציון,ברייס וחוזר לוגאס.
מוגאס חוזר לארץ.
חוץ מזה כרגע לדעתי יש כמה ימים מיותרים - בל.א. בגרנד קניון ,בציון.
-
אני חושב שיש שם קצת עודפים של ימים במקומות וקצת מקומות שחסר בהם.. אבל יכולל היות שזה מתאים לכם. חשבתי שאתם שומרי שבת לאורך הטיול וזו ההתחשבות שלכם- אבל בסוף אתם טסים בשבת בצהריים..?! כמו כן האם אתם מחפשים ללכת ברגל מסלולים או בעיקר תצפיות? אם זה מכוון תצפיות – יש הרבה מדי זמן לגרנד קניון. אם תכננתם לרדת לקניון בטיול יום- התוכנית יותר הגיונית…
בזאיון אי אפשר ללון בתוך הפארק ( לדעתי יש מקום אחד ואני לא בטוח אם לא מוזמן שם מראש המון זמן) ובקיץ הכניסה עם שאטלים בלבד.
לעשות את פארקי השעשועים ישר עם הנחיתה כשיש ג’ט לג מטיסות טרנס אטלנטיות מהיותר ארוכות שיש- גם קצת יכול להיות פספוס. הייתי משאיר את זה לסוף דווקא. אני הייתי מתחיל מוגאס ( פחות נסיעה אחרי ל.א...ועדיין התאוששות מג’ט לג) ומשם לזאיון, ברייס, גרנד קניון וחוזר דרך וגאס להמשיך ליוסמיטי.. לדעתי זה לא המון תוספת נסיעה , אבל יתן לכם יותר אפשרויות משחק עם ג’ט לג והנקודות שציינתם, וישאיר את דיסני ויוניברסל לסוף...
-
יש כמה וכמה מסלולים בגרנד קניון שלא דורשים ירידה למטה (שזה צריך כושר יותר טוב לשם כך….
יש הליכה לאורך הרים – נופים מהממים והליכה נוחה ביותר
יש את האנג’ל משהו שבו ירדנו כמה שהיה לנו כוח בידיעה שצריך לעלות. היה יום נהדר ויפה
זה שני דברים שעכשיו אמרתי מהראש…. יש עוד המון מסלולים שאפשר לעשות כמה שרוצים בלי לרדת למטה
אנשים כאן נוטים לעבור את הגרנד קניון ביום אחד וזה ממש בזבוז כי זה מקום מהמם ושכנותנים לו את הזמן יש המון מה לעשות שם! זה לא רק זריחה ושקיעה חבל…. -
כביש 1 אפשר יום אחד פחות לטעמי
לסן דיאגו – היתי מקדישה לה יותר מיום אחד….
בסך הכל תכנית טובה (אם כי אין בה את סדונה בכלל….)
לא הבנתי את יום 18….. מתכנית ישנה? יש מצב שאפשר להעביר יום מסן פרנסיסקו ליוסמיטי? (את יום 18 למשל
) -
בעיניי התוכנית מאד בעייתית ולא יעילה
קשה מאד עד כדי אי אפשר ללכת לפארק שעשועים ביום הראשון. תתעוררו מוקדם, תהיו עייפים מוקדם, יהיה לכם עוד סידורים לעשות. מבחינה אפקטיבית תנצלו לא הרבה יותר מחצי יום. יותר מזה – אתם רוצים להספיק להצטייד באוכל כשר כדי שיהיה לכם מה לאכול – מתי תעשו את זה? אומנם יש סופרים שפתוחים 24/7 ויש בהם גם מעט אוכל כשר, אבל המעדניות הכשרות, קצביות וכו’ לא. וגם אם תספיקו לקנות – מתי אם בכלל תבשלו?
גם לא כדאי לרכז שני פארקי שעשועים בתחילת הטיול. גם אם אתם משפחה שאוהבת טבע, יהיה קשה יותר להתלהב ממנו אחרי פארקי השעשועים המהימים
גרנד קניון – אתם משקיעים יומיים בנסיעה (הלוך ושוב) בשביל להיות שם יום אחד. זה נראה לכם ניצול טוב של הזמן?
מה הטעם להגיע לסן דייגו בערב ולמחרת בצהריים לצאת ללוס אנג’לס? אפשר לוותר על סן דייגו. אבל אם לא – תנו לה את הזמן שלה
יש לי עוד הערות, אבל אין לי זמן עכשיו

-
התוכנית לא כל כך מוצלחת.
יש בה הרבה אי דיוקים הרבה מקומות שעוברים עליהם במהירות ואחרים שנימצאים בהם יותר מידי.
קשה לדעת איפה להתחיל.
אנסה בכלליות.
חוזרת על מה שאמרו בהתחלה. פארק כמו יוניברסל או דיסני ביום הראשון זו טעות. הפארקים הללו מאוד מתישים וגם הגט לג מאוד מתיש. זה תזמון גרוע.
