ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים

פורום טיולי משפחות
    22
    402
    721662
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kand
      kand נערך לאחרונה על ידי

מצורפות תמונות מסיום יום הטיול בעיירה הארחוב – יום ו' 27/7/18

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • kand
        kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
          kand נערך לאחרונה על ידי

...וממחר לאמש חזרנו לטייל בעקבות השמש

וכאן בסיום זה עם מראות השקיעה אנחנו שוב סוגרים מעגל אל הפתיחה של הסיפור ואל הביטלס!

אז השיר שסוגר מעגל של אותה הלהקה מהפתיחה של הסיפור שלי הוא מאלבום ישן שלה בשם: Beatles for Sale משנת 1964

אז קצת על האלבום הזה:

ביטלס למכירה הוא אלבום האולפן הרביעי של להקת הרוק האנגלית.

הוא שוחרר ב -4 בדצמבר 1964 בבריטניה על תווית Parlophone של EMI.

האלבום השתקף בהשפעות התאומות של מוסיקה כפרית ובוב דילן, שאותו פגשה הביטלס בניו יורק באוגוסט 1964.

הביטלס היו פורצי דרך גם בטכנולוגיה ובצורות ההקלטה של אלבומיהם, ואותו האלבום היה אחד הראשונים שהוקלטו עם ציוד הקלטה בן 4 ערוצים ( שהם החלו להשתמש בו באוקטובר 1963), וצורת ההקלטה ההיא התאפיינה שהם הפרידו בהקלטה סטריאופונית בין צד אחד שהשמיע את הפלייבק עם כלי הנגינה שליוו את השיר, והצד השני משמיע את השירה והקולות, וזה אומר שבשיר שבחרתי הפעם כדאי לשים אוזניות בסמארטפון או במחשב כי אחרת יהיה קשה לשמוע את השירה...

אז נחזור לטיול שלי ולסיום יום הטיול של ה27/7/18 אחרי מהפכי מזג האוויר הרבים שעברנו בו, ולקראת יום הטיול הבא אחריו שצפוי בו עוד מהפך במזג האוויר, כי כשאני מסתכל באתרי מזג אוויר המקומיים התחזית מראה לי שכל אזור צפון צ'כיה יהיה גשום למחרת, שהוא יום שבת ה28/7 - היום המלא הלפני האחרון שלנו בצימר שלנו, וצריך למצוא פתרון לזה...ולהתרחק מהגשם אל השמש!

ביום האחרון לא רצינו להתרחק יותר מדיי בנסיעות , אבל אם זה היום הלפני האחרון אז אפשר להתרחק בנסיעה קצת מרוחקת על מנת לברוח מהגשם, ולנסוע אל השמש הצהובה בעקבות סיפורי הילדות והאגדה...

לאן? לגרמניה ולחבל סקסוניה השוויצרית שסיפרתי לכם על יום טיול זה בפרק הקודם שהיה פרק האגדות והגמדים.

אז ככה בדרך הזאת ממחר לאמש חזרנו לטייל בעקבות השמש! 

ואז אמרתי לעצמי...

"אם מחר עלול לרדת גשם, אז אני אעקוב אחר השמש"…

• kand
            kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
              kand נערך לאחרונה על ידי

...אני רואה שהסרטון עם השיר של הביטלס אותו צרפתי אתמול הפך פתאום ללא זמין,

אז אצרף סרטון אחר שבו ניתן לשמוע את השיר דרך הסמארטפון גם ללא השימוש באזניות.

• kand
                kand נערך לאחרונה על ידי

סגירת המעגל האחרון....ביום ראשון!

אז אחרי שסגרנו מעגל עם הביטלס, מה שעוד נשאר זה לספר על סיום הטיול והטיסה חזרה לישראל, להיפרד מהטרולים , ולסגור מעגל ביחד עם החברים כאן בפורום שליוו אותי וכל כך עזרו לי, וזה יקרה ביום ראשון הקרוב.

אז אקח לי מנוחה אחרונה בסוף השבוע הזה, ואחזור לכאן ביום ראשון ה28/10 (זה כבר יהיה לאחר המעבר לשעון חורף, אז שימו לב ואל תשכחו להזיז את השעון שעה לאחור בין שבת לראשון!) כדי לסיים סוף סוף את הסיפור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • kand
                  kand נערך לאחרונה על ידי

תודה לחברים

שבוע טוב לכולם,

זהו, הגענו היום אל סיום הסיפור שלי ואל קו הגמר שלו.

ורגע לפני שמכבים את האורות...

רציתי להודות...

לכם חברים וחברות,

שליוויתם אותי בימי הכתיבה הרבים (שלעיתים גלשו גם אל הלילות).

אז אציין את כל אלו שהגיבו במהלך הסיפור ונתנו לי את הכוח להמשיך בכתיבה המתישה הזאת: בזכותכם שרדתי את כל הזמן הזה!

ובדיעבד אחרי מה שקרה בהתחלת הסיפור (עם הבעיה בהעלאת התמונות) כנראה שלא הייתי נכנס להרפתקה הזאת, ואתם עזרתם לי לצאת מהמצוקה ההיא ולסיים אותו לבסוף, ולהגיע אל קו הגמר שלו בפיניש בתום מרתון ארוך.

אז לפני התודות הספציפיות אני רוצה להודות לקוראים הרבים שהצטרפו לסיפור ונשארו איתי עד הסוף.

אני יודע שעקבו אחר הסיפור רבים רבים, חלקכם הכיר אותי מסיפור היוסמיטי ושמרו לי מאז אמונים, וחלקכם הכיר אותי לראשונה בסיפור הזה ואלו אותם מצטרפי הפורום החדשים.

אז באמת תודה לכולכם, שרובכם נחשבים הקוראים  "השקטים" שאינם מגיבים, ורבים ממכם ליווה אותי גם בסיפור הקודם שלי, ואלו משם בנוסף למצטרפים החדשים הראו לי כל הזמן שיש התעניינות, ועזרתם לי מאוד להתמיד ולהמשיך בכתיבה עד לסיום כעת.

בנוסף הפעם כפתור "התודה" גם כן שיחק תפקיד והראה לי שיש כאלו שאהבו את מה שכתבתי כולל את התמונות והשירים שצרפתי,  אז תודה לאלו שבשקט (בלי שאדע מי הם) לחצו על כפתור התודה.

וכמובן גם לתגובות שלכם המגיבים לסיפור שלי הייתה חשיבות גדולה מבחינתי, כי הפעם המגיבים לא היו רבים יותר מאשר בסיפור היוסמיטי, אבל הם ליוו אותי לאורך זמן, ועזרו לי לא לחוש (כמעט אף פעם) את אותה הבדידות שחשתי אז, כי הפעם לא הייתי שורד זמן כל כך רב לולא עזרתכם!

מה שהביא אותי לטייל הקיץ בחו”ל, הביא אותי גם לרעיון של פתיחת הסיפור (עם השיר הפותח של הביטלס) וזה היה עם "קצת עזרה מחברים"  ,וגם בפועל זה מה שקרה, ולכן אני חייב לפורום רבות, ובסיפור הזה אני מקווה שהחזרתי בחזרה.

למרות שאני לא מכיר אישית אף אחד ממכם מצאתי כאן בפורום חברים אמיתיים!

אלו שעזרו והביאו אותי אל הטיול הזה הקיץ: צביקה, איריס וג'מוס.

אלו שסייעו לי עם העלאת התמונות: דני, אוליב וענתנת.

ואלו שהגיבו במהלך הסיפור, ועשו זאת לאורך זמן וממש ליוו אותי בכל שלב בסיפור- אני מודה לכם באופן מיוחד ולחמישה מביניכם באופן מיוחד מאוד, ולכן אקדיש מספר מילים לכל אחד ממכם.

הראשון זה אתה ניב,

אז כבר רשמתי שזכיתי  שיהיה לי קורא כמוך, ואני מודה לך על הליווי הצמוד ועל הפרגון , וגם על העניין שהכנסת בכל פעם בתגובותיך שלא הסתכמו בסתם תודה, אלא בתוספות והערות חשובות שציינת כל פעם בהקשר לסיפורי, וזה לא מובן מאליו כלל, ואני מעריך אותך מאוד על כך מאוד!

שניה זאת את פסגות,

אז אם בסיפור היוסמיטי הייתה זאת לימור ( limi14) שקלטה את הראש שלי כמעט מתחילת הסיפור, אז בסיפור הזה זאת היית את שקלטת את הראש שלי החל מהשלב שהתחלתי לקחת בהומור את הבעיות הטכניות של האתר, שעצרו אותי בתחילת הסיפור (שאת וגם רבים אחרים ממשיכים לסבול מהם, ולכן חשת הזדהות איתי), ובהמשך עזרת לי מאוד עם התגובות הקצרות שלך לפוסטים שהעלתי כדי לעבור את שלבי ההתחלה והגישושים של הסיפור, ולהתחיל לזרום ולהיכנס לכתיבה שוטפת.

הוספת קלילות שהייתה כה נחוצה עבורי בשלב שקצת הלחיץ אותי שאין מספיק פידבקים, והם הגיעו כל הזמן ממך לאורך כל הסיפור ועל כך תודתי לך.

השלישית זאת את עדי,

שגם היית בין המגיבים הראשונים לסיפור שלי עוד בפתיח שלו, וגם בהמשך בשלבים שונים בסיפור כשהייתי צריך עידוד להמשך אז את הגעת בדיוק בזמן ברגעים האלה, ועזרת ועודדת אותי להמשך .

הרביעית זאת את אביבית,

שזכרת אותי מסיפור היוסמיטי כשהגעת באמצע הסיפור בדיוק כשהתחלתי לספר על פרק פראג בסיפור, ונתת לי כוחות בקטעים הכי אישיים עליהם סיפרתי שם, וכשהייתי צריך מי שיגיב לחלקים האישיים הללו זאת היית את, וגם במרתון הסיום נתת עידוד נוסף שעזר לי בכתיבת סיום הסיפור.

והחמישית זאת את מיקה,

מצאנו הרבה דברים משותפים לשנינו, והמפגש בינינו היה מיוחד והגיע מתוך תחושת ההזדהות שחשנו אחד כלפי השני ככותבי סיפורים כאן, וחשוב היה לי לקבל פידבק חיובי גם מכותב ותיק כמוך כאן בפורום, והרגשתי לאורך כל התקופה כשכתבנו במקביל את סיפורנו שקיימת בינינו מן אחוות כותבים שכזאת...

עכשיו אציין את שאר המגיבים לסיפור שלי שליוו אותי כל אחד בפרק זמן שונה, אז תודה לכם:

ענת, לי, שרה, עמיחי, טרמינלית, צביקה, קיפודה, mimi812,  דנית, TAGA ושמוליק.

אני מקווה שאחרי סיום הסיפור יהיו עוד כמה מגיבים נוספים שיצטרפו ואודה גם להם בהמשך...

היה חשוב לי בסיפור מצד אחד להעביר ידע ולספר על מקומות בהם טיילתי כולל מתן טיפים והמלצות שלי למען המטיילים העתידיים, ומצד שני להכניס עניין בסיפור עם מתח וגם דרמה, וגם קצת הומור, ועם קישורים ובצירוף התמונות הרבות והשירים, וגם להפתיע מדי פעם, כי קשה מאוד לשמור על העניין לאורך זמן בסיפור כל כך ארוך.

אז כן גם דאגתי מדי פעם לעדכן אתכם מה צפוי בהמשך בכל שלב בסיפור...,

וגם להיעלם פתאום (לרומניה) מבלי להודיע כלום ואז להפתיע מחדש.

אני יודע שיש גם כמה שפחות אהבו את הסיפור שלי וזה בסדר גמור (לא כולם חייבים לאהוב את הסגנון שלי).

יש כאן הרבה כותבים מצוינים, וכל אחד עם סגנון הכתיבה שלו, ויש כאן מקום לכולם!

אני לא יודע אם אחזור בעתיד לכתוב עוד סיפור, זה סוחט ממני כוחות עצומים (נפשיים גם), וזה בא על חשבון דברים אחרים ותחביבים אחרים שאני לא מספיק להגיע אליהם בזמן שאני כותב כאן, אז הפעם היה מאוד חשוב לי לסיים את הסיפור במלואו ובדרך שתכננתי שיסופר מלכתחילה, וכך אכן קרה (למרות הקשיים הרבים והמכשולים בהם נתקלתי), ואני לא מאמין ששוב שרדתי פה כמעט 3 חודשים תמימים – זה די לא יאומן וזה בזכותכם!

ולסיכום חלק זה אני אומר כאן לכל חברי הפורום: אז אני אוהב את כולכם!,

כולל את אלו שלא המשיכו לעקוב אחרי הסיפור שלי, ואת מלחמות היהודים בואו נשאיר למקומות אחרים, כי אנחנו מן זן נדיר כזה של אנשים טובים שבאו לעזור ולסייע אחד לשני, וזה העיקר וזה החשוב ובזה צריך להתמקד!

...ולצערנו בינתיים נמשיך לחיות עם אתר מלא באגים (עם תמונות גדולות שלא עולות, ועם מונה צפיות שמשתולל ללא גבולות, ועם רישומים לשרשורים שלא מקבלים בהם שום התרעות, ועם זמני תגובה איטיים להחריד בניסיון לתת תגובות...) בתקווה שכל זה יום אחד יתוקן (אני סבלתי מזה רבות וגם אחרים סובלים, אבל בינתיים זה מה שיש ועם זה צריך להמשיך לחיות).

אז עם סגירת המעגל עם חברי הפורום הרבים,              אני אומר שוב תודה רבה לכם חברים יקרים!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                  • kand
                    kand נערך לאחרונה על ידי

סיום מתוק לטיול וזכרון עם סגירת המעגל האחרון

אחרי שסגרנו מעגל עם החברים, נשאר לספר על סיום הטיול.

אז נחזור אל הרגעים האחרונים של הטיול כאשר אנו מסיימים את הביקור בעיר העתיקה של ורוצלב, וזה קורה כאמור ביום שני ה-30/7/18 בלילה, והשעה כבר כמעט 23:00 אז אנחנו ממהרים בריצה לרכבת החשמלית האחרונה שיוצאת מהתחנה הכי קרובה למרכז העיר העתיקה של ורוצלב.

אנחנו שואלים תושבים מקומיים שממתינים לרכבת איזה רכבת לקחת שתוביל אותנו חזרה לתחנה ממנה יצאנו, חלק שם היו שיכורים וחלקם נראו לנו מסוממים, והיו גם כאלו מאוד מוזרים והיו טיפוסים משונים...

אבל בסופו של דבר גם הפולנים מכל הסוגים (גם צעירים וגם מבוגרים) בהם פגשנו ברכבת היו נלהבים לעזור לנו (לפעמים נלהבים מדיי שאנחנו תפסנו מהם מרחק), והראו לנו היכן התחנה הסופית שלנו אחרי נסיעה ארוכה שחצתה את כל העיר, ולקראת השעה 23:30 אנו מגיעים סוף סוף אל התחנה שלנו ואל הרכב שהשארנו בחניון הסמוך לה.

אנחנו בודקים שכל הציוד שלנו ברכב נמצא וקיים, והמקום היה נטוש כשעזבנו למזלנו נשאר נטוש גם כשחזרנו, ואין ולא הייתה שם אף נפש חיה באזור, אז אנחנו ממהרים להגיע בנסיעה קצרה אל שדה התעופה של ורוצלב, מחנים בחניון הרכבים של הרץ, מסתכלים על השעון והתאריך הוא כבר 31/17/18 יום ג' .

אני כבר השלמתי עם העובדה שאיאלץ לשלשל את מפתחות הרכב לתיבה שם בסניף ההשכרה, ובכל מקרה לפני שפורקים ציוד אני רץ לדלפק לוודא שהוא אכן שומם, אך למרבה הפתעתי נותרה שם פקידה אחת, ואני שאול אותה כמה זמן היא עוד שם?, והיא עונה לי שיש לי עוד רבע שעה עד שהיא תסגור את האורות של הסניף, אז אני ממהר חזרה לרכב לפנות אותו ופורק את כל הציוד שלנו

ממנו, וממהר להחזיר את המפתחות לאותה הפקידה, אך היא לא מסתפקת במפתחות ומבקשת גם את המסמכים שקבלתי בעת ההשכרה...

אז המזל שוב שיחק לצדי ולא סתם מאוד רציתי לפגוש בן אדם ולא תיבת מפתחות שם בסניף כי ידעתי בדיוק למה! (בסוף קיבלנו חיוב של 100 זלוטי על ניקיון שעשו לרכב כי לנקות אותו לפני החזרתו לזה כבר לא היה לנו זמן).

אנחנו בשדה משעה חצות וחצי בהמתנה לטיסה, והילדים נרדמים על הספסלים, ומאירים אותם לצ'ק אין שהפעם מתקיים בדלפק, ואנחנו ראשונים שם כי הגענו מוקדם, ותור ארוך משתרך אחרינו, אז במהירות אנו עוברים אל הבידוק, ומשם לדיוטי פרי של ורוצלב, ושם ממתינים עוד שעה לטיסה שיוצאת בדיוק בזמן ללא שום עיכובים.

הטיסה חזור הייתה נעימה ונוחה בה אשתי והילדים רוב הזמן ישנו, ורק אני ביליתי עם מוזיקה מרגיעה בשלווה ובנעימים, והגישו לנו במהלכה שתיה חמה וקרה וכשביקשנו עוד כוס שתיה הגישו לנו שוב ושוב בלי שום בעיות, וכל הדיילים והדיילות היו מאוד אדיבים ונחמדים מאוד.

וזה היה סיום מתוק לטיול כולו שהצליח ממש להשכיח לנו את החוויה הקשה מהטיסה הלוך.

ולאחר שחזרנו הביתה נפרדנו מהטרולים במידות לחסכנים אותם לקחנו אתנו למסע,  והם ודאי עוד יחזרו כשנחשוב על חופשה נוספת בצ'כיה או במדינה אחרת שיש אליה טיסת שכר זולה ...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • kand
                      kand נערך לאחרונה על ידי

אז אלו רגעי הפרידה האחרונים, מצ'כיה האהובה ומהענקים והגמדים,

ועל רקע תמונות אחרונות בקישור, הגיע העת לסגור את המעגל האחרון של הסיפור!

אז המעגל האחרון שאני סוגר זה כבר ברור, מוביל  אל השיר שמסיים את הסיפור!

שנפתח בטיסה הלוך שהייתה סיוט במרומים

עם חברת הטיסה הנוראית היא ראיינאייר הגמדים,

והוא נסגר בטיסה הרגועה עםLOT  בחזרה

שהשכיחה לנו את עוגמת הנפש שעברנו בתחילה,

והוא נפתח בטיול הטבע הראשון בדרך אל סלעי הענקים,

שהזכיר למרות המכשולים בו באיזה עולם יפה אנחנו חיים.

אז לא רק עולם יפה יש לנו וחשוב שכולנו זאת נדע,

כי אם תסתכלו סביב סביב תגלו גם שיש לנו.…

• kand
                        kand נערך לאחרונה על ידי

עולם נפלא!

• Niv3267314
                          Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

סיום מתוק לטיול וזכרון עם סגירת המעגל האחרון

השלמתי קריאה,

תודה רבה על המילים החמות וההערכה!
                          ובכלל, תודה רבה על הסיפור המרתק והמיוחד. סגירת המעגל המסיימת בהחלט כתובה בצורה יפה ומרגשת.
                          גם אני, כמו אחרים, חושב שיש בפורומים כאן משהו מיוחד שאין אותו ברשתות חברתיות אחרות (פייסבוק וכו’). הנכונות לסייע ולעזור, שוני הכותבים, מגוון צורות הכתיבה, שפע המידע, הסיפורים האישיים לפעמים והאנקדוטות המעניינות – כל אלה הם שעושים את הפורומים למה שהם, למרות הקשיים הטכניים. שוב תודה, גם לך וכמובן גם לשאר הכותבים היקרים, לגמרי מגיע לכם כל הכבוד! broken heart
                          מאחל הנאה רבה ממצלמת הווידאו החדשה וכמובן גם מעריכת הסרטונים החדשים,
                          אם תרצה לשתף משהו – נצפה בשמחה wink

שנמשיך לטייל, ליהנות מהמשפחה ומהסובבים אותנו ושתהיינה רק בשורות טובות לעולם – אמן yes

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • פסגות מושלגות
                            פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

תודה לך על התודות, ותודה על הסיפור המושקע. Smile

ותודה שלא עלה בדעתך לסיים בשיר הסיום שאני חשבתי עליו (והוא כמובן השיר הנכון לסיים בו) Wink,

לכן אסיים בשיר שכולו הומאז’ גם לסיפור שלך, שנגע פה ושם בדרך האבנים הצהובות, וגם למהות הפורום, שכל כולו אסקפיזם של כולנו, להתעורר במקום שבו העננים הרחק מאחורינו, שבו הצרות נמסות כמו טיפות לימון, הרחק מעל ראשי הארובות.

Someday I'll wish upon a star

And wake up where the clouds are far Behind me

Where troubles melt like lemon drops

Away above the chimney tops

That's where you'll find me

מעניין, כשחיפשתי את הסרטון לשיר, בביצוע ג’ודי גרלנד מתוך הסרט “הקוסם מארץ עוץ”, מצאתי ביצוע “חדשני” של זמר בשם ישראל, ששר וריאציה של השיר המקורי + שיר הסיום שלך, והכל באותו קליפ! כנראה שיש כאן משהו, והנה סגרתי עוד מעגל. Smile

בכל זאת, אני שומרת אמונים למקור:

• adivelednizki
                              adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

kand

שמחה שהספקתי לחזור לסיום , אמנם יש לי עוד השלמות של אמצע האשכול , אבל דילגתי כי אני אוהבת את הגמדים של ורוצלב .

תודה על השיתוף , שהיה מעבר למקומות עצמם ,

ואני שמחה אם הצלחתי לעודד אותך בדרך כי אני יודעת כמה אנרגיות דרושות כדי לכתוב סיפור טיול.

אני עדיין מקווה ( ודי בטוחה ) שתחזור בשלישית - כבר אמרתי לך... זה ממכר.…

אז נקווה שבקרוב yes

ובינתיים תבוא להתארח בסיפור שלי.

המהות פה היא לגמרי "קצת עזרה מחברים".

אגב, ג'מוס גם ממש הציל אותי פעם בהולנד .

לחיי הטיולים הבאים

עדי 

• גולני
                                גולני נערך לאחרונה על ידי

אז זה בסדר גמור לפרסם יומן טיול בפורום.

שפו למי שמסוגל לשרוד מגילה ארוכה כזאת  עד הסוף.

רק שיש בעייה, אם אני מתכנן טיול לצ'כיה המקום האחרון שאפנה אליו זה הפוסט הזה כיוון שאת האינפורמציה הרלוונטית צריך לדוג בכפית מתוך שלל המלל.

עצתי לך, אם אתה רוצה שגולשים יפיקו גם תועלת מעשית מהפוסט הזה , תרכז  בסיומו את כל האינפורמציה ה"יבשה" הרלוונטית למי שמתכנן טיול לאותו יעד , אחרת לפחות מההיבט הזה של הצבת היעד על המפה ועזרה למטיילים עתידיים אתה מפספס את המטרה.

בברכה

גולני.

• kand
                                  kand נערך לאחרונה על ידי

שלום גולני,  מי שעקב אחרי הסיפור בהחלט יכל להפיק מזה הרבה תועלת, ויש לא מעט כאלה מסתבר... ומי שלא עקב או שפרש באמצע אז כנראה שלא. רשמתי כבר שמי שהסיפור ארוך לו יכול לפרוש ואני לא מכריח אותו להישאר. יותר ברור מזה אין!. זה הסגנון שלי לטוב ולרע. הפורום הזה הוא לא רק במה להעביר מידע יבש על מקומות ואתרים כי בשביל זה באמת בלוג ערוך הרבה יותר יתאים מאשר סיפור טיול מתגלגל. אני חושב שרבים רבים נשארו ועקבו אחרי הסיפור שלי דווקא בגלל שהוא סיפר סיפור אישי ואנושי וזה משהו מיוחד לפורום משפחות, ויש עוד סיפורים במקביל לסיפור שלי שגם מספרים סיפור אישי מעבר להעברת הידע למטיילים, ובגלל  שהסיפורים הם אנושיים ואמיתיים אנשים רבים כן מתחברים אליהם, ויכולים ללוות גם שרשור ארוך בזכות זה.

• אביבית555
                                    אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

Kand תודה על סיפור ששוב הצליח להיות אישי ושונה.

תודה על שאתה יודע להודות לכל מלוויך ולא שוכח אף אחד 

ומקווה לראותך כאן בשלישית עם סיפור חדש.

שתהיה שנת טיולים מוצלחת בארץ ובחו"ל Smile

• sara3125
                                      sara3125 נערך לאחרונה על ידי

Kand , היום השלמתי את הקריאה שפספסתי במהלך ההכנות והטיול שלי , סיפרת כאן סיפור מיוחד ואישי ותודה לך על כך כי זה ממש לא מובן מאליו לספר סיפור בצורה כל כך אישית.

תודה 🌺

• kand
                                        kand נערך לאחרונה על ידי

שלב הסיכומים לפני שנפרדים

... אז בסוף בסוף זה שוב היה סיפור אישי...

אבל לא רק!

שלום לכל חברי הפורום היקרים,

חזרתי לכאן לטובת סיכומים אחרונים...

לפני שהשרשור נסגר לתגובות בדיוק בעוד שלושה ימים!

אז קודם כל אני רוצה להודות לכם ניב, פסגות, עדי, אביבית ושרה על התגובות שלכם עם סיום הסיפור ועל מה שרשמתם.

הסיפור הזה בא לעולם ונולד בזכות "קצת עזרה מחברים" כאן מהפורום שהביאו אותי לטיול הקיץ שלי, והוא מסתיים עם "קצת עזרה לחברים" שאני יכול להחזיר בחזרה אל חברי הפורום הרבים.

ואיך אני יודע שהסיפור שלי עזר?

ואיך אני יודע שעקבו אחריו אלו שמתכוונים לנסוע אל צ'כיה בקיץ הבא?

בזכות הדברים שרשמו לי בדיוק אותם אלו שאליהם בעיקר כוון הסיפור.

אם זה עמיחי שגם שאל כאן שאלות ועניתי לו, וגם רשם לי בהמשך שהוא “עוקב אחרי כל מילה בסיפורי”,

אם זאת דנית שרשמה שהטיפים מאוד עוזרים לה, והיא עוקבת אחרי "הסיפור המקסים" כדבריה,

אם זאת יעל מס שרשמה שהסיפור שלי הוא אחת הסיבות שהיא חושבת על צ'כיה לשנה הבאה, והיא כמובן עוקבת אחריו "אפשר שלא?" כדבריה,

ואם זאת מימי שרשמה שהיא אהבה את הפתיחה עם הביטלס, וכאשר הבינה שצ'כיה זה היעד אז אז זה גרם לא "לסגור את הדלת אחריה ולהצטרף אל הסיפור ולהמשיך לעקוב בשקיקה" כדבריה.

אני מעריך שיש רבים גם מבין הצופים "השקטים" הסמויים אלו שלא מגיבים שגם עקבו וגם חושבים על היעד הזה, וגם מבין הצופים הקבועים שעקבו אחר סיפורי ולא הגיבו כאן יש לא מעט שהתעניינו ומתעניינים ביעד עליו סיפרתי.

אבל אתם מכירים את אלו שבאים אחרי שהמסיבה הסתיימה כבר וכיבו את האורות, ואז שואלים על מה הייתה המסיבה הזאת בכלל???

אז לאלו שהצטרפו באיחור ושאלו על מה הייתה המסיבה אין לי כוח לענות...

אבל אני יודע שבעולמנו אין רק שחור ולבן...יש גם אפור!,

אז במיוחד עבור אלו שכן הגיעו והיו כאן מהתחלה (או מהאמצע), ועדיין לא סיימו לקרוא את כל הסיפור, ולא מתכוונים לנטוש אותו, רק שאין להם כעת מספיק זמן להשלים קריאה, ואולי הם מעוניינים שארשום בקצרה את מסלול הטיול שעשיתי...

אז ארשום עבורם (בדיוק כמו שעשיתי בסיום סיפור היוסמיטי) את מסלול הטיול שעשיתי כולל מקומות הלינה וכולל הפניות להודעות בסיפור הרלוונטיות לכל מקום ומקום כדי להקל עליהם במעט…

• kand
                                          kand נערך לאחרונה על ידי

אז הנה מסלול הטיול שלי:

יום טיול 0

23/7 יום ב'  טיסת Ryanair ונחיתה בורוצלב ב3:00 בבוקר!

• סיפור "העורבים הליליים" נהגי המוניות בורוצלב – עמודים 105-107 בסיפור

לינה – ורוצלאב במלון Stara Garbarnia

Wielkopolska 72, Fabryczna,  ורוצלב

יום טיול 1

24-7 יום ג'   נסיעה מורוצלב לצפון צ'כיה אל הצימר

• עצירה בקרפץ' פולין בדרך – הודעות 125-126 בסיפור
                                          • הגעה לצימר ופרטים על הצימר ובעלת הצימר – הודעות 85-89 , 133-135 בסיפור.

לינה – Apartmany Samuel צפון צ'כיה

512 45 Rokytnice nad Jizerou כתובת:

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 2

25-7 יום ד'    שמורות טבע בקרפץ' פולין , שפינדלרוב מלין

• טיול בקרפץ' אל מפל wild waterfall ואל שמורות הסלעים והאגם – הודעות 145-172 בסיפור.
                                          • בילוי בעיירה שפינדלרוב מלין בסכר ובמגלשות ההרים שם – הודעות 186-195, 205-208 בסיפור.

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 3

26-7 יום ה'    פראג

• תיאור הביקור בפראג עד הדרמה הגדולה -  הודעות 222-255 בסיפור.
                                          • הדרמה הגדולה בפראג עם סיום הביקור בעיר -  הודעות 309-320 בסיפור.

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 4

27-7 יום  ד'    שמורת הצוקים  Adrspach -Teplice , הארחוב

• הביקור בשמורת הצוקים Adrspach –Teplice  - הודעות 259-284 בסיפור.
                                          • הביקור בעיירה הארחוב ביום תהפוכות מזג האוויר - הודעות 374-385 בסיפור.

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 5

28-7 יום שבת   טיול בוקר למפל בישוב שלנו, סקסוניה השוויצרית ושמורת הרנסקו

• טיול בוקר אל מפל hutsky falls ב -  Rokytnice nad Jizerou הודעות 346-348 בסיפור.
                                          • סקסוניה והביקור בטרמה טוסקנה בבאד שאנדאו ושמורת הרנסקו - הודעות 352-361 בסיפור.

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 6

29-7 יום א'    שפינדלרוב מלין והארחוב

• שפינדלרוב מלין ובילוי בפארק החבלים ובמגלשות - הודעות 331-334 בסיפור
                                          • הארחוב עליה ברכבל אל ההר בישוב -  336-338 בסיפור

+420 603 368 392טלפון: 

יום טיול 7

30-7 יום ב'  שמורת מפל wodospad Szklarki , נסיעה אל ורוצלב חזרה ובילוי בעיר

• הטיול בשמורת מפל wodospad Szklarki בהרי הענקים בצד הפולני - הודעות 322-328 בסיפור.
                                          • נסיעה חזרה לורוצלאב ובילוי לילי בעיר עד הגמדים - הודעות 363-370 בסיפור.

יום טיול 8

31/7 יום ג'   טיסת LOT חזרה לישראל (טיסת בוקר בשעה 5:50)

• kand
                                            kand נערך לאחרונה על ידי

עכשיו ממש רגע לפני שאני מסיים ויורד מבמת הכותבים כאן (כנראה לתמיד),

אני רוצה לרשום (ברשותכם) לגבי עצמי כמה מילים:

אז הייתה לי תכנית בראש איך ייכתב הסיפור, והוא היה אמור להסתיים הרבה יותר מוקדם ממה שקרה בפועל, אבל לאחר שנתקלתי בקשיים רבים בתחילת הסיפור (כשלא עלו לי רוב התמונות שצילמתי), וכבר ראיתי שהוא עלול להתארך לי עד מאוד... אז חשבתי לשנות את התוכנית המקורית שלי, ולספר

סיפור טיול "רגיל" שבעצם מסכם את המקומות בהם טיילתי לטובת המטיילים העתידיים בצ'כיה...

אלא  שככל שהסיפור התקדם ראיתי שאני פחות טוב בסיכומים רגילים (ובזה יש כאן כותבים הרבה יותר מוכשרים ממני שעושים זאת מצוין), ושאני זקוק ל"תוספות" שנותנות מבחינתי (ומסתבר גם מבחינת העוקבים כאן) פלפל ועניין בסיפור שאני מספר, אך הן גם מאריכות אותו ומותחות אותו עד מאוד, ועקב כך גם מאריכות את משך הכתיבה והזמן שאני משקיע בזה.

לכן בסוף בסוף חזרתי לתוכנית המקורית שלי, וסיפרתי את אותו הסיפור שתכננתי מלכתחילה, ובגלל העיכובים בפתיחה, ואח"כ בתקופת החגים הממושכת, ואח"כ בטיול שלי לרומניה, זה הביא אותי כמו בסיפור היוסמיטי אל 3 חודשי כתיבה!

זה לא מתאים לי יותר לעבור את זה!, ואין בזה שום תמורה אישית, זה מתיש וזה בא על חשבון הרבה דברים אחרים שאני לא מספיק לעשות בזמן הזה.

אז אתם בוודאי שואלים מה ההבדל בין סיום הסיפור הזה לבין סיפור היוסמיטי בשנה שעברה?

אז קודם כל אין את שמוליק "המנטור שלי" wink מאז שיעודד אותי להמשיך בכתיבה כמו בפעם שעברה (שמעתי שהשנה גם המנטורים פורשים...),

דבר שני האתר באמת מאוד מקשה, ולהקטין שוב הרבה תמונות בשביל הסיפור הבא באמת שאין לי כוח, ויש עוד המון באגים שמאוד מאוד מקשים...,

וגם יש שחיקה כי אם בשנה שעברה עוד הייתה בי התשוקה לכתוב כאן שוב, ואז חשתי תחושת ריקנות בתום סיפור היוסמיטי...

אז עכשיו יש רק תחושת שחרור גדולה ועול עצום שיורד מכתפיי כי הרגשתי מחויב כלפי אותם רבים רבים שעקבו כל הזמן אחר הסיפור שלי, והיה מאוד חשוב לי לסיים אותו כמו שרציתי שייכתב (כי זה בשבילי גם מאין מזכרת ויצירה), וגם שיסתיים בזמן (ואכן עמדתי במשימה זו בגבורה!).

אני לא בלוגר או פנסיונר שיש לו זמן בלתי מוגבל לכתוב וכל כך הרבה, ובגלל שזה הסגנון שלי והוא לא ישתנה אז בשני סיפורים המשמעותיים שסיפרתי תרמתי את תרומתי הצנועה לפורום הנפלא הזה.

אני מרגיש שהחזרתי חזרה לפורום, וכמובן אמשיך לבקר כאן בתור קורא, ואולי אצטרף לדיונים אם יהיה לי מה להוסיף או לתרום למען אחרים, אבל לכתוב עוד סיפור זה כבר כנראה לא יקרה יותר!

ואני ממש מפציר בכותבים האחרים המאוד מוכשרים שממשיכים לכתוב כאן להמשיך לכתוב ולשתף!, למרות הקשיים ולמרות הבעיות באתר, כי יש כאן קהילה נהדרת והיא זקוקה לכותבי סיפורי הטיולים, ואצלכם אין סיכוי שסיפור יתארך כל כך.

לי לעומת זאת יש בהקשר זה "נסיבות מקלות" כי ביליתי כאן ברציפות בכתיבת סיפורים הכי הרבה זמן מכל הכותבים האחרים, והיו לי בסך הכול רגעים מאוד יפים כאן ואפילו כאלו מרגשים.

אז אני מודה לכל אחד ואחת כאן שליוו אותי בשני הסיפורים שסיפרתי...

והכנתי לכם הפתעה לסיום!…

• 1
                                            • 2
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 20 / 21
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון