מבודפשט לפראג ברכב שכור מסלול מעגלי 6 ימים מלאים
-
מתכנן נסיעה ביולי שנה הבאה
אשמח להמלצות
-
לא כל כך ברור… צריך יותר הסברים
רשמת מעגלי.. מה זה אומר… מתחילים בבודפשט ונוסעים לפראג ואז.. חוזרים לבודשפט? ההלוך וחזור זה 6 ימים?
מה עם הזמנים בערים עצמן
מי נוסע? מה הרכב הנוסעים?
מה תחומי העניין?
-
לפי דעתי לא משנה מה המסלול, זה לא ראלי לחלוטין.
-
לא ממליץ לעשות את הטיול הנ”ל…
אפשר לטוס לפראג’ (4 ימים), לצאת לטיול יומי בקרלווי וארי ויומי לדרזדן.
-
תבדוק הגעה ברכבת מפראג/בודפשט.פעם ידידים עשו זאת ברכבת לילה.חמרות שאני לא רואה סיבה לעזות כך.אפשר מפראג לטייל לעיירות קרובות ודרזדן בתחבורה ציבורית או רכב. שבוע יהיה זמן מתאים.
אפשר בבודפשט לטייל ולצאת לברך הדנובה,או לשלב עם וינה ברכבת.
בערים עצמן אין צורך לרכב אם אין בעיית ניידות.
-
זה כדאי? יש סיבה מיוחדת לבחירת פראג?
יש מקומות בהונגריה ששווה לעצור בהם האם הם בתכנון לימים אחרים?( וישגראד ואסטרגום)
לא עדיף טיול רגוע במסלול מעגלי אחר, מבודפשט?
אמנם על פי גוגל הנסיעה נמשכת כ 5שעות אבל בפועל הרבה יותר. ,יש פקקים ויש עצירות למנוחה. ,= יום שלם
האם הכוונה שלך לעצור בדרך ללינה? לבקר בערים, כפרים ואתרי טבע?
אם יוצאים מוקדם אפשר ביום אחד לעבור במקומות שהזכרתי ולהגיע לברטיסלבה ולמחרת להמשיך לפראג או להגיע ביום אחד עד ברנו אם טיול בדרך בברטיסלבה. יישארו לך יומיים לטיול בפראג ועוד יומיים לדרך חזרה.
-
אנו נוחתים בבודפשט ומתכוונים לשהות שבועיים כאשר בשבוע האחרון יש לנו יחידת נופש בבודפשט והתכנון הוא שבשבוע הראשון כבר שכרתי רכב ולנסוע לכיוון פראג ולשוב ביום האחרון ליחדת הנופש בבודפשט ואז להחזיר הרכב.
ראיתי כבר מסלולים הכוללים את ברטסלבה וברנו השאלה האם כדאי להכנס לערים הללו עם הרכב אני חושש לביטול זמן בפקקים או חניה והאם יש בכלל מה לבקר שם וכמה זמן אם בכלל.ביתר המקומות (קרלובי, פראג וצסקי) הם MUSTׂ
-
אם אתה מחפש טיולים עירוניים – אין מה לשכור רכב
אפשר לנסוע ברכבת מבודפשט לפראג (6.5 שעות נטו לכל כיוון )
אפשר גם לנסוע לערים קרובות יותר כגון וינה (3 שעות נטו לכיוון)
בערים אחרות כגון ברטיסלבה וברנו אין הרבה מה לעשות.
אני במקומך לא הייתי עושה את זה.
בודפשט ופראג (או וינה) הן ערים דומות מאוד – תוכל למצוא פוסטים שמשווים ביניהן ומחפשים “מי יותר שווה”. אז לעשות שבוע בכל אחת מהערים הללו ברצף זה בבחינת more of the same – ובעיני מיותר.
יולי זו עונה נהדרת לקחת רכב ולטייל באיזור – יש לכם שלל אופציות
הונגריה
הרי הטטרה בסלובקיה השכנה (3-4 שעות נסיעה)
צפון קרואטיה או סלובניה (3-4 שעות נסיעה)
ואולי גם מזרח אוסטריה (שאינה מוכרת מאוד במחוזותינו) אפשרית