יוסמיטי באמצע אוגוסט - לשמר או לוותר
-
ממשיכים לתכנן את טיול המשפחה בקיץ
התוכנית המקורית היתה להתחיל בסן פרנסיסקו ומשם יוסמיטי – לוס אנגלס – ילוסטון - וניו יורק.
ראיתי מספר תגובות שהיוסמיטי בקיץ קצת יבש ומאוד צפוף – מכיוון שמכוונים בכל מקרה שבוע באזור גרנד טיטון וילוסטון – אולי כדאי לוותר על היוסמיטי ולהוסיף במקום את ווגאס ?
-
לא הייתי ביוסמיטי בתקופה זו, אבל חשוב לומר שבעיני זה אתר הטבע המרשים ביותר בארצות הברית. גם אם יש בו פחות מים (עדיין יש מפלים, אבל נדרשת הליכה ארוכה יותר אליהם), עדיין נוף הצוקים הוא כזה שאין כדוגמתו, גם לא בילוסטון.
-
כבר התייחסתי באשכול הקודם שפתחת , אבל אגיד שוב שזה מאוד תלוי אם אתם והילדים אוהבים יותר טבע או ערים ?
וגם אני אגיד פה משהו בזהירות... ואני מקווה שלא יסכלו אותי באבנים :
אני ( ורק אני ) הייתי מורידה את גרנד טיטון והנה התפנו לכם יומיים.
יודעת שאם אתם כבר מגיעים לאזור של ילוסטון זה כביכול מתבקש לטייל גם בגרנד טיטון , ואכן זה מה שגם אנחנו עשינו , אבל בדיעבד אני באופן אישי לא עפתי מהפארק הזה ובעיני הוא היה רק נחמד ביחס לאפשרויות אחרות.
גילוי נאות : עוד לא הייתי ביוסמיטי. אבל אני לא חושבת שיש מישהו שיגיד שגרנד טיטון מרשים יותר מיוסמיטי. (אולי כן. לא יודעת).
ונכון שזה מתבקש לכסות אזור שכביכול לא נחזור אליו יותר , אבל אני לא בגישה הזאת.
מצרפת קישור לסיפור שלנו שחלקו הראשון בגרנד טיטון וילוסטון . אולי יעזור להתרשמות
-
הייתי ביוסמיטי באוגוסט. מגרשי החנייה היו מלאים. מרגע שהתחלתי ללכת נותרתי עם הטבע גם בשבילים הכי מטויילים.
אין מה לעשות עוצמות הזרימה פוחתות עם גמר הפשרת השלגים אבל עדין המפלים יזרמו והטבע יהיה במלוא הודו.
אני הייתי מוריד יום בטיטון . שני ערבים ויום טיול בינהם זה די והותר לפארק זה אבל לא לותר עליו תכניסו אותו בתכנית כחלק מהילוסטון כי ס”ה זה באמת כך.
רנצי
-
הפעם הראשונה שהייתי ביוסמיטי היתה בתחילת נובמבר
הכי יבש שאפשר
והיה מהמם ומרשים
בפעם השניה הייתי בתחילת יולי בשיא הצפיפות
והיה שווה כל רגע
לא הצפיפות ולא היובש מקלקלים מחוויית יוסמיטי
-
אנחנו היינו ביוסמיטי קצת אחרי אמצע אוגוסט (זה יצא למיטב זכרוני בסביבות 20-23 לחודש) ולא היה עומס מיוחד. שאלנו שם ואמרו לנו שזה כבר סוף העונה שם. לא היו פקקים בכלל ולא היתה בעיה למצוא חניה. אז תלוי למה אתה קורא “אמצע אוגוסט”.
-
גרנד טיטון הוא יחסית פארק קטן והיתרון שניתן לראות בו לא מעט בעלי חיים, צריך רק לקום מוקדם ואז יש סיכוי לראות דובים ו- Moose
-
היי ,דעתי לא לוותר על יוסמיטי..
האתר הפחות חזק לדעתי הוא גרנד טיטון.מי שמגיע לשם אחרי יילוסטון יתאכזב.אולי אפילו יתאכזב מאד.
אם ניתן וגאס אז אני ממש בעד.