נעלי סקי.
-
שלום לכולם,
אני גולש ברמה בינונית+ כחמישה שבועות, מעוניין לקנות נעלי סקי,
אשמח לשמוע תובנות בעניין האם כדאי, ואם כן מה דעתכם על הדגם הנ”ל:

-
שוב שאלה הנצחית: כמה מטר בד צריך לתפור חליפה ליתוםנעלי סקי לא קונים לפי משאל אינטרנטי.
נעליים מודדים בחנות; ורצוי (ואף מומלץ בחום) מנסים על ההר לפני שקונים.
-
כמובן שאני מתכוון למדוד
אשמח לקבל דעה\ תובנה עלהדגם הנ”ל?
תודה
-
זה דגם חדש, עם פלקס נמוך והתאמה מוגבלת לרגל
-
מסכים עם מ.פולניהייתי מוסיף לזה. אפילו שאתה יחסית בתחילת הדרך. הייתי הולך ל BOOT FITTER ומשקיע. מניסיוני ואחרי כ4 זוגות שנקנו בשיטה שלך. תמיד משהו לא מסתדר בנעל בהתאמה לרגל אחרי כמה גלישות. לכן התאמה ובדיקה ולאחר מכן תיקון תוך כדי גלישה במשך שבוע הגלישה. יהיו הדבר הנבון ביותר שתוכל לעשות. לא תאמין ,אבל יעזור לך להשתפר הרבה יותר מהר.
בהצלחה!!
-
נחשבת נעל בקשיחות נמוכה מאד 80
כאשר רצוי לקנות מעל 100
המחירים יהיו בהתאם. בכל מקרה, זה מחיר נמוך לנעל. או שזו מציאה או סתם משהו שנתקעו איתו.
קשה לקנות נעל טובה בפחות מ 250 יורו.
אתה יכול להעזר בגוגל , להקיש את הנעל ותקבל אינפו מלאה ממומחים וגולשים.
נעל חייבים למדוד. לא יעזור. יש רגל צרה, יש רחבה , יש רגל כזו ורגל אחרת .
נעל אחת תתאים לך בול ותרגיש נוח ואחרת באותה מידה יהייה לך גיהנום.
-
אלה הנעליים שיש לי - אטומיק הוקס 2.0 110אחרי שעברתי שלושה זוגות, קניתי בחנות באלטנמרקט לפני 3 שנים (ינואר 2016). אחרי יומיים ו-80 ק”מ גלישה חזרתי לחנות להתאמה נוספת ומאז אני מאושר אחרי שנים של כאבים.
-
לא תמיד חייבים בוטפיטר נסה בחנות כמה שיותר זוגות.הנעליים במקרים רבות פשוט מתאימות לרגל, ולא גורמות לכאבים.
היו לי בעבר רוסיניול והיום נורדיקה. שניהן היו דומות במבנה ובהתאמה לרגל שלי.
בכל מקרה חייבים למדוד לפני שקונים.
FLEX רצוי 100-120.
-
מנסיוני- קניתי נעליים בסקימולטור לפני 12 שנההיו אחלה, מידה 26 (שזו המידה האמיתית שלי), השתמשתי בהן 10 שנים ללא תלונות. אחלה נעליים (למיטב זכרוני TECNIKA).
לפני כשנתיים לאחר שהמדריך שלי בוייל (ג’ים הפנר האלוף) המליץ לי על החלפת נעליים לצורך שדרוג הרמה, הלכתי לבוט פיטר בסוף העונה בוייל, בחנות בליונסהד שהומלצה על ידו. הבוט פיטר בחר עבורי נעליים שמתאימות לרמה שלי. במידה הרבה יותר קטנה. לקח לא מעט זמן להתאים לי אותן, חזרתי לחנות מס’ פעמים, עם עוד קצת ימי הסתגלות, אבל אני חושבת שבסופו של דבר ובדיעבד, זה תרם לתחושת נוחות גדולה יותר על השלג, ולקפיצה קטנה ברמה (מ 7 ל 8. ברמות 7-9 ההתקדמות בצעדים קטנים בניגוד לקפיצות המרשימות בתחילת הדרך). מנגד, בויסלר, דצמבר 2017, סבלתי ייסורים כיוון שהנעל בכוונון המקורי נטתה קצת יותר מדיי קדימה. לקח זמן עד שעלינו על זה בבוט פיטינג בקנדה, ורק אז סוף סוף התחלתי להנות ממש מהנעליים. בקיצור, אפשר להצליח גם ללא בוט פיטינג ולסבול גם לאחר בוט פיטינג מדוקדק אצל מומחה. צריך לנסות. אבל בוט פיטינג איכותי יכול למקסם את ההתקדמות וההנאה מהספורט הכי מדהים בעולם (לדעתי האישית, כמובן).
ומילה לגבי מידת הנעליים- יש המלצה של הבוט פיטר למידה קטנה יותר מהמידה הרגילה “האמיתית”. בפועל, אורך הרגל שלי 26, אבל הנעליים שקניתי היו קטנות יותר ובמפתיע- זה עובד מעולה. .
-
לא יודע איך הגרמנית שלך ואם שמת לב שזאת נעל עם נפח גדול. אם אין לך רגל כזאת אי אפשר לתקן את זה אחרי הקנייה. בקשר לפלקס אין תקן מוסכם בין היצרנים כלומר נעל של 100 יכולה להיות קשיחה יותר מנעל של 110 של יצרן אחר צריכים למדוד ולהרגיש את הפלקס במקום….על ההר בקור הפלקס יהיה יותר קשיח בכל מקרה. נכון פלקס של 80 נראה מאוד רך בשביל גבר. אני משער שהנעל הזאת תרגיש לך מאוד נוח בחנות אבל אם נפלת על מוכר לא מנוסה/לא ישר ועם חוסר הניסיון שלך יהיה סיכוי טוב שהנעל לא מתאימה לך.
בעונה האחרונה פתחתי פה שרשור על נעלי סקי ובוטפיטרס עם הרבה מידע...כדאי לחפש ולקרוא אותו.
-
תודה רבה לכולם על המידע והתובנות

פשוט אני שבוע הבא בברלין וראיתי את הנעל הזאת בדקטלון, דיי זול!
כמובן שאחרי התובנות מכם (לא סתם פניתי לפורום), הבנתי שלא “משחקים” עם קניית נעליים, (לפעמים זול יוצא יקר וכואב
).לפי מה שאתם מתארים, רצוי לקנות באתר שנוסעים אליו כדי שאפשר יהיה לעשות תיקונים והתאמות אחרי יום יומיים של גלישה (נוסע לסלה רונדה, קמפיטלו).
האם לקנות בארץ בחניות כמו למטייל, סקי פס וכו’ זאת גם אופציה?
שוב, תודה על המידע.
-
לא לקנות נעלי סקי בארץבארץ תקנה סנדלים של שורש.
נעלי סקי קונים בחנות שמחזיקה לפחות 5-6 חברות שונות (הד, אטומיק, סלומון, רוסיניול, נורדיקה, פישר, לנג, טקניקה, פול טילט). לכל חברה יש צורה שונה לנעלים שלה. בארצנו הקטנה, כל חנות תפסה בלעדיות על יצרן אחד או שניים, וזה מה שהיא משווקת בתור המוצר הכי טוב שנעשה אי-פעם.
כמו שכתבו עמיתי למעלה: השלב הראשון בהתאמת נעל הוא מציאת הנעל המתאימה. רק אחר כך מתחילים לעשות התאמות. נעל קטנה אפשר למתוח. אטומיק, סלומון, פישר ונורדיקה אפשר לחמם בתנור מיוחד שיש בחנות, למתוח ולהתאים לצורת הרגל. נעל גדולה מדי או רחבה מדי אי אפשר להקטין.
דרך אגב – בהתייחס למה שרוזמר כתבה – כתבתי כבר כמה פעמים: אני הולך ויורד בכל קניה במידת הנעל שלי. אני נועל ביום יום 43 עד 44.5. נעלי ריצה – גודל 10.5/11 תלוי בחברה. נעלי הסקי הראשונות שלי היו 28.0. היום אני ב-26.0 ומרגיש בהן כמו בנעל בית.
-
משתמש בשיטת הסינית?לכיווץ כף רגלי הנשים?
-

-
בכלל לאכל פעם מבין שיכולתי לנעול יותר קטן.