ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אריזת פריטים חשובים

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    2
    4
    52482
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liorash7
      Liorash7 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני טס לטיול במזרח הרחוק לחודשים הקרובים(תרמילאי). אני צריך את עזרתכם כאן בפורום. זה טיול ראשון שלי לתקופת זמן כזאת ארוכה ובטח כתרמילאי שהולכים לישון בגסטהאוסים.

אין לי בעיה באופן כללי עם אריזת ציוד מלבד בעיה אחת שמאוד מטרידה אותי- פריטים חשובים/קריטיים במיוחד. אני לא מדבר על כסף,שאפשר לפזר וצריך למשוך בצ’אנקים נכונים ומדודים, אבל כן מדבר על פספורט וכרטיס אשראי(בדגש על הפספורט). הבעיה מתחלקת לכמה פנים:

1. במהלך לינה בהוסטל/גסטהאוס איפה כדאי לי לשים את הפריטים האלה? בתיק מרגיש לי מסוכן מדי, כל אחד בזמן שאתה לא שם לב יכול לעשות לך אחלה של חיטוט יסודי בתוך התיק ולחפש את הדברים הללו. לשים לידי תוך כדי שאני ישן- זאת ריזיקה כי אני מאמין שעדיין יהיה ניתן לפלח את אותם פריטים. איפה אתם שמים את הפריטים הללו במקומות לינה כאלה ואחרים? בהנחה שאין שם כספות ופקידי קבלה שאתה סומכים עליהם ב100%.
      2. במהלך נסיעות באוטובוסים, אתם משאירים את כל הפריטים האלה בתא המטען בתוך התרמיל הגדול שלכם או שהם נשארים עליכם במהלך הנסיעה באוטובוס? ואני מדבר על נסיעות לילה ארוכות שאתה ישן הרבה זמן. מצד אחד גם לשים את הדברים האלה בתא מטען יכול להיות מסוכן במידה מסוימת, גם לשים את הדברים על הגוף שלך יכול להיות מסוכן במהלך נסיעה.
      3. והשאלת סיכום, אם אתה שמים במקום מסוים את הפריטים החשובים שלכם שאתה לא רוצים שאף יראה/יגע בתוך המוצ’ילה שלכם, באיזה מקום הייתם שמים? מקום שהוא סמוי, מכוסה על יד מלא דברים, שקשה לאנשים ברחוב לגשת אליו בלי למשוך הרבה תשומת לב וכו’…

וואי כמה לחץ! תעזרו לי בבקשה

תודה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רומן מנהל פורום ציוד
        רומן מנהל פורום ציוד נערך לאחרונה על ידי

היי ליאורה, 

קודם כל תנשמי Smile הכל טוב, יש פתרונות לכל הבעיות שהעלת.

1. בהוסטלים וגסטהאוסים כמובן יכולות לקרות גניבות, אבל, סטטיסטית הסיכוי שיכייסו\ ישדדו אותך ברחוב הוא פי כמה יותר גבוה.למרות האמור, בהנחה שכמו שכתבת אין כספות, פקיד קבלה או לוקר שאת יכולה לנעול, הכי טוב זה לפתוח שק”ש ולישון עם המזומן, אשראי ואפילו הפספורט עלייך. יש לא מעט שקי שינה שמגיעים עם כיס רוכסן נסתר בחלק הפנימי בדיוק לשימוש הזה.
        2. בנסיעות – ההמלצה החד משמעית היא להיות עם כל מה שחשוב – עלייך. הסיכוי שגניבה תתרחש מתא המטען כשלא תשימי לב הוא הרבה יותר גבוה מגניבה מהתיק הקטן שעלייך. תארגני תיק קטן שבו תשימי את הפריטים החשובים ותוודאי שהוא תמיד במרחק נגיעה ובקשר עין. יש שמגדילים לעשות וממש קושרים את התיק לעצמם כדי שלא יקרה כלום במידה והם נרדמים – לרוב אין צורך בהגזמות כאלה אבל כן צריך לשים לב לאווירה באוטובוס\ רכבת ולמידת הסיכון האפשרית ולהחליט בהתאם.
        3. השאלה הזו היא הכי קשה: אם מישהו מאוד ירצה לגנוב\לחטט במוצ’ילה שלך הוא יעשה את זה וימצא דברים בלי קשר לאיפה תדחפי אותם. עדיין, אם את מרגישה לא בטוחה אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים ובלתי שגרתיים. לדוגמא: לדחוך את האשראי איפשהו בתיק הרחצה ואת הכסף בשק הכביסה וכל מיני דברים כאלה, מקומות שגנב שאין לו לרוב הרבה זמן לא יחשוב לחפש. חלק מהמוצ’ילות מכילות גם תאים נסתרים כאלה ואחרים, אבלז ה כבר תלוי במוצ’ילה.

מקווה שעזרתי, מוזמנת לשאול כל שאלה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Liorash7
          Liorash7 נערך לאחרונה על ידי

עזרת מאוד, השאלה היחידה שיש לי לשאול זה למה החלטת שאני בחורה? אני 100% גבר

• רומן מנהל פורום ציוד
            רומן מנהל פורום ציוד נערך לאחרונה על ידי

סורי, קראתי את שם המשתמש שלך כליאורה משום מה..בכל אופן, תעשה חיים!

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון