אתיופיה-נושאי בריאות
-
הי לכולם,
אשמח למידע. הפעם לא עבורי אלא עבור ההורים שלי. הם בני 60-70, ומעוניינים לנסוע לאיתיופיה בינואר לשבועיים,בטיול מאורגן.הם רגילים לטייל במדינות מתפתחות אך אבי לא לגמרי בקו הבריאות (איבד ממשקלו עקב כך) בשנה האחרונה אך רוצה מאוד לטייל שם.
איך אתיופיה מבחינת היגיינה? אנו חוששים ממחלות למיניהן (בעיקר קלקולי קיבה וכד', דברים שאין אפשרות להתחסן נגדם).
אודה לעצתכם.
-
שאלות על בריאות, לא שואלים ‘זרים ברשת’! יש כאן מדור ‘בריאות’ באתר, שבו עונה רופאה לשאלות מסוג זה.
באתיופיה קיימת מחלת ‘הקדחת הצהובה’ שעבורה נדרש חיסון. העניין הוא שחיסון זה אינו מומלץ לאנשים מעל גיל 60 ועליכם לבדוק נקודה זו היטב היטב מכוון שכמעט כל מי שחלה במחלה זו, לא נשאר לספר עליה!
-
אתה צודק בהחלט, לא ידעתי על קיומו של פורום בנושא בריאות למטיילים שרופאים עונים בו. אני לא מוצאת אותו, יש לך אפשרות לשלוח לי קישור?
-
-
נקודות למחשבה:
1) יש סיכוי שאם תתיעצי פורמלית עם רופאים (כמו למשל בפורום בריאות), תקבלי תשובות חצי כסת״ח. אין סיכוי, שמישהו יגיד לך שזה סבבה לסוע לאתיופיה, במצב כזה. למשל, כשאני טסתי, לא שאלו אותי לאיזה חלק אני טס והמליצו על כדורים נגד מלריה. האם ידעת שכבר מספר שנים שאין מלריה צפונית לאדיס ?
2 נקודות נוספות
2) רמת הרפואה באתיופיה במקרה חרום – מה רמתה ? כדאי לבדוק
3) ההיגיינה באתיופיה לא משהו. אני באופן אישי, הבאתי את כל האוכל איתי, ושתיתי רק מים מינרלים.
אכלתי פעם אחד מעין פיתה שעשויה מ maze, ושלמתי על כך בכאב בטן ל 24 שעות.
אחד החיסונים שעושים לפני אתיופיה הוא טיפוס הבטן. -
זאת אכן בעיה, והייתי מתייעץ קודם כל עם רופא המשפחה, עם ד״ר אנט כאן בפורום בריאות וגם עם מדריך הטיול המיועד – לקבל חוות דעת על רמת מקומות הלינה ולדבר על החששות.
-
תודה!
-
תודה