סינגפור
-
היי חברים, ראיתי שיוצאים מסינגפור טיולים של יום (יוצאים בבוקר חוזרים בערב) למלזיה (קואלה לומפור) או לאינדונזיה (בעיקר לאיים).
ברשותי דרכון ישראלי בלבד, ואני מתכנן טיול עצמאי, לבד לסינגפור.
השאלה שלי היא אם אני אוכל להצטרף לטיול כזה לאינדונזיה או למלזיה?
תודה מראש!!
-
יש לי ״ניחוש״ בעיניין
מה נראה לך?
-
קודם כל תודה על התגובה הנחמדה..
דבר שני אני שואל כי הבנתי ממה שקראתי שאפשר להכנס למדינות האלו עם דרכון ישראלי בקבוצה, כל עוד יש מספר מינימאלי של דרכונים זרים.
ואם אני מצטרף לקבוצה של אנשים מכל העולם, אולי יתאפשר לי להכנס איתם למדינות.
אבל אני לא בטוח בעצמי לכן אני שואל..
-
שלילי בזנטי,
מלזיה לא מכירה בכלל בישראל כמדינה ולא מאפשרת לתושבים שלה לבוא הנה,
הכוונה שלך לכניסה בקבוצה זה כנראה לבאלי באינדונזיה, וגם אז יש תשלום גבוה ופרוצדורות ויזה -
* לא שזה מאוד חשוב, אך עיתונאי ישראלי אחד, הצליח לקבל הזמנה לועידה במלזיה, נסע וסיפר.
-
יכול להיות שהוא היה עם דרכון נוסף.וגם כפי שאתה יודע עיתונאים ישראלים הם ואמינות זה לא הולך יחד.
-
ביקור במלזיה 2013בבקשה : "...קצין ביקורת הדרכונים בנמל התעופה הבינלאומי המפואר פער זוג עיניים נדהמות. חמש שנים הוא עובד כאן, ומעולם לא ראה דרכון ישראלי. מבוהל ונבוך הוא נחפז אל הממונים עליו, ומשהתקבל האישור שאל בחביבות, אם אפשר לצלם את הדרכון שלי למזכרת בסלולרי שלו. כשהגיעה לדלפק הבאה בתור, הינד חורי, לשעבר השרה הפלסטינית לענייני ירושלים והשגרירה בצרפת, שאמרה לו שבאנו יחדיו, הוא כבר באמת לא הבין כלום.
חוויה משונה היא להיות ישראלי במלזיה, המדינה שעל דרכוני אזרחיה מוטבע המשפט "תקף לכל מדינות העולם, פרט לישראל". מוזר להיות ישראלי במדינה המוסלמית הגדולה והמפותחת, שיש לה יחסים דיפלומטיים עם כל מדינות תבל פרט לישראל. אל המדינה הזאת באתי בהזמנת טון (TUN, תואר האצולה העליון) ד"ר מהטיר מוחמד, שכיהן כראש הממשלה 22 שנים רצופות, התבטא פעם בעוינות כלפי "היהודים שמנהלים את העולם", והזמין אותי להשתתף בכנס בינלאומי על השלום העולמי, שקיימה השבוע העמותה שבראשה הוא עומד במרכז הסחר העולמי בעיר..."
-
אוקי אז מלזיה בלתי אפשרית..
מה בקשר לאינדונזיה?
הבנתי שאם אני עם דרכון ישראל אבל כחלק מקבוצה עם דרכונים זרים אפשר להכנס..
-
למרות שהיו דיבורים (וכתבות) בנושא, לידיעתי, לא התחדש שום דבר.
אפשר להיכנס לאינדונזיה (דרך באלי בלבד וגם לצאת רק ממנה) עם קבוצה מינימלית של חמישה איש, שאחד מהם בעל דרכון זר (אפשר לטייל במגוון איים גדול, אבל לא בכל האיים).
בכל מקרה, צריך להכין את הויזה לאינדונזיה מראש (בסינגפור) ולא להגיע ללא ויזה לשדה התעופה בבאלי… (אין סיכוי שבצורה כזו יעלו אתכם לטיסה).
-
אם אתה איש עסקים ומצליח למצוא ספונסר מקומי שישלח לך הזמנה, תוכל לקבל ויזה למלזיה עם דרכון ישראלי.
אחרת אין אפשרות.