ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרתי ממוסקבה

פורום אירופה
    3
    8
    70451
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

הלילה חזרתי ממוסקבה בנסיעת עבודה.

הפעם, היה לי זמן לא מבוטל גם להסתובב ולחקור את העיר. 

כשפניתי לפורום בבקשת הצעות לטיול – ההיצע היה דל יחסית, ככל הנראה בשל מיעוט הישראלים שנוסעים לשם. 

דבר המרכזי שרציתי לבדוק הוא “עד כמה העיר מתאימה לתייר ישראלי שאינו דובר/בעל רקע ברוסית. לפני מספר שנים הייתי במוסקבה וטיילתי ערב אחד, והתחושה שלי הייתה שהעיר לא מותאמת לתיירים דוברי אנגלית. אבל מאז היה מונדיאל וגם עברו כמה שנים. בדקתי האם זה השתנה.

אז זהו, שהשתנה מאוד!

מקומות רבים בעיר מוכוונים לתיירים: 

* ברכבת התחתית המפות כולן גם באנגלית, ישנה קריינות באנגלית, וקל מאוד להסתדר כמו בכל עיר אחרת. המכונה למכירת כרטיסים מכילה אנגלית ועל הדלפקים למכירת כרטיסים רשום we speak english (בחלק מהדלפקים, לא תמיד פתוחים) . רק שמות התחנות על הקירות הן ברוסית בלבד אבל זה לא היווה בעיה בכלל (ונסעתי לפחות 10 פעמים במטרו)

* באתרי תיירות מובילים יש כיתוב גם באנגלית, כמו גם שילוט רב בעיר

* מסעדות רבות מחזיקות גם תפריט באנגלית. הייתי בשלוש כאלו והיה נוח מאוד

בנסיעה הזו התרכזתי באתרים שאינן במרכז העיר ובמקומות רבים הייתי כמעט התייר היחיד באיזור (מגדל אוסטנקינו, פארק אוסנטיקנו – איזה שלכת מדהימה, מנזר נובודיואצ’י ועוד). ועם זאת לא הייתה לרגע תחושה של חוסר ביטחון, כמו גם במטרו בשעה 23 בלילה. 

היה קר אך עם זאת – לא קר מדי. מזג האוויר היה בין 4-7 מעלות, פה ושם זרזיפי גשם לא מפריעים

העיר עצמה זולה מאוד. נראה שהמלונות לא יקרים (עד 100-130$ ללילה ל- 4 כוכבים), המוניות זולות (שאין חשק/כוח לרדת למטרו), האוכל זול (מנה של אוכל רוסי במסעדה עולה כ 15-40 ש”ח ועוד פחות מזה במסעדות עממיות או ברשת מו-מו), המזכרות (מטריושקה) זולות. מצד שני צעצועים ובגדים לא היו זולים במיוחד. 

ההגעה משדה התעופה לעיר נראית קלה יחסית (רכבת) – לא ניסיתי (הייתי עם נהג מקומי). 

יש בהחלט מקומות בהם אין אנגלית מדוברת (כשקונים אוכל בדוכנים, או כשקונים מזכרות בכל מיני מקומות) אבל בהחלט לא מסובך להתנהל גם במקרים אלו. 

לסיכום – העיר הפתיעה אותי מ-א-ו-ד לטובה. יש בה המון מה לעשות גם לשבוע של טיול (בדומה לערים מובילות אחרות באירופה) ואני ממליץ לכולם לשקול אותה בצורה רצינית. אגב, גם סט פטרסבורג שנחשבת ליפה ממוסקבה ומגוונת לא פחות, ככל הנראה (משמיעה, לא הייתי) גם עברה את אותו התהליך. כך ששתי הערים המרכזיות ברוסיה שאינן זוכות לתיירות – בהחלט יכולות להיות ערים מרכזיות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

חולמת כבר כמה שנים..

צריכה שיעצרו אותי מלקנות כרטיסים לכל יעד אחר ..blush

• imeshy

והרבה תודה גם ל dke על הבלוג מלא ההשראה..

• imeshy

כמה תמונות

• imeshy

• imeshy

מתנצל על האיכות של חלק מהתמונות.. הסלולרי מצלם ברמה נמוכה (התמונות האיכותיות במצלמה.. טרם הגעתי אליהן)

• ?
                  משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

נסתפק בינתיים באלה, זה נותן יותר נופך "רוסי".

* שאלה קטנה, מה יש בצלחת?

נראה כמו ערב "כדורי גבינה ויין", הצלחתי לזהות חציל ? וסלק- בוּראק? או שאני טועה?!

• imeshy

זה נקרא “פחאלי” – מעין ממרח/מתבל גרוזיני מעניין מאוד (סלק, חציל, תרד וכו’..)

בכלל, הרוסים מאוד אוהבים אוכל גרוזיני ויש המון מסעדות טובות שפזורות ברחבי העיר (אין על חצ’אפורי – ויש כמה סוגים)

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון