טיול ארה"ב למפחה 4.20019 האם זה נכון? אשמח לעצה
-
משפחה של זוג+4, דתית, גילאי 18,16,13,10 אוהבים טבע ואקשן.פעם ראשונה בארה”ב. נחיתה לוס אנגלס 7.4, אנחנו שומרי שבת!!חשבנו על:
3 ימים סאן פרנסיסקו, לקחת רכב ולנסוע לכיוון סאן פרנסיסקו – שאלה מה לעשות והאם זה מספקי ימים- לסאן פרנסיסקו ולכביש מספר 1 מזח דייגים , כלבי הי..
חזרה ללוס אנגלס – 5 ימים , האם יספיק – האם לקחת 2 פארקים יונברסאל סטודיו ודיסנילנד, חוששת מעמידה בתורים, או אחד? ואיזה הכי מומלץ?
לאס ווגס – 4 ימים – ברייס קניון, מופע של סירקל דה סוליי, אאוטלט,,סיור מלונות
סאן דייגו – פסח ראשון, 4 ימים כשיש שבת באמצע, וחמישי או שישי נסיעה מלאס ווגס לסאן דייגו?
טיסת פנים יונייטד אירליינס מסאן דייגו לניו יורק – יום שני בערב טיסה ונחיתה יום שלישי בבוקר 25-27- חג שני של פסח ורוצים יום א’ 28 לצאת לכיוון מפלי הניאגרה
האם זה יספיק לראות משהו בניו יורק כאשר יום אחד רוצים לתת לאאוט לט בניו גרסי.. חזרה לארץ 1.5.
סליחה אם אני מבולבלת, אבל באמת אשמח על כל הערה/הארה החשש שלי שזה עלול להיות עמוס, או שאנו לא לוקחים בחשבון את הנסיעות/והמרחקים, או את מזג האוויר. אשמח לדעת מה ההמלצות בסאן פרנסיסקו או שצריך להוסיף ימים?
הבנתי שסאן פרנסיסקו קרה, ואנו בתחילת אפריל וגם בסוף אפריל לצאת מניו יורק למפלי הניאגרה זה לא קר מדי, חוששת ממזג האוויר. מהנסיעה.
בקיצור אודה על תגובתכם
-
נורא קשה להבין מה את מתכננת כדי לעזור
אם אפשר לחלק לימים (תאריכים ויום בשבוע בגלל שמירת השבת)
איפה את מתכננת להיות, איזה טיסות פנים, ואז אפשר יהיה לעזור יותר
האם את מדברת בקליפורניה רק על קו החוף או שאת כן רוצה להכנס לפארקים הפנימיים יותר?
האם הכוונה לאפריל 2019?
למה אתם כל כך מתפזרים – ניאגרה, קליפורניה וניו יורק – האם זה הטיול הראשון והאחרון שלכם?
לכמה זמן הטיול?
-
לא מצליחה להבין את המסגרת.
בואי נסי להגיד.
1. חכמה זמן הטיול
2. איפה נוחתים ומאיפה ממריאים.
3. כמה זמן את מקדישה למערב.
בגדול הפיזור של מערב ניון יורק וניאגרה ניראה לי מוגזם אלא אם מדובר על טיול ממש ממש ארוך.
בנוסף את כותבת שאתם מאוד אוהבים טבע, נוסעת לאחד העשירים ביותר בטבע מדהים ( מערב ארה”ב ) ומתכננת טיול ערים ( עם איזה נגיעה בפארק ).
למה?
-
לאט לאט….
בואי נתחיל מכמה קווים מנחים –
1. על כמה ימים חשבתם? (כדי לראות עם מה יש “לשחק”)
2. מה התקציב ? (כדי לוודא שמספר הימים מתאים לתקציב)
3. מבחינת שבת – האם בשבת צריך להיות ליד בית חב”ד, מקומות ספיציפים או כל דירה שבה תוכלו לבשל לעצמכם
4. מה המקומות שהכי חשוב לכם להיות בהם?
תתחילי מלענות על שאלות אלו ונוכל להתקדם
-
באמת מבולבל אבל אם הנחיתה בלוס אנגלס אני חושבת שמאוד כדאי
לשלב טיולי פארקים באריזונה-
סדונה,גרנד קניון,אנטילופ קניון,אגם פאוול
ואולי עוד פארקים.
אם החזרה מניו יורק אז הייתי מוותרת על הניאגרה.
זו אולי פעם ראשונה שלכם אבל בטח לא אחרונה

-
ראשית תודה על התגובה והאכפתיות.
המסגרת היא: 7.4.2019 נחיתה בלוס אנגלס בצהריים וחזרה מניו יורק ביום רביעי 1.5.2019. טיסת הפנים שלצערי סגרנו היא מסאן דייגו ביום ב’ 22.4.2019 בשעה 22:00 בערב. חג ראשון של פסח 19-20/4/2019 נמצא דירה ליד בית חב”ד בדאון טאון סאן דייגו ונרצה לאכול שם את הארוחות. חג שני – ניו יורק 25-27/4/2019 ערב חג מתחיל מיום ה’ 25/4 בערב עד מוצ”ש. השאלה הכי חשובה היא בחוף המערבי לאן ללכת כי יש חג פסח ויש שבת. אופציה 1:האם נכון לוס אנגלס-לאס ווגס סאן דייגו מ 7/4 עד 22/4 או אופציה 2 -האם זה אפשרי בכלל להוסיף את סאן פרנסיסקו כאשר חשבנו שעם הנחיתה וקבלת הרכב לנסוע לסאן פרנסיסקו בכביש המהיר ולעצור ללינה ובבוקר למחרת להגיע לסאן פרנסיסקו, לטייל בה ולמחרת לצאת על כביש 1 המפורסם בבוקר חזרה לכיוון לאס ווגס. כאשר באופציה 1 לחלק שבוע בלוס אנגלס, 4 ימים בווס, וחמישה ימים בסאן דייגו. ובאופציה שנייה – 4 ימים בסאן פרנסיסקו, 5 לוס אנגלס ו4 סאן דייגו, פחות או יותר. לגבי חוף מזרחי – ניו יורק נחיתה ביום שלישי בבוקר 09:00 ב 23.4 כאשר יש לנו לטייל 23-25 כשיום אחד רוצים לאאוטלט בגרסי. ומ יום א’ ועד יום ד’28/4-1/5 לנסוע למפלי הניאגרה עם עצירות בדרך וחזור ביום ד’ חזרה לארץ מנמל תעופה גי. אף קיי. אני רוצה לעשות פארק טבע אחד בברייס קניון בלאס ווגס, ו לגבי פארק שעשועים לא יודעת אם לעשות את יונברסל סטודיו וגם את דיסניוורלד רק המחירים והסיפורים על התורים מרתיעים אותי. אני עדין לא הצלחתי להבין את חופשת האביב שלהם בגלל הפסחא שחל השנה כמו שלנו מ 19-21 האם זה אומר שבתי ספר וקולגים יהיו בחופשה ארוכה כשאנו שם , מתי הם אמורים לצאת לחופשה כי אז כדאי לקחת פרקי שעשועים לפני. אודה על כל עזרה., מקווה שפרטתי מספיק. אחכה לעצותייך. מיכל
-
ראשית תודה על התגובה והאכפתיות. לגבי פארקים וטבע מתכוונים בדרך מניו יורק למפלי ניאגרה לנצל ביקור באגמים וגם אם נעשה את סאן פרנסיסקו אז גם שם ללכת לאגם שאינני זוכרת את שמו. אבל זה לא טיול פארקי טבע בהחלט גם בעיר.
המסגרת היא: 7.4.2019 נחיתה בלוס אנגלס בצהריים וחזרה מניו יורק ביום רביעי 1.5.2019. טיסת הפנים שלצערי סגרנו היא מסאן דייגו ביום ב’ 22.4.2019 בשעה 22:00 בערב. חג ראשון של פסח 19-20/4/2019 נמצא דירה ליד בית חב”ד בדאון טאון סאן דייגו ונרצה לאכול שם את הארוחות. חג שני – ניו יורק 25-27/4/2019 ערב חג מתחיל מיום ה’ 25/4 בערב עד מוצ”ש. השאלה הכי חשובה היא בחוף המערבי לאן ללכת כי יש חג פסח ויש שבת. אופציה 1:האם נכון לוס אנגלס-לאס ווגס סאן דייגו מ 7/4 עד 22/4 או אופציה 2 -האם זה אפשרי בכלל להוסיף את סאן פרנסיסקו כאשר חשבנו שעם הנחיתה וקבלת הרכב לנסוע לסאן פרנסיסקו בכביש המהיר ולעצור ללינה ובבוקר למחרת להגיע לסאן פרנסיסקו, לטייל בה ולמחרת לצאת על כביש 1 המפורסם בבוקר חזרה לכיוון לאס ווגס. כאשר באופציה 1 לחלק שבוע בלוס אנגלס, 4 ימים בווס, וחמישה ימים בסאן דייגו. ובאופציה שנייה – 4 ימים בסאן פרנסיסקו, 5 לוס אנגלס ו4 סאן דייגו, פחות או יותר. לגבי חוף מזרחי – ניו יורק נחיתה ביום שלישי בבוקר 09:00 ב 23.4 כאשר יש לנו לטייל 23-25 כשיום אחד רוצים לאאוטלט בגרסי. ומ יום א’ ועד יום ד’28/4-1/5 לנסוע למפלי הניאגרה עם עצירות בדרך וחזור ביום ד’ חזרה לארץ מנמל תעופה גי. אף קיי. אני רוצה לעשות פארק טבע אחד בברייס קניון בלאס ווגס, ו לגבי פארק שעשועים לא יודעת אם לעשות את יונברסל סטודיו וגם את דיסניוורלד רק המחירים והסיפורים על התורים מרתיעים אותי. אני עדין לא הצלחתי להבין את חופשת האביב שלהם בגלל הפסחא שחל השנה כמו שלנו מ 19-21 האם זה אומר שבתי ספר וקולגים יהיו בחופשה ארוכה כשאנו שם , מתי הם אמורים לצאת לחופשה כי אז כדאי לקחת פרקי שעשועים לפני. אודה על כל עזרה., מקווה שפרטתי מספיק. אחכה לעצותייך. מיכל
-
ראשית תודה על התגובה והאכפתיות.
היות וזה טיול ראשון, אז לגמרי זה לא טיול פארקי טבע, אני בעד ברייס קניון, וסכר הובר, בדרך למפלי הניאגרה, אזור האגמים, וגם , אם נבקר בסאן פרנסיסקו אז בדרך יש פארק עצי הסקויה, ומפלים , נראה אבל זו התוכנית , אשמח לתגובתך ועצתך:
-
ראשית תודה על התגובה והאכפתיות.- לגמרי לאט לאט, את כל כך צודקת כי אני לגמרי מבולבלת והרגשת זאת. העניין הוא שזה טיול באמת בשביל הילדים, והם אקשניסטים, שצריכים גיוון ועניין מצד שני מפחדת להעמיס ו/או לחלק ימים במקומות שנצטרך לחפש מה לעשות כדי למלא אותם.
-
מיכל היקרה
נורא קשה לעזור לך..
קודם כל – לא צריך להגיב שלוש פעמים את אותה התגובה לכל אחד שענה לך. תגובה אחת מספיקה.
שנית – ההודעה שלך נורא קשה לקריאה. אין כמעט סימני פיסוק, אין חלוקה למשפטים ופסקאות.. מפורטת מדי ומבולבלת נורא.
והכי בעייתי – את מתחילה עם קצת נתונים ואז מייד גולשת לסיפורים על גבי סיפורים.
לאט לאט.. יהיה מספיק זמן לעזור בהכול.
אני מרכז את מה שהצלחתי לדלות מההודעה שלך
טיסה הלוך – 7.4 ללוס אנג’לס
טיסה חזור – 1.5 מניו יורק
טיסה פנימית – 22.4 מסן דייגו.
שאלה ראשונה – מדוע הזמנתם כבר טיסה כזו?
שאלה שנייה – האם היא ניתנת לביטול/ שינוי?
בהנחה שלא ניתן לבטל את הטיסה, זה אומר שיש לכם שני מקטעים מרכזיים
1. לוס אנג’לס – סן דייגו : סה”כ 14 ימים נטו (לא מכליל את יום ההגעה ויום הטיסה הפנימית). בפנים שתי שבתות: 12-13, 19-20.
2. ניו יורק – 8 ימים . בפנים שבת אחת.
שאלה שלישית – האם יש לכם מגבלות והעדפות לשבתות
בגדול – זה סביר – שבוע נטו לניו יורק ו- 11 יום נטו לשאר קליפורניה.
עכשיו צריך לראות איך בונים את שני המקטעים.
ועכשיו קראתי גם על מגבלת פסח וכבר התחלתי להתבלבל.
בואי נעשה משהו שונה.
תרשמי לפי ימים מה 7.4 ועד ה 1.5, באופן הבא
7.4 – טיסה מישראל ללוס אנג’לס.
8.4 – לוס אנג’לס (לדוגמא..)
9.4 – טרם נקבע (לדוגמא..)
10.4 – טרם נקבע (לדוגמא..)
11.4
12.4 – שישי.
13.4 – שבת
וכו’..
-
ראשית תודה שחזרתם אליי- אנסה לעשות סדר: רוצים- סאן פרנסיסקו, לוס אנגלס, לאס ווגס, סאן דייגו וניו יורק מ 7/4-1/5
נחיתה יום א’ 7.4.2019 לוס אנגלס, 22.4.2019 טיסת פנים יונייטד אירליינס מסאן דייגו לניו יורק, חזרה מניו יורק לישראל 1.5.2019. 19-20.4 חג ראשון של פסח, 25/4 ערב , חג שני של פסח עד 27/4 ב 28-1/5 רוצים לצאת מניו יורק למפלי הניאגרה עם עצירה ולינה בדרך. מקווה שזה לא קר מדי. אלו הם התאריכים. השאלה היא האם חלוקת הימים נכונה?- אודה על כל עזרה ועצה
לגבי תקציב – אין לנו מושג אני הבנתי שבערך 100 אלף , כמובן עדיף פחות.
שבת – הכי חשוב זה בסאן דייגו שם נעשה פסח ראשון ונמצא דירה ליד בית חבד כי נאכל שם את הארוחות. יתר המקומות לא צריכים את בית חב”ד אלא דירות מאובזרות לבישול עצמי, בלאס ווגס
-
מיכל, כפי שכתב לך קודמי, את צריכה לעזור לנו לעזור לך, תתחילי בבניית טבלה עם נתונים שיש לך ומשם נוכל להתקדם.
מציעה לך מבנה לטבלה:
-
לקחתי לדוגמא קטע קטן שהבנתי
“האם נכון לוס אנגלס-לאס ווגס סאן דייגו מ 7/4 עד 22/4 או אופציה 2 -האם זה אפשרי בכלל להוסיף את סאן פרנסיסקו כאשר חשבנו שעם הנחיתה וקבלת הרכב לנסוע לסאן פרנסיסקו בכביש המהיר ולעצור ללינה ובבוקר למחרת להגיע לסאן פרנסיסקו, לטייל בה ולמחרת לצאת על כביש 1 המפורסם בבוקר חזרה לכיוון לאס ווגס.”
אם הבנתי נכון.
אתם נוחתים , יוצאים מייד לכיוון SF .
זה כבר לא חכם. יש לכם ניסיון עם גט לג? שמגיעים לחוף המערבי עייפים מאוד זה לא הזמן לנסיעות ארוכות – מאוד מסוכן.
ואז אתם חושבים לישון בלילה בדרך להגיע בבוקר ל SF להיות בה עד בערב ( שזה אומר כמה שעות כי אתם לא תגיעו בבוקר ) ולמחרת לצאת חזרה?
דרך כביש 1 ללאס וגאס….אבל כביש 1 לא מגיע ללאס וגאס. הוא מגיע ללוס אנגלס.
ואת באמת מתכוונת לנסוע 7-8 שעות מלוס אנגלס ל SF לבלות בה כמה שעות ולצאת את כל הדרך הזאת חזרה?
זה טיול או נסע רכב?
האם יש לך ניסיון בתכנון טיולים?
אם לא אולי כדאי להעזר במתכנן טיולים שיוכל לבנות עבורכם מסלול הגיוני שתהנו בו -
ראשית תודה ענקית שחזרת אליי,
לא פשוט לקיים טיול באפריל למשפחה דתית במיוחד שיש את הפסח ראשון ושני אבל זה מה יש, כמו שאומרים ועם זה ננצח. – והטיסה מסאן דייגו הפנימית היתה טעות של פזיזות בלי הבנה ולצערי לא ניתן לבטל/לשנות אלא בהפסד כספי.
אז ככה:
א. 7.4 נחיתה בלוס אנגלס בשעה 14:00
הקושי הראשוני שלנו הוא איך לחלק את הימים מ 7.4-18.4
– האם להסתפק בלוס אנגלס ולאס ווגס? או להוסיף את סאן פרנסיסקו (לא בטוחה) או יותר נכון להכיר את כביש מספר 1 המפורסם ומה שיש לו להציע כשהיציאה תהיה מלוס אנגלס וחזרה אליה.
סאן דייגו
18-22/4 סאן דייגו ,כאשר פסח ראשון 19-20/41 – לא נקבע פעילות לסאן דייגו
ניו יורק – מפלי ניאגרה
מ 23/4-28/4 יש לנו דירה עד ה 28/4 יום א’ בניו יורק –
כאשר פסח שני מ 25-28/4 – (25/4 ערב פסח עד מוצש 27/4)
מ 28/4-1/5 אין לנו דירה בניו יורק וחשבנו לצאת ולנצל זאת לנסיעה למפלי הניאגרה , אגמים וכו’, -לא קבענו אתרים. – האם כדאי נסיעה עצמאית, האם לא קר מידי לנסוע לשם?
1.5 יום ד’ טיסה חזור ב 19:00 לישראל מניו יורק jfk
האם אני ברורה יותר כך שתוכלו לעזור לי? אודה מאוד כך שאוכל לקבל החלטות נכונות יותר למשפחה שלי ולתחומי העניין שלהם
אני ממש אודה על כל עזרה כי אולי כפי שהבנת אני בהחלט מבולבלת. טיול ראשון, פעם ראשונה שאני כותבת אי פעם בפורום כלשהו ובכלל.
אחכה ואצפה לשמוע מכם ועצותיכם למודות הניסיון
מיכל
-
הי, לא ידעתי איך לצרף טבלה זו, ולכן כתבתי תגובה עם חלוקה מקווה שחלוקת הימים היתה ברורה
-
הי מיכל,
אני גם מתכננת עכשיו טיול משפחתי לקליפורניה וניו יורק. אנחנו ניסע בחגי תשרי.
הטיול שלנו לא כולל את לאס וגאס והפארקים שסביבה אז אני לא כל כך בקיאה באזור הזה, אבל ניסיתי, לפי מה שכתבת, לארגן את הטיול שלכם בטבלה שעשיתי לטיול שלנו (עם כמה שינויים כמובן).
זה צילום מסך של הטבלה (אני גם לא יודעת להעלות לכאן טבלאות...), מקווה שיעזור.

-
ראשית תודה על התגובות.
א. להחליט על פארק אחד: איזה כדאי?
לגבי פארקים, אנחנו החלטנו שאנו בוחרים לעשות פארק אחד או דיסנילנד באנהיים או יוניברסל סטודיו בלוס אנגלס. שאלת המיליון דולר, מה יותר מומלץ, מעניין
הנטייה של הילדים היא דיסנילנד אבל הבנו שזה לא פארק שעשועים אז מה זה?
ומה עדיף? ילדים בגילאי 18.5, 16,13,10 3 בנים ובת. לא הצלחנו למצוא באינטרנט משהו שיסביר בעצם מה זה ומה אנו אמורים לחוות שם.
