טיול בספרד על אופנוע
-
אהלן חבר’ה.
אני מתכנן טיול סביבות חודש וחצי לספרד על אופנוע באיזור סוף מאי תחילת יוני 2019 ורציתי לדעת כמה דברים ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהם.
1.חשבתי לקנות סים מקומי לכל התקופה שלי שם ורציתי לדעת מה המחירים פחות או יותר ולכמה זמן תקף הסים.
2.מכיוון שהתכנון הוא לנחות בברצלונה ולהשכיר משם אופנוע רציתי לדעת האם אתם מכירים חברות השכרה של אופנועים שיסכימו להשכיר לצעיר בן 24.
עוד רציתי לדעת האם יש אפשרות להשכיר אופנוע לחודש, חודש וחצי והאם יש מגבלת ק”מ ליום. אני שוקל גם אולי לטייל בפורטוגל על הדרך אז עדיף חברה שגם מאפשרת מעבר גבול.
אם תוכלו להמליץ לי על חברה שאתם מכירים זה יהיה מעולה מבחינתי ואז אוכל כבר לשאול אותם את כל השאלות הנ”ל.
3.מקומות לינה: האם קיימים ברחבי ספרד כל מיני הוסטלים או חניוני לילה שאפשר לישון בהם. אני מתכנן לקחת בנוסף איתי גם אוהל ושק שינה למקרה ולא אמצא מקום לישון בו.
זהו בעיקרון. כמובן שלא אתנגד שתרשמו לי גם כל מיני טיפים והמלצות שלכם על ספרד עצמה ועל מקומות שאפשר לבקר בהם.
תודה.
-
לי אין נסיון ברכיבה על אופנוע בספרד. כדאי לבדוק האם בספרד זה חוקי לחנות ולישון בצידי הדרך.
אם לא שכרת רכב בחול אף פעם קח בחשבון שכדאי לבחור בספק אם דירוגים גבוהים ופרישה של נקודות שירות ברחבי המדינה למקרה שיש תקלה ברכב.
קח בחשבון שספרד מדינה גדולה וזה עלול להיות מאוד מעייף לנסוע מרחקים עצומים על אופנוע. מנסיוני יש דרכים מהנות יותר לטייל שיאפשרו לך להכיר אנשים ולהנות מנוף. למשל תחבורה ציבורית.
כדאי להתיעץ בפורומים של אופנוענים או ישראלים שגרים בספרד.
-
-
לגבי סים: הכל תלוי מה אתה רוצה לקנות, כמה גיגה למשל, והאם כולל או לא כולל שיחות. יש שלל אפשרויות של כמה חברות מקומיות, החל ממחיר של 10 יורו לחודש ומעלה. הדילים בטח כלל לחודש, אבל יש ליותר וגם תמיד אפשר לחדש אחרי חודש. שים לב שהסים מסומן כתקף ל-EU, ואז הוא יעבוד גם בפורטוגל.
יש שלל הוסטלים ברחבי ספרד כמו בכל מערב אירופה.
-
לגבי הלינה-בעיקרון יש הוסטלים’ פנסיונים ואתרי קמפינג מוסדרים בספרד. בפירנאים וסביב ברצלונה הקמפינגים ברמה גבוהה, נקיים ולא יקרים. באזורי החוף עלול להיות צפוף ועמוס בעונה, אבל לא נתקלתי אף פעם במצב שאין מקום לרכב/אופנוע ואוהל…בדרום המדינה הקמפינגים פחות נקיים אבל סבירים. באכסניות במקומות מתויירים מומלץ להזמין מראש.
בעיקרון הקמת אוהל במקום לא מוסדר -אסור בספרד ועלולים לחטוף קנס לא קטן.
לrough guides יש חומר די טוב על הלינות השונות, כולל איזה שילוט לחפש בדרך. כדאי לקרוא. -
רק לגבי ה- SIM. במאי האחרון קנינו שם SIM ב- orange ב- 20 יורו שכלל גלישה
2G ועוד דקות שיחות פנים בכמות שאני לא זוכר. זה היה תקף לחודש.
-
לפי נסיוני ומה שנכתב ברשת, LEBARA הזול ביותר, לפני שנתיים וחצי קניתי סים 1GBגב + 100 דקות + 100SMS לחודש תמורת 5 אירו, מאז מחירי הגלישה ירדו כך שתוכל לקבל נפח גלישה גדול יותר באותו מחיר.
טעינה של נפח גלישה/שיחות/SMS יאריכו את תקופת השימוש בסים.
כדאי לבדוק באתר החברה.