בעקבות השלכת בסקוטלנד 🍁🍂
-
כרגע בשדה במנצ׳סטר, אוטוטו עליה למטוס חזרה הביתה . אני כבר כל כך רוצה לספר , חזרנו מאוהבים בסקוטלנד , בסקוטים , בפרות , בשלכת, בירוק, באגמים, בהרים וב….. אין סוף סופרלטיבים.
אז ככה קצת תמונות ??

-
אחד החלומות שלי להגיע לסקוטלנד לטיול ארוך כדי למצות אותה כמו שצריך.
החשק במיוחד עלה והתעורר מאז שהתחלתי לקרוא ולראות את הסדרה “זרה”.מחכה לראות את המשך הטיול שלכם, התמונות בינתיים מהממות!
-
גם אני מחכה לקרא איך סקוטלנד בסתיו.. בתמונות זה נראה מדהים!
היינו פעמיים בקיץ, לפעמים אני מפנטזת על טיול זוגי קצר לשם בעונה אחרת. בעצם אני תמיד רוצה לחזור לסקוטלנד, בכל הרכב, בכל עונה

-
וואהו, איזה תמונות מדהימות !!!
מחכה לסיפור הטיול.
טל
-
שרה
התמונות יפיפיות!!
אשמח לקרוא רשמים ועוד תמונות בהמשך
-
ערב נעים
אז נתחיל ככה עם קצת רקע...
סיפורים על סקוטלנד בשנים האחרונות ותמונות יפיפיות מציתות את דמיוני ואני חולמת שיגיע זמני לסקוטלנד.
מוזכרת הסדרה “זרה” שלא שמעתי עליה לפני כן, מתחילה לצפות עם החצי שלי ושנינו נדלקים.
בנוסף, אני אוהבת אוהבת אוהבת שלכת, את הצבעים, מזג האויר הקריר, העננים שיוצרים דוגמאות יפות בשמיים.
ונלקחה ההחלטה- סקוטלנד בשלכת, באוקטובר.
כרטיסים נרכשו 11 חודש מראש ב-200 אירו לכרטיס באיזי ג’ט , נחיתה והמראה ממנצ’סטר.
היו דיונים רבים איך להגיע, החלטתי שעדיף לי ל”בזבז” זמן בנהיגה הלוך חזור ולא לבזבז זמן על קונקשן ומתח אם נספיק את הטיסה ואם יגיעו המזוודות.
הכנתי תכנית טיול גם ליום הראשון והאחרון, כי רציתי לראות מלא דברים בדרך, כך שיהיו מספיק הפסקות להתרעננות.
אז נכון, היו הרבה נסיעות, אבל, היי, בנופים כאלה אין תלונות.
ואם גם החצי שלי מרוצה אז על מה נלין???
הטיול היה זוגי, רומנטי.
לא אתעכב על הסברים היסטוריים כי כאלה יש מלא ברשת ונרשמו כבר בהרבה סיפורי עבר, הפעם ההתמקדות בטבע בלבד ובעונה הנפלאה הזו.
אז עוד קצת תמונות ונתחיל..
-
וואו שרה איזה צבעים מהממים !!!
ברוכים השבים נשארת כדי לעקוב
איריס
-
הי, האיש שלי חייב לי כבר הרבה הרבה שנים טיול לסקוטלנד, בזמנו היה נוסע כל שנה להשתלמויות מקצועיות באדינבורו, משאיר אותי עם שני תינוקות (היום בני 26, 25...). איזה כיף שהתחלת לספר...התמונות מדהימות, מחכה להמשך….
-
יום חמישי 11 אוקטובר
זמן המראה מתוכנן 21:00, לפי בדיקה בשבועות האחרונים באף יום מהטיסות למנצ'סטר הטיסה לא יוצאת בזמן , לאחר שחזרנו הבנתי את העניין, המראה חזרה ממריאה ב13:00 זמן מנצ'סטר ונוחתת ב20:00 שעון ישראל , אין מצב בחיים שיספיקו להמריא שוב תוך שעה , עד שיפונה המטוס מכל הנוסעים, הורדת מזוודות , ניקוי המטוס והתרעננות הצוות , אין סיכוי בשעה , למה שלא ישנו את שעת ההמראה ל- 22:00 , זה היה יכול להיות אמין יותר.
אבל לי ממש לא איכפת , אני בדרך להגשמת חלום , אז אחכה עוד שעה.
אז , המטוס ממריא ב22:00 ונוחת בשעה 1:00 במנצ'סטר . ( הזזת השעון שעתיים אחורה).
ביקורת דרכונים עוברת מהר, מיד מזמינים מונית למלון המוזמן , תוך 7 דקות אנחנו במלון , ולילה טוב

-
כשבוע לפני הטיול אני נכנסת לאפליקציית Wunderground לבדוק בכל אזור בו ניהיה לפי ימים מה מזג האויר הצפוי, פעם אני אופטימית ופעם לא, החצי שלי ואני מסכימים שקודם כל אין ברירה, זה מה יש , אנחנו בטיול ושום דבר לא יבאס אותנו.
נזרום עם מה שיביא לנו כל יום ונתארגן בהתאם , אם צריך יהיה לשנות תוכניות נשנה , מעילי גשם יש אז מה כבר יכול להיות , אז זהו, שיכול להיות , וגם היה ..
-
יום שישי 12 אוקטובר
ב- 9:00 בבוקר אנחנו מתייצבים בדלפקי השכרת הרכב לאחר שמונית הביאה אותנו מהמלון, שכרנו מאופרן,
יורופקאר במנצ'סטר מקבלים רכב נחמד , יונדאי יוניק הייבריד ויוצאים לדרך , כל הטיול ניווטנו עם גוגל מפס .
איזה אפליקציה זו, תענוג… במשך 11 חודש שתכננתי , כל נקודה על המפה שרציתי להגיע אליה מיד נשמרה באפליקציה , כשפתחתי את מפת סקוטלנד באפליקציה , רוב המדינה היתה מכוסה בכוכבים צהובים

-
יוצאים מהשדה ועכשיו מתמודדים עם נהיגה הפוכה , לנהג היושב בצד ימין של הרכב ואמור לנסוע בנתיב השמאלי כנראה הפרספקטיבה שונה וכדי להמנע מלנסוע על פס ההפרדה כל הזמן יש נטייה לשמאל , ואני היושבת בכסא השמאלי כל הזמן יש לי הרגשה שעוד רגע אנחנו יורדים מהכביש , בכל עקיפה במיוחד של משאית אני מרגישה שעוד רגע אני נמחקת , גם הנוסע צריך להתרגל .
זמן הגעה לאדינבורו שבה אנחנו לנים בלילה זה הוא 4 שעות , אז אני מנווטת לתחנת ריענון ראשונה במרחק שעה וחצי ממנצ'סטר , המקום נקרא Tebay Services Southbound
המקום נעים להפסקה , יש שם קפה, כריכים טעימים, עוגות , אוכל מבושל , מרכז כפרי , תחנת דלק .
בקיצור מקום נפלא להפנים את הנהיגה ההפוכה שחווינו בשעה וחצי האחרונות .
-
לאחר מנוחה קצרה ממשיכים למעגל האבנים עדיין בצפון אנגליה Castlerigg Stone Circle הדרך לשם יפה ופסטורלית כמובן שהשלכת בסביבה יפה מאוד , כבר מתחיל לטפטף גשם כשאנחנו מגיעים הגשם היורד משמעותי ולא מתעכבים לצערי במקום , לא רואים ממש את הנוף מסביב אבל בכל זאת המקום מאוד מרשים , אז אין הרבה תמונות מהסביבה , העלתי בהתחלה תמונה מהדרך למקום …
הנה תמונה מהמקום עצמו
-
טלולה – שתדעי לך שחלומות אכן מתגשמים
.עדן – אכן הסתיו מדהים באמת לא רק בתמונות, אז אם היית כבר פעמיים בקיץ עכשיו תכנני לסתיו
.טל – תודה על המחמאה
.לי – תודה גם לך, אכן יגיעו רשמים וכמובן תמונות

איריס – תודה איריס, את תמיד מוזמנת
.פמילי - אם האיש חייב אז צריך לפרוע חובות, תכנני לסתיו – זה קסום
. -
היי שרה,
תמונות נפלאות, נפלאות!
צריך מזל מיוחד כדי לזכות בשמיים כחולים לחלוטין בסקוטלנד. ראינו אותם אצל עדן ואלון לפני שנתיים בסוף אוגוסט.
אבל מה לנו, כי נלין?
סקוטלנד אטרקטיבית בכול מזג אוויר, ותמונות השלכת שלך אדירות!!!

נילי
-
בהחלט מאמינה שחלומות מתגשמים…
אני עדיין בשלב של חו”ל עם הילדים ולא מרשה לעצמי לצאת לטיול ארוך בלעדיהם (אין מה לעשות, לסקוטלנד צריך לפחות 10-14 יום) אז ברגע שהם קצת יגדלו אני מיד מתכננת לי טיול לשם…
בינתיים התמונות שלך רק עושות לי יותר ויותר חשק... -
אחרי מעגל האבנים אנחנו רוצים להגיע לגן בוטני מקסים, שמומלץ מאוד להגיע אליו בתקופת הסתיו, המקום נקרא Dawyck Botanic Garden, גשם חזק בטרוף מתחיל לרדת והנהיגה קשה מאוד, קשה לראות את הכביש, אנחנו עדיין לא מתורגלים לנהיגה הפוכה והחצי שלי מראה ניצנים ראשוניים של קריז

ובנוסף , בדיקת זמנים מראה לנו שעתיים נסיעה לגן הזה והשעון מראה על שעה 3 בצהריים כי עד עכשיו די התמהמנו והשתובבנו עם המטריות בגשם הזרזיפי במעגל האבנים.
ממעגל האבנים יש לנו נסיעה של שעתיים נוספות לאדינבורו אז כמובן שמחליטים לוותר על הגן בצער רב, שנספיק להגיע עוד באור יום ואולי עוד נראה משהו בעיר, כי אפליקציית מזג האויר לא מנבאה טובות למחר.
ממשיכים לאדינבורו, עוד קצת נסיעה על הכביש המהיר ויורדים לכביש כפרי ככה עד לפאתי העיר...
-
נילי - מספר ימים לפני הטיול וידאתי במקומות הלינה שהכל תקין ושום דבר לא נמחק
.כשדיברתי עם מקום הלינה בגלנקו, המארח ביקש שאביא קצת שמש איתי כי מזג האויר שם עד שבועיים לפני היה גרוע מאוד, היתה שם סופה קשה שעשתה נזקים וגרמה להרג אישה שעפה עם הקראוון שלה מצוק בו שהתה.
אז הבטחתי לו להביא את השמש איתי…!!!!!!
????
ותנחשי מה ??????? באמת הבאתי , טוב, לא לכל החופשה אבל השמש היתה איתנו.
טלולה - החלטה מעולה, כשאני רואה זוגות שמטיילים עם ילדיהם הקטנים אני מאוד גאה בהם על כך.
ואיזה תמונה של שמיים כחולים באי סקאי באוקטובר ככה לבינתיים עד שהסיפור יתקדם..
-
ואם ככה באמצע כבר העלתי דוגמית מסקאי אז לא אקפח את אזור גלנקו
תראו איך הוא נראה באוקטובר עם השמש שהבאתי מהארץ...
-
מגיעים לאדינבורו לקראת השעה 18:00 הערב יורד, הרבה לא נראה היום כנראה אבל אווירה יש ועוד איך, מתארגנים על עצמינו במלון.
המלון הנבחר הינו Ibis Edinburgh Center South Bridge
נמצא במרכז העיר העתיקה , הכל קרוב במרחק הליכה, מלון פשוט אבל נקי, מסודר , יעיל ובמקום אסטרטגי .
נשהה כאן 2 לילות.
יוצאים לסייר קצת ברויאל מייל , הגשם הפסיק בינתיים רואים את טירת אדינבורו המוארת בחשיכה והרחובות הסמוכים , לטייל כמו בסיפור , איזה כייף
מחר צפוי לנו עוד יום גשום , זה היום המלא היחיד שלנו בעיר וכבר יודעים שלא כל מה שתוכנן יתבצע