ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדיים

פורום טיולי משפחות
    36
    189
    626140
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adivelednizki
      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

כמה תמונות לפני שאתחיל  

אתם מוזמנים להצטרף, תיכף ממריאים  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • adivelednizki

הקדמה  : 

בספטמבר 2002 נישאנו ואת ירח הדבש הקצר שלנו בילינו ברומא , במהלכו הכרנו במקרה זוג ישראלים שלימים הפכו חלק מחברינו הטובים ביותר ולשמחתנו גם לשותפינו באהבה לטיולים , ואיתם יחד חרשנו מאז כבר חצי עולם …

וכך יצא ששנה לאחר מכן , בספטמבר 2003 , טסנו איתם ביחד לטיול בלתי נשכח , ירח דבש משותף ארוך ואמיתי (גם הם נישאו אחרינו באותה שנה) למערב ארה"ב ולרוקיס הקנדיים , טיול חלומי שהשאיר אותנו עם הבטחה שעוד נחזור לרוקיס הקנדיים .

15 שנים חלפו עד שעלה בידינו לממש את ההבטחה (כולל ביטול מצער בקיץ של שנה שעברה בשל פטירתה של סבתי) והשנה , בספטמבר 2018 הצלחנו.

אז המון דברים השתנו מלפני 15 שנה, וגם אנחנו angel וארחיב על כך בהמשך , אבל הטבע עצמו נשאר מפעים ביופיו ובהחלט שווה את המאמץ להגיע.

אך עוד לפני שנגיע לרוקיס, נבקר קודם בעיירה המגניבה ג'קסון הול וגם נעבור בפארק גרנד טיטון בדרך לפארק ילוסטון המדהים שמבחינתי היה גולת הכותרת של הטיול .

והנה שוב ההזדמנות להגיד תודה לאיריס על סיפור הטיול שלה שהוא זה שגרם לי לרצות להגיע לילוסטון בעצמי. 

תודה גדולה גם לרבים הטובים כותבי הבלוגים וסיפורי הטיולים שבזכותם לא היה צריך אף ספר או מדריך , אני לא אכתוב שמות כדי לא לשכוח אף אחד חלילה , אבל מדובר בחברי פורום צפון אמריקה בניצוחו של מוני שגם ענו על כל שאלה,עזרו וכיוונו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
        • sara3125
          sara3125 נערך לאחרונה על ידי

איזה יופי שהתחלת לספר, מחכה להמשך בעניין רב, והתמונות של הסיפתח, מושלמות 👌

• adivelednizki

הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדיים

היי שרה, כיף שהצטרפת 

אז למי שלא מכיר :

אנחנו זוג בשנות ה- 40 (מישהו אמר משבר גיל? blush) עם 2 ילדים בני 10 וחצי ו 8 ואיתנו טיילו גם ההורים שלי , בני 60+. 

מי שכן מכיר אותי מהפורום יודע שאנחנו מטיילים הרבה בהרכבים משפחתיים שונים , ובעיקר עם ההורים שלי , וכתבתי כבר לא פעם כמה הטיולים עם ההורים שלי חשובים לי .

מה שלא שיתפתי עד היום זה שבגיל 40 חלה אבא שלי במחלת עיניים נדירה , שאין לה תרופה , הגורמת לצימצום ואובדן שדה הראייה עד כדי עיוורון מוחלט. 

מכיוון שאת האהבה לטיולים ירשתי ללא ספק מאבא שלי , כאשר אמא שלי מצידה יכלה לא לצאת מהבית שלה כל החיים...(או רק אם יש קניון בסוף angel) הרי 

שעד למחלה שכרוכה באובדן האפשרות לנהוג , וגם בפגיעה בעצמאות , אין מקום בארץ שלא חרשנו כמשפחה , כאשר אבא שלי הוא המנוע למשפחה כולה, מעמיס צידנית מלאה בכל טוב מעשה ידיו , תיק על הגב ויוצאים לדרך. 

אז כבר שנים שאנחנו אומרים לעצמינו שנחזור לרוקיס , וכבר שנים שאנחנו חושבים לעצמינו שאנחנו חייבים לקחת את אבא שלי איתנו כדי לראות את כל היופי הזה כל עוד הוא יכול לראות , ואני ככ שמחה שהצליח לנו לעשות זאת ומקווה שעוד נספיק לראות יחד הרבה מהעולם.

מכיוון שלאבי יש תעודת עיוור ויש לנו תו נכה לרכב , אנסה להתייחס גם להיבט הזה בטיול ולפרט לטובת הנזקקים לנגישות. 

ועכשיו אחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת באמת מתחילים 

• לבון רחל  קולומבוסית
              לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

ערב טוב עדי!!!

התיישבתי בשורה הראשונה כדי שאיש לא יסתיר את המראות היפים

שי בטוח אצלך לא היו מכוסים אובך ואהנה מהם כמו שצריך.

ראשית התמונות הראשונות ששיבצת – אליפות וממתינה להמשך.

אני כבר סיימתי את האשכול שלי ופיניתי לך את הבמה.

רחל  לבון

• adivelednizki

יוצאים לדרך

יום הטיסה הגיע , וההתרגשות בעיצומה .

אז הביטול של שנה שעברה ביאס מאוד ולא פלא שאנחנו כבר ממש מצפים לנסיעה הזאת, 

אבל הוא גם איפשר לנו הזדמנות למקצה שיפורים, ובעוד בטיול המקורי תוכננו הרוקיס הקנדיים בצירוף  קליפורניה: סן פרנסיסקו + כביש 1 ויוסמיטי , הרי שהדחייה גרמה לי לשנות את המסלול כולו ובעקבות איריס התחלתי לרצות להחליף את קליפורניה בילוסטון , מה שהתברר בדיעבד כהחלטה טובה מאוד עקב השריפות הרבות שפקדו את קליפורניה עד כדי סגירתו של יוסמיטי, ואיימו בהמשך גם על המסלול שלנו ברוקיס הקנדיים, אלא ששם דווקא חיכתה לנו הפתעה מסוג אחר מהשריפות ועל כך יסופר בהמשך. 

אז לציין שלא מדובר במסלול קלאסי או שגרתי ל 3 שבועות (שזה כל מה שהיה לנו עקב חופשת החגים), ובמיוחד שאנחנו תמיד שואפים לסיים בקפיצה לוגאס (כולל ביקור משפחה ) ,  וזה אילץ אותנו לטיסות המשך כדי לקצר טווחים וזמנים , ולעמוד ביעדי הטיול שכללו קפיצות מאזור לאזור , אבל דווקא חשוב לי לומר ולהציג שהכל אפשרי ולהכל יש פתרונות אם רק תרצו.

מה שאני מנסה להגיד זה שהטיול הזה הוא מה שהתאים לנו , וזאת בהתחשב בכל מה שכתבתי כבר בהקדמה. היה חשוב לנו להגיע למקומות האלו שמבחינתינו היו ההיי לייט והכי הכי , והיינו מוכנים לספוג לשם כך את עלויות טיסות ההמשך שאמנם ייקרו את הטיול , אך מצד שני איפשרו הספק גדול יותר וחסכו ימים של נסיעות ארוכות שמהן העדפנו להימנע, וגם את הבעייתיות שבהשכרה חד כיוונית בין ארהב לקנדה. אך מי שזמנו בידו , יכול בהחלט לתכנן טיול בנסיעה בלבד ולא מרובה טיסות כמו אצלנו. 

אז יצאנו בטיסת לילה ל JFK שעברה בקלות כי כולנו ישנו ברובה,  ומשם בטיסת המשך שנחתה בשעות הצהריים המאוחרות בסולט לייק סיטי , היא העיר הגדולה הקרובה ביותר לפארק ילוסטון , ובה מתאפשר לשכור רכב גדול מספיק ל 6 איש. 

יש אפשרות לנחות בשדות תעופה קרובים יותר , אך יש שם קושי לשכור רכבים גדולים, הטיסות לשם יקרות בהרבה ולא ישירות בדרכ ולכן נבחרה לבסוף סולט לייק סיטי כנקודת המוצא לכוכב הזה שיכלול את ג'קסון-גרנד טיטון- ילוסטון.

הרכב שנבחר הוא שברולט סברוון , שמכיל בקלות אותנו ולא פחות חשוב, את המזוודות שלנו ( ותודה מיוחדת לעופר שהציע לי אותו בפורום צפון אמריקה ) ואנחנו נוסעים מרחק קצר למלון קרוב לשדה התעופה במטרה לנוח מהטיסות ולא לעשות שום דבר אחר. 

המלון TRU by Hilton הוא חדש לגמרי , מוטיב חוזר בטיול , שכן אנחנו ( = הבעל במיוחד ) מאוד בררניים בבחירת המלונות שלנו , ומעדיפים מלונות חדישים ומודרניים , מה שלא היה קל לנו בכלל למצוא לאורך המסלול שכן רוב המלונות באזורים שבהם טיילנו הם מיושנים , ובכל זאת, עם חפירות רבות ( טוב, היתה לנו עוד שנה למקצה שיפורים... )  הצלחנו רוב הזמן , ולכן מי שזה חשוב לו כמונו שיעקוב וילמד.

איכשהו אנחנו מרגישים מלאי כוחות ולא ממש עייפים מהטיסות, או אולי סתם מלאי אנרגיה מההתרגשות שהטיול התחיל , וגם עוד מוקדם יחסית , אז התוכניות לא לעשות כלום מתחלפות בקפיצה לראות את סולט לייק סיטי בקטנה , אחכ בארוחת ערב במסעדה ובסופו של דבר חוזרים למלון לישון , כשאבא שלי בטוח שנישן עד הבוקר ושניצחנו את הג'ט לג ,אבל לי ברור שגג בשעה 4 בבוקר כולנו כבר נהיה ערים...( ודווקא זה מתאים לי מאוד לתוכניות לצאת מוקדם בבוקר לדרך לפני שסולט לייק סיטי מתעוררת ואיתה הפקקים). 

אז אני מגחכת לעצמי...מאחלת לילה טוב... וכצפוי הרבה לפני האור כולנו כבר ערים ואפשר לצאת לדרך של ה 5 שעות+ ליעד הראשון שלנו שהוא העיירה ג'קסון הול שבפתחו של פארק גרנד טיטון. 

כן , שמעתם נכון , סולט לייק סיטי היא העיר הכי "קרובה" , רק שהמונחים של ארהב ל"קרוב" הם קצת שונים משלנו .....ומצפה לנו דרך של כמה שעות נסיעה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • adivelednizki

רחל

רחל, שמחה שהצטרפת 

למי אם לא לך מגיע מקום בשורה הראשונה ?

מקווה שתהני מהרוקיס שלנו . חיכיתי שתסיימי כדי לתת לך את הכבוד ואת הבמה הראויה לך. 

מכיוון שגם את חזרת לרוקיס בשנית, נדמה לי שאת הכי תביני אותי על ההבדלים בין אז להיום. 

• adivelednizki

העיירה ג'קסון הול

אז יצאנו לדרך אחרי ארוחת בוקר ממש טובה במלון (כלולה במחיר החדר)  ו - 5 שעות נסיעה על המפה הפכו לכמעט 6 וחצי שעות…

האמת, לא מיהרנו כי יצאנו מוקדם וגם עשינו הרבה עצירות ובסהכ מאוד נהננו מהדרך , שבתחילתה היא אמנם משעממת ועל הכביש המהיר,  אבל אחרי זה הופכת יפה יותר ומגוונת יותר , וגם זכינו למראות חלקיים של צבעי שלכת יפים, תוך כדי שאנחנו חוצים כמה מדינות בדרך (איידהו ) ולכן לא הרגשנו שהיתה מעיקה במיוחד. 

לבסוף נכנסנו בשערי העיירה ג'קסון הול ששייכת למדינת ואיומינג  - זוהי עיירת בוקרים מדליקה שמושכת אליה תיירים רבים (והמחירים גבוהים מאוד בהתאם )  ועשינו צ'ק אין במלון שלנו לשני הלילות הקרובים:  cowboy village

שהוא אופייני לעיירה שבנויה כולה מעץ והחדרים הם בעצם בקתות עץ .

