ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מילוסטון לברייס קניון.. התייעצות

פורום צפון אמריקה
    10
    20
    149342
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דנוש60
      דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ איתכם בקשר לחלק קטן מהמסלול המתוכנן. יש לנו 4 ימים בילוסטון ואז אנחנו אמורים לצאת בבוקר היום ה5 מילוסטון ולנסוע שעות בדרכים עד לברייס קניון.. נסיעה שהולכת לקחת לנו יום שלם עם עצירות התרעננות. 

השאלה שלי היא כזו- ביום האחרון בילוסטון התכנון הוא לבקר באזור הגייזר של אולד פיית׳פול, אין לי מושג כמה זמן זה אמור לקחת אבל קראתי שכדאי להקדיש לכך לפחות חצי יום (?)..רוצים לראות את כל ה״מאסט״ כמו grand prismatic spring, fire hole lake drive, fountain point pot,   השאלה היא האם כדאי לנו עוד באותו היום לצאת מאזור ילוסטון ולהתחיל להתקדם לכיוון ברייס כדי לחסוך קצת שעות נהיגה ביום למחרת? (ואם כן האם יש למישהו המלצה איפה כדאי לעצור לישון?)

או שלהידבק בתוכנית המקורית שתיכננתי ולבלות את שעות הערב ברחצה בנהר הפיירהול, לישון בילוסטון ולמחרת לקום רעננים ליום נסיעה ארוכה 

מה אתם הייתם עושים?

תודה רבה ויום נפלא

דנה

נ.ב – בתמונה- הגייזר המפורסם של איסלנד ביום סגרירי שביקרנו בו..(סתם כי אני מתגעגעת) מחכה כבר להגיע לילוסטון ולשים תמונה של הגייזר המפורסם משם 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ari0252
        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי יש לכם יותר מאלף קמ.

לא הייתי עןשה את זה ביום אחד.

האם הייתם בסולט לייק סיטי?זה בדרך ושווה ביקור לטעמי.

• דנוש60

תודה רבה על התגובה 

אכן נסיעה מאוד ארוכה..

בהתחלה באמת חשבתי לפצל ולעשות עצירה בסולט לייק סיטי אבל פשוט העיר הזו פחות מעניינת אותנו..

חשבנו פשוט לעשות יום שלם של נסיעה, נתחלף באמצע, נצא מוקדם, ונגיע לקראת הערב לאזור ברייס..

מעניין אותי עם אולי אנשים אחרים כאן כבר עשו נסיעה כזו בעבר? 

• ari0252

היי ,

כבוגר המסלול הזה לפני שנה לדעתי אתם טועים.

בלי להתייחס לזה שאתם נוסעים יותר מאלף קמ ביום ,העיר לטעמי שווה בהחלט  ביקור בכל מה שקשור לאתרי המורמונים.

משהו בסדר גודל של יום או שני חצאי ימים.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!!!

• all taken
              all taken נערך לאחרונה על ידי

old faithful מקסים והכל, אבל חצי יום? זה רק אם אתם נכנסים לINN המהמם ויושבים על כוס קפה.

הסיבוב ליד הגייזר לוקח כחצי שעה – גג שעה אם זכור לי נכון, וצריך לשבת לחכות לשעה שהגייזר מתפרץ – אז גם אם תרצו לראות שתי התפרצויות – בגג 3 שעות, כולל החנות תסיימו שם….

רק אומרת

• all taken

גם לדעתי העיר מאוד מעניינת, ולו אנתרופולוגית Wink

בעבר היתה לי נסיעה מאוד ארוכה – גם סדר גודל כזה וחתכתי אותה באמצע , כי זה מטורף…. גם אני ממליצה לחתוך בסולט לייק סיטי….

כמו שכתבתי לכם על השאלה של הגייזר – יש מצב שתוכלו לסיים מוקדם יותר שם, ואז לצאת לדרך להגיע בערב לסולט לייק, ללינה שם, כולל שוטטות בעיר והתרשמות ולצאת למחרת להמשך הדרך, שפויים יותר….

(בנסיעה שלנו פשוט נכנסנו לאוטו ונסענו עד שנמאס, חנינו ללילה בעיירה שלא ראתה תיירים בחייה, והיה ממש משעשע, גם התגובות של אנשים לזרים, גם השיחות עם מקומיים שלא לדבר על מלון מקסים ב-34 דולר ללילה….. חוויה)

• דנוש60

טוב שיכנעתם אותי חחח

אבל אני באמת חייבת לברר סופית לפני –

האם מה שתיארתי שאנחנו מתכננים באותו היום – שזה לא רק הגייזר עצמו אלא כל האזור כולל המקומות שרשמתי כמו grand prismatic spring ועוד 2 נקודות עצירה ובהנחה שאנחנו ישנים בלודג של אולד פייתפול כך שאין בעיה לקום מוקדם ולהתחיל לטייל, האם לדעתם נסיים את היום הזה עד הצהריים ונוכל להתחיל לנסוע לכיוון סולט לייק? לא בטוח שנגיע עד סולט לייק אבל אולי שווה לנסוע שעתיים שלוש ולחסוך קצת מהיום הבא,.

דעתכם הכנה?

• jardine
                    jardine נערך לאחרונה על ידי

קודם כל נכון לשריין לפחות חצי יום למה שתיכננת, מסביב לאולד פייתפול יש מסלול הליכה עם עוד לא מעט בורות וולקניים, שלא כדאי לפספס.

Grand Prismatic 

אפשר ללכת בשביל שמוביל למקום דרך החנייה, אבל יש גם לא מעט אנשים שמטפסים על הגבעה ממול על מנת לצפות מלמעלה, אם אני לא טועה, יש כשני ק״מ הליכה לכל כיוון, צריך להחנות בחניון אחד לפני.

אנחנו נסענו ביום אחד מווסט ילוסטון לוגאס, אבל יצאנו די מוקדם ורוב הנסיעה היא על כביש מהיר.

אם אתם לא רוצים לעצור בסולט לייק סיטי, יש עדיין מספיק עיירות על כביש 15 עם בתי מלון.

בכביש 89 לא הייתי נוהג בלילה, יש עליו לא מעט בעלי חיים. 

• all taken

די!!!

עכשיו אני ממש מקנאה! היתי פעמיים ביילוסטון אבל הצלחתי לתפוס מקום באולדפייטפול רק כשהיתי בחורף, כי בקיץ ידעתי “רק” שנה מראש…..

החוויה של הלינה שם זכורה לי מאוד. הקומיון היה ממש כיף! גם המסעדה שהיתה שם היתה מעולה (זכורה לי יציאה החוצה, אבל זה היה לפני 15 שנים…. לא בטוחה עכשיו)

ואני מאמינה שלא תהיה לכם בעיה לצאת עד הצהריים, ולכן תוכלו להתקדם בהחלט אפילו 3-4 שעות, עד סולט לייק. 

• דנוש60

יאאא איזה כיף! אני הזמנתי מקום לינה שם יותר משנה מראש.. הטיול הזה בכלל מתוכנן לאוגוסט ספטמבר 2019 ועכשיו ממש עשית לי כבר חשק.

גם עודדת אותי ואני כבר אזמין לנו מקום לינה לאותו היום בסולט לייק סיטי 😊

• nivi doron
                          nivi doron נערך לאחרונה על ידי

הי,

אם כבר את בענייני הזמנת מלונות.

ממליצה על רשת home2 suites מבית הילטון.  זול ומקסים.

בטיול שעשינו בספטמבר האחרון, הזמנו לילה אחד (הלילה הראשון לטיול), בסולט לייק, וכל כך התלהבנו, שבמהלך הטיול ישנו בעוד שני מלונות של הרשת.

בסולט לייק המיקום שלו ממש לא מרכזי, ולא באזור מרכז המורמונים (כרבע שעה נסיעה), אבל לנו זה לא הפריע.

סתם לידיעה

• אלון.י
                            אלון.י נערך לאחרונה על ידי

דנה שלום.

אנחנו עשינו את הדרך בכיוון ההפוך ועשינו עצירה בס.ל.ס. גם לדעתי שווה יום ביקור.

יש שם אוטלט לאוהבי הקניות.

Tanger Outlets Park City

• dhz
                              dhz נערך לאחרונה על ידי

ראשית, מה לגבי הגרנד טטון.  לא הזכרת אותו.  ממש חבל לפספס את הגרנד טטון אם אתם כבר בילוסטון.  בדרך דרומה הגיוני להתחיל בילוסטון, להמשיך בגרנד טטון ואז להמשיך דרומה לכוון סולט לייק סיטי (אם הנסיעה בשעות היוםף אז על כביש 89 הנופי.  הרבה יותר מוצלח מ- I-15 המשמים).  סולט לייק סיטי או סביבותיה (למשל, provo, מדרום לסולט לייק סיטי) היא לדעתי מקום עצירת הלילה בדרך עד לברייס קניון.

לגבי ה- old failthful, שמו נובע מכך שמועדי ההתפרצויות שלו הם בתדירות קבועה.  לכן, אני חושב שתוכלו לקבל במרכזי המבקרים לוח זמנים להתפרצויות למחרת וכך לחסוך זמן, כי תוכלו לתכנן להגיע למקום קצת לפני ההתפרצות הצפויה במקום להגיע בזמן אקראי ולהמתין זמן כלשהו, שיכול להיות גם די ארוך.  לכן, לא נראה לי שצריך להשקיע חצי יום ב- old failthful, אלא אם מסתבר שההתפרצות הצפויה בזמן שנוח לכם תהיה בסמוך לצהרי היום.

• ludar
                                ludar נערך לאחרונה על ידי

אם רוצים להשקיע באזור old faithful ולא להסתפק בגייזר עצמו (ולדעתי זה ממש בגדר חובה). צריך להשקיע כמה שעות, בעיקר כשיש עוד כמה גייזרים בסביבה ואולי יהיה לכם מזל ותתפסו עוד התפרצות (במרכז המבקרים יש הערכה לשעות ההתפרצות של הגייזרים האחרים. לפעמים זה בטווח שגיאה של שעתיים אבל לפעמים גם פחות).

גם אני לא הייתי מוותר על הגרנד טיטון (ששווה לדעתי חצי יום עד יום).

אנחנו בדרך דרומה ישנו בדרך. זו נסיעה די מתישה (ואנחנו נסענו רק עד מואב)

ניר

• ari0252

היי לדעתי ביקור בגרנד טיטון טוב אם מגיעים לפני יילוסטון או אחרי יילוסטון רק אם יש הרבה זמן וגם זה ממש בדרך.

אחרי ביקור ביילוסטון שזה ההיילייט של של טיול גרנד טיטון משעמם לדעתי  נראה חיוור ואנמי .

• mayank
                                    mayank נערך לאחרונה על ידי

מה התכנון שלך בתוך ילוסטון? יש לכם 4 ימים נטו לטייל בפארק? אם כן, הייתי מתכנן את זה ככך שתשאירו השלמות באזור שבין צומת מאדיסון לאולד פיית’פול (לא תמיד מספיקים הכי או יש כוח לכל הבאסינים השונים של הגייזרים ביום אחד) ובעיקר את ה-West Thumb Geyser Basin, ואז להמשיך משם לגרנד טיטון.

מעבר לזה, כמה הערות ומחשבות (טיילנו בילוסטון ובגרנד טיטון ביוני האחרון):

1 – את מערבבת בין אולד פיית’פול והאזורים הסמוכים אליו. אם אתם מתכננים לבקר רק באולד פיית’פול והגייזרים בסביבתו, אז זה סדר גודל של 4-3 שעות (כתלות בזמני ההתפרצויות) להליכה עד למורנינג גלורי פול ובחזרה. 

2 – גרנד פריזמטיק (ובפרט, לא לפספס את המסלול הקצר והקליל יחסית לתצפית המרהיבה מעליו – חונים ב-Fairy Falls והולכים ברגל כק”מ-ק”מ וחצי) זה עוד שעתיים-שעתיים וחצי (כולל חניה וכו’).

3 – מעבר לשני הדברים שציינתי, יש את ה-Fountain Paint Pot, מידוויי גייזר באסין, ביסקיט באסין ובלאק סאנד באסין. אם רוצים להספיק לבקר בכולם (אנחנו נהנו אבל לא אשקר שבשלב מסוים זה טיפה ממצה) צריך להקדיש לאזור הזה יום שלם שמתחיל מוקדם ויהיה די אינטנסיבי.

4 – ממליץ מאוד לבקר גם בגרנד טיטון בדרך דרומה מילוסטון. זה מקצר חלק מהדרך דרומה והפארק עצמו שווה יום ביקור. אפשר ללון בדרך בין ילוסטון לגרנד טיטון (יש מספר מאוד מצומצם של מקומות) או בגרנד טיטון עצמו, או בסמוך אליו, או, אם ממש מתחשק לכם, בג’קסון וויומינג. גרנד טיטון שווה יום שלם.

5 – מצטרף לממליצים על סולט לייק סיטי. האזור של המורמונים בהחלט שווה חצי יום והדאון טאון נחמד מאוד. אחלה הפוגה עירונית חביבה אחרי הפארקים. 

6 – במקרה שלנו, אחרי שביקרנו בגרנד טיטון, העדפנו לקצר לו”זים וישנו בעיירה באמצע הדרך בין גרנד טיטון לסולט לייק סיטי. היה שם מלון של פיירפילד מרשת מאריוט שהיה מפתיע ומעולה.

7 – לא משנה מה, אני ממש אבל ממש לא ממליץ לכם לנסוע ישירות מילוסטון לברייס קניון. אתם גם מפספסים את גרנד טיטון וג’קסון וויומינג ששווים יום, גם את סולט לייק סיטי ששווה חצי יום ואתם גם תהיו בתשישות יתר מהנסיעות ובמנת יתר מטבע ומפארקים. 

• דנוש60

תודה רבהההה לכל מי שטרח לענות לי.

הפורום פה מצויין ואנשים מאוד נחמדים ואדיבים.

תודה על ההמלצה על המלון- בדקתי והחדר הזול ביותר עולה 950 שקל שזה בהחלט מעל התקציב שלנו, אבל מצאתי מלון אחר מעולה זול יותר.

לגבי גרנד טיטון- כן אני יודעת שזה מקום מהמם (על אף שגם שמעתי דעות כמו שהוזכרו כאן שהוא קצת מחוויר אחרי הילוסטון) אבל אנחנו נאלצים לדלג עליו בגלל חוסר זמן.. לא נורא, יש לנו מספיק פארקים ונוף בטיול.

בקשר לתכנון בתוך ילוסטון עצמה..

יש מצב שאני אעלה זאת בפוסט נפרד בימים הקרובים כי אני רוצה התייחסות לתכנון אבל בינתיים בגלל ששאלת אני מצרפת צילום מסך מהתכנון שהכנתי באזור ילוסטון- 

(מצטערת שזה תמונה פשוט אין לי זמן כרגע להתחיל לכתוב את הכל)

בכל מקרה אני לא בטוחה בקשר ליום הזה עם הגרנד קניון של ילוסטון.. נשמע לי פחות מעניין ואין לי בעיה לוותר עליו 

אשמח לשמוע את דעת המומחים 

תודה רבה 

דנה

• all taken

לא קראתי את התכנית אבל הגרנד קניון מקסים (ביילוסטון), יש שם הליכה לא קלה (זכורות לי המון מדרגות) אבל אצלנו מאוד נהנו ממנו

רק אומרת

• Liron_3306475
                                          Liron_3306475 נערך לאחרונה על ידי

אין מה להשוות את הנהיגה בארה”ב לנהיגה בארץ.

לפני שנתיים עשינו נסיעה דומה.

יצאנו בשעה 6:00 בסופת שלגים מטורפת והגענו בסביבות 17:00 למדבר צחיח שבמהלך כל הנסיעה הנוף משתנה.

נמנענו ככל האפשר מאוטוסטרדות (נסענו בכביש 89 ולא כביש 15) 

אנחנו זוכרים את היום הזה לטובה. מוזיקה,נופים יפים וחווית נהיגה טובה.

• dhz
                                            dhz נערך לאחרונה על ידי

לגבי ה- 7/9 – כתבת שבעמק לאמאר יש סיכוי מצוין לראות דובים וזאבים.  לכך אומר, כמי שביקר בילוסטון יותר מפעם אחת שהסיכוי רחוק מלהיות מצוין.  אולי יתמזל מזלכם ותראו ויש סיכוי די גדול שלא תראו.  אני פשוט לא רוצה שתתאכזבו אם לא תראו.

כנגד זאת, יש סיכוי מצוין שתראו ביזונים ואפילו הרבה.

נקודה נוספת.  בילוסטון מציעים הריינג’רים סיורים שונים בליווי ריינג’ר שמסביר על מה שרואים.  אני ממליץ על כך בחום.  התוכניות נמצאות בעיתון של הפארק שתקבלו בכניסה.  אפשר לבדוק גם במרכזי המבקרים.  בביקור האחרון עשיתי סיור כזה באיזור Mammoth Hot Springs.  בביקור קודם גם באגן Noris וגם באיזור האגם הגדול של הילוסטון.

• 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון