ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיאול וסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    17
    2720
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • betal
      betal נערך לאחרונה על ידי

היי חברים!

אני ובעלי מתכננים לטוס באוקטובר ל-3 שבועות 1-21/10 לסין עם גיחה לסיאול

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המסלול שתכננו

1-5 סיאול

5-8 הונג קונג

8-10 גווילין (חשבנו לקחת רכבת ל- shenzhen ומשם טיסה לגווילין זה מוזיל עלויות) הכוונה להיות שני לילות ביאנגשו

10-14 יונאן (טיסה מגווילין לkunming) טיול ב dali,ומשם ל lijiang לאחר מכן חושבים לעשות גם את shangri-la

14-20 סצ׳ואן  -טיסה chengdu  טיסה ל-jiuzhaigou 

וברכבות מצ׳נגדו ל- leshan ול- Mt. Emei חושבים לעשות אולי את מערב סיצואן (kangding,Tagongxiang )

20-21 בייג׳ין

1. האם הטיול לא לחוץ מידי? אולי כדאי להוריד משהו בדרך?

אילוצים-

בגלל החג של הסינים מתחילים את המסלול בדרום קוריאה וממשיכים משם להונג קונג כדי להתחמק כמה שאפשר מהחג

טיסה חזור מבייג׳ין

2. במסלול שלנו יש מלא טיסות פנים אשר מייקרות נורא את עלות הטיול... אולי יש לכם רעיון איך להוזיל טיפה? (רכבות לילה, סדר מסלול שונה?) 

3. חושבים אולי לוותר על איזור גווילין ואז במקום ללכת במחוז יונאן ל- Xishuangbanna, מישהו היה שם ויכול להמליץ?

המון תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • betal

סיאול וסין

חושבים אולי לקפוץ יום אחד למקאו (אחרי הונג קונג) ומשם להמשיך לגווילין 

• ניתאי א
          ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

סיאול וסין

כדי להגיע מהונג קונג לגווילין אין צורך בטיסה בדרך.

עולים בהונג קונג על הקו מטרו שמגיע לגבול עם שנזן, עוברים את הגבול ולוקחים רכבת מהירה לגווילין.

מרחק של פחות מ3 שעות נסיעה. 3 רכבות G מהירות כל יום שעלות 20 עד 57 דולר תלוי במושב וrfc, אחת K איטית מאוד של 13 שעות.

מוזמנים להציץ באתר הרכבות: http://www.chinahighlights.com/china-trains/

• betal

סיאול וסין

מעולה! נשתמש ברכבת באמת! המון תודה!

חלוקת הימים בין המקומות השונים נשמעת לך טוב? 

• ניתאי א

סיאול וסין

התוכנית מסלול שלכם עמוסה. אתם טועמים פה קצת מהכל.

נתחיל עם ההגעה לגווילין. משם יש עוד כשעה עד ליאנגשו באוטובוס.

אבל אם כבר מגיעים לאיזור גווילין אז כבר יוצאים לטרסות אורז המדהימות. רק הבעיה שיש לכם באיזור רק יומיים והיציאה היא מגווילין וניתן לארגן את הנסיעה לשם בקלות דרך המלון שבו תיהיו אם תשנו בגווילין. וזה כמעט יום שלם שם.

ואת רשמת שאתם תשנו ביאנגשו יומיים אז כנראה תוותרו על משהו.

אם קונמינג היא רק יעד מעבר, שווה לכם אולי לחפש טיסה לדאלי או לליז'יאנג כי נחיתה בקונמינג + לחצות את כל העיר עד לתחנת האוטובוס או רכבת + עוד נסיעה לדאלי העיר החדשה + עוד נסיעה קצרה עם מונית לדאלי הישנה זה ייקח לכם יותר זמן.

ביונאן אתם רק מ10-14 שזה בערך יום וחצי בכל מקום זה ממש מעט. אם יש לכם עניין בדאלי רק בעיר עצמה ולא במסביב לה אז לפי דעתי יהיה לכם שווה להוריד אותה ולהוסיף את הימים לליז'יאנג. הם שני מקומות מאוד דומים.

ולעשות את הטיול לערוץ דילוג הנמר (רק אם אין לכם פחד גבהים) ולטייל אותו עם לינה באחד המקומות שבדרך.

אני פחות התלהבתי משנגרילה, לא מצאתי יותר מדי מה לעשות חוץ מלאכול בשר טוב. הוא היווה לי יותר כבסיס ליציאה ליובאנג.

שנגרילה שונה מליזיאנג מבחינת התחושה של טיבט. הבעיה שהנסיעה לשם היא לא "בוא נקפוץ לשם" ומצריך להיות שם לפחות יומיים שלמים. לפי דעתי הנסיעה היא כ4 שעות לשם.

מאיפה ביונאן תכננת לטוס לסצ'ואן ?

אולי שווה לך לקחת טיסה מליזיאנג ישירות לjiuzhaigou ומשם לטוס חזרה לצ'נגדו?

לשאן זה בערך חצי שעה עד שעה מצ'אנגדו באוטובוס והיה ממש נוח.

בדרך כלל המקום עמוס באנשים. לי לקח בערך חצי שעה לרדת במדרגות עד לרגליים של הבודה. והפארק עצמו הוא דיי גדול לח ומעייף.

איימיי שאן לא הייתי אבל אני יודע שזה לא רחוק מלשאן ככה שתוכלו לנסוע ישירות לשם מלשאן.

לא ממליץ לכם לנסוע לkangding,Tagongxiang כי זה ייקח להם יותר מדי זמן מהטיול. לקנדינג יש אוטובוסים אבל זאת יותר עיר מעבר וטאגונג זה כבר חלק מהבק דור ובדרך כלל מנסים לארגן ואן שיקח אתכם לשם..

הייתי אולי אחרי jiuzhaigou הולך לפארק השני חואנלונג שנמצא לא רחוק.

בצנגדו הולך כמובן לראות פאנדות (להגיע מוקדם בבוקר כדי לראות אותם בזמן האכלה).

Xishuangbanna לא הייתי שם אבל אני זוכר שבדקתי אם כדאי להגיע לשם לשדות אורז אבל זאת נסיעה ארוכה עד לשם ובגווילין זה קרוב יותר אז וויתרתי.

• papkin
                papkin נערך לאחרונה על ידי

סיאול וסין

אין מצב לעשות ב 4 ימים את מה שרשמתן לסיצ'ואן

• betal

סיאול וסין

תודה רבה, עשינו כמה שינויים בעקבות העצות שלך, אשמח לשמוע אם זה נשמע יותר טוב. בכללי אנחנו מעדיפים להיות בפחות מקומות ולהיות בכל מקום בלי לחץ. 

4 לילות סיאול 
                  --טיסה מסיאול להונג קונג

4 לילות הונג קונג - מתלבטים אם לישון לילה אחד במקאו מתוך זה, או פשוט לנסוע לשם יום אחד ולחזור לישון בהונג קונג.
                  --2 רכבות: הונג קונג-שנזן, שנזן גווילין. אוטובוס ליאנגשו.

3 לילות ביאנגשו - כולל יום אחד לטרסות האורז בטיול יום 
                  --טיסה מגווילין לליגיאנג (אין ישירה. קונשקשן בקונמינג ל3 שעות)
                  3 לילות בליג׳יאנג
                  --טיסה מליג׳יאנג לצנגדו

2 לילות בצ׳נגדו (כולל פנדות, אמי שאן ולשאן)

-- טיסה מצ׳נגדו לגיזויג׳ו

2 לילות בגיזויג׳ו (בשביל להיות יום שלם בפארק)
                  -- טיסה מגיזויג׳ו לבייג׳ין

2 לילות בביג׳ין

בעצם ויתרנו על דאלי, וגם ככה יש די הרבה טיסות פנים. שווה את הטיסה וה2 לילות להגיע לגיזויג׳ו? אולי עדיף משהו אחר במקום?

