סוף עידן התמימות
-
לא נשמע לי הגיוני שתהיה ספירה של צפיה בשרשור אם רק רואים את הכותרת שלו, ולא נכנסים אליו או להודעה שלו באופן יזום.
בכל מקרה, בגלל שני סוגי התצוגה - מדורגת ושטוחה, אכן יש בעיות לוגיות איך לבצע ספירה קונסיסטנטית, כי בתצוגה מדורגת מן הסתם תיספר כל הודעה שנפתחת, ואז צריך לעשות משהו דומה גם בתצוגה שטוחה. מצד שני, ספירת כל ההודעות בעמוד בכל פעם שנכנסים לשרשור בתצוגה שטוחה היא לא נכונה. נחוץ קצת יותר תחכום. בקיצור - בלגן וחוסר קונסיסטנטיות.
באשר לתצוגה מדורגת למרות בחירתך - לא בדקתי לאחרונה, אבל בזמנו היו לינקים שונים לפורום בתצוגה מדורגת או שטוחה. אני שמרתי לינק לתצוגה השטוחה ונכנסת דרכו, ולפחות בזה אין לי בעיה.
-
אפרופו “עידן התמימות”, זוכרים שפעם היו נקודות? האם לא הבטיחו מזמןןןןןןןןןן תוכנית חדשה?

-
לא מבינה את הביקורתלא מבינה את הביקורת של חלק מהחברים בפורום.
כותבת בימים אלה את סיפור הטיול שלנו לאלפים הצרפתיים בפורום. וודאי וודאי שחשוב לי לדעת כמה קוראים את הסיפור שלי. אני משקיעה בכך הרבה… הוספת תיאור של יום טיול לוקח לי – אני מעריכה – משהו כמו שעה. כותבת, בודקת את השמות של המקומות, חוזרת לדפים של מהטיול ומנסה להיזכר מה עשינו ומה לא, מחפשת תמונות מתאימות מאותו היום, חלק מהתמונות עורכת (מטשטשת פנים, כמו שהבטחתי למשפחה), אם מוסיפה לסיפור נתון (למשל כמה זמן לוקח להגיע ממקום למקום) בודקת (למשל בגוגל מפס).
ברור, אני נהנית מזה – גם מעצם הכתיבה, גם ל”לחיות מחדש” את הטיול, ברור. חשוב לי גם להעביר מההתנסות של לאחרים. ברור, גם להחזיר לפורום את מה שקיבלתי – נעזרתי בסיפורים של אחרים, מקווה שאחרים יוכלו להיעזר בניסיון שלי.. כל זה נכון.
אבל למה זה כל כך נורא שאני נהנת מזה שאחרים קוראים? שמגיבים? ללמוד שהסיפור שלי עוזר לאחרים.
וכן, שומו שמיים, אני מוסיפה אולי גם טיזרים פה ושם כדי למשוך אנשים לחזור לקרוא.
מה כל כך נורא בזה???
לא מצליחה להבין אתכם. באמת…
ודרך אגב “מושכים” את זה? אם לוקח כשעה לכתוב כל יום טיול… ברור שייקח זמן רב לכתוב סיפור על טיול של שבועיים. ושוב, מה כל כך נורא בזה???
כשיש זמן, פנאי, חשק = מתיישבים לכתוב. לא ברור?
היו כאן סיפורים בפורום שכל כך חיכיתי לקרוא את ההמשך, כמו סיפור מתח… נכנסתי כמה פעמים ביום לראות אם יש המשך…
so what???
-
לגמרי מובן. את צודקת לחלוטין בכל דברייך - סיפור טוב הוא גם סיפור מעניין ולא רק אינפורמטיבי (וגם טיזרים יכולים להיות חלק מזה). זה ההבדל בין לקרוא מידע "יבש" שקיים בשלל מקומות ובין הסיפורים כאן. סיפור טוב הוא גם מה שמעורר פעמים רבות את החשק לבקר במקום מסויים.
ובאשר לנושא השירשור - ראוי שהנתונים לגבי הצפיות יהיו מהיימנים בכל מקרה, ובעיקר לאור השקעת הזמן הרבה הנדרשת בהעלאת סיפור טיול לפורום.
-
family5, בודאי שיש לך ולכל מי שטורח לספר את סיפור טיולו או לחלוק איזו תובנה או חוויה זכות מליאה ליהנות מכך שקוראים את פרי עמלו (וכן, לחלוטין מדובר בסוג של עמל). אלמלא רצינו בקוראים היו חוויות אלו נשארות בחשכת המגירה או משמשות להעיק על הילדים בפורום המשפחתי.
ודוקא משום שכך, בשל אותם נימוקים בדיוק שהעלית, יש מקום לצפות שהספירה תהיה ספירת אמת ולא כזו שתספור כניסה בודדת כמאתיים וש"תתגמל" כתיבה אינסופית במתכוון שבהברקה שיווקית מחלקת כל יום טיול לעשרות הודעות שמשוחררות לאויר במרווחים כך ששוב ושוב יכנסו קוראים להיווכח שכלום לא קרה אבל תיכף, תיכף יתחיל, והמונה דופק... (ולהסיר ספק, אני חובבת גדולה של סיפורים ארוכים ועשירים שאפשר להתלוות איתם לאן שלא יהיה ולהפיק מהם כל טוב, ורצו ועדיין רצים כאן לאחרונה לא מעט מאלו, כן ירבו ).
אני לא נמנית על דור הוותיקים פה שמבכה (מן הסתם בצדק) את חלוף ימיו הגדולים של הפורום, אך חוששני שהעניין שהועלה בשרשור זה אכן מעורר תחושה לא נעימה של זילות הכתיבה, הכותבים והקוראים וחבל. -
שלומות לכולם,
ברשותכם, מעט התייחסות לדברים שנכתבנו.
חשיבות מונה הצפיות –
כבר התייחסתי לכך והתגובות כאן לטעמי מעידות בצורה ברורה שכפי שחשבתי, יש מהכותבות והכותבים שמונה הצפיות חשוב להם. יש כאלה שלא.
אני לא מרגיש שאפשר לדבר על רוב לאחת העמדות, וודאי שלא על ‘רוב מוחלט’ (כפי שחשב צחצח ידידי).
לתחושתי, דווקא בשל מיעוט סוגי הפידבקים (ולעיתים גם הפידבקים בפועל) שכותבים שמשקיעים כל כך הרבה זוכים לקבל – מונה הצפיה היה כלי חיובי.
שנים ארוכות גם לא התעוררו שום בעיות לגביו.
למה זה קורה כעת (במשך זמן כה רב)?
מעבר לכך, אפילו לא היה כותב אחד או כותבת אחת שהיו סבורים כי יש איזה צורך במונה – עדיין – זה לא היה מצדיק הצגה נמשכת של נתונים שקריים ואבסורדיים.
המישור הטכני / תצוגה מדורגת –
צר לי אך אני יכול לקבוע בוודאות שלא זה ההסבר להשתוללות המונה ושני טעמים לכך.
ראשית, בטרם פתחתי את האשכול הזה, הקדשתי לא מעט זמן לבדיקות (מתועדות).
זה מכיוון שהיה חשוב לי לוודא שאני מציג תמונה מדוייקת.
במהלך ימים רבים, וגם בלילות בשעות לא שעות כשהזדמן לי (ואל דאגה – לא נותרתי ער במיוחד לשם כך) – כאשר המונה השתולל – כל לחיצה על ריפרש הובילה לעלייה זהה בכמות הצפיות במונה, שנעה בין 8-20 צפיות שנוספו.
עשיתי את הבדיקה הזאת הן באשכולות שזה עתה נפתחו והן באלה הארוכים המונים מאות הודעות.
אילו כל צפייה מדורגת היתה מוסיפה בבת אחת כמות צפיות ככמות ההודעות –הרי בשלב כלשהו היו צריכות להיות סטיות וקפיצות של מאות צפיות. זה לא קרה בעשרות רבות ואולי מאות של בדיקות.
שנית –
גם בעידן הצפייה המדורגת, בעבר, במשך זמן רב, המונה לא התנהג ככה ולא דהר כמטורף.
יתרה מזאת – כם כעת – ישנם ימים / פרקי זמן בתוך ימים – בהם הכל חוזר לפתע לתיקנו. גם זה לא מסתדר כמובן עם ‘הסבר’ מהסוג הזה.
ומעבר לכל זה – נניח לרגע שאכן זו הסיבה.
האם זו סיבה לא לענות לתלונות חוזרות ונשנות ולא להתייחס אליהן?
האם הבאג הזה לא ניתן לתיקון (וזו אגב שאלה רטורית)?
הפורום כבית –
האשכול הזה לא עוסק בתודות. עניינו בתלונה. תלונה קשה שבעיני מעידה על בעייה חמורה בהרבה. בעיית יחס.
לכן – בעיני – זה לא המקום לעסוק בתודות, ועל מנת שלא יובן לא נכון – אני מאוד מאמין בהן ומאוד בעדן, אבל לכל זמן ועת לכל חפץ.
אילו הפורום הזה לא היה חשוב לי ולאחרים – הרי האשכול הזה לא היה נפתח ולא היו מתווספות בו תגובות כה רבות.
והראייה הטובה ביותר לכך היא תגובתו של ג’מוס שמייצג נאמנה דור של כותבים כאן שנתנו את נשמתם וסייעו ללא הרף לאחרים.
אני נעזרתי בהם בעבר והפקתי מכך המון.
בעיני – עצוב שהם לא כאן יותר או שכמעט ואינם נמצאים.
לטעמי – קל מאוד לייחס את העזיבה הזאת רק להתפתחויות הרשתות החברתיות, אבל זה לא רק זה.
פעמים רבות – הרבה מאוד מתחיל ונגמר ביחס.
זהו עיקר העניין.
המונה לטעמי הוא עוד דוגמא בולטת לכך.
שמוליק
-
שמוליק
אתה כל כך צודק ......כל מילה בסלע !
כבוד על האנרגיות שיש לך להוציא ולהשקיע בזה.
מוטי.
-
תרומה צנועה לדיון.
מונה הכניסות כמו כל מונה יש לו חשיבות. כמו לכל מונה. כמות גדולה משרה תחושה שונה מכמות נמוכה.
שאנו רואים שני בתי מלון באתר זה או אחר, נתייחס בצורה שונה למלון ונחוש בטחון בריבוי תגובות ומשובים.
נכנסתי לשרשור זה מספר פעמים (כלומר הוספתי למונה הצפיות כ -100 כניסות..) ותהיתי האם להתייחס. גם אני פעלתי באתר בעבר וכיום מעט מאוד ותהיתי האם אחרוג ממנהגי בשנה האחרונה ואצטרף לדיון. מה כבר לא נאמר על הפורום, על הטיפים ונושאים נוספים?
אז הנה סטטיסטיקה מעוותת נוספת שסביר להניח שלא שמתם לב אליה. נתקלתי בה בעבר כקוריוז לעיוות נתונים ואצלי נשאר כקוריוז. בדקתי שוב לאחרונה כי חיפשתי שותף. המספרים מחמירים אז בואו נשתף. השקעתי כמה דקות באיסוף הנתונים נכון להיום אחר הצהרים.
המדור הוא שותפים: חיפוש שותפים לטיול. המונה אומר כעת ש 13167 מטיילים רוצים לטייל איתכם. שימו לב – אנשים מטיילים, לא כניסות עלומות. זה מסודר לפי יבשות וכך גם קל לבדוק. אז נבדוק מודעות לפי יבשות
אירופה 50
אסיה 213
דרום אמריקה 120
נרכז אמריקה 62
אפריקה 17
אוסטרליה 46
צפון אמריקה 21
סה"כ 529 כלומר ארבעה אחוזים מהמספר המרשים בעמוד הראשי.
בפועל המספר קטן יותר כי יש מודעות חוזרות בין יבשות אבל למה להתקטנן...
יגיד מי שיגיד "אז יש 529, מה מפריע לך?"
לא מפריע לי. מפריע לי שכותבים 13167 וזה מטיילים לכאורה אמיתיים "שרוצים לטייל איתי".
נו טוף. הגזמתי. אסתפק בזה.
-
ערב טוב חברים יקרים וערב טוב לירון!!!
ראשית – תודה לשמוליק שפתח את האשכול החשוב הזה בין אם יעשה משהו בהנהלה לתיקון המעוות ובין אם לא.
שנית תודה לך שמוליק על הפירגון שלך לאשכול שלי על אלסקה. קטונתי לעומת האשכול המשובח שלך על הולנד.
לגופו של עניין – רוב הכותבים כאן לירון כותבים מדם ליבם. אני כבר 10 שנים בלמטייל ואיכפת לי מה שקורה בו. נכון שישנו דבר טוב שהוא קיים, אבל זה אינו מספיק.
כשכולם מתלוננים על משהו כדאי לבדוק בציציות ולא לחזור עם תשובה שטחית כפי שהשבת. אולי בכלל צריך לבטל את האופציה של תצוגה מדורגת אם היא המקור לניקוד הרב שמופיע לפתע באשכולות. אגב, עד היום לא הבנתי למה בכלל נחוצה תצוגה מדורגת, כי מרוב עצים לא רואים את היער.
אולי איש מחשבים ברמה גבוהה יותר יכול לשבת על המדוכה ולפתור את הנושא?
עניין הניקוד אכן עוזר אם אנשים מתעניינים באייטם מסויים בתוך האשכול או שכדאי לעבור הלאה. זו אינדיקציה מסויימת לכותב.
כפי שנתכב המגיבים הם מיעוט אז אם לכותב לא יהיה גם נושא הכותב הוא עלול לחשוב שאיש אינו מתעניין במה שהוא כותב ויפסיק לכתוב. כך יאבד מידע חשוב למטייל העתידי.
מעל שנתיים אני מתלוננת על בעייתיות בהעלאת תמונות שצולמו במקור לגובה והן מתהפכות אצלכם לרוחב. זה מצריך עבודה כפולה באתר. לאחר אישור התגובה – להעתיק את התמונה לקובץ התמונות, לפתוח את ההודעה מחדש, שוב להעלות את התמונה והפעם היא עולה נכון.
כשהאשכולות ארוכים לפתוח לתגובה לוקח הרבה זמן שזה די מתסכל.
גם בעיה זו לא טופלה עד היום.
למה לא להקל על האנשים הנאמנים לכם כל כך הרבה שנים? הרבה אנשים טובים כבר התייאשו מכל הבעיות ועזבו את למטייל ובכך מפסידים המטיילים וגם למטייל.
אני מאד אשמח שתשבו על המדוכה ותתקנו את המעוות, בין אם זה בכוונה תחילה ובין אם זה בשגגה. כמו-כן תהיו יותר קשובים לבעיות שמתעוררות ויש לתקנן ולא לשים אותן בצד מבלי לטפל.
רחל לבון
-
אם חשבת שהערת הטיזרים נוגעת אליך – הרי שממש לא..

הכתיבה שלך מקסימה ואני נהנה לקרוא!
-
מאוד מעניין עניין הצפיות…
הרגע העלתי הודעה חדשה לפורום. מיד עם העלאת ההודעה ויציאה חזרה לפורום היו כבר 10 צפיות. 10 שניות אחר כך עשיתי רענון לדף וזה עלה ל30 צפיות.
ברור לי שבחצי הדקה שבה ההודעה שלי הייתה קיימת לא היו מחוברים 30 איש לכל הפורום, לא כל שכן נכנסו לקרוא את ההודעה שלי…בהחלט הזוי...
-
כל התכנים הועברו להנהלת האתר as is -
אני משתמש בתצוגה המדורגת,
ומונה הצפיות לא מעניין אותי.
לא להתנדב להוריד אופציות שאולי שימושיות לאחרים, מה גם שעם ההורדה הזו הם בטח יפגמו בעשרה דברים אחרים.
הכל תאורטי, אני לא באמת חושב/מקווה/חושש שבאמת מישהו באתר יעשה משהו
לדעתי רק שיכור הלום ביום רע במיוחד ואולי גם רפה שכל יאמין שלאיזשהו שרשור היו רבע מיליון כניסות
-
Imeshy – תודה רבה

ולעניין המונה – אם לא הובן עד כה, אני מאלה שחשוב לה שהמונה יתוקן ויצביע על המספר האמיתי של הצפיות… ומקווה מאוד שהנהלת האתר תשקיע את מה שדרוש כדי לעשות זאת...
-
גם אני משתמשת בתצוגה המדורגת. בעיני היא מאוד נוחה, בעיקר כי היא מונעת ממני את הצורך לטעון דף מחדש כשאני רק רוצה להציץ בהודעה ולראות אם היא רלבנטית לי או לא.
-
חלף לו שבוע וחצי מאז שנפתח האשכול הזה.
שבוע וחצי במהלכם דבר לא השתנה.
לא במהות (כמובן שהמונה ממשיך להשתולל) ולא ביחס (אפס עדכונים).
שבוע וחצי המעידים שוב כאלף עדים על זלזול תהומי ומביש בחברי הקהילה הזאת.
אז בשלב זה וכל עוד זה המצב – יצאתי לי לפסק זמן מהכתיבה כאן.
אולי אקפוץ מעת לעת לאיזה ביקורון. אולי לא.
שמוליק
-
זה פשוט מעציב אותי .
שכותבים מוכשרים וחברי פורום נפלאים מרגישים ככה ועוזבים.
המקום הזה הוא סוג של בית בשבילי. ושמוליק לא היחיד שחסר לי פה .
אבל אני מבינה אותך שמוליק.
-
רק עכשיו מצאתי את הסיפא של שמוליק.…
מסכימה עם כל מילת סיכום של עדי.
-
שמוליק ואחרים
למרות שאני ביפן
והועבר לצוות הטכני
ותוזכרו שנית (ושלישית)
בחיי, שלא צריך להזכיר שוב--- המונה המקולקל הזה בולט לעין בכל כניסה לפורום,
כמו כל שעון שלא מראה את השעה הנכונה--- ומקווה שיגיע בסופו של דבר השען שידע לתקן את המנגנון של השעון ,בלי לקלקל מנגנונים אחרים.
-
יונית, לא להמתין שיגיע, תביאי בבקשה שען יפני, הרי הם ידועים בתעשיית השעונים שלהם !!!

תהנו !!!