בעקבות השלכת בסקוטלנד 🍁🍂
-
אוליב – אכן צבעי הסתיו הם מאוד מיוחדים ואני משתדלת לכוון טיולים לעונה הזו וכן לעונת האביב בה הצבעים אחרים אבל יפים לא פחות. אני יודעת שהרבה מטיילים מכוונים לחופשת הקיץ ומזל שיש את חופשת סוכות כדי לחוות את השלכת
וחופשת הפסח כדי להנות מצבעי האביב 
.פנינית – תודה רבה על המחמאות , הטיול היה בין התאריכים 11-22 באוקטובר, היו לנו 10 ימי טיול מלאים . רעיונות למסלולים כבר יש אז נשאר רק להזמין כרטיסים
️ התקופה יפה ומתגמלת.עדי – אכן השלכת של סקוטלנד מקבלת
, מזרח ארה״ב גם יפיפיה בשלכת, ראיתי את השלכת גם שם ואני לא משווה שניהם יפיפיות אין דבר כזה אחד יותר יפה מהשני . לכל אחד היופי שלה , בסקוטלנד השילוב עם אגמים זמינים בכל פינה וטירות ברקע עושה את זה למן קסם אחר , אבל גם באמריקה זה קסם מיוחד. נראה לי שבכל אירופה יש שלכת יפיפיה .אני בודקת כל הזמן אם יש המשך בסיפור שלך , אני כבר ממשיכה בסיפור שלי ומחכה לתמונות מהרוקיס בטיול שלך

ואכן , מגיע ללורנס להיות יקיר הפורום מס׳ 2 לצידה של נואל מהאלפים הצרפתיים

-
בתוכנית המקורית היום היה מיועד לנסוע לעיירה Oban , ואם מזג אויר יאפשר אז נעשה שיט לאיים הסמוכים אך כיוון שפפינים כבר אין באזור ולמערת פינגל שמאוד רציתי לראות כבר אין שיט בתאריכים אלה אז קל לנו לוותר על האזור הזה ובהמלצתו של לורנס אנחנו נוסעים לעיירה Mallaig אז מה יש שם ? זו עיירת דיג שיש בה נמל וממנו יוצאות גם מעבורת לאי סקאי ולאיים נוספים. העיירה נמצאת בחלק המערבי של ההיילנד הדרך אליה בכביש A830 , לורנס מבטיח לנו דרך יפיפיה וכיוון שצפוי להיות היום סוער יותר אז נסיעה זה הפתרון ליום זה ואם נסיעה אז לפחות בדרך יפה.
מדי פעם יש גשם, יש רוחות חזקות בחוץ כי בשלב מסויים נוסעים די קרוב לים והכל פתוח מסביב , אנחנו מגיעים לעיירה מטיילים בטיילת שעל הים , אפילו קשה לקחת תמונה כי הרוח לא נותנת לנו לעמוד ביציבות .
עוזבים את המקום ונכנסים פנימה למרכז העיירה , יש חנויות נחמדות, מסעדות ואז מגיעים לנמל , סירות דייגים במעגן, סירות החוזרות מדייג ומלא שחפים מסביב ואפילו כלב ים בא לבקר ולבדוק אולי יש משהו טעים בסביבה , יש תיירים שמטיילים להנהתם, בכלל , כל הטיול אנחנו נפגשים במטיילים בכל נקודות העניין , בהחלט יש תיירות סתיו בסקוטלנד , אההה ורציתי להגיד שאין מידג׳ס בכלל. אבל קררר.
מאוד נחמד היום הזה, אני אוכלת פיש אנד צ׳יפס הטעים ביותר שאכלתי בחיי.
החצי שלי לא מוכן אפילו לטעום , לא אוהב דגים, אומר לי שאולי לא כדאי לקחת , מי יודע איזה דג זה וממתי הוא .. חחחח זה מה שהוא אומר לי כדי לשכנע אותי לוותר.
תגיד לי , אני אומרת לו, נראה לך שזה במקרה דג קפוא ???? תראה איפה אנחנו נמצאים , זה דג שלפי רגע שיחק עם החבר׳ה בים.
לפני התמונות רק רציתי לציין שאת המנה שלי החצי שלי סיים בליקוק שפתיים

כל התמונות המצורפות הן מהדרך ל- Mallaig

-
וקצת תמונות מהעיירה Mallaig

-
כבר שעות אחה״צ אנחנו יוצאים חזרה לכיוון בלהוליש כשכוונתינו להגיע ל-Port Appin
בגדול , לא היה היום גשום באופן מיוחד, פה ושם טפטף אבל היה מעונן כל היום וליד הים היתה רוח חזקה וקר מאוד. בדרך חזרה נכנסנו לכנסיה שלורנס המליץ לנו לבקר בה , כנסיית גלנפינן הסביבה בה היא ממוקמת יפה ויש שביל הליכה ליד מאוד יפה