את היום הראשון תעבירו בנחת ב LA ( סנטה מוניקה , חופים, הוליווד שופינג אם מתאים ).|פארק יהיה ביום השני ואת הפארק הנוסף לפני החזרה הביתה.
אחרי יומיים ב LA ( יום התאוששות ויום פארק אפשר להתחיל לנסוע לכיוון סדונה , מכיוון שהדגש שלכם על טבע אין מה לבזבז עוד ימים ב LA )
החלק המדברי :5 יום א' נסיעה לגרנד קניון סהכ 9 ש נסיעה לפצל
6 יום ב' הגעה לגרנד קניון
7 יום ג' גרנד קניון
8 יום ד' נסיעה לפייג' קניון אנטילופ
9 יום ה' נסיעה ליוטה,פארק לאומי ברייס (כ3 ש נסיעה) לינה בהוריקיין, Hurricane כ 40 ד' או
בספרינגדייל צמוד לזאיון
10 יום ו' פארק לאומי זאיון לינה בפארק?
11 שבת פארק לאומי זאיון
12 יום א' פארק זאיון +נסיעה ללאס וגאס 2.5 ש לינה בוגס
13 יום ב' לאס וגאס לינה בוגאס סכר הובר דאם ?
הצעה שלי:
יום 5 : נסיעה מ LA לסדונה.
יום 6 :L סדונה כל היום
יום 7 : נסיעה מסדונה לגרנד קניון ( אם אתם לא מתכננים לרדת לקניון עצמו אז יש לכם ¾ יום שלדעתי הוא די והותר לתצפיות )
יום 8 נסיעה לפייג , באותו היום אפשר גם קניון אנטילופ בצהריים וגם פרסת הסוס בערב. אם רוצים אפשר בהחלט גם סיור בסכר גלן.
יום 9 יום שלם באגם פוואל – אם לא מעניין אתכם אז פשוט תדלגו עליו.
יום 10 נסיעה לברייס טיול בברייסיום 11 טיול בציון
יום 12 עוד ציון עם רוצים נסיעה ללאס וגאס.
אתם נתתם ללאס וגאס חצי יום בערך?
למה
אחלה עיר ומאוד מהנה לכולם במיוחד למתבגרים.
מציעה להקדיש לה לפחות יומיים מלאים ( יש שיאמרו 3 )
נסיעה ליוסמיטי:
מכיוון שהטיול ביוני ( התחלה או סוף ) אין בטחון של 100 אחוז שמעבר טויוגה יהיה פתוח. כשאני נסעתי הוא נפתח ב 1.7
לטעמי לתת ליוסמיטי יום אחד ( ועוד כמה שעות למריפוסה ) זה ממש ממש מעט למי שמכריז על עצמו במבקש בעיקר לטייל בטבע.
מציעה להוסיף יום מלא ואולי אפילו יומיים.
יומיים ב SF זה מינימום.
תיאור המעבר מ SF לLA מאוד מבולבל אצלכם
אז זו ההצעה הקלאסית.
יום אחד באיזור מונטריי וכרמל 17 מייל DRIVE וכו ( לדעתי יום שאפשר לוותר עליו אם חסרים ימים ). – אם עושים את היום הזה אפשר לשלב בו את פויט לובוס.
יום שני : נסיעה על כביש 1 עד קמבריה בערך.
ביג סר, השמורות על כביש 1 ( מסלולי הליכה ), תצפיות .
יום שלישי – מקמבריה עד LA
ממליצה לנוער טרקטרונים בפיזמו ביץאפשר לעצור בסנטה ברברה.
יש OUTLET גדול לפני LA.
-
תהנו בטיול ואני לא משנה לכם את המסלול
אבל אם אתם מגיעים לזאיון מברייס אין טעם ללון בספרינדייל. זו היציאה הדרומית.
אני מציע מברייס ללון בקנאב ולמחרת היום להיכנס לזאיון ממזרח לעשות את הפארק לצאת ביציאה הדרומית וללון בספרינגדייל.
למחרת ליסוע לוגאס בדרך את הובר דאם.
בפייג , לא לוותר על עיקול הפרסה – המקום הכי מדהים על הקולרדו
אם תרצו המלצה על לינה בפייג ובקאב תקבלו ברצון.
המלצות חברים שהיו שם בספטמבר האחרון
-
לדעתי, בזאיון, לינה בתוך הפארק היא כמעט חובה.
הפארק מפוצץ ממבקרים ואפשר להיתקע הרבה זמן בכניסה כי אין כניסה לרכבים, צריך לחפש שם חניה ולתפוס שאטל – בלאגן שלם (כשהיינו שם, לפני שנה, אפילו דיברו על הגבלת מספר הנכנסים לפארק).
מעבר לכך – המלון בפנים מקסים ונוח (וכל הלילה מסתובבים במבים במדשאה).
קשה למצא מקום במלון, אבל אם מתעקשים (כלומר, נכנסים כל יום לאתר ובודקים אם מישהו ביטל) זה אפשרי.
היינו 3 משפחות ותיכננו להישאר שני לילות. לקח לי הרבה זמן להשיג את כל החדרים (כל פעם התפנה חדר אחד ללילה אחד). בסופו של דבר האחרים החליטו לישון בחוץ (כי יותר זול בחוץ – למרות שההפרש קטן).
אנחנו ישנו בפנים. 5 בחדר אחד (צריך לשים לב, אם אני זוכר נכון, לחדרים במלון אפשר להוסיף מיטה ולבקתות לא). היה קצת צפוף אבל משתלם…
ביום הראשון חיכינו לאחרים עד שהם נכנסו ב- 11:00 (והתחלנו את ה- Narrows בצהריים). ביום השני הספקנו לעשות כמעט את כל מסלול angles landing עד שהם הגיעו.
חוץ מזה, למתבגרים צריך כמה ימים בוגאס, אם אין הרבה זמן ליוסמיטי הייתי מוותר על מעבר טיוגה ונוסע באותו יום עד ללב הפארק (אני באופן כללי ממליץ לישון בתוך הפארקים. זה קצת יותר יקר אבל חלק מהחוויה) והחלק הכי פחות מלהיב זה כביש 1 – אותו הייתי מצמצם
-
באיזה מלון לנצל בציון?
-
תודה רבה על התייחסותך הרצינית.
השיקול הוא לצאת לדיסניורלד בתחילת הטיול בסוף יוני, אולי יהיה פחות עמוס מאשר בסוף הטיול במהלך יולי.
האם שיקול נכון?
-
התחלת וסיום הטיול בל.א זה נתון שלא אוכל לשנות.
-
תודה גדליהו על תשובתך.
אכן אנחנו מטיילים יחד עם משפחה שומרת שבת והתכנון מתחשב גם בזה.
הכוונה היא לטייל בפארקי הטבע (מסלולים של 1.5-4 ש ביום )ולא רק תצפיות.
אחד השיקולים לשבץ את דיסני ויונברסל בתחילת הטיול הוא לנצל את סוף יוני לפני העומס של יולי (לא בטוחה שבאמת זה כך).
במידה ונגיע לוגס ביום ה’ יום אחרי הגעתנו – כל סופש נצטרך להישאר בוגס – הבנתי שהשהות בסופש הרבה יותר יקרה , האם כך?
בכמה זה יאריך את הנסיעות שלנו?
אשמח לתשובתך
הדר
-
לא חושב שיהיה הבדל משמעותי בין סוף יוני לאמצע יולי. בתי הספר שאני מכירה בארה״ב מסיימים ללמוד בתחילת עד אמצע יוני. ואם סוף יוני מתחבר לשבוע של ה-4 ביולי אז מאד עמוס.
השבוע של ה-4 ביולי ושני סופי השבוע שמסביבו מאד עמוסים במטיילים מקומיים. מצד שני זו הזדמנות לראות חגיגה מיוחדת – מצעד, הפעלות, זיקוקים… תלוי איפה תהיו. שווה להתייחס לתארוך הזה באופן מיוחד בטיול.
לבלות בפארק שעשועים ביומיים-שלושה הראשונים אחרי נחיתה עם ג׳טלג זה פשוט פספוס לדעתי ויפגום בהנאה באופן משמעותי.
-
תודה על ההתייחסות
יום 18 סן פרנסיסקו ההערה בצד נכנסה בטעות
איפה לדעתך אפשר לשלב את סדונה
-
תודה על ההתייחסות העניינית.
אשמח לקבל עוד הערות
-
אנחנו היינו בקיץ. לא זוכר את זה כמשהו בעייתי. עבדנו עם תוכנת ריידר מקס שעשתה עבודה טובה מבחינת המניות מתורים ארוכים.
לגבי וגאס- אכן עלות לילה בסופש תהיה הרבה יותר גבוהה מאמצע השבוע. וזה יהיה משהו שרק אתם יכולים להחליט תקציב מול שיקולי תועלת. או איפה ניתן לחסוך במקום אחר…
מאחר וההצעה שלי בסופו של דבר תבקרו באותן נקודות שרציתם.. אני לא חושב שתהיה תוספת אדירה של שעות... צריך לחשב כשתחליטו על סדר סופי...
-
תודה
מתחילה לשנות מעט בהתאם להמלצות הפורום
אשמח להמלצות ללינה
-
המלצות למלונות
פייג׳ אריזונה
https://m.countryinns.com/mweb/page-hotel-az-86040/usapgaz?s _cid=os.amer-us-cis-USAPGAZ-gmb
ברייס- זו פחות או יותר האופציה היחידה
וגאס – הילטון
החיסרון כ-10 דקות הליכה מהסטריפ, היתרון בית מלון למשפחות עם חדרים גדולים ומטבח
בבריכה יש גריל לשימוש האורחים
Hilton Grand Vacations