ונציה בשלישית ומשהו שכדאי לדעת - Acqua Alta
-
בוקר טוב

בתחילת הקיץ היינו בטיול משפחתי בסלובניה וקרינתיה וקינחנו בביקור קצר בונציה. תמונות ונציה ששלחתי למשפחה עוררו געגועים עזים אצל אמא שלי לונציה. מפה לשם נרכשו כרטיסי טיסה לונציה לסוף אוקטובר לאחיותיי, אמי ואנוכי

בשבילי זה היה ביקור שלישי בונציה. בפעם הראשונה לנתי מחוץ לעיר ונכנסתי אליה לביקורי יום, בפעם השניה לנתי ממש במרכז, קרוב לכיכר סן מרקו. הפעם התקשתי קצת להחליט. מאוד אהבתי את הלינה באזור סן מרקו. אהבתי לראות את ונציה מתעוררת לפני שכל התיירים מגיעים וכן בערב מאוחר כשמתרוקנת. אבל הפעם נכנס פה עוד שיקול - Acqua Alta- "מים גבוהים" - תופעת הגאות וההצפות בונציה שמתרחשת בד"כ בסתו ובחורף.
Acqua Alta אכן התרחש, עוצמתי מתמיד אבל בדיוק כשעזבנו

פוסט זה אינו סיפור טיול אלא מטרתו לרכז קצת אינפורמציה לגבי ה Acqua Alta
את המידע ניתן למצוא בשני פוסטים שפתחתי בנושא טרם נסיעתי. אחד בפורום משפחות, בו ג'ני, אלופת הקישורים, נתרמה לעזרה וכהרגלה הביאה קישורים מעניינים על הסתברות הגאות בסוף אוקטובר ועוצמתה. גם חברים מפורום אירופה שפכו עוד אור לגבי תופעת ה"מים גבוהים" המוזרה הזו.
לאחר שתי ההתייעצויות הללו מבחינתי היה כבר ברור שהפעם בהרכב הספציפי, בסוף אוקטובר, בזמן ירח מלא, עדיף שלא באזור סן מרקו שהינו אזור נמוך יותר ומועד יותר להצפות.
ואם לא אזור סן מרקו, אז כבר היה לי ברור שהמלון שאבחר יהיה מלון Olimpia של איריס. המלון מצויין ותודה לאיריס על המלצה.
למען האמת, לאורך השהות בונציה הרגשתי שקצת חבל שלא לקחתי מלון באזור סן מרקו, יותר אהבתי, את האווירה, את היצע המסעדות. אבל בדיעבד כשה Acqua Alta עלה כל כך חזק וגבוה, זה הזכיר לי גם את השיקול הזה מבחינת בחירת המלון. לכן ממליצה, אם סתו או חורף ואם ירח מלא, רצוי לקחת את ה Acqua Alta בשיקולים. ולבחור מלון באזור שפחות מועד להצפות ושנגיש לדרכי מילוט יבשתיים.
ה Acqua Alta הנוכחי התפרץ ביום ראשון האחרון, בעת אנחנו עשינו את דרכנו חזרה מונציה לארץ. ברחנו ממש בזמן

אלו היו המים הכי גבוהים בזה עשור לפחות ובעצם ברמה הרביעית הכי גבוהה אי פעם
המים שטפו את ונציה, 75% מהעיר הוצפה
ונציה מוצפת: 9 הרוגים בשיטפונות ברחבי איטליה
מצרפת 2 תמונות שצילמתי יומיים לפני כן בכיכר סן מרקו. ניתן לראות את ההתהוות התופעה. את ההצפות עצמן ניתן לראות בקישורים לעיל.

-
היה לכן תזמון טוב, ביום שני רב העיר היתה מוצפת, כך שכבר לא היה משנה מיקום המלון.
ברומא, רוב האתרים נסגרו לביקור (ובתי-הספר), בשל רוחות מעל 100 קמ"ש (שבוע לפני היו הצפות בעיר).
גם בצפון, היו מפולות וכו'.
השירוקו.
-
בתזמון גרוע, ביום ראשון התקיים מרתון וונציה.
הרצים סיימו את הריצה (רק הקילומטרים האחרונים הם בתוך העיר) בתוך המים. -
WOW תודה אלעד על השיתוף
אנחנו הזמנו מונית לקחת אותנו מונציה לשדה תעופה שעה לפני תחילת המרתון ועוד הכל היה יבש. מדהים כמה מהר הכל הוצף
-
-
כאמור, נושא הפוסט הפעם הינו ה Acqua Alta.
הרחבתי גם קצת על נושא הלינה.
מעבר לכך, סיפור טיול לא יהיה הפעם. היה לנו סופ”ש מקסים, מגבש ועם המון בדיחות פרטיות, כמה שצחקנו…

בכדי לסיים באווירה חגיגית יותר מאשר ההתמקדות בהצפות הלא נעימות של ה Acqua Alta אסיים במקבץ תמונות. בכל טיול טיול שלא יהיה ובכל הרכב, ונציה יפה, יפה מאוד. היא בהחלט נעמה לי, גם בפעם השלישית שלי בה

-

-
התמונות יפיפיות גם הפעם !לימור , תודה על הדיווח !
הייתי מודעת לעניין אבל כנראה לא מספיק, וכשראיתי השבוע בחדשות את התיירים יושבים בבתי קפה עם רגליים במים בכזה גובה די הופתעתי שזה ברמה כזאת.
אז עכשיו הבנתי מאיפה חזרת ( ידעתי ושכחתי. הרי כתבת על זה בפורום וגם התייעצת ) ושמחה שנהניתן והיה לכן מזל שלא סבלתן מזה .
אלעד - אני מיד הולכת להראות לבעלי את סרטון המרתון הזה !
-
לימור לא ידעתי שונציה בסתיו זה ממש אתגרי!
איזה מזל שהיה לכן!
התמונות מקסימות
לי באמתחתי רק ביקור אחד לא רציני. .. מקווה לשכנע את בן הזוג לשוב!
קצת טיפים על בתי קפה מסעדות וכו'?