-
עוד קצת תמונות מסביבת הכנסיה היפה הזו, ד״א היא היתה סגורה , בחוץ היו מספיק דברים יפים להנות מהם

-
ממשיכים בנסיעה לכיוון Port Appin, על כביש A828 נמצא בסה״כ 25 דקות ממקום הלינה אצל לורנס, דרך נפלאה לסיים את היום, הדרך לנמל יפה כמו כל הדרכים היפות, אהה ויש גם טירה יפה , טירת סטאלקר ומגדלור, מה צריך עוד??
בשלב מסוים גם כאן הכביש הופך להיות צר עם נתיב אחד לשני הכיוונים, זו תחנתינו האחרונה להיום כי הערב כבר יורד, ומסכמים בהנאה שגם יום זה היה יום נפלא למרות שלא ראינו שמש היום.
הלילה הזה הינו הלילה האחרון שלנו בגלנקו ומחר הכיוון האי סקאי

-

-
יום רביעי 17 באוקטובר
הבוקר אנחנו נפרדים מאזור גלנקו , נראה אותו שוב בדרך חזרה, היעד שלנו הוא כאמור האי סקאי , בדרך יש לנו עוד ״פנינים״ לראות , אנחנו מספרים ללורנס מה היעד ומה מתוכנן והוא ממליץ להאריך את הדרך בכחצי שעה ולהגיע עד ללוך נס ו-
Fort Augustus ומספר שבתקופה זו הדרך לשם מאוד יפה ושווה לעבור שם , טוב, אם לורנס אמר אז הוא יודע .
אנחנו עולים שוב על כביש A82 שכבר נסענו עליו אתמול עוברים שוב את פורט וויליאם וממשיכים צפונה עד פורט אוגוסטוס ולוך נס, אכן הדרך יפיפיה כרגיל , עיירה נחמדה מאוד , עובר בה נהר, הכל פסטורלי ויפה בדרך יורד גשם אבל גם יש שמש לסירוגין והגשם עם השמש עושה את הכל לנוצץ וזוהר לאורך הדרך אנחנו רואים קשת בשמים וזה פשוט נפלא

-
אנחנו עוזבים את אזור פורט אוגוסטוס ופונים מערבה , עולים על כביש A87 יש לנו שעה נסיעה עד לטירת Eilean Donan , רואים מעט שינוי בנוף מסביב , חוזרים לנסוע לצד הרים , פעם קרוב ופעם רחוק , הטירה היא יעד בדרך לסקאי ומאוד רוצים לראות אותה , הפעם אנחנו גם נכנס אליה ונעשה סיור , יש לנו את הזמן לכך בניגוד לטירת סטירלינג שפספסנו

-
רבע שעה לוקח לנו להגיע מהטירה לגשר סקאי ואנחנו לפני הרפתקאה חדשה , אפליקציית מזג האויר מראה לנו שהיום ומחר יהיה לנו שמש , גשם ועננים גם וגם , מתפללים לטוב

-
ישש, אנחנו בסקאי , הנוף שוב משתנה לנגד עיננו , הכל דרמטי יותר , השמיים מתבהרים , מה זה??? בטוח שלא טעינו בדרך ? אנחנו באמת באי סקאי ?

-
הכביש הראשי בכניסה לסקאי עדיין A87 , בערך חצי שעה לאחר חציית גשר סקאי אנחנו מגיעים לגשר עתיק ויפה מאוד Sligachan , יורדים למתוח קצת שרירים ולטייל בסביבה הכל-כך מיוחדת כאן ובחוץ קרררררר

-
היי שרה,
גם אני פה נהנית מהתמונות המדהימות והטיול היפה שעשיתם.
מתכננים טיול בקיץ לסקוטלנד, ויש למה לצפות.
-
כשתכננתי את הטיול בסקאי היו לי מלא יעדים לראות באי וחשבתי שהכי טוב יהיה לחלק את הימים לפי כיוונים , הלינה שלנו היתה בכפר קטן 5 דקות צפונה לפורטרי (העיר הגדולה של האי סקאי), ולכן ביום הגיענו לאי כיוונתי לאזורים הדרומיים מפורטרי, ביום הבא יהיה כל החלק הצפוני לפורטרי וביום האחרון החלק המערבי לפורטרי ככה שנספיק לראות את כל המקומות שחלמתי להגיע אליהם , וכמובן שגם החצי שלי כי כבר 11 חודש אני ״משגעת״ אותו ומפוצצת אותו בתמונות של המקומות היפים הללו ….״ אתה רואה את התמונה הזו ? ״ אני שואלת ״ מה אתה אומר ? אוהב ? זה משגע, נכון? אז אנחנו ניהיה שם״
מאז, כל תמונה שאני שולחת לו, הוא שואל- ״ ניהיה שם?״ ואני עונה – ״ ומה אתה חושב ??״

אז היום אנחנו בחלק הדרומי לפורטרי , השעה 15:00 ויש לנו מלא זמן עד לרדת החשכה , הודענו במקום הלינה שנגיע בין 6-7 בערב ,אז אנחנו בסדר .
בודקים בגוגל מפס את הזמנים והמרחקים והנה, מעולה, מהגשר העתיק היפיפיה בדיוק לוקחים ימינה וזו הדרך ל- Fairy Pools הכביש שמספרו A863 הינו כביש צר כפי שנראים כל הכבישים הפנימיים הקטנים, נסיעה של כ- 20 דקות מביאה אותנו לחניה של בריכת הפיות , חניה ??? לא זה לא חניה, פשוט רואים מלא מכוניות בצד הכביש, אבל אם תסמנו בגוגל מפס Fairy Pools Car Park, תגיעו בדיוק למקום ולא תתהו בדרך איפה זה , האפליקציה כבר תביא אותכם למקום .
הצבעים בדרך יפים מאוד, בחוץ קר מאוד , מדי פעם גשם מזרזף .
אנחנו מגיעים למקום, מתלבשים טוב, לוקחים מעילי גשם ( למדנו את הלקח) ומתחילים לרדת למטה , נראה שזה צ׳יק צ׳ק אבל לא, הדרך ארוכה למטה הולכים והולכים איזה 20-30 דקות , הגשם מתחזק , אנחנו כבר לא בטוחים שכדאי לרדת עד למטה שהרי גם בדרך יש מפלים יפיפיים , הכל יפה מסביב , אז עוצרים מצלמים מצטלמים , נהנים מהסביבה וחוזרים חזרה למעלה

-

-
אנחנו יוצאים מבריכות הפיות ומכוונים לכיוון פורטרי , העיר המרכזית באי סקאי , היה לנו היום יום עמוס בנסיעות ביקורים במקומות יפים , אנחנו מטיילים בעיר החביבה הזו, נכנסים להשלמת נשנושים למחר בסופר Co-Op ולקראת שבע בערב מגיעים למקום הלינה הנבחר באי סקאי שכזכור הומלץ ע״י נילי בסיפורה על סקוטלנד מלפני שנתיים , המקום נקרא Larchside Bed and Breakfast והבעלים קרייג וקאשה החביבים, המקום נמצא כ5-7 דקות נסיעה צפונה מפורטרי ומומלץ מאוד, הסתיים לו יום נפלא נוסף
, איזו סקוטלנד זו , איזה 
התאהבתי קשות

-
שרה,
אני פה עדיין עוקבת.
התמונות משגעות. אחרי ששנתיים רצוף שבילינו את חופשת הקיץ באנגליה/ווילס חשבתי השנה חשבתי לשנות כיוון אך הסיפור שלך מעורר מחשבה.
תודה על השיתוף. נשמר גבוה במועדפים.
טל
-
היי טל , אני שמחה שאת עוד פה ו-cat1 אני שמחה לראות שגם את פה

יום חמישי 18 באוקטובר
מתעוררים בבוקר הראשון שלנו בסקאי , מזג האויר היום מעורב (כרגיל) , שמש, עננים וגם גשם, היום אנחנו נוסעים לחקור את החלק הצפוני של האי
-
...מצפינים על כביש A855 נסיעה קצרה של 12 דקות ואנחנו מגיעים ל - Old Man of Storr גם כאן אין חניה מסודרת , פשוט בתחילת המסלול יש מכוניות החונות ככה בצידי הכביש , מחפשים מקום פנוי ומחנים את הרכב , ואנחנו מתחילים את המסלול , מחליטים שנעלה כמה שנוכל, ברגע שנרגיש שזהו אז נעצור , העליה לא הכי קלה אבל בהחלט אפשרית , גילוי נאות , לא עשינו את כל המסלול , אבל הנוף מסביב מספק את הסחורה , רואים את האגמים והאיים מסביב וזה יפה מאוד מאוד וקר מאוד מאוד

-
המרחקים בין המקומות שסימנתי לי הם ממש קצרים , 10 דקות נוספות על אותו הכביש שבעצם מקיף את כל החלק הצפוני ואנחנו מגיעים ל- Kilt Rock View point, מפל יפיפה שלפי התמונות שראיתי חשבתי לי שנקודת התצפית היא ממש על המצוק ככה כשהכל פתוח אך יש שם גדר ואולי טוב שכך כי אחרת נראה לי שזה היה מסוכן , המפל היה מרשים מאוד , זרימה יפה וכרגיל נוף נפלא