מסלול בארהב אוגוסט 2019- נשמע הגיוני ?
-
שלום לכולם
מתחילים לתכנן טיול בר מצווה באוגוסט לכל המשפחה הורים +13+11+7.
חשבנו בגדול משהו בסגנון :
3-4 ימים ניו יורק
טיסה לסולט לייק סייטי
6-7 ימים ילוסטון+ גרנד טיטון
טיסה לסן פרנסיסקו
3 ימים בסן פרנסיסקו
4-5 ימים כביש מספר 1 ויוסמיטי
3 ימים בלוסאנגלס והביתה
שאלות למומחים
נשמע הגיוני ?
אולי עדיף לעשות הפוך ?
איך מתקדמים מכאן – איפה מוצאים את האטרקציות לשלב בתוכנית.
תודה
-
הקצאת הזמן מספקת, ללא כל ספק, ויתכן ואפילו מעט נדיבה (לפחות יותר מהמינימום). אני חושב שכוון הטיול נכון, שכן עדיף לבקר בילוסטון באוגוסט על פני ספטמבר (אם כי, אני הגעתי אליו גם באוקטובר 2015 ומזג האויר היה טוב וכל הכבישים עדין פתוחים).
לגבי הביקור בפארקים עצמם, אין צורך ממשי לתכנן כל יום ביקור בפארקים. בכניסה מקבלים מפה של הפארק + העיתון של הפארק, שכולל מידע על פעילויות עם הריינג’רים, לפעמים על מסלולי הליכה ועוד. לאחר הכניסה לפארק, אני ממליץ על ביקור במרכז המבקרים והתיעצות עם הריינג’רים לגבי תוכנית הביקור. כמו כן, לפחות בילוסטון (אבל רצוי גם בפארקים אחרים) כדאי להצטרף לחלק מתוכניות הריינג’רים, ולכם נראה מספיק זמן לכך, שכן אתם לא במוד ריצה בילוסטון וגרנד טטון.
-
לדעתי צריך להיות:
ת”א > סן פרנסיסקו > כביש מס’ 1 > יוסמיטי > לאס וגאס > סולט לייק סיטי/ילוסטון/טיטון > סולט לייק סיטי > טיסה לניו יורק ושם הסיום.
מסלולים מפורטים ואטרקציות מבצעים חיפוש בפורום, בצד שמאל של עמוד הפורום יש לינקים לכמה מהמקומות שציינת. חיפוש מבצעים גם בבלוגים ובטיפים, לפי ההנחיות של ההודעה העליונה בפורום (מילות מפתח, כגון: ילוסטון).
-
תודה ,
האם צריך לתכנן את כל הלינות מראש ?
אני מניח שמחוץ לפארק ( ילוסטון ) אפשר למצוא אפשרויות מגוונות יותר – בשאלה אם זה הגיוני לצאת ולהכנס לפארק שלושה ימים ...
-
חודש אוגוסט זה גם חופש בארה”ב, אז עדיף לתכנן ולהזמין לינות מראש, עם אפשרות ביטול או שינוי ללא קנס.
אפשא ללון לדוגמה בווסט ילוסטון בשביל ילוסטון או בג’קסון בשביל גרנד טיטון (יש עוד מקומות), אבל לדעתי הכי טוב (למרות שהמחיר גבוה יותר, אז נכנס שיקול התקציב) ללון איזה שלושה לילות בילוסטון עצמו. אז לא צריך להתרוצץ הלוך ושוב מה עוד שהכבישים בפארק ואליו בתקופה זאת די עמוסים. גם בווסט ילוסטון ובג’קסון בכלל לא זול בתקופה המדוברת (כנ”ל בכל העיירות הסמוכות, גרדינר, קודי וכו’).
-
אני מסכימה עם ראובן לגבי היפוך הסדר .
העדפה שלי היא דווקא להשאיר את השיא=ילוסטון ואז ניו יורק לסוף , ואני גם מאמינה שטיסה מוגאס לסולט לייק סיטי תהיה בעלות נמוכה יותר בתכנון כזה של המסלול .
ילוסטון בסוף אוגוסט או תחילת ספטמבר זה עדיין בסדר מבחינת העונה.
השאלה איך בתכנון הזה משתלבת לוס אנג'לס והאם מתוכננים שם פארקי שעשועים שהם גם סוג של שיא בטיול עם ילדים ?
או האם לוס אנגלס היא רק נקודת חזרה / טיסה ?
לגבי הפארקים הלאומיים, אני מסכימה שאין צורך לתכנן יותר מדי בפארקים ואפשר להתייעץ במרכז המבקרים , אבל אני באופן אישי עדיין אוהבת לבוא מוכנה ולדעת מה יש לראות ואיפה , ומה האפשרויות שלי. בעיני זה חוסך זמן בטיול עצמו וממקד יותר.
יש המון בלוגים וסיפורי טיול. תתחילו לקרוא.
מקומות לינה - לשריין ויפה שעה קודם. כבר הייתי מתחילה לחפש כי אוגוסט היא עונת שיא ובמקומות שתטיילו הביקוש עולה על ההיצע, ועוד אתם משפחה ולא זוג.
כמו שראובן כתב, השתדלו לשריין עם גמישות לשינויים וביטול חינם , אבל בהחלט לשריין כבר.
מזמינה אותך לקרוא את סיפור הטיול שלי שאת חלקו הראשון המתמקד בגרנד טיטון עם לינה בג'קסון + ילוסטון עם לינה בווסט ילוסטון , כבר סיימתי לכתוב :
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1344865/start-0/
תהנו מהתכנונים
עדי
-
אם סולט לייק סיטי בתכנון מבחינת טיול אז כדאי לטוס לשם, אם זו רק עצירה בכדי לשכור רכב בדרך לגרנד טיטון או ילוסטון, אפשר גם לטוס לאיידהו פולס או לג׳קסון הול שנמצאת בסמוך לפארק גרנד טיטון.
-
גם אני מתלבט בסדר.
גם ניו יורק וגם לוס אנג’לס הם שיאי הטיול לצעירים/מתבגרים. ולכן שניהם אופציונליים בהחלט לסיום הטיול, כאשר כנראה לוס אנג’לס (דיסני , יוניברסל) מרשימה יותר עבורם. קשה לי להאמין שילדם יחשיבו את ילוסטון כמקום שבו נהנו יותר מאשר לוס אנג’לס
אגב הזמן שהקדשתם לניו יורק מועט מדי.
-
מדובר על טיול משפחתי ראשון לארה”ב? ולא משפחתי?
גילוי נאות: לא הייתי בילוסטון, ואני לא חובב גדול של טבע.
3-4 ימים בניו יורק זה לא הרבה. תלוי איך טסים, ג’טלג וכו’, אבל זה גם יכול להיות בפועל פחות מ-3 ימים נטו. בטיול ראשון לארה”ב הייתי מרגיש יותר בנוח עם 4-5 ימים מלאים.
3 ימים בסן פרנסיסקו זה בהחלט סביר אם מדובר על 3 ימים נטו (4 לילות). אפשר יותר אבל 3 ימים זה סביר. אבל אם תתחילו להוריד מה-3 ימים האלה את ההגעה והיציאה (כלומר יומיים עד יומיים וחצי) זה כבר מתחיל להיות צפוף.
גם אני הייתי בודק אפשרות לטוס קרוב יותר לילוסטון. צריך להבין עלויות, אבל לחסוך יום נסיעה מעייף זה גם שווה כסף ויותר מזה שווה הנאה.
4-5 ימים לכביש 1 כולל יוסמיטי זה מעט. מקובל לאמר שלכביש 1 צריך להקצות 3 ימים. הנסיעה ליוסמיטי הלוך ושוב מקו החוף זה יום שלם בערך (שני חצאי ימים) ומכאן שיש לכם לכל היותר יום ביוסמיטי. לא אמרתם אבל לפי ילוסטו אני מניח שמדובר על משפחה חובבת מאד טבע. אז המטרה היא לא לעבור ביוסמיטי ולסמן וי שראינו אותו, אלא ממש לטייל. זה דורש זמן.
לטעמי צריך עוד יומיים לקטע הזה.
דווקא בעיניי הסדר יחסית הגיוני ומשאיר אתכם עם זיגזג טוב של עיר טבע עיר טבע עיר, עם ניו יורק הגדולה לאפרטיף ופארקי השעשועים לקינוח.
גם נראה לי שעדיף את ילוסטון לפני קליפורניה. אומנם לכאורה ילוסטון זה שיא הטבע ואחריו קשה יותר להתרגש מיוסמיטי, אבל אני חושב שזה מספיק שונה כך שביקור (קצר יחסית) ביוסמיטי ובשמורות של כביש 1 יתקבלו בברכה גם אחרי יוסמיטי.
לעומת זאת ילוסטון לקראת סוף הטיול עשוי להיות קצת יותר מדי כשכבר עייפים יותר ומתרגשים פחות
אין לכם זמן לדברים שלא מופיעים ברשימה. שופינג למשל, אירוע תרבות או ספורט, יריד או פסטיבל. הדברים הללו ברובם לא יהיהו בשמורות הטבע אלא אפשר יהיה למצוא אותם בקליפרוניה, ולשם דווקא לא הקדשתם הרבה זמן.
זה לא בהכרח בעיה כי לא כולם אוהבים את הדברים הללו.
-
ה,
יש יתרונות להתחיל בניו יורק, וגם חסרונות.
בסופו של דבר אני חושבת שזה עדיף. אם תשאירו את ניו יורק לסוף הטיול כבר תגיעו עם “עייפות חומר” מסויימת, ויש סבירות שלילדים תהיה פחות סבלנות לעיר השוקקת, וכחיזוק – קינוח בלוס אנג’לס עם יוניברסל סטודיו לדעתי זה היי לייט מטורף עבור ילדים. מצד שני – זה ממש לא קריטי.
מה שכן רציתי לציין, ממליצה בחום להזמין כבר עכשיו לינה ביוסמיטי. באפריל 2016 היינו בטיול בחוף המערבי, את הלינה ביוסמיטי הזמנו דבר ראשון ! (Yosemite Lodge at the Falls). הלינה יקרה אבל שווה ביותר, חוסכת זמני נסיעה ארוכים בהשוואה ללינה מחוץ לפארק. בילוסטון אנחנו ישנו בווסט ילוסטון (מחוץ לשמורה אבל מאד קרוב), שם זמינות המלונות גדולה יותר.
מתוכנן לכם טיול מקסים ! ילוסטון – פארק עוצר נשימה, וכנ”ל יוסמיטי ודרך מספר 1
-
אז השואל אמנם לא חזר…
אבל כן היה חשוב לי להגיד שהילדים שלי ( 8 , 10 וחצי ) כן ראו את ילוסטון כשיא , וכן , גם לאחר שהיו בדיסני קליפורניה , שגם הוא היה שיא מבחינתם , רק מסוג אחר.
אז כנראה שבסופו של דבר זה תלוי מה אוהבים כמשפחה , ואני מסכימה שאם אוהבים פארקי שעשועים ומתכוונים ללכת לכאלו אז זה בהחלט סיום ראוי של שיא, ולכן שאלתי מה התכנון בלוס אנג'לס .
ולגבי מה שנכתב על סולט לייק סיטי : לא יודעת מה אני פספסתי בבדיקות שלי... שהרי היינו שם בספטמבר .
ברור שהיה עדיף לנו לנחות בג'קסון ולהגיע ישירות לאזור ילוסטון , ובכך לחסוך יומיים נסיעה הלוך וחזור, אבל לפחות מחווית החיפוש שלי הטיסות היו יקרות בהרבה , ומעבר לזה התקשינו מאוד למצוא שם רכב ל 7 נוסעים לעומת השכרה בתחנת סולט לייק סיטי .
בכל מקרה, זה בהחלט צרך זמן אבל לא פגם בהנאה.
ואם הזכרנו שופינג.... גם מהסיבה הזו הייתי משאירה את ניו יורק לסוף.