פה לא חיפשנו מלון מודרני ודווקא היה נראה לנו כיף לפתוח את הטיול בחוויה של צימרים מעץ שיתאימו לאווירה של עיירת הבוקרים, ואכן כך היה. הבקתות קטנות אבל פונקציונליות ומצויידות בכל מה שצריך,כולל מטבחון, והיו חמימות ונוחות.

הבחירה להתחיל את הטיול בג'קסון הול וגרנד טיטון ולא לנסוע ישירות לילוסטון נעשתה משני טעמים : הראשון , להשאיר את ילוסטון לאחר הביקור בגרנד טיטון , שכן הוא מרשים בהרבה , 

והשני,  כדי לאפשר לנו להתאושש מהג'ט לג של הימים הראשונים בטיול לפני שנגיע ל"מנה העיקרית" שזה ילוסטון, שם רצינו להיות רעננים ובמיטבנו. 

רוב המטיילים מתעכבים בג'קסון הול רק לילה אחד, אבל אנחנו החלטנו להוסיף לילה ולשהות בעיירה 2 לילות, כאמור במטרה להתאושש מהג'ט לג בסבבה , מה שהתברר כהחלטה נכונה , כי בהחלט סבלנו מהג'ט לג ועוד לא היינו במיטבנו בימים אלו הראשונים שבג'קסון  , אך מי שמגיע לג'קסון שלא בתחילת הטיול כמונו לדעתי יספיק לו שם לילה אחד.

אז תחילה אנחנו יוצאים לראות את מרכז העיר , 

ממש כיפי שם וזה הקטע העיקרי בעיירה שמרכזה מלא חנויות מדליקות ( ללא ספק הסחורה מרמזת שאנחנו יכולים לצפות לפגוש דובים ) פאבים מיוחדים  (לדוגמה פאב שהמושבים של הבר שלו הם אוכפים כיאה לעיירת בוקרים ) וכמובן השער המפורסם שעשוי מקרני איילים שנשרו ( למעשה יש יותר משער אחד כזה ) .

כמו כן , כדאי לדעת שבסביבות 6 בערב מתקיים במרכז העיירה מופע ( חינמי ) של רודאו שכולל אקדוחנים וקאובוים , אבל זה קורה רק עד תחילת ספטמבר וכשאנחנו ביקרנו הוא כבר לא פעל.

עוד בעיירה : רכבל כסאות פתוח ( לסקי בחורף ).

לא היה בתכנון המקורי שלנו אבל הילדים התלהבו לעלות אז זרמנו והיה נחמד מאוד ( אם כי לא זול ולא חובה).

מצרפת כמה תמונות מג'קסון הול , כולל נהר הסנייק שזורם בעיירה ( יש ראפטינג בעונה ) , שער קרני האיילים והאוטו שלנו שכמעט בגודל של הבקתה blush

מה לא אהבנו ?

1. הלכנו בערב בעקבות המלצות למופע + ארוחה שהיו נשמעים לנו כחוויה מיוחדת - Bar J Chuckwagon אבל בפועל די התאכזבנו ואנחנו לא ממליצים, אלא אם כן אתם ממש אוהבים את הזאנר של מוסיקת קאנטרי. חווית הארוחה היתה נחמדה , אבל שוב, בדיעבד היינו מוותרים. ואולי פשוט היינו עייפים מדי (כאמור, ג'ט לג) אבל לא נראה לי שזה העניין. חתכנו באמצע כי כולם רצו ללכת..

היינו כמעט הישראלים היחידים ( היתה עוד משפחה אחת שראינו ) ונראה שזה יותר מתאים לקהל האמריקאי , כולל הבדיחות וההומור...לא התחברנו.

אם מישהו בכל זאת מתעניין , פרטים והזמנת מקום באתר  :

http://www.barjchuckwagon.com

2. באמת שלא הבנו למה ממליצים במרכז העיירה על גלידת moo , בעינינו היא היתה עוד גלידה , סתמית. נו... על טעם וריח.... 

גם לא התלהבנו ממסעדת buba grill שהומלצה , אם כי היא היתה בסדר בסהכ.

כבר בשלב זה הבנו שאוכל גורמה לא יהיה הצד החזק של הטיול… אם כי היו מקומות מוצלחים יותר בהמשך הטיול. 

• adivelednizki

פארק גרנד טיטון

למחרת נכנסנו לפארק הלאומי גרנד טיטון .

הרי הטיטון שבצד המערבי של הפארק, שהעניקו לו את שמו , הם שרשרת רכסים מרשימה המתפצלת מהרי הרוקי.

המיוחד בפארק הוא השילוב של ההרים הגבוהים והעמק שבצדו המזרחי , שבו אגמים רבים.

נהר הנחש,  Snake River ,  זורם בפארק וישנה אפשרות לעשות ראפטינג עם סירות גומי על הנהר או לשוט בחלקים הרגועים שלו. 

בפארק יש 4 מרכזי מבקרים ומסלולי הליכה רבים , חלקם למיטיבי לכת.

אנחנו החלטנו על יום קליל שיכלול מסלול הליכה המתאים לכל המשפחה ל hidden falls ו inspiration point .

מגיעים מוקדם כי הוזהרתי שהחנייה ליד ג'ני לייק מתמלאת מהר מאוד אחרי השעה 9 , כך שאנחנו זוכים להיות על הסירה הראשונה שיוצאת הבוקר. 

הסירה שטה על ג'ני לייק ומביאה אותנו לתחילת המסלול  ( הסירה יוצאת מהאזור הסמוך למרכז המבקרים ג'ני לייק ושטה עד לגדה הנגדית של האגם, שם מתחיל שביל הטיול ) ואנחנו נהנים מהשייט הקצר על האגם היפה ובהמשך מהמסלול ביער המוצל, מלא פרחים, מים זורמים ומפלים  , פסגות הטיטון המושלגות ועד לנקודת ההשראה שמשקיפה על ג'ני לייק ועל האזור כולו. 

בהחלט מסלול חביב להתחיל איתו. 

כשאנחנו חוזרים מהמסלול כבר חם יותר , החנייה אכן מלאה עד אפס מקום ועמוס במטיילים רבים ואנחנו שמחים שעשינו את המסלול על הבוקר .

עוצרים להפסקת התרעננות של גלידות בחנות של מרכז המבקרים וממשיכים , הפעם עם הרכב , לתצפיות שונות על הרי הטיטון והעמק , כאשר התצפית הכי יפה היא מפסגתו של הר סיגנל אליו מעפילים עם הרכב  ,ומשם לסכר מרשים ולאגמים השונים. 

מצרפת קצת תמונות מטיול הבוקר.

דווקא תמונות של רכס הטיטונים, שזה הדבר המרשים בפארק, לא הצלחתי לצלם טוב כי אובך שרר ביום בו ביקרנו , כתוצאה משריפה ופגם בראות.

לסיכום החלק הזה :

בעיני ( אישי לגמרי ) ג'קסון הול ופארק גרנד טיטון היו בהחלט נחמדים אבל חייבת להודות שלא נפלתי והם לא השתוו בשום מקרה למראות שציפו לנו בהמשך הטיול.

מחר נגיע סופסוף לילוסטון . שום דבר לא הכין אותי לילוסטון , ולא משנה כמה קראתי עליו וכמה תמונות שלו ראיתי , קשה מאוד להעביר ולהסביר את החוויה ואת תופעות הטבע בפארק. 

• adivelednizki

עוד כמה תמונות בינתיים

הבמה היא של המופע+ארוחה

• שמוליק ל
                          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

עדי היקרה

הפתיחה שלך לא רק שהיתה יפה במיוחד ומסקרנת, אלא גם ובעיקר מרגשת מאוד!

אני מאחל לכם מכל הלב עוד המון טיולים עם ההורים בבריאות טובה. 

הלוואי שגם אני הייתי יכול לטייל עם אבי …

ואחרי הפתיחה, ההמשך היה מרתק כל שאני בהחלט מצפה להמשך. 

שתהיה שבת רגועה yes

שמוליק

• ari0252
                            ari0252 נערך לאחרונה על ידי

עדי תודה .נראה יפה ומעניין.מתי הייה הטיול
                            • pninit1234
                              pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

הי עדי!

איזה טיול מהמם!!

