בעקבות השלכת בסקוטלנד 🍁🍂
-

-
יום שבת 13.10.18
מתעוררים לבוקר גשום באדינבורו, באפליקציית מזג האויר קוראים לגשם הזה Shower rain וזה באמת כמו מקלחת, אנחנו לא מפנימים שאנחנו בסקוטלנד וצריכים מעילי גשם אז יוצאים עם מטריה, מטיילים ב – Princes Street Gardens
ממשיכים ל- Dean Village, ומוצאים את עצמינו רטובים עד לשד עצמותינו.
מחליטים לחזור למלון להחליף בגדים ולקחת את מעילי הגשם, ולחרדתינו אנו מגלים שתחולת תיק הגב שלנו רטובה ובפנים ניירת חשובה , כן כן גם תיק הדרכונים
.אני בהיסטריה פורסת הכל על המיטה ומתחילה לייבש עם מייבש שיער , הדרכונים ניצלו בזכות הכיסוי שהיה עליהם, הרטיבות לא חילחלה לדפים הפנימיים, אבל ניירת חשובה נוספת נרטבה, אבל……. בסופו של דבר הכל התייבש החלפנו בגדים , התבזבזה שעה יקרה. למדנו את הלקח.
מקום מתאים ליום גשום הינו המוזיאון הלאומי של סקוטלנד – כניסה בחינם.
כל הכבוד על המדיניות הזו של הנגשת אומנות לכל האוכלוסיה .
המוזיאון פשוט נ פ ל א !!!!!
ב- 17:30 המוזיאון נסגר, אנחנו יוצאים החוצה, הגשם פסק עולים שוב לרויאל מייל והיום הרחוב חגיגי במיוחד שהרי זה הסופ”ש שלהם , הבניינים מוארים , קתדרלת סט גיליס מוארת ויפיפה .
נגן חמת חלילים עם תלבושת מסורתית מנגן ורוקד.
להטוטני כלבים.
המוני אנשים מטיילים והרחוב פשוט יפיפה.
ככה הסתיים לו היום בעיר הנפלאה הזו שבאמת לא הספקנו הרבה בה, אבל מה שראינו היה נפלא
-

-

-
ואי אפשר בלי חמת חלילים
-
וואו שרה, איזה יופי של צבעי שלכת!
התמונות בהודעה 6 מדהימות!
אה, וגם סקוטלנד עצמה יפה

שמחה בשבילך שהצלחת להגשים חלום
אני גם חושבת שאזמין לי משהו לעוד 11 חודשים.... זה כיף שיש למה לצפות ועל מה לחלום...
תודה על השיתוף
עדי
-
תודה עדי, איזה כייף לי שהצטרפת , נעים לראות שעוד מישהו מתעניין, וד״א הטיול שלך נשמע מדהים, האזורים שבחרתם לטיול שלכם כל כך מדברים אלי.
יש לי משפחה בלוס אנג׳לס וכשאנחנו נוסעים לבקר בשנים האחרונות אני תמיד מכינה טיול זוגי של 8-10 ימים לפני הביקור המשפחתי באחד מאזורי הטבע המדהימים של צפון אמריקה.
לפני שנולדו לי 2 נכדות שם היינו מטיילים הרבה עם הבן שלנו ומאז שהתרחבה המשפחה זה כבר קשה יותר אז החלטנו תמיד ״לתקוף״ איזור אחר.
ועכשיו ביוני הקרוב יהיה ביקור והיעד הנבחר הוא הרוקיס הקנדיים
לביקור הבא מתכננת את ילוסטון וגרנד טיטון ועל כן הסיפור שלך מדבר אלי כל כך , ולמי שלא הבין איך זה טיול שלכת בסקוטלנד מתערבב ברוקיס ובילוסטון מוזמן גם לצפות ולקרוא את סיפור הטיול של עדי
ועכשיו אמשיך בסקוטלנד ברשותכם...

-
יום ראשון 14 אוקטובר
אדינבורו יפיפיה , אמנם ההיכרות שלנו היתה שטחית מפאת הזמן ומזג האויר אבל יש אושר והתרגשות באוויר כי היום מתחיל הטיול האמיתי , המרחבים נפתחים בפנינו , הצבעים משתלטים עלינו ואנחנו בעננים.
נפרדים מהעיר כבר ב9 בבוקר ונוסעים לכיוון The Kelpies ראיתי תמונות של סוסי הענק האלה וקראתי על מה, למה ואיך הוקמה האנדרטה הזו , לא אפרט כי הכל כבר נרשם ויש מידע ברשת אבל רציתי לראות ולחוות בעצמי.
המקום מרשים מאוד
כבר נכנסים לאווירת הכפר והמרחבים, השמיים מתבהרים ומזג האוויר הגשום שליווה אותנו בימים האחרונים משתפר ועוד ישתפר

-
ממשיכים לכיוון טירת סטירלינג , הדרך כמובן יפה מאוד , קופת הכרטיסים סגורה , האם בגלל יום ראשון !? או סוף עונת הטיולים !? לא ברור למה, אבל במחשבה שניה אולי טוב שכך כי יש לנו מספר יעדים לביקור היום , גם הליכה מתוכננת ויש נסיעה ארוכה עד לאזור גלנקו שם נשהה 3 לילות, ובכלל עוד נראה טירות ונסייר בפנים.
אבל תמונות מהאזור יש.…

-
שרה, סקוטלנד הסתווית שלך נהדרת!
תודה!
(צחקתי מהדרכונים הרטובים.. קרה גם לי בנסיבות אחרות
.. אשתדל גם ללמוד את הלקח) -
תודה פנינית , ברוכה המצטרפת , איזה כייף שבאת

נתקלתי בעבר בכתבה המספרת על מקומות בעולם בהם השלכת היא בין היפות בעולם בין שלל המקומות הוזכר גם אזור היערות בפיטלוכרי , סקוטלנד .
זה לא יצא לי מהראש התמונות שראיתי , התמונות עם הכתום, אדום,זהוב ונחושת.
לכן, ידעתי מראש שהאזור הזה יכלל במסלול שלנו בסקוטלנד.
אנחנו ממשיכים צפונה , כמעט שעה נסיעה , האזור הוא ענק ויש מלא מסלולי הליכה ואזורים נפלאים , אני בוחרת להגיע ליער נפלא , קוראים למקום The Hermitage יש חניה מסודרת עלות חניה 2 פאונד , אף אחד לא בודק , אבל אף אחד גם לא מתחמק, נפלא!!
והמקום נפלא

-
החלטנו מראש שאם מגיעים למקום ואנחנו אוהבים מאוד ונעים לנו ורוצים להישאר עוד .. לא נרוץ למקום הבא כי ככה תכננתי כי ככה כתוב אלא פשוט נזרום ונהנה ונמצה את המקום ולכן מקומות נוספים ירדו עם התקדמות היום כי בסופו של דבר יש יעד שממנו נשתדל לא לחרוג וזה לא להגיע למקום הלינה בחשיכה .
ועל כן ירדו מהתוכניות – טירת בלייר, Loch Dunmore, Falls of bruar, Pitlochry dam , כי מקומות אלה יותר צפונה ממקומנו ואנחנו כבר צריכים לנוע מערבה השעה כבר 15:30 יש עוד יעדים להמשך הדרך , אבל הכל טוב נגיע עוד פעם מה הבעיה

יעדנו הבא Queen's View, עדיין באזור פיטלוכרי האהוב עלי התצפית יפה מאוד , הדרך לשם פשוט חלום וגם הדרך משם הלאה פנטסטית

-
שרה, מצטרף באיחור קל ונהנה מכל רגע סקוטי שלכם.
ממשיך לעקוב בהנאה צרופה אחר הטיול הסקוטי שלכם. -
אלון, תודה רבה, סיפורי הטיול שלך הציתו את דמיוני בקשר לסקוטלנד , אחכ׳ כבר נוספו סיפורים נוספים שהשלימו לי את הפאזל. אבל אין ספק שתיאורים מפורטים שלך עזרו לי להגיע למקומות מסוימים שגם אתה ומשפחתך טיילתם בהם וכך אוסף של המלצות מסיפורים רבים יצרו את הטיול שלי ותודה לכל בוגרי סקוטלנד על כך

בינתיים הטיול שלנו ממשיך, כבר שעות אחה״צ וממשיכים לכיוון מערב לאזור גלנקו.
אני רוצה להגיע ל- Falls Of Dochart, Killin הכביש עובר באזור כפרי , כביש צר
כביש נפלא B846 וכביש A827 נוסעים לצידי Loch Tay השמיים כחולים , השמש מחייכת אלינו , אויר נפלא , לא כל כך קר, ככה קריר כייפי והמראות בדרך …. כבר אין לי מילים לתאר אז אראה לכם.
ואנחנו מאושרים וכל כך כייף לנו

-
אנחנו מגיעים לעיירה קילין, גוגל מפס מודיע לנו שהגענו ליעד אבל כיוונו אותו למפלים אז מה זאת אומרת הגעת ליעד צריך להיות יער, עצים חניון …
אבל אז מתגלה לנו המפל היפיפה הזה איזה כייף להם בעיירה שיש להם כזה דבר יפה במרכז שלהם

-
הי שרה,
איזה כיף לראות שהתחלת לספר על סקוטלנד בשלכת.
אני זוכר שסיפרת לי ולכל הפורום עוד בתחילת הסיפור שלי (במהלך הקיץ) שאת תיסעי לטיול הסתווי הזה בסקוטלנד, לאחר שבחרת בסקוטלנד בהעדפה על פני הדולמיטים (לאחר שהתלבטת בין שתיהן), ואז רשמתי לך שהבחירה ביעד זה ועוד בשלכת היא בחירה מצוינת, והנה כעת אנו סוגרים מעגל בדיוק ביום שבו אני מסיים את הסיפור שלי.
אז אני מזמין אותך היום לסיום הסיפור שלי, ולאחר מכן אחזור לעקוב אחרי סיפורך עם נופי השלכת המקסימים של סקוטלנד, שרק מוכיחים כמה נכונה הייתה בחירתך!
-
רק להגיד שאני כל יום נפעמת מכמה יפה סקוטלנד בתמונות השלכת שלכם

-
kand ועדן , אני מודה לכם שאתם כאן איתי , זה מאוד נחמד ונעים כשמגיבים .
אחרי הביקור הנפלא ב- Falls Of Dochart , אנחנו ממשיכים בדרכינו , יוצאים מהכביש הכפרי ועולים על כביש A85 הרושם שקיבלתי שכל הכבישים בהיילנדס ובסקאי הם צרים מאוד ברוחב של רכב אז התפלאתי מאוד שכביש A85 הוא כביש נוח להפליא, אמנם לא אוטוסטרדה אבל כביש בעל 2 נתיבים ונוח מאוד, הכבישים לא עמוסים בתנועה.
נוסעים על כביש זה עדיין לכיוון מערב פתאום אני אומרת ״עצור עצור״ , טוב , דמו של החצי שלי קפא
, מה קרה ?? הוא שואל , ״ לא, אתה חייב לעצור , תראה את האגם הזה וההשתקפויות בו , אין דברים כאלה, חייב למצוא מפרצון ולעצור״שמיניות באויר , חוזרים אחורה ומתמקמים על שפת אגם Loch lubhair אגם קטן יחסית במושגי סקוטלנד , אבל איזה אגם , צמחיה מסביב והשלכת מאמה מיה

השמיים כחולים , עלה לא זז והאגם פשוט מראה.

-
יש לנו עוד 50 דקות נסיעה להגיע לאזור בלהוליש למקום הלינה שלנו הנוף משתנה והופך דרמטי יותר והכל כל כך נפלא , להרים יש צבעים נפלאים.
מילה על מקום הלינה שנבחר, הקרדיט כולו ניתן לנילי שלפני שנתיים פרסמה את סיפורה על סקוטלנד , היא סיפרה שמחפשת מקומות מיוחדים ואכן התמונות והתיאורים שלה ״קנו״ אותי והחלטתי שכשיגיע זמני לסקוטלנד אלה יהיו מקומות הלינה גם שלי .
אז במקום שנבחר באזור גלנקו הינו של לורנס הנחמד והאדיב Craiglinnhe Guest House, אני מצטרפת להמלצות החמות להגיע למקום , גם אנחנו קיבלנו את קערת הירקות בארוחת הבוקר כי אנחנו ישראלים ואנחנו אוהבים ירקות , השולחנות האחרים לא קיבלו
חח לא נעים , איזה מחווה מרגשת.הגענו למקום קצת לפני השעה 7 בערב , צבעי שקיעה מסביב , הבית על האגם וכמה יופי עוד אפשר להכיל ביום אחד , אז זהו שאפשר

-
הבית היפה של לורנס