הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדיים
-
הכל נראה מדהים. ומאוד מתחברת לטיול הבין דורי. גם אנחנו מטיילים באותו הרכב.
בדיוק בונה מסלול לחגים הבאים למערב ארה”ב ומאוד בא לי לשלב את ילוסטון, אבל מתלבטת אם זה הגיוני… גם מבחינת המרחק וגם כי זה כבר אוקטובר…
מחכה להמשך הסיפור שלך.
-
הי עדי,
איזה כיף שהתחלת לספר את סיפור הטיול שלך.
את התמונות מהגרנד טיטון שלחת עוד כשטיילת שם, ואז זה היה בראש השנה כשנפגשנו בסיפור שלי כשהזכרתי אז את הביקור שלי מאותה השמורה שנה קודם ואת שלחת ד"ש משם עם התמונות, והנה עכשיו אנחנו סוגרים מעגל כשאת התחלת לספר את סיפורך, והיום בדיוק מסיים סוף סוף את הסיפור שלי.
אז אני מזמין אותך היום לסיום שלי, ולאחר מכן אחזור לסיפור שלך כדי לחזור אל המראות המדהימים של הילוסטון, ואני כמובן ממתין להמשך סיפורך כשההתחלה שלו בהחלט מבטיחה.
-
מצטרפת לטיול שלך ונהנת מהתמונות המהממות.
התרגשתי גם לקרא על הטיול עם הורייך. הלוואי והייתי יכולה לטייל עם אבי. אני כן מטיילת עם אימי ואחותי פעם בשנה, והשנה אפילו הצלחנו לארגן טיול משפחתי עם הילדים והבעלים. אין ספק שלילדים זה תורם הרבה, הטיול הבן דורי הזה.
אני בהתחלת תכנון טיול למערב ארהב והטיול שלכם נראה מהמם, אבל נראה לי שאוקטובר זה כבר הימור גדול להגיע לאזור הזה..
אז בינתיים נשארת לקרא ולעקוב אחרי סיפורך.
-
מייד העברתי למועדפיםהי עדי, אין לי דקה לנשום, אבל מייד העברתי למועדפים, אשב לקרוא ברגע שאוכל, שומרת גם לקראת הכנת הטיול שלנו בשנה הבאה.
יופי, מחכה לקרוא…
תודה

-
קצת יחס ונמשיךממש כיף לקרוא את התגובות שלכם אז תודה לכולכם כי זה לא זה בלעדיכם.
טל - כמובן שגם אני זוכרת את הביטול שלך. מאחלת לך מכל הלב שזה יצלח , באיזשהו הרכב, וזו נראית לי דרך נהדרת לחגוג 50.
לא גיליתי אבל התכנון שלנו של שנה שעברה היה במקור כדי לחגוג 40.. אז לפחות חגגתי טוב 41..
דפנה - כיף שבאת חצי בולגריה יקרה , אולי סופסופ נצליח להתאחד . תישארי לעקוב
יונה - תודה על האיחולים . אם ריגשתי אז אני שמחה. הלוואי ותמיד נדע להעריך מה שיש לנו.
ריני יקרה - שמחה שהגעת !
את כבר לגמרי מבינה אותי , הרי גם אצלכם אותו ההרכב ואנחנו כבר מסכימות על התובנות.
אני מעריצה אותך שאת עושה את זה 24 שעות ביממה , בקארוון. ולמי שצריך עצות על איך לעשות את זה בקראוון אז ריני היא הכתובת.
היה כיף לטייל כמעט במקביל וכן , כל פעם האגמים הם בצבע אחר , עובדה ששום תמונה שלי לא נראית כמו אצלך. החדשות הטובות הן שזה יפה בכל מקרה
רונית - באוקטובר זה סיכון ...אז נכון שמי שלא מסתכן לא מרוויח ... אבל מצד שני , ארה"ב ככ משופעת באפשרויות וגם אני לא ישר הגעתי לילוסטון .
ואגב, גם עוד לא הספקתי להגיע לטירול ולהתארח אצל אליזבת "שלנו"…
Kand - תודה על ההזמנה , ברור שאגיע. יש לי השלמות.
אתה צודק , חגגנו את ערב ראש השנה בג'קסון הול בלילה השני שלנו בעיירה.
בתכלס יכולנו פשוט לוותר על הלילה הזה ולהמשיך לילוסטון באותו יום , אבל לא ידעתי מראש איך יהיה הג'ט לג ואם נרצה לנהוג בשעות אחהצ/ערב ולכן נשארנו עוד לילה וחגגנו לנו באיזי את כניסת השנה החדשה.
Eden - תודה על דבריך . זה לגמרי תורם. לא האמנתי כמה הילדים רצו לשמוע עוד ועוד סיפורים במושב האחורי ( וגם אני גיליתי כמה שלא שמעתי קודם)
פמילי - גם לי אין זמן לנשום , אבל הבטחתי לחזור אז הנה ממשיכים. תחזרי כשתצרכי קצת אוויר ( אולי כשאגיע לקנדה כי עכשיו יש ריחות גופרית באוויר כי אנחנו מגיעים לילוסטון )
אז שנמשיך ?
-
ילוסטוןהבוקר אני מתרגשת ממש כי אנחנו נכנסים לילוסטון.
אז נכון שהיה חלום לחזור לרוקיס הקנדיים וזה היה הטריגר לטיול , אבל שם כבר הייתי , וילוסטון מסקרן אותי יותר . ככ מסקרן שהחלטתי לשים אותו לפני קנדה מבחינת סדר כרונולוגי , גם אם זו לא הבחירה הטבעית מבחינת המסלול וגם אם ברור שזה מעמיד את קנדה בסכנה מבחינת מזג האוויר שהופך גבולי ככל שספטמבר מתקדם , אבל אני רוצה להבטיח שאת ילוסטון שום דבר לא יקלקל לנו ותחילת ספטמבר זה עוד זמן ממש טוב לילוסטון.
אז איך היה ? ממש ממש טוב !!!!
אנחנו זוכים לימים נפלאים בילוסטון , מזג האוויר לצידנו ורק ביום האחרון כשאנחנו כבר עוזבים מגיע הגשם .
קצת לוגיסטיקה :
לינה :
מי שזה לא מעניין אותו יכול לדלג אבל הבנתי שהרבה פה כן עוקבים לטובת נסיעה עתידית אז יש פה מידע חשוב :
היו לי הרבה התלבטויות לגבי הלינה ואם ללון בתוך הפארק או לא , וגם היה לי מספיק זמן מראש לשריין לינה שם .
חשוב לדעת שלינה בפארק מאוד מבוקשת והמקומות נתפסים מהר . בדרכ צריך לשריין לפחות שנה מראש , אבל יש גם ביטולים אז שווה לעקוב גם אם אין לכם שנה קדימה כי דברים משתנים.
עוד טיפ : במוקד הטלפוני הם הודו בפניי שהם לא באמת תמיד מספיקים לעדכן את אתר ההזמנות האינטרנטי אם היו ביטולים , אז גם אם לפעמים זה נראה מלא , בשיחה טלפונית למוקד ההזמנות אפשר להשיג חדר . זה מניסיון כי הזמנתי ואחכ ביטלתי…
ביטלתי את הלינה בפארק כי לבסוף החלטנו ללון מחוץ לפארק בעיירה ווסט ילוסטון שהיא הקרובה ביותר לפארק.
ההחלטה התקבלה מכמה סיבות , ביניהן הרצון בציויליזציה בערב מחוץ לפארק , מסעדות , WiFi ועוד. יכולה עכשיו לומר שלמשפחה שלנו זו היתה הבחירה הנכונה. אני יודעת שיש שלא יסכימו איתי ויעדיפו את הניתוק והלינה בפארק עצמו .
אז חיפשתי וחיפשתי מלון חדש בווסט ילוסטון.
בררניים , זוכרים ?
אבל אין שם ממש כאלו.
רוב המלונות בעיירה הם מוטלים ותיקים ולא הצלחתי למצוא שם משהו מפנק וחדיש .
לבסוף גיליתי שבמוטל אחד ישן מאוד בשם
Kelly inn נבנה בניין / אגף חדש לגמרי, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים ומיהרתי לשריין שם , כולל שיחת טלפון למלון כדי לוודא שאנחנו משוריינים בחדרים החדשים.
מה רבה היתה אכזבתינו כשהגענו למלון בלילה רק כדי לגלות שבגלל אישורים או יותר נכון חוסר באישורים , הבניין החדש לא נפתח כמתוכנן וקיבלנו חדרים רגילים.
במלון טענו ששלחו לי ולכל מי שהזמין בבניין החדש מייל כדי להודיע על כך ( לא קרה ) ושאני יכולה לבטל אם ארצה , רק שהעיירה מלאה לחלוטין ( והצצה באתר בוקינג הראתה שאכן כך ) אז נשארנו .
האכזבה עברה די מהר כי אמנם קיבלנו חדרים ישנים אבל הם היו נקיים מאוד ומתוחזקים היטב , ואחרי הכל אנחנו בילוסטון וזה מה שחשוב .
לזכותם ייאמר שהם גם זיכו אותנו כספית בחלק מהסכום כפיצוי.
מה אני מנסה להגיד ?
שהבניין החדש נראה ממש יפה בתמונות ואם אתם תגיעו לילוסטון אז תבדקו אם הוא כבר פתוח ואם תחליטו להזמין שם אז תספרו לי איך היה…
לציין שהם היו מאוד מאוכזבים ומתוסכלים שהבניין כבר עומד מוכן אבל סגור בגלל עניין האישורים, אבל אמרו שענייני הבירוקרטיה אמורים להסתדר בקרוב.
אוכל :
יש בפארק מסעדות / קפיטריות במרכזי המבקרים אבל היות והפארק מאוד גדול והמרחקים גדולים,
הכי טוב להצטייד בצידנית ושיהיה לכם תמיד איתכם פירות , אוכל ונשנושים . זה מאוד עזר , ובמיוחד עם ילדים .
הרבה קונים צידנית מקלקר בוולמרט , ואפשר למלא בקרח בכל מלון . אני פשוט הבאתי אחת גמישה מהבית שלא היה איכפת לי להשאיר אותה שם בסוף וכך היא יכלה גם להתקפל למזוודות ולעבור איתנו גם בטיסות ( קלקר זה יותר מסובך ) והיא נזרקה בסוף הטיול .
ארוחת צהריים אכלנו בפארק, כל פעם בקפיטריה של מרכז מבקרים אחר ( הקפיטריה של ממות' היתה הכי מוצלחת בעינינו ) ובערב במסעדות של העיירה ווסט ילוסטון.
הרבה מההמלצות בווסט ילוסטון מדברות על מסעדה בשם Pete's Rocky Mountain Pizza אבל כשאנחנו הגענו התברר שיש שם הזמנה לקבוצה גדולה וצריך לחכות זמן רב לשולחן פנוי , אז בלית ברירה עברנו לתוכנית ב....
הבחור מדלפק הקבלה במלון המליץ לנו על פיצה שטען לגביה שהיא הפיצה הטובה במערב.
אבא שלי העיר בציניות שזה בטח המקום של דוד שלו... אבל באין לנו שולחן פנוי בפיצה של Pete's אנחנו מחליטים לנסוע לשם ואיזו הפתעה מחכה לנו!
זו האמת הפיצה הטובה במערב , היא פשוט מעולה!!!
אגב, יש שם עוד אוכל חוץ מפיצה אבל למה לא לטעום פיצה אלוהית כשאתם פוגשים כזאת ?
למחרת רצינו לגוון וכן הגענו למסעדה המדוברת בהמלצות וחבל.. היה עדיף לחזור לפיצה הטובה במערב... היה נחמד אבל בכלל לא משתווה .... וגם מדובר במסעדה יקרה בהרבה מהפיצה הנהדרת הטובה במערב.
אז תעשו לעצמכם טובה ותגיעו לאכול פיצה ב
Wild west pizza
למחרת בבוקר אני הולכת להגיד תודה לבחור בקבלה של המלון על ההמלצה ולהודות שהיא אכן הכי טובה במערב כמו שהוא אמר , והוא עונה לי בתגובה "זה לא אני אמרתי , היא באמת זכתה בתחרות שהתקיימה בלאס וגאס ".
-
אז ילוסטון :
אני לא אפרט לפי ימים ומה בדיוק ראינו , איפה ומתי.
ילוסטון ממש מתוייר וגם באמת שיש כותבי בלוגים מופלאים שכתבו לפניי ועם ההסברים שלהם לא הייתי צריכה שום ספר טיול או מדריך.
חוץ מזה, הפארק די פשוט להתניידות ולהתמצאות בכבישי הלולאה והמראות די נגישים ברובם מחניית הרכב.
כל מה שכתבתי לא אומר שלא צריך לעשות שיעורי בית ולהתכונן לגבי מה יש לראות ואיפה כדי שלא תפספסו כי יש באמת הרבה מה לראות.
אני פשוט אעלה פה רשמים ותמונות אבל אני חייבת להגיד שכל מה שארשום או אעלה בתמונות לא יכול להעביר את המקום המיוחד הזה שאי אפשר באמת לחוות את העושר שבו במלואו ב 4 ימים , אבל בהחלט אפשר להתרשם ולתצפת על מה שנחשב הכי הכי .
שום תמונה לא תעביר את החוויה עצמה, את הריחות , את התחושה של לעמוד בקרבתו של גייזר שמתפרץ ( ולא דווקא מול הזקן הנאמן שמה שבנו סביבו ככ תיירותי מדי בעיני ... )
הפארק מאוד מגוון , בכל חלק שלו אפשר לראות מראות אחרים ולמצוא תצורות נוף אחרות , לפעמים זה נראה שאתה לא באותו הפארק כי כל אזור שונה.
אבל בעיני מה שהכי מיוחד בו ללא ספק אלו הן התופעות הגיאותרמיות והוולקניות שמספקות לנו הצצה על מה שקורה מתחת לפני השטח ובבטן האדמה.
שמחנו בכל גייזר שהתפרץ או רק העלה עשן, התפעלנו מבריכות הבוץ הלבן המבעבע ( סליחה אבל לא אעלה לכאן וידאו ) והעין לא שבעה מהיופי של הבריכות התרמיות ומהצבעים שלהן והעומקים שלהן , כאשר המלכה הבלתי מעורערת היא בעיני הבריכה הגרנד פריזמטית שעם התמונה שלה עם הצבעים המשגעים פתחתי את האשכול הזה .
אפשר להגיע עד אליה ולטייל על שבילי העץ שנבנו סביבה לגישה , או לנסוע לחנות בחניון ל Fairy Falls ולטייל במסלול של כחצי שעה למעלה לגבעה כדי לראות את הבריכה מלמעלה ולהצליח לתפוס את כולה בתמונה כפי שצילמתי .
יש עלייה חדה בסוף המסלול אבל כולנו שרדנו וזה לגמרי שווה את העלייה.
הפארק ככ גדול , יש לו אפילו גרנד קניון משלו , ולמרות שידעתי כמה הוא גדול , די הופתעתי בכל זאת. קשה לתפוס את הגודל עד שנמצאים שם ומבינים את המרחקים שצריך לנסוע מנקודת עניין לנקודת עניין.
זו גם הסיבה שצריך שם מינימום של 3-4 ימים כדי להתחיל למצות ולהספיק לראות.
אני מעתיקה פה ( לא נאמן למקור אבל הכוונה ברורה ) את מה שאיריס רשמה : לא סתם תקעו את הפארק הזה בחור בסוף העולם כדי שנתאמץ להגיע כי הוא ממש שווה את זה .
ונעבור לקצת תמונות

-
עוד תמונות

-

-

-
טיול במקומות מדהימים, ממש מדהימים. ילוסטון מוכר לי אבל הרוקיז נשארו לי בתור פער בצפון אמריקה שצריך לסגור בעתיד. רק לא לחסוך בתמונות

-
אל דאגה עמיחי.... יש לי ככ הרבה תמונות

מבטיחה לצרף הרבה בחלק של הרוקיס
-
עדי יקרה
אפילו אני כבר שכחתי את האמירה הזו שלי אבל כמה שהיא נכונה !!

איזה תמונות מדהימות מילוסטון .
אגב המלון שלנו ( בסט ווסטרן ) באותה עיירה היה נוח ונקי מאד אם כי ממש לא זול.
-
עדי
נפלא נפלא , התמונות יפות וחדות , כל כך עושה חשק להגיע ולראות , מחכה להמשך קורותיכם וכמובן שלעוד תמונות
תודה

-
הי עדי
|מצטרפת לטיול שלך, עם יעדים כאלה לא יכול להיות שום דבר רע.
התרגשתי לקרוא על אבא שלך, אני מבינה שהוא עוד רואה מספיק בשביל להנות מטיול שכזה.
אני כופרת מוחלטת בכל הנוגע לילוסטון.
פחות אהבתי אותו ( לא סבלתי כן...) את טיטון אהבתי יותר.
מתחילה לחשוב מה דפוק אצלי, אני לא יכולה להגיד שהייתי ילדה שלא הייתי מספיק זמן וכו.
הייתי שם במשך שבוע בערך ( לא זוכרת בדיוק בסוף קיצנו ביום כי נימאס )*, במזג אויר מושלם, עם חברה אוהבת טיולים בגיל 30 בערך.
היינו בכל פינה ותת פינה.
התמונה של אגם פייטו מהממת…. -
הייאיריס - העלית סוגיה כאובה. מחירי המלונות בארהב עלו דרסטית עם השנים ומדובר בסכומים לא מבוטלים שמייקרים את הטיול בהשוואה ליעדים אחרים.
במקומות מתויירים מאוד דוגמת ילוסטון והרוקיס הביקוש גובר על ההיצע ולכן אפשר לומר שמדובר במחירים ממש גבוהים וגם ללא תמורה אמיתית שהולמת את התעריף…מלונות די ישנים של 3 כוכבים עולים כמו סוויטה מפוארת.. ונראה שהם מלאים גם כך כל שנה מחדש אז גם אין ממש מוטיבציה גדולה להשקיע בשיפוצים/בנייה חדשה , אם כי השנה כשתכננתי הכל מחדש שמתי לב שכן יש התעוררות בנושא הזה ואפילו במלון לייק לואיז אין הוותיק ( היינו בו בסיבוב הראשון לפני 15 שנה וגם אז הוא כבר לא היה חדש ) חלק מהחדרים שופצו וחודשו השנה .רק שהמחירים ... בהתאם.
כמובן שיש אופציות זולות יותר תמיד וגם אפשרויות ללינה בקמפינג , קראוון ועוד .
אנחנו אנשי מלונות והייתי צריכה להזכיר לעצמי ש 250-300 דולר ללילה במקומות מסויימים זה עדיין זול יותר מחדר משפחתי ששילמתי לסופש עם הילדים בקיבוץ .... אבל אין ספק שבטיול ארוך זו הוצאה משמעותית . מה שמאזן זה מחירי הלינות במעברים ( למשל בשדות התעופה בסולט לייק סיטי וקלגרי ) שם המחירים די נמוכים.
שרה - שמחה שאת עוד כאן . כל התמונות צולמו באייפון .... את יכולה רק לתאר לך אילו תמונות יכולה להפיק מצלמה מקצועית.
איילת - שמחה שהצטרפת . כמה משעמם היה אם כולם היו חושבים אותו הדבר.…?
אני כבר מכירה את דעתך על טיטון וילוסטון , ואני לא חושבת שמשהו דפוק אצלך. הרי ידוע שלהנאה שלנו יש הרבה גורמים ופרמטרים מלבד המקום עצמו. (הנה, תראי איך אני אוהבת את בודפשט ואנשיםטובים בטח לא מבין למה...)
וגם אם היא רק בגלל המקום עצמו זה גם לגיטימי ועל טעם וריח אי אפשר להתווכח.
לפחות אנחנו מסכימות על הרוקיס הקנדיים

שמחה שלא התביישת ושאלת על אבא שלי. הוא עדיין רואה אבל קשה להסביר איך וכמה, בכל מקרה לא טוב, ומדובר במצב לא פשוט. אבל : עדיין רואה. וזה משהו גדול מאוד להודות עליו.
בגלל ששאלת אז זו ההזדמנות להסביר שזה השפיע כמובן על הבחירות שלנו בטיול ועל המסלולים (או אולי אגיד יותר תצפיות נגישות ופחות מסלולים ) וזאת למרות שאבא שלי בכושר פיזי טוב יותר מרובנו ואם לא מגבלת הראייה-היה משאיר לנו אבק...
איפה שכן היה מסלול , בעלי היה צריך להוליך אותו ולשמש לו עיניים ( תודה בעלי היקר שרואה בהורים שלי כאילו היו שלו ) .
אגב, חלק מהמסלולים שכן רצינו לטרוח ולעשות היו סגורים לשיפוצים אז נחסכו כמה דילמות ( כמו למשל מסלול הדוד תום בגרנד קניון של הילוסטון , הגישה למיסטייה קניון ולקרחון המלאך ברוקיס הקנדיים שהיו סגורים השנה ) אבל הטיול היה מהמם גם כך ולא חסר תצפיות נגישות אל כל היופי.
-
היי עדידי
גם אני הצטרפתי.
נעדרתי מפה קלות (ומהארץ) עקב תחביב טיולים משותף והנה חזרתי ואת כבר בעיצומו של הסיפור

היעד בהחלט במגירת החלומות שלי.
התמונות נפלאות

מבטיחה להשלים קריאה בקרוב
לימור
-
עדי
אני מתרגש לקרוא את הסיפור שלך.
התמונות ממש מהממות.
מרתק.אלעד
-
ערב טוב לך עדי!!!
אני איתך, קוראת ונפעמת מהתמונות הנהדרות. שאצלי נמצאות על שקופיות
ולמי יש סבלנות לפתוח את המקרן כדי לצפות ולהשוות מה ראיתי בילוסטון.
זוכרת את המינרווה, את איזור הגייזרים, את הקניון שאת קוראת לו גרנד קניון הוא
היה מדהים, את המבעבעים, ועד של ביזונים. כן האיזור הלבן שאת גם צילמת לעיל.
את האגמון הירוק עז איני זוכרת – היכן שוכן פחות או יותר – זוכרת?
כמה ימים הקדשת לילוסטון?
איזה כיף שאביך עוד רואה משהו ושיש לך בעל נפלא שכך תומך. זה אינו מובן מאליו.
הרבה בריאות!!!
רחל לבון
-
עדי היקרה,
הטיולים המשפחתיים שלכם מוכרים לי עד מאד ותמיד היה נעים לקרוא אותם.
עכשיו, כששיתפת אותנו בסיפור האישי של אביך – ממש התרגשתי.
אז קודם כל – אני מאחלת לו הרבה בריאות, ולכולכם – עוד טיולים רבים משותפים.
וחוץ מזה – הטיול הזה נראה נפלא!
שולחת לך חיבוק

שירלי