בילוסטון אנחנו כבר היינו.. הייתי חוזרת בכיף. פארק כל כך מיוחד ולא דומה לשום דבר.  בן זוגי התעקש עליו יחד עם סיבוב יוטה הקלאסי והוא צדק. 

והרוקיס על הכוונת שלנו ל 2020.. 

כך שמכל כיוון אפשרי אני פה לכל מילה וטיפ!

מסכימה איתך לחלוטין בנוגע לגרנד טיטון. נחמד ויפה אבל לא בסקאלה של ילוסטון. עשינו בדיוק את אותו המסלול.

ריגשת עם הפתיחה על אבא שלך והטיולים.

מבינה על מה את מדברת ומאחלת לכם שתזכו לעוד הרבה הזדמנויות שכאלה.

גם אני גדלתי על תחביב הטיולים של ההורים בימים שזה היה פחות מקובל. טרם ימי האינטרנט אבא שלי היה שוכב על השטיח, פורש את המפה הענקית, ומתכנן את המסלול, לרוב בקראוון. אמא שלי הייתה שותפה לאהבה הזו ותפקידה היה לרשום את התוכנית והכתובות במחברת מיוחדת.

אמא שלי נפטרה כבר לפני עשר שנים, ולשמחתי אבא שלי עדיין עצמאי ומטייל הרבה עם אשתו, עכשיו כבר בשיטות תיכנון קצת יותר יעילות.…

ממתינה להמשך! אל תחסכי בטיפים!

• איריס ס.
                                איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב עדי יקרה וכמה כיף שהתחלת לספר!!!

התמונות נהדרות והסיפור קולח ואני מאד שמחה אם הייתי השראה לטיול.

מזמן לא סיפרו כאן על הרוקיז וילוסטון. בעיני אזור מרהיב!!  פשוט אין על הטבע של ארהב ( ולא משנה כמה יסעו למזרח וינסו לשכנע אחרת, זה פשוט לא משתווה 🤗)

את מרגשת באופן בו את מטיילת עם ההורים ומראה לאבא עולם. זה מקסים.

נשארת כאן

תודה

איריס

• TAGA
                                  TAGA נערך לאחרונה על ידי

הי עדי
                                  גם אני כאן. נהדר שהתחלת לספר, ברור שנשארת להמשך.
                                  בקיץ הבא מקווים גם לנדוד מערבה והתלבטנו עמוקות אם להתמקד כמוכם בילוסטון וצפון המערב או לבחור בדרך המלך הדרומית יותר.
                                  בסוף נבחר טיול בכורה קלאסי וילוסטון יאלץ להמתין לנו (היינו בגלגול הזוגי הפרהיסטורי שלנו ארוכות ונפלאות בשני הצדדים), כך ששמחה במיוחד לקבל ממך את תחליף הכורסא, תמיד כיף אצלך.

מעורר התפעלות האופן התלת-דורי בו אתם מטיילים. לא טרויוויאלי בכלל ואני מקנאה ומעריכה מאד.
                                  המשיכי נא...

• adivelednizki

תודה

בוקר טוב ושבת שלום חברים ,

איזה כיף לקום בבוקר ולראות את התגובות מחממות הלב שלכם 

שמוליק - אני מאוד אוהבת לטייל עם ההורים שלי, ושמחה שגם הילדים מעדיפים ורוצים לטייל איתם .

גם אני מאחלת לנו שיתאפשר לנו לטייל יחד עוד שנים רבות. ההורים שלי הם אנשים מיוחדים וללא ספק זכיתי.  תודה על המילים החמות ומבינה את הגעגוע שלך. 

ארי - הטיול החל ב 7 לספטמבר , למשך כמעט 3 שבועות . ניצלנו היטב את הגשר של חגי תשרי אך השארנו לעצמנו גם כמה ימי חופש ( חג שני שמחת תורה ) בארץ בחזרה וזאת להתאוששות מהג'ט לג לפני שנחזור לעבודה ונחזיר את הילדים לביהס.

(בשנה לפני כן , בתכנון המקורי שבוטל , היינו אמורים לטוס באוגוסט אבל בגלל הדחייה בשנה ואיך שחגי תשרי הסתדרו ב 2018 זה התבקש להזיז לספטמבר).

היו לבחירה הזו בספטמבר יתרונות אך גם סיכוני מזג אוויר ,אך מצד שני מסתבר שגם באוגוסט יש סיכונים angry

אני אפרט בחלק של הרוקיס איך היה בפועל בספטמבר אבל כמובן שזה לא אומר כלום על העתיד... צריך מזל ביעד שכזה כי הטבע שם משחק תפקיד מרכזי ובשנים האחרונות יש את עניין השריפות.

איזה כיף לכם שהנסיעה לשם עוד לפניכם !

פנינית - ידעתי שתסכימי איתי לגבי הדירוג .

האמת שאת כל החפירות שלי אפשר היה לסכם במדד כוכבים כמו אצלך... זה היה יותר פשוט... אבל הכוכבים הם כבר שלך angel

עוד מעט מגיעים לילוסטון שאין מספיק כוכבים לתאר אותו , באמת פארק מיוחד .

והזכרת לי נשכחות על ימי החמ"ל שהיינו פותחים בבית מפות... זה רטרו לגמרי איך חיינו לפני עידן הוויז ושות'.

איריס - כמובן שהיית השראה ( ולא בפעם הראשונה) . למדתי כבר להכיר אותך ולסמוך עליך כך שאם את מתלהבת ממקום זה כנראה לא סתם.

בתכנון המקורי הקצבתי לילוסטון 4 ימים , 

בפועל , במדוייק כמו שאת כתבת , בתכנון נכון אפשר היה להקיף את 10 הגדולים של הפארק ב 3 ימים. 

מסכימה עם מה שכתבת. המזרח זה משהו אחר לגמרי ( שאני מאוד מאוד אוהבת ) אבל גם לדעתי לא יכול להשתוות לעושר והגיוון שבארהב מבחינת טבע ונופים. 

TAGA - תודה על הפרגון וכיף שבאת.

אתם ממש תהנו בכל בחירת מסלול שתעשו.

זה דווקא הגיוני להתחיל עם המסלול הקלאסי .

מזל טוב לבר המצווה ( זכרתי נכון ? )

יוצאים לבילוי משפחתי.

אשתדל להמשיך מאוחר יותר בסיפור .

בינתיים כמה תמונות מילוסטון .

שבת שלום בינתיים 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • Tal1968
                                      Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

עדי,

ריגשת אותי מאוד בכתיבה על ההורים ובמיוחד על אבא. מאחלת לכם רק בריאות ועוד הרבה טיולים מושתפים.

זוכרת את ביטול הטיול שלך. גם אני ביטלתי באותה תקופה אך לצערי טרם הסתדר לנו לחזור לתכנון טיול כזה. הבכור כבר בצבא ולאמצעי תאריך גיוס לתחילת אוגוסט ויש עוד בגרויות ומחנה קיץ של הצופים…. אולי אעשה זאת כטיול מתנה לגיל 50 -רק אני ובעלי. 

התמונות נפלאות והכתיבה שלך נהדרת , כרגיל.

עוקבת בהנאה גדולה.

טל

• דפנה 11
                                        דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי איזו פתיחה !

בהחלט אחד היעדים שיש 

עוקבת מקוה להגיע מתישהואyes

• yona777
                                          yona777 נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב עדי,

הסיפור שלך כבר שבה אותי…  wink  תמונות מדהימות.

ריגשת מאד בדברים שלך על אביך. לצערי אבי, שהיה חובב טיסות גדול, נפטר לפני שלוש שנים… מאחל בריאות רבה והרבה טיולים משותפים לך ולמשפחתך. 

מצפה להמשך.

• rinisco
                                            rinisco נערך לאחרונה על ידי

התמונות משגעות!

זה קטע עם הצבע של פייטו לייק, יש לו בתמונות שונות צבעים שונים.

הסיפור על אבא שלך ריגש אותי כבר כשדיברנו בטלפון, מעריצה אותך על כך.
                                            משוכנעת ויודעת שהטיולים בשלושה דורות, הם אלה שמעניקים לילדנו ערך מוסף להגדרה- משפחה!

אני פה – באש במים ובגייזרים- עד הסוף. 

ריני

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 1 / 10
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון