ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בנושא מסלול ראשוני ביפן - למומחי יפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    12
    38
    187543
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • batiabe
      batiabe נערך לאחרונה על ידי

שלום, אשמח לעזרה לגבי התכנון הראשוני שלנו – בין ה 13-29/4/2019

רקע:

משפחה עם שני מתבגרים, התכנון הראשוני – להיות 5 ימים בטוקיו, לשכור רכב (הנהג מתורגל בנסיעה בכיוון ההפוך) ולנסוע לכיוון ההרים – לילה בפוג’י, לילה במצומוטו, לילה בהאקובה, נסיעה דרך קנזאווה / Kanazawa, לשירקאווה גו ולילה שם, נסיעה לקיוטו – החזרת הרכב.

ואז לינה בקיוטו, שימוש בכרטיס הרכבות וטיול בעזרת הרכבות  בקיוטו, אוסקה, נארה, ,Arashiyam וחזרה לטוקיו ברכבת.

שאלות

1. 1. מה דעתכם על השילוב של רכב ורכבות? האם סביר ?
      2. 2.  האם באזור ההרים כמו האקובה מאד קר באפריל? (זה חשש של חלק מאיתנו בשל הצורך לנסוע בציוד קל)
      3. 3 האם המסלול מעניין?

מצ”ב המסלול לא הצלחתי להדביק טבלה אז מתנצלת על חוסר הסדר,

ותודה רבה כל עצה תעזור

בתיה

ש 13/4  –  טיסה

א' 14/4 – טוקיו

ב' 15/4 – טוקיו

ג' 16/4 – טוקיו

ד' 17/4 – טוקיו

ה' 18/4 – טוקיו

ו' 19/4- הר פוג'י, פסטיבל פריחה (מטוקיו ל פוג'י שעתיים ורבע)

ש 20/4 – מצומוטו Matsumoto

(פוג'י – מצומוטו – 3 שעות , מצומוטו – האקובה, - שעה וחצי)

א' 21/4 – האקובה

ב' 22/4 – Kanazawa    

לינה ב שירקאווה גו

משירקאווה גו לקיוטו – 3.5 שעות

ג' 23/4  – קיוטו

ד' 24/4 – קיוטו , ביקור ב - Arashiyama

ה' 25/4 – קיוטו – נארה

ו' 26/4  – נארה

ש' 27/4 – אוסקה

א' 28/4 – אוסקה -טוקיו  ברכבת קליע

ב' 29/4 – טיסה לישראל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יפית1
        יפית1 נערך לאחרונה על ידי

שלום

אתייחס רק לנקודות שאני מכירה – לגבי רכב לא מכירה בכלל 

לגבי מעניין – תלוי מה מעניין אתכם – אני בונה בד”כ את המסלול לפי תחומי העניין שלנו ולא לפי מה שמעניין אחרים כך שלנו זה יוצא מעניין- רק לתת רעיונות לכם ולמתבגרים 

יש בטוקיו מתחמי VR , תערוכה של teamlab   , תצפיות , שוק הדגים החדש , חנויות ומה לא…

יש אפשרויות של ביקור אצל משפחות יפניות NAGOMI VISIT

בד”כ מחפשת אם יש ארועים/פסטיבלים /תערוכות – משהו כמו בטיים אאוט או ווטס און וכדו’ וזה מוסיף עניין 

עכשיו לגבי הנסיעות – לגבי כדאיות שימוש בכרטיס רכבות בהרכב שלכם ואם נחשב 7 ימים  אני בספק אם כדאי – אבל תבדקו באתר HYPERDIA  שם ניתן ממש לחשב את העלויות – לעומת עלות כרטיס הרכבות JRPASS 

לגבי נסיעה ברכבת הבולט – אומנם בולט ( הלוואי עלינו )  – אבל עדיין נסיעה ברכבת וזו נסיעה ארוכה  ויקרה – אם יש לכם אופציה לחזור מאוסקה בטיסה אולי זה יוזיל עלות 

טיול מוצלח!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • batiabe

יפית המון תודה

לגבי רכבת הקליע – זה אילוץ כיוון שזה חלום משפחתי לנו (ובעיקר של המתבגרים) לנסוע בה ומחירה הוא מחצית ממחיר הפס לשבוע.

חשבנו שאם בקיוטו ניסע דרך הפס לאוסקה, נארה, הירושימה, ו Arashiyama, זה ישתלם לנו.

אני בהחלט אחפש פסטיבלים ותודה על שאר הטיפים,

בתיה

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

לגבי הפאס, לפי המסלול שפירטת לא בטוח שהוא משתלם, כדאי פשוט לבדוק. יש באתר ג'פן גייד מנוע לבדיקת כדאיות הפאס. 

• milly
              milly נערך לאחרונה על ידי

היום של ה 22/4 נראה לי מאוד עמוס. להגיע מהאקובה לקנזווה, לראות את העיר, להגיע לשירקווה-גו, ולראות את המקום. לא נראה לי שניתן לעשות את זה ביום אחד. שירקווה-גו הוא מקום קטן והכל שם נסגר מוקדם.

לעומת זאת יש לכם יותר מידי זמן בנארה. חצי יום עד יום אחד מקיוטו מספיקים. מה שכן, הייתי מוסיפה חצי יום לטירת הימג'י.

איך אתם חושבים לשלב את הירושימה בטיול? על מה חשבתם לוותר?

כרגע נראה שפאס לא משתלם, אלא אם תוסיפו מקומות, אבל לא חייבים פאס וגם אם זה קצת יקר אני ממליצה לחזור בשינקנסן בשביל החוויה (למרות שבתכלס לא מרגישים משהו מיוחד שנוסעים). אם אין לכם הגבלה על אוכל, קנו אובנטו בתחנת הרכבת ותהנו מהנסיעה.

• batiabe

קרני ומילי תודה רבה על התגובות

קרני- אבדוק שוב את עלויות הפס מול נסיעות רגילות.

מילי – נראה לי שבעקבות עצתך נוותר על האקובה, ממצומוטו ניסע ישר לשירקאווה גו ואז לקנזאווה.

השאלה היא אם נצליח להכניס את המסלול האלפיני. עד כמה זו חויה ייחודית ? (כמובן שהיינו באלפים וכו’, ואולי על נוף אלפיני יותר כדאי לוותר יחסית לדברים יחודיים יותר ליפן).

לגבי הירושימה, גם הבן שלי מאד רוצה לנסוע ולנסוע לשם במקום יום בנארה זה רעיון מעולה. יש לנו חמישה ימים (לקיוטו, אוסקה, הירושימה ונארה) האם נראה לך הגיוני להכניס את ארשיימה Arashiyama וטירת הימג’י באותו יום? 

לצערי נושא האוכל אצלינו קצת בעייתי – לבן שלי יש צליאק ולכן אסור לו גלוטן (כלומר כמעט כל מה שיש בו סויה למשל) והבת שלי צמחונית (זה פחות בעיתי).

אבל הסתדרנו בכל מקום בעולם שהיינו בו, נסתדר גם ביפן.

המון המון תודה העצות שלכן ממש משפרות לנו את המסלול,

בתיה

• batiabe

אם כבר דיברנו על פסטיבלים….

יש פסטיבל  אביב בטאקימה  Takayama ב 14-15/4

הבעיה שזה יום אחרי שאנחנו נוחתים בטוקיו, והתכנון היה להיות בטוקיו בימים אלו

האם שווה לשנות את כל המסלול בשבילו?

אני נוטה שלא אלא אם מישהי מכירה וחושבת שזו חויה ששווה את שינוי המסלול לגמרי.

• אלון.י
                    אלון.י נערך לאחרונה על ידי

היי בתיה.

אמנם לא מישהי….blush

היינו שנה שעברה ב takayama בפסטיבל למעשה הטיול נבנה סביב שני תאריכים

ה 15.4 פסטיבל ב takayama  וה 16.4 המסלול האלפיני (פתיחת המסלול ב-15.4).

הפסטיבל עצמו יפה מאד לדעתי מבחינת תאריכים יש לכם בעיה להגיע לפסטיבל.

כמו כן אם מחליטים שכן צריך להזמין לינות דחוף לנו היה מאד קשה למצוא מקומות לינה למרות שהיינו רק זוג והזמנו הרבה חודשים מראש.

לגבי המסלול אפשר לשנות ולהיות בטוקיו בסוף(זה מה שאנחנו עשינו).

לגבי רכבות במצב שלכם של 4 אנשים לא הייתי חושב פעמיים ומטייל ברכב למרות שההוצאה לא קטנה, ברכבת יכול להיות יותר יקר.

לגבי הרכב כדאי לשמוע מעוד אנשים הטיול שלנו היה כולו ברכבות והיה פאס לכל הטיול 21 ימים.

אם רוצים לחוות רכבת הייתי עושה רק יום טיול מטוקיו לניקו.

המסלול האלפיניtakayama takayama takayama takayama takayama
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • batiabe

אלון ממש תודה, סליחה שקיפחתי את המגדר שלך blush

למרות שעכשיו אני בהתלבטות אם לשנות את כל המסלול (הזמנתי כבר דירה זולה שנראית מעולה בקיוטו לסוף הטיול) אני גם לא רוצה להחמיץ את הפסטיבל. 

לגבי קיצור הנסיעה הרכבת, זה רעיון מעולה,  אתייעץ במתבגרים.

שוב תודה,

בתיה

• karnielr
                        karnielr נערך לאחרונה על ידי

בסופו של דבר למי שנסע כבר פעם ברכבת בחייו לא צפויה חווייה ממש ייחודית ובלתי נשכחת, אמנם הרכבות מהירות ונקיות ומדייקות בזמנים אבל...האם שווה להקדיש מאמץ מיוחד על מנת להתרשם מכך באופן אישי? לא בטוחה . לגבי  יום שישלב את הימג’י וארשיאמה – לדעתי מתיש אך אפשרי. 

• milly

שמדובר במרחקים גדולים כמו קיוטו-הירושימה או קיוטו-טוקיו הרבה יותר יעיל מבחינת זמן לנסוע בשינקנסן.

ולמצוא אוכל צמחוני ביפן זה לא כזה פשוט. גם דברים שבארץ נחשבים צמחוניים ביפן הם לא בהכרח כאלה. 

• רוני סופר
                            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אמנם באמצע טיול אבל אתיחס בקצרה:

המסלול האלפיני יפה. מצריך יום שלם. מתאים לכם ממצומוטו (לדעתי זו הסיבה היחידה להגיע למצומוטו) לקנזאווה. 100$ לאדם + משלוח מזוודות + רכבות אל ומ.

קראתי שאתם רוצים לישון בשירקאווה-גו. אל. אין מה לעשות אחרי סגירת האתר. המשיכו לטקיאמה היפה בעונת הפריחה. הפסטיבל – אה. לא התרגשתי יותר מדי, אבל זה עניין אישי.

טירת הימאג’י בפריחה – חוויה. הייתי מוותר על נארה לטובתה.

רכבת – אמנם כשיושבים ההתרגשות היא קצת תיאורטית אבל לעמוד על הרציפים ולראות את הרכבות חולפות לפניך – חוויה לכל גיל, ודאי לצעירים.

פאס – נאמר כבר. עשו את החשבון.

• Tulip123
                              Tulip123 נערך לאחרונה על ידי

שלום בתיה,

בשנה שעברה ערכנו טיול משפחתי ביפן. אני מצרף קישור לתיאור הטיול שלנו, תוכלי למצוא בו עצות וטיפים שונים:

טיול משפחתי ביפן

עמיר. 

• batiabe

איזה כיף שכולכם מגיבים, אני ממש משנה את המסלול בעקבות התגובות שלכם!

עמיר- המון תודה על הקישור, אתם אנשי פסטיבלים, כל הכבוד על היציאה מהמסלול הסטנדרטי, למדתי הרבה מתיאור הטיול שלכם.

רוני- אני משנה את המסלול בעקבות עצתך, לא נישן בשירקאווה גו, ונסע ללון בטאקיאמה. חוצמזה המשפחה שלי החליטה שיהיה קשה מדי לנסוע לפסטיבל בתאריכים שלו אז בצער רב נוותר עליו, כך שתגובתך באה בזמן.

מילי – ברור לי שאוכל יהיה אישיו וננסה להתכונן (הבנו שיש ציר דגים כמעט בכל מאכל שנראה צמחוני) אבל אני חוששת שהצליאק יהווה הרבה יותר אתגר. בכל מקרה אם יש למישהו עצות / תובנות מעבר לכרטיס כתוב ביפנית, נשמח לשמוע.

קרני – נראה שבעקבות עצתך ועצות אחרות פשוט ניקח שינקנסן ליעד קצר בשביל החויה. השאלה היא האם מקיוטו לטוקיו ברכבת “רגילה” זו נסיעה סבירה?

ואלון – שכחתי להגיד בתגובה הקודמת שאפו על התמונות המקסימות.

תודה רבה לכולם על כל התגובות, זה עוזר לי ממש ואם יש עצות וטיפים נוספים אשמח לשמוע 

בתיה

• ramiav1
                                  ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

הערה קטנה ,

לדעתי להרגיש את השינקנזאן זה יותר מרשים להיות בתחנה שהיא לא עוצרת , לראות אותה חולפת , בהתחלה מרגישים את הפסים שמתחילים לרעוד , ואז חולף איזה כתם לבן , ומשאיר איזה ואקום , ואז הבנתי מה זה השינקנזאן , ונסעתי ברכבת הרבה כולל בנאזומי , שאתה בתוך הקרון המהירות לא מורגשת .

לגבי האוכל כדאי להכין שלט מגוגל טרנסלייט שאתם נמנעים מאוכל מהחי בעיקבות איסור של הדת , לי זה עבד טוב בסין , ביפן לעומת זאת הבן הצימחוני (אז) שלי הזמין אוכל ללא בעלי חיים , אז הם מילאו את המנה בשרימפסים במקום 

• milly

מקיוטו לטוקיו ברכבת רגילה לוקח 7-8 שעות ומצריך כמה החלפות בדרך. 

• keves160
                                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

גוגל טרנסלייט לא תמיד עושה עבודה טובה, אבל יש אופציות יותר טובות – לא חסרות ברשת דוגמאות לתרגומים טובים של כרטיסי אוכל לטבעונים/צמחונים/צליאקים וכו’. 

יש בפייסבוק קבוצה “מטיילים ביפן” שבה יש כמה פוסטים עם טיפים והמלצות של צליאקים ונמנעים מגלוטן שיכולים לעזור לכם. 

• batiabe

תודה רמי, מילי וכבש, אנחנו נכנס לקבוצת הפייסבוק

ונראה שבכל זאת ניקח שינקנסן מקיוטו לטוקיו על אף העלות cool כי נראה שבעייתי להיות באזור קיוטו עם מכונית.

• ניתאי א
                                          ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

לגבי אוכל הייתי מחפש מסעדות שעושות אוקונומיאקי שזה מעין חביתת ירקות, נודלס, בשר, מאכלי ים ועוד... יש מגוון מטורף של מתכונים. ניתן לבקש מרכיבים לצמחונים. את האוקונומיאקי מכינים מולכם על פלטה. 

חבל שאתם לא מגיעים להירושימה אז הייתם יכולים לראות את ההבדל של המנה בין הירושימה לאוסקה ששם היה לי הכי טעים. אין בעיה למצוא את זה בכל יפן.

באוסקה, יש מסעדת אוקונומיאקי מהטובות שיצא שלי להיות בהן ביפן. נמצאת בקומת המרתף של בנייני אומדה סקי. לא קל למצוא אותה. יש תור ארוך מאוד בשעות השיא.

בהירושימה, ליד הרחוב המרכזי של העיר יש בניין של 3-4 קומות של מלא מסעדות קטנות (בר ישיבה שמקיף את השף). ממליץ בחום להגיע לשם. אם תגיעו לשם בכל זאת ממליץ בחום.

• batiabe

שלום ניתאי

בעקבות העצות כאן דוקא כן נגיע להירושימה, קראתי על אוקונומיאקי אבל לצערי לא כל כך נוכל לאכול ממנו כי יש בו גלוטן ולבן שלי יצאו העיניים ואני מרחמת עליו, אבל נראה לי שנטעם פעם אחת לשם החויה אז תודה על ההמלצות

ושאלה של בעלי לכל העונים הצדיקים (באמת צדיקים, אין לכם מושג כמה זה עוזר)  – כולם אומרים שצריך להגיע עם כסף מזומן אבל מדובר בסכומים גדולים, מה אתם עשיתם  ? האם הוצאתם כסף בעזרת כרטיס אשראי? 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון