פראג בין 18-22/11, כמה שאלות
-
-
בדקתי ברכב, יש רק ב5:30 לפנות בוקר (אני אומר שוב, מגיע לארץ חזרה בשישי ב02:40)
ראיתי את הקטע של ה40 ש”ח ליום, אבל לא יודע באיזה חניון מדובר בדיוק…
לא רוצה הפתעות פשוט 40*6 יוצא 240, זה כבר שווה יחסית.
מ תוך האתר:
תעריף לחניה ארוכת טווח מעל 24 שעות החל מתום היממה הראשונה:
40 ₪ ליממה
כל שעה נוספת – 9 ₪ (עד 5 שעות) -
נדמה לי שכך צריך לפרש:
על כל יום מלא 40 ש"ח + חלקיות היממה האחרונה. כמה עולה היממה הראשונה?
לפי מיטב זכרוני עלתה גם היא 40. אולי זה 45?
אם אתה יוצא ביום מסוים בשעה מסוימת וחוזר בשעה שונה, מאוחרת יותר תשלם מק' 45 שקלים על חלקיות היממה האחרונה.
-
עשית לי יותר בלגן עכשיו, חחח.
נראה לי בסוף זה ככה, ל24 שעות, זה 40₪, מעבר ל24 שעות, נגיד, הייתי 24 ועוד 5 שעות, זה כבר הקטע של ה "שעה נוסף" (עד 5 שעות), אם הייתי 31 שעות, אז אשלם כבר יומיים…
מקווה שאני ברור והבנתי נכון, חח
-
אכן כך אני מבינה את זה.
-
כאשר טסתי לפראג’ לפני חודש, לקחתי מבוקינג. קום מונית (רכב פרטי) הלוך וחזור, עלה לי 20 אירו לכיוון, חלקי שניים זה 10 אירו.
אתה נוסע עם שותף/ה?
-
לבד.
לקחת מבוקינג מונית פה בארץ??
כי אני מדבר על הנסיעה פה, שם בפראג הכל מסודר כבר
-
* הוא דיבר על מונית בפראג.
רכבות, לא יהיו בחזור ובהלוך.
בקישור (בצבע כחול), יש רשימת חניונים ומחירים (חניון טווח-ארוך של טרמינל 1, נמצא לידו).
כשאתה חוזר לארץ, אתה מגיע לטרמינל 3 (עמדת ביקורת-דרכונים+איסוף מזוודות), אם תחנה בטרמינל 1, תצטרך להמתין לשאטל שיקח אותך לשם.
מונית מהבית לנתב"ג (אפשר להזמין דרך מוניות הדר, יעלה לך 110 ₪, או לברר אם יש מוניות מקומיות במחיר זול יותר).
חזרה לבת-ים, יעלה 145 ₪+מזוודה.
מונית, תעלה לך כמעט כמו השארת המכונית בחניון.
-
תודה, אבל בסוף אבא שלי אמר שיקפיץ אותי בהלוך ואין לו בעיה בחזור.
-
מעניין לקרוא על החניונים. טוב לדעת מה שלא ידעתי: אין הסעות מהחניון לטווח ארוך של טרמינל 3 לטרמינל אחד.
פעם אחרונה שחנינו שם ההסעה הפנימית עשתה סבוב דרך 2 הטרמינלים, ובעל כורחינו חנינו בחניון המקורה כי בפתוח לא היה מקום.
בעצם מי שחונה בחניונים של טרמינל 3 יכול להגיע לטרמינל 3 ומשם בהסעה אחרת לטרמינל 1. זו הבעה שפעילה כל הזמן?
-
מעולה. אחלה אבא.
-
חח, כן, פעם בשעוזר לי זה טוב, חח
-
אני מכיר שכן יש אוטובוס פנימי בין 3 ל1…
לא כל כך הבנתי את השאר שכתבת..

-
כשחניון טרמינל 1 היה מלא, הופננו לחלק מסויים בחניון לטווח ארוך של טרמינל 3
והיתה משם הסעה לטרמינל 1.
-
טוב לדעת את כל האפשרויות, ו המחיר נשאר אותו דבר כמו בחניון של טרמינל 1?
-
כן, המחיר הוא 40 ש״ח ליממה, גם בחניון לטווח ארוך של טרמינל 1 וגם בחניון לטווח ארוך של טרמינל 3.
-
אם מה שכתוב באתר לא נכון, זה לא אשמתי. צינתי שכשאני נסעתי היה אוטובוס מהחניון הפתוח של טרמינל 3 דרך טרמינל 1. באתר כתוב שיש אוטובוס מטרמינל 3 לטרמינל 1 אבל אין מהחניון של טרמינל 3 לטרמינל 1.
אני משערת שאם בגלל עומס הפנו מכוניות לחניון אחר אז יש הסעה, והמחיר צריך להיות תואםת, לא?
-
לבד??? לטיול???
-
מה הבעייה בלנסוע לבד? מלא אנשים עושים את זה ויש לזה כמה יתרונות. כדאי לך גם לנסות פעם.
-
שמע, יש פלוס 7מטנוס בלנסוע לבד.
מינוסים לדעתי (במיוחד אני שאני די אנטיפט בהתחלה, חח) זה הטיסות, אם לא מצליח לישון, בעיתי מאוד חחח.
סביר להניח שמתישהו יהיה קצת נמאס מלטייל לבד, אבל בסדר, אסתדר.
פלוסים ולטוס לבד? דיי דומה לזה שיש לך את הרכב משלך, אני הולך לאן שבא לי, לא תלוי באף אחד (בשעה x צריכים להיפגש איפשהו, אני רוצה רוצה ללכת לפה, לא אני רוצה ללכת לשם, וכל הוויכוחים האלה, חח), לא יודע מה עוד, אבל בטח שיש, חח.
עכשיו, שאלה אחרונה (מקווה לפחות)
מ הסכום הטוטלי לבילוים, אחרי שהורדתי קצת לדברים מסויימים שאני רוצה לעשות שם, נשאר לי 2000 (פחות או יותר) קרונות ליום לבזבוזים, אוכל בירות, אם רוצה לקנות שטויות כאלה כדי להביא לפה חזרה, פה ושם מתנות, זה מספיק לדעתכם??
אני לא כזה אוהב תכלס להיכנס לחנויות ולטייל ולחפש מה לקנות, זה יותר לכיוון "וואלה, אהבתי את זה, זה מתאים לחבר ההוא, יאללה, אני קונה" חח
ועוד שאלה, חשבתי לקנות שם איזה מעיל אור, בנתיים חיפשתי רק בzara תכלס, לא יודע למה רק שם, אשמח לעוד הצעות, המחירים שראיתי הם בין 2999 קרונות ל4599... נגיד בערך בין 500 ל800 ש"ח (אור אמיתי), יש לכם עוד מקומות שאפשר לבדוק??
תודה מראש