-
Acqua Alta לפני 25 שנהוואוו לימורי מדהים!!
איזה מזל שתפסתם את ונציה כשהאקווה היו למטה!
התמונות שלך יפהפיות
וכמה אני שמחה שהיה לכם את הנופש הנשי הכייפי הזה ביחד!

לפני 25 שנה, כשהיינו בוונציה בירח-דבש, גם היתה את תופעת האלטו-אקווה. אז לא ממש ידעתי מה זה, וגם היה לנו מלון בתוך העיר. בכיכר סן מרקו היו גשרי עץ שהוקמו מעל המים והיתה לנו הרפתקאה קטנה.
אני מצרפת תמונה ועכשיו נזכרת שזה היה באמצע-סוף אוקטובר…
הילדה מצד שמאל לגשר – זו אני…
שירלי

-
שירלוש

איזו מקסימה את ששיתפת גם תמונה, תודה!

גם אצלי ונציה היתה חלק מהירח דבש, לפני 21 שנה...
חייבת לציין שבהרבה מאוד סימטאות בונציה ראיתי ערמות של גשרוני עץ, מקופלים אחד על השני, מוכנים לעת צרה. בסן מרקו הם גם נפתחו, כמו אצלך בתמונה. לא נתקלתי בהם כשהייתי ביוני, גם לא כערמות בהיכון.
פניניתי

למזלי היינו רק על סף האתגרי. הכל קרה מהר מאוד אבל כשכבר היינו במקום מבטחים (בשדה התעופה)
. כשהגענו בחמישי דובר על גשם בשבת, למזלנו הוא חיכה ליום ראשון. חיכה שנעזוב. אין לי המלצות קולינריות מונציה.
תמיד לקנח בטירמיסו, כגלידה או כעוגה וכמובן יחד עם קפה איטלקי משובח

-
לימור
התמונות שלך מקסימות. מזכירות כמה וונציה יפה.
הנה תמונה שלי מאקווה אלטה מלפני שלוש שנים:
ושל אלונה:
אני חייב לציין שמבחינתנו זאת הייתה חוויה אדירה. לדשדש במים המסריחים האלו עם המגפיים יחד עם כל התיירים המתלהבים. לשתות קפה בבית קפה מוצף. למרות שנרטבנו לגמרי, לא היינו מוותרים על זה.
אני מניח שאם הייתי צריך לסחוב מזוודות דרך המים האלו אז הייתי חושב אחרת אבל בלי זה, זאת אחת החוויות השוות.
לעדי – עוד סרטים:
Running Club Venezia A s d to Running club Venezia -
-
-
ערב טוב לימורי
כתבתי וכתבתי מהנייד וכשאישרתי הכל נמחק.
רציתי לאמר לך שהתופעה של עליית המים בסתיו כתופעה שקורית מדי שנה לא היתה ידועה לי. חשבתי שזה קורה לעיתים רחוקות.
כעת אני מבינה איזה מזל גדול היה לך שלא נקלעת לכך.
התמונות ששילבת כאן – יפיפיות ואת גורמת לי לחשק עז לבקר בונציה ברביעית.
תודה לך
רחל לבון
-
האקווה אלטה זו תופעה מרתקת !!
תודה לימור על השיתוף ועל התמונות היפות מונציה. תמיד כיף לראות אותה.
שמחה שאהבתם את המלון. אנחנו נהנינו בו מאד. היה לנו נחמד דוקא ללון הרחק מגדודי התיירים של סן מרקו. אוהבת יותר את הסמטאות השקטות. עניין של העדפה אישית.
שבת שלום
איריס
-
זו כבר בעיה עולמית, יותר מתופעה "מרתקת".כדאי לקרוא גם כאן , גם אם רוצים להתעלם ואוהבים לטוס בסופ"ש.
גם אנחנו חלק מהבעיה.
-
לימור,
תודה רבה על המידע. מידע חשוב מאד היות ופעם בשנתיים, בדיוק בחודשים אלו, נפתחת הבינאלה של ונציה והרבה תיירים מגיעים לאירועי הפתיחה. כך שכל מי שמתכנן להגיע לבינאלה בסתיו 2019 יייעזר במידע שלך.
והתמונות בסוף מקסימות במיוחד….
-
לימור יקרה,
ביום גשום כמו היום, הגעתי עד ונציה!

התמונות נהדרות והתופעה של הגאות מרתקת, למרות הסכנות שבה. היה לכן מזל גדול, שבוודאי הצטרף לתחושת המזל והכיף שהיה לכן בטיול המשפחתי הנשי.
תודה רבה על השיתוף,

אורנה
-
תודה יקירות על התגובות החמות