• ניתאי א

סיאול וסין

מקאו לא הייתי אבל אני יודע שמדובר בסך הכל במעבורת של כשעה בערך. תוכלו לצאת למקאו כטיול יום לטייל שם ולחזור להונג קונג בערב. לגבי טרסות האורז, אני לא יודע אם מוציאים תור לטרסות מיאנגשו, אני עשיתי את זה דרך ההוסטל שישנתי בו בגווילין. לגבי גיוזייגו, במקום טיסה מצגנדו לגיוזייגו תשקלו לעשות את הדרך באוטובוס, זאת נסיעת יום של 8 שעות, במילא תגיעו בטיסה לשם ואתם מתכננים להכנס לפארק יום למחרת. אני לא הייתי בפארק אבל מכל מי שהיה שם שמעתי רק דברים טובים.

• ענתנת
                      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סיאול וסין

תסדרו את הטיסות לג'וג'איגו ככה שתוכלו לבקר גם בחואנלונג. זה קרוב יותר לשדה התעופה.

לגבי טראסות האורז יש טיולים מאורגנים מיאנגשו. אבל זו נסיעה ארוכה יותר, כאשר יאנגשו מדרום לגווילין והטראסות מצפון (ושדה התעופה ממערב לעיר), לי זה נשמע בילוי זמן מיותר על הכביש וכמה כבר נשאר לטייל בטראסות?

אני הייתי לנה בגווילין לפני/אחרי הטראסות. אבל זה מחייב פיצול לינות, זה עניין של העדפה אישית.

האמת שהמשפט שכתבת: "בכללי אנחנו מעדיפים להיות בפחות מקומות ולהיות בכל מקום בלי לחץ" לא מסתדר לי בכלל עם התוכנית שנשמעת לי סופר לחוצה, אבל אולי זה באמת עניין אישי..

• papkin

סיאול וסין

למקאו יש מעבורות בחצי שעה אפשר להגיע והן פועלות רוב היום כך שלדעתי הייתי מסתפק בטיול יום כבמקרה שלכם.

צריך לבדוק מתי אתם מגיעים לגווילין לא בטוח שיהיו בזמן הזה אוטובוסים ליאנגשו, עד כמה שאני זוכר היה אוטובוס ישיר ליאנגשו משנזן פעם אולי אופציה עדיפה.

טיולים לטרסות עושים לרוב מגוולין לא מיאנגשו וזה יום שלם לפחות.

2 לילות בצ'אנגדו אם כל מה שרשמתם זה אומר שלא תראו בכלל את האתרים בעיר,ואולי לא תספיקו לראות את כל מה שכתבתם בהתאם למתי הטיסה שלכם תגיע.

בייג'ינג היא מקום מדהים לעמי שווה 5 ימים בטח אם לא הייתם בה בעבר

אולי הייתי מוריד יומיים מהונג קונג ומוסיף אותם לבייג'ינג

• betal

סיאול וסין

תודה ענת.

חשבתי שעדיף פשוט לא לפצל לינות והנחתי שיש דרך יחסית פשוטה להגיע מיאנגשו לטראסות האורז אבל אני מבין שאולי טעיתי ושזה רחוק משחשבתי. אבל אם כבר לא עדיף לישון בכפרים שבטראסות במקום בגווילין? ואז לנסוע משם ל2 לילות ביאנגשו? 
                          בקשר לצפיפות הטיול - פשוט יצא לי לקרוא על הרבה איטינררים של 1-2 לילות בכל מקום, ועוד הפכתי את זה ל3 לילות בכל מקום, אבל יש מצב טוב שאני מפספס עדיין וכדאי להוריד עוד מקום ולהוסיף לילה לקחת כל מקום יותר באיזי. אשמח לשמוע איך היית ממליצה לסדר את זה אם היית בכל המקומות האלה.

ג׳וגיאג׳ו וחואגלונג שווים את הטיסה וה2 לילות?

• betal

סיאול וסין

משום מה אנחנו בתחושה שבייג׳ין זה פחות בשבילנו. ביפן ראינו ככ הרבה אתרי תיירות כמו מקדשים וארמונות ושות שקצת התעייפנו מזה. דווקא עיר תזזיתי ומודרנית כמו הונג קונג נשמעת מרתקת יותר, אבל כמובן שלא הייתי... לדוגמא העיר האסורה והחומה הסינית לא נשמעים הכי מרתקים כרגע מהצד.

אבדוק את עניין האוטובוס משנזן ליאנגשו, תודה. 

אני מבין ש2 לילות בצ׳נגדו זה קצת מעט, ובכללי השתדלנו להגיע לפחות ל3 לילות בכל מקום, אבל כרגע זה היה נשמע הכי הגיוני. אני מבין שלדעתך כדאי להוריד קצת מהונג קונג, להוסיף לבייג׳ין, ולנסות למצוא איכשהו עוד לילה גם לצ׳נגדו.

אם יש עוד טיפים אשמח לשמוע.

• betal

סיאול וסין
                              • betal

סיאול וסין

תודה ניתאי.
                                לא כדאי כבר לישון בטראסות האורז לילה אחד במקום בגווילין? ואז משם לעבור לישון ביאנגשו 2 לילות. גווילין זה מקום נחמד?

8 שעות נסיעה באוטובוס זה קצת גדול עלינו Smile אבל אני מבין מה אתה אומר

• papkin

סיאול וסין

במקרה שלכם שהזמן הוא מוגבל מאוד הייתי מוותר על גווילין ( לא אומר שאין מה לראות שם אבל זו דעתי ) ומשתמש בה רק כבסיס יצאיה לטרסות, האופטימלי זה להגיע לטרסות להשאר ללילה לצלם בזריחה ולנסוע חזרה.

אני לא הייתי ביפן אבל המקדשים היפנים וןהסינים לא דומים כלל, כמובן שזה טעם אישי  כך שלא מתווכחים על זה.

• ניתאי א

סיאול וסין

בייג'ין הרבה יותר מעניינת מהונג קונג. להגיע לבייגין ולא להיות בחומה? זה כמו לטוס לקוסקו בפרו לא להיות במאצ'ו פיקצ'ו. אני מאוד אהבתי לטייל ולראות את החומה. אני בדיוק באותה התלבטות כמוך רק הפוך. אני עוד מעט טס ליפן, גם אני ראיתי מלא מקדשים ב3 חודשים בסין. ובכל זאת הכנסתי את קיוטו למסלול שלי. ייתכן וכן אוהב את המקדשים היפנים. אולי אתם תאהבו את המקדשים בביגין ואת העיר האסורה. גווילין כפי שרשמו זאת עיר מעבר או עיר בסיס יציאה לטראסות. אני אישית לא ישנתי בטראסות אבל זה רעיון לא רע להשאר לישון ולקום לזריחה.

• ענתנת
                                      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סיאול וסין

לגבי התכנון סביב גווילין, יאנגשו והטראסות זו דילמה באמת..

ההגעה לטראסות בתחבורה ציבורית נראתה לי בזמנו קצת מסובכת, אני כבר לא זוכרת את הפרטים. בסופו של דבר לקחתי מיניבוס שאירגן לי הגסטהאוס שהזמנתי מראש בטראסות, רק שזה יש רק בבוקר (זה לא היה מונית ספיישל כמובן, היו עוד אנשים במיניבוס). יש גם דרך להגיע בתחב"צ, אבל צריך לבדוק באיזה שעות זה ואם זה מסתדר עם זמן ההגעה שלכם לגווילין.

תיאורטית, אם מסתדר עם השעות, אפשר להמשיך לטראסות מייד כשתגיעו לגווילין, לעשות שם לילה, לטייל, ואז נגיד אחה"צ לנסוע הישר ליאנגשו.

אבל מכיוון שאתה לא יכול לאבד זמן כמו תרמילאי רגיל שנמרח בכייף אתה חייב להיות מתוקתק, לברר מראש בדיוק מתי יש אוטובוסים וכו'.

אם אתה בוחר בטיול מאורגן, אז בכל זאת עדיף לדעתי מגווילין ולא מיאנגשו. גם ככה זה יום טיול ארוך מאד.

אם נגיד אתה מגיע בערב לגווילין אתה יכול לישון שם, לקחת טיול למחרת, וכשאתה חוזר מהטיול לקחת אוטובוס ליאנגשו. ככה לא תעשה 2 לילות בגווילין.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון