שווקי קריסמס- תסבירו לי.
-
הי...
מתלבטת אם לחזור לוינה בתקופת חנוכה. (לפני 7 שנים היינו שבוע בקיץ).
מנסה להסביר ולשכנע את בעלי.
אבל... " לראות שווקי כריסמס" זה לא סיבה מבחינתו...
פתאום גם אני לא מבינה. הגענו לשוק, ראינו ביתנים עם קישוטים. וזהו???
זה באמת יעניין אדם מבוגר? (57)
האם זה לא בילוי לערב אחד בלבד?
בבקשה תסבירו לי במה מדובר
תודה
-
אצטט קרוב משפחה שגר בעיר עם שווקי חג מולד מפורסמים: זה כיף לבלות בשוק כמה שעות, אולי למחרת בערב לבקר עוד אחד, וזהו. למי שבא לעיר בפעם הראשונה כנראה שכדאי להגיע בעונה שבה לא מחשיך בארבע וכן נעים להסתובב ברחובות.
שווקי חג המולד זה בעיניי בונוס נוסף לביקור בעיר, אבל הוא מגיע עם מחיר (עונת החורף), ובסופו של דבר זה רק בונוס – אי אפשר לבנות עליו את כל הטיול. לכן עלייך להחליט האם בכל מקרה היית נהנית מביקור בעיר בעונה הזו והיית מסתובבת ברחובותיה ומנצלת את הזמן על אף העונה (ועוד עיר בה כבר היית), או שמזג אוויר של מינוס 5 עד פלוס 6 בדצמבר עם אופציה לגשם או שלג לעתים לא מדבר אלייך.
-
שווקי כריסמס זה תאורה ויין חם ומאפים ונקנקיות ומה שלא מוכרים שם,
אם אתם מסוגלים לנשנש דברים כאלה ולהביט באורות בעיר עתיקה יותר משעתיים, אשריכם
-
השווקים האלה מאוד יפים ומוכרים שם את כל הדברים שאתם לא צריכים. אולי אם אתם רעבים או צמאים אז יש אוכל ושתיה בשפע.
-
ממש לא נוסעים לחו”ל רק בשביל שווקי כריסמס כמו שלא נוסעים לחו”ל רק בשביל שופינג.אבל, זה עוד חלק בפאזל שמרכיב טיול מוצלח. להסתובב בערים באירופה ולראות אותן מקושטות ומוארות עם שווקים שפועלים בערב ,זה נחמד וכיף. דרך אגב ,וינה היא אחת הערים המרשימות מהבחינה הזו.
-
טוב,אני מכורה ואני מודה!
בפעם הראשונה ראיתי תמונות של שושי מאלזס המקושטת בטירוף,עם דוכנים מלאי כל טוב,מאוכל ויין חם ועד צעצועים,כלי בית,כובעים ומה לא?
האורות,הריח המתוק של מאפים,היין החם, אנשים רבים מסתובבים,אנשים לבושים בבגדי פעם,האווירה,פסטיבל ימי ביניים..הקור,ריח ההסקה,כל זה יחד.
ועכשיו?אני מכורה..בעלי נסע איתי פעם,ועוד פעם,ועוד..השתדלתי שלא יהיה אך ורק שווקים.
שנה שעברה לא רצה..זהו .שכנעתי בעליויות ומלון מרכזי עם ספא לסופש.קצר נעים וברבע עלות ממלון בארץ
השנה,הצלחתי שוב,למשהו קצר שכבר זממתי מזמן.
רציתי וורצלב,בסוף תהייה סיביו.קראתי על השווקים והעיר המוארת. 3.5 ימים.מקווה להספיק לבקר בסיגהשוארה,לעשות סיבוב בכרכרה לבנה במוזיאון הכפר הפתוח באסטרה,לעשות מסג’,לשלוח את הבעל לסאונה.
וינה,המחירים ירדו ובהחלט כדאי לקפוץ לכמה ימים.
אם לא ביקרת מזמן בבודפשט,אפשר לקפוץ בכייך לבודפשט.יהיה זול יותר,מואר יפה ויש גם מה לעשות בכייף בעיר.ממש לא רק דוכנים.
גם לבודפשט אני מכורה

-
אני כן,אבל על הדרך מטיילת,רואה מופעים,מבקרת באופרה/אופרטה,שותה יין חם,נהנית מכל רגע ומוסיפה גם קצת קניות,על הדרך.
היום עם טיסות לואו קוסט,אפשר לפרגן לעצמך גם רק אווירת טרום כריסמס.
קצת מבודפשט בדצמבר
תקריאי בבלוק שלי.היינו גם בינואר,ביקרנו באופרוטה,קרקס,מרחצאות,פרלמנט,שוו קים

-
מעניין לקרוא...תודה
-
אחרי הסיפורים של אמה ואיריס ונוספים בפורום,החלטתי השנה לנסות כזה סוף שבוע מפנק של אורות ושווקים(עם הבעל אין סיכוי אז לוקחת את אחת מבנותי), בחרתי ורוצלב.
לצערי יש לנו בנטו רק כ3 ימים, אבל קצת אורות, וקצת אתרים והרבה אוכל טוב...הפוגה לסוף שבוע …
מקווה לא להתאכזב...
-
-
וורצלאב מאוד יפה, אפילו בלי שווקי כריסמס,
ואזור העיר העתיקה מספיק גדול להליכות מרובות
-
ומה עושים אם מזג האוויר יהיה קור קיצוניקצת סיכון, לא??
-
קור, מרזה.
מהו "קור קיצוני"?
אנשים שורדים וחיים במקומות בהם שורר "קור קיצוני", מתלבשים כמו שאמה המליצה בהודעה הדומה לזו(קניות בחג-המולד).
אם את חוששת שלא תשרדי/תהני בקור, סעי בעונה חמימה יותר.
-
מה עושים כשיש בקיץ מזג אוויר קיצוני, שמביא לגל שריפות כמו שהיה הקיץ ביוון? או שפתאום בסוף האביב יש סופה פסיכית?
רוב ונציה הוצפה השבוע מסופה קשה, ועוד לא הגענו לחורף. אנחנו חיים בעידן של התחממות גלובלית. מזג אוויר משוגע יכול להגיע כל הזמן.
אבל אומר דבר כזה: מי שסובל מקור ושעבורו שלג/גשם הם עילה לא לצאת מפתח החדר, כנראה שעדיף לו לנסוע לאירופה שלא בשיא החורף.
-
אנחנו היינו שנה שעברה בפראג והיה מושלם

מזג האוויר בתחילת דצמבר היה סביר לחלוטין. יומיים היה קר ונעזרנו בביגוד תרמי חלקי, ויומיים אפילו לא נזקקנו לתרמי (אבל זה לא בהכרח מעיד על מה שיהיה השנה).
מקומות סגורים מחוממים לגמרי – מסעדות, קניונים, חנויות, כך שיש להתלבש בשיטת הבצל. לדאוג לכפפות, מעיל טוב, כובע...ואז ממש אין בעיה להסתובב.
הכל היה מקושט כבר בסוף נובמבר תחילת דצמבר, אווירה קסומה ורומנטית
.
פירוט הטיול מופיע בבלוג שלי.
בשורה תחתונה נהננו מאוד !

-
אני בטוחה שתיהנו!
וורצלב נחשבת למאוד מעניינת ובמיוחד בדצמבר.
היו סיפורי דצמבר יפים בפייסבוק.
תכננתי אותה לדצמבר השנה ולא היה לי עם מי

מזל שחברים לקחו כמה ימים בסיביו אז בעלי הסכים.היום קיבלתי תשובה במייל ממוזיאון הפתוח אסטרה,שאפשר לשכור כרכרה לבנה לשעה ב 60 ליי.אמור להיות קצת שלג בימים שלנו,חלום ישן שלי,כרכרת סוסים בשלג..עוד מתקופת אלונה בבולגריה בשלג. מזג האוויר אמור להיות 5/2/3 מעל ה0.
יהיה קר מידי בערב? נישב בספא.
קיצוני היה לפני שנה במוסקבה,20-.זה בהחלט קר.
הייתי ממליצה לך על אלזס,אך עכשיו יהיה לא פשוט למצוא לינה בקןלמר המרכזית,לנסוע כל יום מסנט לואי וללון שם-לא אשלח אותך

שטראסבורג יקרה מאוד בלינה.אז שנה הבאה..להתחיל מראש עם פתוחת לוח טיסות לבאזל,להזמין לינה, ולהמתין.
ואם קר,תמיד אפשר להיכנס לאיזה בית קפה מיוחד,,ארמון,קניון להתחמם ולצאת שוב
*שנה הבאה אנסה לשכנע את הילדים,, מסיימים השנה תודה לאל לימודים(סטודנטים)