אודה על כל עזרה, או קישור להחליט
ב. כביש מספר 1 – סאן פרנסיסקו -לוס אנגלס – אשמח להבין, מה שקראתי לגבי הכביש וקטעים שהם סגורים או נפתחים לפרקים, זה לא כביש שתמיד פתוח בציר הזה, אנו מדברים על 4/2019 בתחילת אפריל ?
אודה על כל עזרה
-
פארק יונברסל בלוס אנגלס או דיסנילד באנהיים. צריך לבחור אחד?שלום , אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט איזה פארק לעשות יוניברסל או דיסני בלוס אנגלס או אנהיים. 3 בנים ובת גילאים 18-10 ואנו מבינים שזה לא פארק שעשועים? איך אפשר להבין מה כל פארק כדי להחליט, באתרים שחיפשנו לא ברור אודה על זרתכם
-
הנה קישור לדוגמא לצורך הסבר ראשוני -
https://bartravel.com/newus/katavot/amusment.html
דיסני הוא בהחלט פארק שעשועים. אינפורמציה רבה נוספת בעברית תוכלי למצוא ע"י חיפוש בגוגל לפי שמות הפארקים. פירוט מלא של כל האטרקציות יש באתרי הפארקים עצמם באנגלית.
-
קצת יותר ברור.. (לא מה שהצעתי לך לעשות אבל את בכיוון)
הנה אני אעזור לך בינתיים – לא צריך לצרף טבלה, אפשר פשוט לרשום אותה ידנית כאן.
7.4 – הגעה ללוס אנג’לס 14:00 – אין מה לתכנן לעשות בהמשך היום – אתם תהיו גמורים לחלוטין
8.4
9.4
10.4
11.4
12.4 - שישי
13.4 - שבת
14.4
15.4
16.4
17.4
18.4 – לינה מוזמנת בסן דייגו
19.4 – סן דייגו. פסח ראשון
20.4 – סן דייגו – פסח ראשון
21.4 –
22.4
23.4 – לינה מוזמנת בניו יורק
24.4 – ניו יורק
25.4 – ניו יורק. פסח שני
26.4 – ניו יורק פסח שני, שישי
27.4 – ניו יורק - שבת
28.4 –
29.4 –
30.4 –
1.5 – חזרה לישראל מניו יורק , בשעה 19:00
עכשיו צריך להתחיל ולשבץ את המקומות לפי ימים.
כמה הערות חשובות
לגבי ניו יורק ומפלי הניאגרה – שימו לב שאתם נמצאים בה זמן רב ברוטו, אבל נטו – כמעט וכלום – בגלל אילוצי פסח/שבת – לא תוכלו לנוע מרחקים ארוכים ולכסות חלקים מהעיר. יועיל לדעת באיזה איזור הדירה שלכם, כדי להבין אם תוכלו לטייל גם ברגל.
אי לכך, הייתי ממליץ לכם לא (!) לנסוע למפלי הניאגרה בשלושת הימים האחרונים של אפריל אלא להישאר בניו יורק וממש להינות מהעיר.
בנוסף, נסיעה לניאגרה היא ארוכה מאוד ותצטרכו לעשות אותה פעמיים (הלוך וחזור) – מה שאומר שבעיקר תהיו על הכביש ופחות במקומות עצמם. אפשר לקחת לשם טיסה במקום נסיעה, אבל זה לא מקצר משמעותית את זמני ההגעה ועולה לא מעט.
השבת של ה 12-13 – האם יש מקום ספיציפי שתרצו להיות בו בזמן זה? נשמע לי הגיוני להיות בעיר גדולה – כגון סן פרנסיסקו. ההגיון שלי נכון?
אם אכן זה כך, הרי שהייתי ממליץ החל מה- 8.4 לנסוע דרך כביש מס’ 1 לכיוון סן פרנסיסקו ולהיות שם בשבת. ולאחר מכן לחזור ללוס אנג’לס ולבלות בה קצת עד למעבר לניו יורק.
לא רואה איך אפשר להכניס גם את לאס וגאס לתוכנית – בעיקר בגלל התקיעה של הדירה בסן דייגו (הייתי מנסה לבטל!)