ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון מערב ארהב - פארקים

פורום צפון אמריקה
    7
    9
    37754
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lukar
      lukar נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם 

אנחנו משפחה של זוג + 2 בנות (9+12) מתכננים טיול לסתיו 2019

27/9/2019 -11/10/2019   אחת האופציות מבחינתי זה הפארקים בצפון מערב. אך לפני שאני מתחילה לתכנן מסלול אני אשמח אם מישהו יכול למיין אותם

מבחינת נופים (האם הם דומים?) גודל (כמה ימים בכל אחד כדי להנות מנקודות חמד של הפארק) והאם המזג מתאים (סוף ספטמבר תחילת אוקטובר) לרשותנו 18 יום ברוטו

הפארקים שמעניינים אותי הם: 

ילוסטון (וויומינג), 

היער הלאומי דשוטס(אורגון)וקרייטר לייק

גליישר (מונטנה), 

צפון קסקד(וושינגטון) ,

אולימפיק(וושינגטון)

ברור לי שלא נעשה את כולם אך האם פיספסתי פארק חובה שנמצא באזור הגדול הזה….

כמו כן למרות שראיתי שאוקטובר זו לא עונה מומלצת אני רואה שהפארקים עכשיו (לקראת סוף אוקטובר) פתוחים אז מה הסיבה לא לנסוע? הטמפרטורות הנמוכות לא מטרידות אותנו יותר עניין של גשם מפריע.

בנוסף אם יש המלצה לאן לטוס … דנוור, סיאטל, סאלט לייק

ושאלה אחרונה האם יש, ואילו ערים הייתם ממליצים לשלב…

תודה מראש(:

ליאת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

על סמך ידע כללי ( מתכננת טיול לאזור בקיי. הבא ) וגם קצת על סמך ידע אישי ( ילוסטון)

חלק מהאיזורים הם מאוד גבוהים  וסוך ספטמבר אוקטובר יכול להיות מאוד בעייתי.
        גם אם הקור אינו מפחיד אזי יהיה כבר שלג בתקופה הזאת.
        מסלולי טיול יהיו סגורים.

כבישים מסוימים יהיו סגורים.

ולכן הטיול יהיה מוגבל ויש סיכון לפספוס גדול

הנה משהו שכותבת נטע דגני בנושא

http://www.maslulim-america.com/forums/topic/%D7%94%D7%AA%D7 %9C%D7%91%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9F-2-%D7%9E%D7%A 1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7% 91-%D7%90%D7%A8%D7%94%D7%91/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא הזכרת את הר רנייר (מדהים) וגם הר סנט הלנה (לא הייתי, אבל מספרים שיפה שם).

מתוך הרשימה, כמובן שילוסטון הוא מס #1. גם באופן אישי שלי וגם לפי כל הרשימות של דירוגי הפארקים שמתפרסמות.

גליישר מבחינתי #2.

למיטב ידיעתי גם אם פארק מסויים פתוח עקרונית בתקופה הזו, לפחות חלק מהאזורים בפארק כבר סגורים בגלל שלג. 

• segev17
            segev17 נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם הדירוג של עמיחי והוסיף שהר ריינייר הוא close Second לגלשייר

שילוב של צפון מערב יחד עם ילוסטון וגלשייר – הייתי בוחר בסיאטל כנקודת התחלה

אבל 18 ימים זה גבולי לצפון מערב + ילוסטון וגלשייר (שרחוקות מאזור החוף)

בעיני הטיול הזה הוא אידיאלי לחודשי שיא הקיץ (ששאר האזורים חמים מדי) בעוד בתקופת הסתיו עדיף לכוון מעט דרומה יותר – לדוגמא – ילוסטון לכיוון מואב + קחלקים מקולורדו כשלוש פינות של הטיול (ואז אפשר להתחיל בנבר)

גלשייר במיוחד בסיכון גבוה וכנראה גם הרי הקסקד והר ריינייר… אולימפיק ואזור החוף הרבה פחות 

לחלופין הייתי מציע את דנבר ואז שינוי דגש דרומה – ילוסטון בשילוב עם מואב וקולורדו

• jardine
              jardine נערך לאחרונה על ידי

ילוסטון בגלל הפעילות הוולקנית שבו, לא דומה לשום פארק אחר, מומלץ לבקר בפארק בין 3 ל-4 ימים.

סביר להניח שתתחילו בילוסטון ולכן סולק לייט סיטי או איידהו פולס יכולות להתאים. 

בגוגל מפ יש אופציה לתכנן מסלול נסיעה לפי תאריכים, יכול לתת לכם הערכה כלשהי על כבישים או אזורים שיכולים להיות סגורים במהלך סוף ספטמבר – תחילת אוקטובר. 

לדוגמא, עכשיו גוגל מפ מראה שהכבישים בתוך פארק ילוסטון סגורים לתנועה, הפארק פתוח כל ימות השנה, אבל התנועה מתאפשרת רק לרכבים מורשים של בתי המלון בפארק וכדומה.

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

זו תהיה כפירה בקודש להגיד שלא מאוד אהבתי את ילוסטון.
                כמוהן שנהניתי וזה לא היה סבל.
                אבל הוא מדורג אצלי נמוך יחסית לפארקים האחרים בארה”ב וקנדה בהם ביקרתי.
                הבריכות המסריחות הצבעוניות והגייזרים לא עשו לי את זה ( הקניון הצהוב והטיטון יותר...)

ניראה לי שאני בבדידות מזהירה בנושא הזה, לא זוכרת שקראתי על מישהו שחשב כמוני

• sd_love_nature
                  sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי ליאת,

לא הייתי ביער הלאומי באורגון וגם לא בקרייטר לייק, הייתי בשאר המקומות – 

על חלקם לא הייתי ממליצה בתאריכים שרשמת –

גליישר מאוד מאוד יפה אבל חלק גדול מהיופי שלו הוא בכביש החוצה את השמורה (ומסלולים שיוצאים ממנו) וכביש זה נסגר בדרך כלל באמצע ספטמבר (משתנה כל שנה, אפשר למצוא נתונים על ההיסטוריה של התאריך...)

בקסקדים – גם לדעתי יהיה כבר שלג ואני מעריכה שחלק מהמסלולים יהיו מושלגים (אולי גם כבישים סגורים)

באולימפיק הייתי בסוף אוקטובר – היה מצוין (כמובן עניין של מזל עם הגשם)

לדעתי 18 יום לכל הסיבוב זה קצת קצר מדי, ועדיף להתמקד (אולי להוריד את האיזור של אורגון או לחילופין להוריד את ילוסטון ולהתמקד בוושינגטון ואורגון – גליישר בכל מקרה ״לא קשור״ לכלום וצריך לחשוב איך לשלב אותו...)

איזור הצפון מערב הוא מרשים ומהמם, אבל במסגרת התאריכים האלה לדעתי הייתי בוחרת איזור אחר ושומרת את האיזור הנהדר הזה לתאריכים מתאימים יותר.

לדוגמה אספר על עצמי – טיילתי בגליישר באמצע ספטמבר (התאריך היחיד שהסתדר) ואומנם הספקנו הרבה בחמישה ימים שהיינו שם, אבל מזג האוויר אכן הפריע. היינו בטיול ארוך של חודש עם גמישות בזמנים אז ויתרנו על זמן במקום אחר לטובת לחכות יום יומיים למזג אוויר יותר טוב.

אני הייתי שוקלת טיול בוושינגטון/אורגון – ולהוסיף את חופי אורגון המרהיבים!

טיילתי הרבה בארה״ב, הייתי באורגון רק פעם אחת אבל בטוח אחזור לשם – לדעתי זה יכול להוסיף לכם משהו אחר לטיול (שונים לדעתי מחופי אולימפיק, ובשביל הילדות – בריכות הגאות והשפל יספקו אינסוף הנאה)

• lukar
                    lukar נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולם נתתם לי חומר למחשבה לגבי המסלול וגם אולי להוסיף ימים

או בכלל לחכות לשנה שבה החגים בתחילת ספטמברwink

• dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

ראשית, אם מבקרים בילוסטון, לא לפספס הקדשת יום אחד (בהנחה שלא עושים מסלולי הליכה ארוכים) לפארק גרנד טטון המחובר לילוסטון מצידו הדרומי.

שנית, תאריכי הביקור הם בעייתיים מבחינת פארק גליישר, כש- Logan Pass נסגר בדרך כלל באמצע ספטמבר, ובמקרים של עונה חמה, בסוף ספטמבר.  אין לדעת איך יהיה מזג האויר בתקופת ביקורכם, אבל יש סיכוי סביר שהביקור בפארק גליישר יהיה מוגבל (אם כי, ובמקרה זה יתכן ותוכלו להנות ממראה הרבה יותר מושלג).

גם לגבי ילוסטון, יתכנו מגבלות בשל מזג האויר.  ענין של מזל.  ב- 2015, ביקרתי בילוסטון במזג אויר די חמים בסוף ספטמבר.

גם לגבי פארקי ההרים האחרים, אם יהיה מזג אויר קר והשלג יקדים, יתכן ויהיו מגבלות על הביקור.

לגבי גשם, יש סיכוי לימי גשם.  בזמן ביקורי ב- 2015, היו מספר ימים גשומים, אבל לרוב ההפרעה לא היתה גדולה (גשם שוטף היה לי דוקא בביקור בגליישר, אבל רק בערב ולמחרת ניתן היה לטייל).

על פי אתרי הביקור שלכם, סיאטל תהיה נקודת נחיתה הגיונית יותר מדנבר או מסולט לייק סיטי.  מצד שני, נחיתה בסולט לייק סיטי תאפשר גמישות של שינוי הטיול לכוון אחר אם מזג האויר יקשה על הביקור בילוסטון, גליישר וכו’.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון