המסלול שלנו לקנדה וארה"ב- אשמח לעזרה
-
היי לכולם,
אז כפי שייעצו לי כאן החלטתי לכתוב את המסלול שבניתי לטיול שלנו לקנדה וצפון מערב ארה”ב. הכל כמובן תכנון ראשוני בהחלט, אין עדיין טיסות ושום דבר והכל ניתן לשינוי.. (כמובן שיש לי תוכנית מפורטת לגבי מה לעשות בדיוק בכל יום אבל זה לא מעניין כרגע)
התאריכים: 23.8 וכל ספטמבר 2019
זוג בירח דבש ללא ילדים שלא מפחד מנסיעות ארוכות ושעות נהיגה מרובות
ההתמקדות היא בעיקר בטבע ופארקים לאומיים.
יום 1: נחיתה בסיאטל (משום שהבנתי שלא ניתן לשכור רכב בקנדה ולהחזיר בארה”ב אז זו התפשרות)
יום 2: סיאטל (לא מעניינת אותנו יותר מידי פשוט בגלל הג’ט לג)
יום 3: יציאה מסיאטל לכיוון ג’ספר בהרי הרוקיז הקנדיים. עצירה ולינה בclearwater. זהו יום שמוקדש לנהיגה,
יום 4: נסיעה לעיירה ג’ספר, התארגנות
יום 5: ג’ספר
יום 6: ג’ספר
יום 7: עזיבה של ג’ספר לכיוון דרום, נסיעה על כביש הקרחונים, מסלולי הליכה בחלק הראשון של הכביש. לינה במיקום טוב באמצע של כביש הקרחונים בglacier view inn
יום 8: המשך נסיעה דרומה בכביש בקרחונים ומסלולי הליכה
יום 9: אגם לואיז והאגמים הסמוכים
יום 10: אגם אוהרה (בתקווה לשריין לנו מקום באוטובוס לשם)
יום 11: באנף
יום 12: יום שמוקדש לנסיעה מבאנף לגליישר פארק במונטנה
יום 13: גליישר פארק
יום 14: גליישר פארק
יום 15: יום שמוקדש לנסיעה ליילוסטון
יום 16:ילוסטון – צפון השמורה
יום 17: ילוסטון מרכז השמורה
יום 18: ילוסטון
יום 19: נסיעה לסולט לייק סיטי, לינה שם (יום מעבר)
יום 20: נסיעה לברייס קניון.
יום 21: נסיעה לזאיון נשיונל פארק
יום 22: נסיעה לקניון אנטילופ ופרסת הסוס, לינה בפייג
יום 23: נסיעה לגדה הדרומית של הגרנד קניון, לינה באמצע הדרך בין הגנד קניון לווגאס
יום 24: וגאס
יום 25: וגאס
יום 26: וגאס
יום 27: נסיעה מוגאס ללוס אנג’לס
יום 28: LA
יום 29:LA
יום 30:LA
יום 31 : LA
יום 32: טיסת פנים לוס אנג’לס ניו יורק
יום 33: NY
יום 34: NY
יום 35: NY
יום 36: טיסה חזרה הבייתה..
מבחינת ימים, אנחנו גמישים .. אפשר להאריך את הטיול בכמה ימים אבל לא יותר מידי

אשמח לשמוע את דעתכם..
תודה רבה
דנה
-
מתכננת משהו דומה אז אעקוב לטיפים, אבל רק הערה – כנראה זה לא כזה בלתי אפשרי לשכור בקנדה ולהחזיר בארה”ב – תבדקו, כי טיסה לקלגארי תחסוך לכם יומיים….
-
שלום דנה
ראשית – אני שמח שהכנסתם את המסלול שלכם לתבנית – זה עושה הרבה שכל וסדר.
שנית – יצא לי לחשוב על המסלול ועל ההסתכלות שלכם. אתם מתייחסים לטיול הזה כאילו הוא האחרון שלכם כזוג, עד שיפרצו הילדים ואז ייגמרו החיים כפי שהיו עד כה. ולכן אתם מנסים לאכול את כל העולם. אתם בעצם מכניסים שלושה טיולים לטיול אחד ומנסים להינות מכל העולמות. זה אפשרי, אבל בעיני – לא כדאי.
הטיולים שלכם מקיפים איזור עצום עם כל כך הרבה אפשרויות והרחבות ובגלל שאתם מנסים לעשות את הכול – אתם מפספסים לא מעט.
למשל – הטיול הראשון שלכם מתחיל מסיאטל ונוסע לרוקיז הקנדיים. בדרך אתם מוותרים על ונקובר היפה, על האי ונקובר המיוחד, ובמיוחד על הפארקים שסמוכים לסיאטל – אולימפיק, הר רנייר, הר הגעש סט הלנה ושמורת צפון הקסקיידס. האיזור הזה יכול להיות בקלות שבועיים של טיול. וזאת מבלי לדבר על החוף המרשים ביותר של מדינת אורגן שדיי קרוב לזה.
הטיול השני שלכם הוא בשמורות בצפון ארה"ב – ילוסטון וגליישר. שם אתם מפספסים עוד כמה שמורות מרשימות – כמו למשל גרנד טיטון, הר ראשמור (דורש נסיעה לא מועטה) ואחרות.
הטיול השלישי שלכם הוא בדרום מערב ארה"ב ושם הפספוס שלכם גדול עוד יותר - איפה יוסמיטי?, איפה כביש מס' 1?, איפה סן פרנסיסקו (העיר האהובה עלי בארה"ב). וגם בשמורות שבאריזונה / יוטה יש לכם הרבה חוסרים – ארצ'ס, קניונלנדס, סדונה, פייג' ועוד.
ועוד משהו – אם זה הפעם הראשונה שלכם בניו יורק – 3.5 ימים בעיר הזו זה ממש מעט מדי!
לאן אני חותר – האיזורים שבחרתם "שווים" כל אחד מהם זמן ארוך בהרבה ממה שהקציתם להם. בעצם אתם סוגרים לכם את האפשרות לחזור לארה"ב בעתיד – כי עשיתם כבר חלק מכל איזור. תתמקדו.
יש לכם מסגרת זמן נהדרת. תנצלו אותה טוב יותר.
בחרו את צפון מערב ארה"ב + רוקיז קנדיים (כולל מה שהשמטתם ופירטתי) ואת צפון ארה"ב (ילוסטון וכו'..). או לחילופין בחרו טיול ממצה יותר במרכז/דרום מערב (כולל מה שהשתמטתם). ולא את שניהם. זה יאפשר לכם לא לרוץ בטירוף ממקום למקום אלא באמת להנות מהחוויה האמריקאית.
גם אם ייקח לכם זמן (שנים..) לעשות את הטיול השני – יש לכם חיים שלמים לזה.
שימו לב לעוד נקודה – בעיקר באיזור הצפוני של ארה"ב – אתם מכניסים בלי סוף שמורות טבע יפהפיות – שלא תסבלו מרעלת טבע. כדאי לבחור גם דברים אחרים שיגוונו. ובהחלט – ניו יורק שווה יותר זמן.
-
קודם כל לגבי הרכב.
אני בדקתי שכירה בקנדה והחזרה בארה”ב וזה בהחלט אפשרי.
תתקשרו לממסי לבדוק את ההיפך.
דבר שני אם לא יש ש”ת קטן ליד גליישר פארק ואפשר להתחיל בו.
תחילת הטיול שלכם היא פשוט בזבוז של כמה ימים.
גם אני חושבת שאתם קופצים ביותר מידי ומדלגים על המון
וחבל.
ספציפית הימים הללוום 19: נסיעה לסולט לייק סיטי, לינה שם (יום מעבר)
יום 20: נסיעה לברייס קניון.
יום 21: נסיעה לזאיון נשיונל פארק
יום 22: נסיעה לקניון אנטילופ ופרסת הסוס, לינה בפייג
יום 23: נסיעה לגדה הדרומית של הגרנד קניון, לינה באמצע הדרך בין הגנד קניון לווגאס
לוקים בחוסר סבירות.
אין סוף נסיעות
ובקושי נשאר זמן לטייל.
אתם בעצמכם מסמנים את כל הימים כימי נסיעה?
ברייס דורש יום
ציון יומיים
איזור פייג יומייםהגרנד קניון יוןם
וזה בלי נסיעות!!!!
ומה עם סדונה, איך אפשר להיות כל כך קרוב לפספס…..
המסלול ברוקיס הגיוני וטוב לדעתי.
יומיים לילוסטון זה מאוד מעט. צריך מינימוןם להכפיל ועוד יום אחד לפחות לגרנד טיטון -
אחת הדרכים (ממש לא היחידה) לראות אם אתם רצים יותר מדי זה להעריך כמה זמן מהטיול אתם בפועל מבלים במעברים
נניח שיום נמשך 12 שעות (בפועל הוא פחות כי יש גם זמני ארוחות, אבל נניח לשם פשטות 12). אתם הרי לא נוסעים ולא מטיילים בלילה (ברוב המקרים).
תספרו כמה שעות נסיעה יש לכם ביום (ברוטו, לא המספר הקטן שגוגל מראה אלא סדר גודל של 20% יותר שזה העולם האמיתי). ותסכמו לאורך כל הטיול.
תוסיפו את שעות הטיסה (שוב ברוטו – מדלת לדלת, כולל נסיעה לשדה וממנו, הגעה מוקדמץ ואיסוף מזוודות ואוטו).
ועכשיו תשווה את זה לכמה שעות יש לכם בטיול (432 שהם 12 שעות כפול 36 ימים).
יש לי הרגשה שבמצטבר תגלו שאחוז ניכר מהטיול מוקדש למעברים
-
כביש הקרחונים ברוקיז׳ הקנדיים, ניתן לסיים ביום אחד, אין צורך לפצל ליומיים. את היום שנותר ניתן להפנות לטובת פארק יוהו.
אם תישנו ביום האחרון בביקור בילוסטון בעיירה ווסט ילוסטון, אין סיבה שלא תצליחו באותו היום להגיע עד ללינה בברייס, אפשר לעצור להפסקה בסולטלייק סיטי, אבל אין טעם לישון שם.
לוס אנג׳לס – 4 ימים, מה התכנון, פארקי שעשועים? אחרת קצת יותר מידיי
את פארק גרנד טיטון הייתי שומר בתור אופציה במידה ואחד הפארקים במסלול יהיה סגור עקב שריפות.
-
מסכים עם מה שנכתב על כביש הקרחונים- יום אחד מספיק. גם לא זוכר שהיו שם אופציות לינה באמצע. את היום הזה הייתי מעביר בין ימים 19-21 שממש לא מתחשבים בנסיעות ואומרים תצפיות מהירות ולהתקפל.. אתם עשויים להיות שם יותר מדי עייפים וגם כבר ”שבעים” מצפיפות הטיול ועומס הטבע בכל מקרה- שיש מצב שלא תהנו שם כמו שאתם אמורים להנות..
-
תודה רבה לכל מי שטרח לענות ולכתוב לי את הדעה המפורטת שלו

אז ישבתי וחשבתי , הרהרתי המון והחלטתי דבר כזה:
בקשר למסלול עצמו.. נכון שאפשר להתמקד בכלל באזורים אחרים בין אם זה אזור סן פרנסיסקו וכביש 1, בין אם זה אזור ונקובר והסביבה..
אבל יש לנו חלום כבר שנים רבות, והמסלול הזה הוא בדיוק מה שחלמתי עליו ומה שאנחנו שואפים לראות.. ולכן החלטנו בכל זאת כן להישאר באזורים שבחרנו מראש- הרי הרוקיז הקנדיים, אזור גליישר פארק וילוסטון, והפאקים של יוטה ואריזונה..
מה שכן, החלטנו לרווח את הימים.. דבר ראשון אנחנו נוסיף יום לניו יורק (אומנם אני כבר הייתי בניו יורק אבל בעלי אף פעם לא היה בכלל בארה”ב וחשוב לי שיהנה גם מהעיר המדהימה הזו) זה המקסימום שאנחנו יכולים להוסיף משום שניו יורק ממש יקרה וגוזלת לנו המון מהתקציב. הסיבה שבחרנו 4 ימים בלוס אנג’לס היא משום שיש לי שם משפחה ואנחנו רוצים לבלות איתם .
בקשר לעניין של הרעלת טבע – יכול להיות שזה המון טבע בטיול אחד, אבל הבנתי שכל מקום שונה מהשני.. אנחנו אוהבי טבע מושבעים, גם באיסלנד חשבנו שיכול להיות שנמצה מהר את כל המפלים והקניונים הרבים, ובסוף היה מדהים וכל מפל היה שונה לגמרי מהשני..
בקשר לכביש הקרחונים – האמת שהסיבה שפיצלתי אותו ליומיים היא משום שאנחנו רוצים לעשות מסלולי הליכה מסויימים ביומיים האלו שמבחינה לוגית הכי כדאי לנו לישון באמצע של כביש הקרחונים. אפילו מצאתי מקום נהדר לישון בו (הכי יקר שלנו בטיול הזה) שקוראים לו glacier view inn.. כך שיש לנו היגיון מסויים לפיצול.
בקשר לימים העמוסים באזור ברייס-ציון-פייג-גרנד קניון..
החלטנו לרווח אותם, נקדיש יותר זמן לציון ופייג, ניקח גם את העצה לנהוג ביום אחד מאזור ילוסטון עד ברייס (כבר נהגנו 10 שעות בעבר בטיולים אחרים זו לא הבעיה שלנו) ובכך נוכל לקום בבוקר לזריחה בברייס ויהיה לנו יום טיול שלם באזור.
בקיצור אני ממש מעריכה את העזרה, על אף שנראה כאילו לא באמת עשיתי שינויים – השארתי את אותו המסלול אבל הוספתי ימים, גם כך החזרה הייתה אמורה להיות ממש על ראש השנה אז זה שהוספנו ימים לא פוגע בימי החופש
(אולי קצת בתקציב חח)תודה רבה!
דנה
-
דנה היקרה – כתבת תשובה יפה ומנומקת. עם “חלומות” קשה להתווכח, גם אם הם לפעמים פחות “נכונים” ממשהו אחר.
הרבה פעמים מה שמוביל אותי בתכנוני טיולים זה לא להרוס טיולים עתידיים אחרים שהייתי רוצה לעשות באותו איזור. ולכן חשבתי שוב על המסלול שלכם ואיך הוא ישתלב עם טיולים אחרים שאולי תעשו בארה”ב בעתיד (ארה”ב ממכרת, דעו לכם..)
1. לסן פרנסיסקו/יוסמיטי/כביש מס’ 1 תוכלו להגיע גם בעתיד, כמו גם לפארקים שמדרום לגרנד קניון. יש כאן מספיק “נפח טיול” בטיול בארה”ב.
2. העיר ונקובר, האי ונקובר והפארקים שליד סיאטל/ונקובר (אולימפיק, נורת’ קסקיידס, רנייר, סט הלנה) פלוס מה שיש בחוף אורגון יכול בקלות להיות טיול נוסף עבורכם בעתיד.
קיצר, שיגעתי אותך

בכל מקרה, זה הזמן להעלות את המסלול שוב, לפי ימים ולציין בכל יום מה כמות הנסיעות. זה שנסעתם בעבר 10 שעות זה בסדר, אבל חשוב לשים לב שאין הרבה ימים כאלו במהלך הטיול. גם ימים של 3-4 שעות נסיעה יכולים להיות מפרכים.
אגב, השיטה שלי בימי טיול שכוללים גם נסיעות ארוכות היא לנסוע ליעד הבא אחרי יום הטיול, כלומר אחה”צ. אז הלו”ז הוא קימה מוקדמת יחסית , טיול כמה שרוצים באותו מקום ואז משעות הצהרים המאוחרות נוסעים ליעד הבא. היתרון בשיטה זו הוא ניצול מירבי טוב יותר של שעות היום, ושמטיילים עם הכוחות שיש בבוקר. החסרון הוא נהיגה בשעות שאנחנו קצת יותר עייפים אחרי יום טיול. נדיר היה לנו להגיע לנהיגה בשעות החושך, עקב הימים הארוכים. אם אתם מסוגלים לזה- אני ממליץ
-
א. ביקור בגרנד קניון אורך זמן. תנסו ללון בטוסיאן. כחצי שעה נסיעה מהיציאה מהקניון. המקום הוא אזור מלונות ומסעדות.
ב. חסר בתוכנית מקומות לינה במסגרת הביקור בקניונים. מדובר במרחקים גדולים ויש לתכנן מראש לינה.
-
אני רוצה להציע הצעה , לאור מסלול טיול שארגנתי בספטמבר האחרון לאזור לזוג חברים.
את היום ה 20 סעו במקום לברייס לכניסה הדרומית של פארק ציון ןתלונו ברוקוויל או ספרינגדייל בכניסה לפארק.
ביום ה 21 כנסו לפארק ציון מדרום עם הרכב שלכם ( בחנייה בכניסה אין מקום וגם לא תצטרכו לחזור חזרה לכניסה ). טיילו בפארק ובאחד מתחנות העצירה של האוטובוס תוכלו להצטרף אליו לסיבוב.
צאו מהפארק על כביש 9 המדהים ללינה בקנאב.( בתי מלון ומסעדות ).
ביום ה 22 תעלו לברייס קניון , מספיק יום אחד עם הרכב שלכם ולפנות ערב חזרו ללינה בקנאב.
ביום ה 23 התחילו את הנסיעה לפייג. בדרך תיכנסו לאגם לפני פייג, קחו סירת מנוע ועשו שייט עצמאי בין כל השוניות והמפרצים באגם. עברו את פייג (6 ק”מ דרומה)
ותבקרו את עיקול הפרסה. ממליץ לפנות ערב לפני השקיעה – לדעתי המקום הכי יפה על הקולרדו. חזרו ללינה בפייג.
יום 24. תגנבו יום מוגאס ( יומיים מספיק שם ) על הבוקר סיור בקניון אנטילופ והמשך נסיעה לכניסה לגרנד קניון .לינה בטוסיאן. בערב סיור בגרנד קניון, וגם למחרת בבוקר. זה מספיק.
המשיכו מכאן לנסיעה ללאס וגאס דרך ההובר דאם. תהנו.
אם תרצו תקבלו שמות של מלונות שחבריי לנו בהם עם שביעות רצון מלאה.
-
הי
אם סיאטל לא מעניינת אתכם אתם לא חייבים להישאר שם בגלל הג׳ט לג
מהנסיון שלנו ביום הראשון כשנוחתים במערב ניתן ליסוע כשעתיים במידה ונוחתים בשעות הבוקר,לכן מציעה לכם להתקדם מיד בנסיעה לכיוון בלינגהאם
למחרת בדרך כלל רובם בגלל הג׳ט לג קמים מאוד מוקדם כך שתוכלו לצאת כבר בשמונה בבקר לטייל למשל על כביש 20 נורת קסקייד ואפילו להמשיך עד למעבר הגבול לקנדה תלוי כמובן במצב העירנות.
תוכלו להרוויח יום טיול מקסים וגם ביום השלישי אולי להגיע עד לג׳אספר תבדקו לכם את מעברי הגבול והמסלול
מנסיוני ומסיפורים של אחרים משמעות הג׳ט לג כשנוחתים במערב היא רצון עז לישון לקראת שש /שבע בערב אז כבר לא מומלץ להיות על הכביש,וקימה מוקדמת לקראת ארבע לפנות בוקר בערך…...לרובם זה יימשך בין שלושה לארבעה ימים