סוף עידן התמימות
-
למה זה כל כך מסובך להבין שמה שאנשים מבקשים כאן ובכל מקום, זה קצת יחס מכבד. תחושה בסיסית שהם לא שקופים. שרוצים ושמחים בנוכחותם ושמוכנים להשקיע קצת בתמורה לנוכחות זו.
ברור שיש בעיות. בכל מקום יש ותמיד יהיו.
לא ברור בכלל שכך מתייחסים לבעיות ולמי שמצביע עליהן.
אם מכירים בבעייה, אנא התכבדו והודו בכך מפורשות.
אם טורחים על תיקונן, אנא עדכנו בתהליך ובצפי לפתרון.
אם הצוות הקיים לא מצליח להגיע לפתרון, אנא פשפשו וחפשו את מי שכן כשיר למשימה וספרו לנו על כך. כן, אפשר ורצוי בתוספת התנצלות.
אם לא, מה הפלא שאנשים מתייאשים מהנסיון לשכנע את עצמם שמה שמרטיב להם את הראש זה סתם גשם. יהיה כאן הרבה פחות כיף בלעדיהם. -
-
ערב טוב לך יונית – תבלי בנעימים ואל תעסיקי את עצמך בבעיות למטייל. את מה שמוטל עליך להעביר את רחשי ליבנו עשית נאמנה.
ערב טוב לך שמוליק- אכן סוף עידן התמימות. למטייל שהכרתי ב-2008 כשהתחברתי לכאן כמו עם אינפוזיה, נמוג.
אם עבר שבוע וחצי ודבר לא קרה מאז – כנראה שאין שום כוונה לתקן.
הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
בדיוק כמו נושא הנקודות שיצאו בהצהרה שתצא בקרוב תוכנית חדשה
וגם בנושא זה השאירו את המצב החדש ללא תוכנית חדשה כבר למעלה משנה אם איני טועה.
תבואו תתנצלו, טעינו, יש בעיה, זה יוסדר תוך פרק זמן מסויים.
כנראה שאנו שקופים ולא מספיק חשובים.
אישית אצטער מאד שכותב כה משובח כמוך יפסיק לכתוב כאן את האשכולות הכה מעניינים שמוסיפים המון מידע על היעדים שאתם נוסעים.
אגב, תקלה חדשה מהיום – לא ניתן להגיב מהנייד בפורום לאשכולות.
מקווה שמישהו בהנהלה יתעשת במהרה.
שבת שלום
רחל לבון
-
אני תוהה למה מכל התקלות דווקא הקאונטר שלי נראה די חסר משמעות נשרף לך הפיוז.
-
שמוליק שלום,
אינני נכנס לפורום משפחות, כי אנחנו נוסעים תמיד בהרכב זוגי, ואני כותב בפורום צפון אמריקה ובפורום אירופה, ובאחרון נתקלתי באזכור של שרשור זה.
לאחרונה, בטיול של 39 ימים בצפון אמריקה כתבתי שרשור ארוך מאד, ובו דיווח מהשטח של הטיול.
הדיווח התבצע בסוף כל יום, וארך בין שעה לשעתיים, וכלל העלאת תמונות רבות. העלאת התמונות מהסמארטפון, וקצב רענון תיבת הטקסט, היו “על הפנים”. היה קשה ומתסכל מאד מאד. עד כדי כך, שבין הודעה להודעה, היה לי זמן למילוי בפעילויות אחרות. עברתי את זה בעבר גם עם דיווחים מהשטח בפורום אירופה.
זה קרה בעבר עם דפדפן כרום, ועכשיו עם דפדפן אדג’. הבעיה לא נפתרה, וראיתי שגם סיגל שדיווחה מהשטח בפורום צפון אמריקה על טיול שלכת, התלוננה על כך.
הבעיה ידועה לצוות הטכני מזמן, ולא נפתרה.
אגב, לעניין מונה הצפיות המגוחך, בשרשור האחרון הגעתי לבערך 400,000 צפיות,
למעלה מ-10,000 ביום.תגובות היו פחות מ-10...
-
דרקון – כל אחד והקעקוע שלו. אני גם חושש שאתה מפספס את העיקר. מדובר ביחס לקהילה הזו. לי אישית קשה להיות במקום בו מזלזלים בי בבוטות. המונה הוא קש ששבר מבחינתי את גב הגמל מכיוון שזה זלזול בוטה ׳מהמקפצה׳. זו גם תקלה שאין בכלל ספק שניתנת לתיקון שהרי שנים המונה ספר את מה שצריך. ובכל זאת – הימים עוברים להם בנחת ודבר לא נעשה. אין עדות טובה מזו לכך שהאנשים כאן פשוט לא מעניינים את הנהלת האתר.
נוסע מתמיד – תודה שבאת ותודה על תגובתך.
אני מסיר בפניך את הכובע לנוכח ההשקעה הבלתי נתפסת כמעט שאתה מתאר (בין שעה לשעתיים בסוף כל יום טיול)!!!
ההשקעה העצומה שלך רק מדגישה את הזלזול התהומי מהצד השני של העולם הוירטואלי הזה.
חודש טוב לכולם
שמוליק
-
זה די מפתיע שצריך להעביר להםאם הם נקראים “הנהלת האתר” הם לא אמורים להציץ מדי פעם באתר?
(סתם שאלה רטורית כי ברור שזה לא מעניין אותם)
-
אמינות ויושרה בכל תחום, בכל מדיה, בכל ערוץ תקשורתי- הם המפתח להצלחה!!
מי שרוצה שגם פלטפורמה זו תנחל הצלחה, יואיל בטובו לאמץ זאת.
אורנה
-
שמוליק היקר, אם אתה עדיין מקשיב…
יש לי דז’ה-וו עגום וטראומתי מהודעה דומה של ג’מוס מלפני כמה שנים. מה קרה מאז? עולם כמנהגו נוהג, רק בלי ג’מוס. אותי זה מעציב מאוד. אם יש עולם נפלא אחר בחוץ, שמחליף את הפורום הזה, אז כנראה ששווה לעזוב אליו (האם יש? גם אני רוצה). אילו יכולנו לקחת את הקהילה שהתגבשה כאן, ולהכניס את כולם לחללית מילוט לעבר כוכב לכת אחר, ברור שכדאי. אני מתרשמת מסיפורים של אנשים שנמצאים גם בקבוצות פייסבוק שונות, שזה לא אותו הדבר. אולי מישהו צריך להרים את הכפפה ולפתוח פורום “פליטי למטייל” בתפוז (עכשיו ימחקו לי את הפוסט החתרני הזה)

אז אני מבינה את הצורך לקחת פסק זמן כשגודשת הסאה, אבל מקווה שזה יהיה רק פסק זמן, שאחריו תגיע למסקנה שלמרות ההורים הדיס-פונקציונלים במשפחה הזאת, בכל זאת שווה להישאר בשביל האחים. אם להורים לא אכפת מהבית שלהם, לפחות ננצל את האכסניה כל עוד אנחנו יכולים.
-
ניסיתם פעם להקים או לנהל פורום באינטרנט?
אני מנהל מקצועי (משהו דומה ליונית כנראה רק בלי כסף
) של פורום שנועד לתת מענה לאנשים עם בעיה בריאותית ממנה גם אני סובל ולאור העובדה שהפורום הזה סייע לי בעבר להתמודד עם המצוקה, לאחר פרישת המנהל הקודם, התנדבתי למלא את מקומו.הפורום “שלי” כל כך הרבה יותר עלוב ובעייתי טכנית מפורום למטייל שאי אפשר בכלל להשוות. ברור שגם התעבורה שם הרבה יותר נמוכה, אבל אף אחד ויש כמה מאות צופים שם ביום, לא מוכן לסייע או לתרום. כך שתאמינו לי חברים יכול להיות הרבה הרבה יותר גרוע.
למטייל יש כנראה גם רווחים ואינטרס כלכלי אז יחסית האתר מושקע.
אם תפתחו פורום ללא אינטרס כלכלי, הוא ייראה כמו הצרות שלכם.
אפשר לפתוח קבוצה בפייסבוק בקלות אבל זו כבר מדיה אחרת.
-
אני לא חושב שאני מפספס את העיקר או הטפל, אני פשוט מבין את המציאות.
יש כאן אתר אינטרנט עם פורומים שמתנהל בצורה מסויימת.
חלק מההתנהלות בסדר, חלק לא בסדר, די ברור ששום דבר לא ישתנה לטובה, זה-מה-יש.
אני השלמתי עם ה”זה-מה-יש”, הבנתי שזו המציאות שלא תשתנה ובהתאם מתנהל בהתאם לפי מה שנראה לי.
זאת אומרת כנראה שאני לא אעלה תמונות, לא אכתוב בלוג, הסיכוי שאוסיף טיפ לא גבוה.
אחרים יכולים גם כן להסיק את המסקנות שלהם, אפשר להתלונן אבל קחו בחשבון שהסיכוי שהתלונה תגרום למשהו חיובי לא גדול.
שורה תחתונה לי נראה שלא מדובר באיזושהי תוכנית זדונית, מדובר בשלומיאליות וחוסר מקצועיות, כנראה שאין ב”למטייל” אנשי מקצוע שיכולים לתקן גם תקלות פשוטות ובגלל חוסר יכולת לא משנה כמה נזעק.
-
פסגות יקרה –
תודה מקרב לב על תגובתך שבהחלט מעוררת מחשבה, שכן האחיות והאחים במשפחה הזאת יקרים לליבי (וגם מנהלת הפנימיה הטיפולית הזאת
). לי לפחות לא ידוע על עולמות נפלאים אחרים.
אני לא פעיל בפייסבוק, וכמוך גם אני מתרשם שלא מדובר באלטרנטיבה למה שקיים כאן.
קיימות אומנם קבוצות ווטסאפ אך גם הן אינן תחליף.
ועדיין –
לי אישית קשה להיות כאן כאשר ככה הדברים מתנהלים.
לי אישית קשה להתנהל בתוך מקום שמפעיליו משדרים זלזול בוטה – וכאשר הסימן המובהק לכך מתנוסס בראש חוצות ובאותיות קידוש לבנה בראש כל אשכול שנפתח כאן.
לי אישית קשה כאשר מי שמייצגת את מנהלי האתר הזה נפגעת ומדברת על השקעה של ‘ימים ולילות’ – בו בזמן שאותה תקלה שהפכה בעיני לסמל – ואין לי ספק שאין קושי מהותי לתקן אותה – נמשכת ונמשכת ונמשכת – ימים ולילות ושבועות וחודשים – ואין קול ואין עונה.
בהחלט ייתכן – ואני אומר את זה בלי שמץ ציניות – שהפגם הוא בי – והבעייה היא אצלי, בכך שאיני מצליח לעשות הפרדה ולהתעלם מהדברים האלה, אבל זה המצב.
אז כפי שכתבתי. אני כבר מצוי לי באותו פסק זמן. מידי פעם אולי אקפוץ לבקר. לא אכתוב אשכולות טיול כל עוד יימשך המצב הזה.
אני לא מוכן שנתונים שקריים יתנוססו לצד שמי.
צחצח ידידי –
ראשית, כל הכבוד לך על התגייסותך באותו פורום חשוב שהתנדבת לנהל.
כפי שכתבת – המצב כאן שונה תכלית השינוי.
זו לא פלטפורמה התנדבותית אלא עסק שפועל לצרכי רווח.
עיני אינה צרה חלילה בלמטייל. נהפוך הוא. אני מאחל להם כל טוב והצלחה רבה, אבל כמובן שלא ניתן להחיל דין שווה על אתר למטייל ועל הפורום שאתה מנהל.
יתרה מזו –
אילו היו נציגי הנהלת האתר פועלים כאן באופן הבא –
מגיבים בזמן אמת ובכבוד לפניות אודות שורת התקלות הבלתי נגמרת.
מוסרים מידע אמיתי ונכון בנוגע לתקלות האלה.
נמנעים מלהבטיח הבטחות שווא או להפר הבטחות שניתנות (ראה עניין תוכנית הנקודות).
מעדכנים באופן שוטף עם צפי זמן מתי התקלות יתוקנו והאם הן יתוקנו.
ואפילו – נניח והיו אומרים – שמעו נא חברות וחברים – הדבר מעל לכוחנו.
האתר מפסיד / לא רווחי, וגם אם כן – אנו מפעילים איש מחשבים אחד שעובד כשעה ביום והוא גם לא בקיא כל כך בתחום – ואנא הבינו וקבלו זאת.
אילו כל זה ואפילו רק חלק מזה היה נעשה – ובשקפיות ובאופן מכבד – הדברים היו מרגישים אחרת, אבל כלום מכל זה לא נעשה, וכמובן שכל אחת ואחד מאיתנו לוקחים את זה אחרת ועל כך כבר הרחבתי.
דרקון –
אני מכבד את ההחלטות שלך לנוכח המצב. אני קיבלתי החלטות אחרות.
אני גם מסכים עם מרבית המסקנות שלך אך לא עם כולן.
שלומאליות וחוסר מקצועיות זה דבר אחד.
הבטחות שווא מצד אחד ביחד עם התעלמות בוטה ומזלזלת במרבית המקרים, מצד שני – זה כבר הרבה מעבר לכך.
שבוע מצויין לכולם.
שמוליק
-
שבוע טוב שמוליק
טוב לראות ולקרוא אותך כאן בכל הקשר
גם אם לא מסכים איתך אני עומד ומבקש כי קולך יישמע.
אני מקווה כי אכן יהיה מדובר בפסק זמן
-
ענתנת
בואי נגיד, שהסבתי את תשומת ליבם.
וכן--גם היום.
אגב- זה לא אומר שלא מעניין אותם, רק שלא לכל תקלה יש להם פתרון

או...לרוב התקלות כנראה שאין כרגע פתרון.

-
כל אחד והמסקנות שלו,
אני גם הסכנתי עם ההתנהלות האנושית. כנראה שגם ההתנהלות היא חלק מהיכולות המוגבלות של צוות האתר.
-
אני עם עדי ואיילת-
התגובות הן המנוע שלי כשאני מספרת ולא שום דבר אחר.
ג’מוס-למה ככה…..? נכון שהאתר כאן ישן,מיושן וכבר קיבלתי גם אזהרת אבטחה,
אבל בסופו של יום יש כאן המון מידע ואנשים טובים
.בהחלט עידן התמימות…..
-
גם אני הקטן נחשפתי רק עתה לשרשור המעניין [מאד מאד] הזה.
אכן, בהעדר [מספיק..] תגובות, למונה הצפיות יש משמעות גדולה עבור מספר טיול, שכפי שציינו כאן רבים לפני, לספר את סיפור הטיול, גוזל הרבה זמן!!!
אבל, אם אכן התחושה היא שאין אפשרות/רצון לטפל בבעיה.
אולי לפחות ננסה לפתור חלק מהבעיה עבור חלק מאיתנו.
השרשור הזה בעיקר עוסק, בתלונה, ובדיון אודות חשיבות התלונה, והיחס אליה.
עם כל הכבוד [ויש המון המון כבוד לכולם!!!!]
אולי ננסה להתחיל לדון בפתרונות, שאולי ישנם?
אתחיל עם רעיונות משלי, אבל אתם בטח יודעים הרבה יותר ממני [לא רק על אירופה...]
א. עד שיצליחו להתגבר על המונה, אני רוצה להציע עם כל הזהירות הנדרשת….
אם אתם קוראים סיפור? תגיבו..
בקצרה, בארוכה, אבל תגיבו.
זה מועיל לא פחות ממונה הצפיות.
ככל שתשקיעו יותר בתגובות [נראה לי שזה לא לוקח הרבה זמן, אבל אני לא מדד מספיק, כי אני לא מעורב מספיק] הצורך במדד הצפיות יירד.
ב. אני בור ועם הארץ בכל עניני הרשת המקוונת, אבל אולי תאמרו לי, מה זה לייקים?
אם כמות הלייקים עולה, אבל באופן סביר, האם זו גם דרך להבין כמה צפו או אפילו כמה נהנו מהסיפור?
עד שגם בזה המונה יתחיל לזייף…
ואסיים במה שכתבו כאן רבים,שמבחינתי אין כמו הפורום הזה להשיג מידע, וכיף מאד לחלוק כאן אחרי, את סיפור הטיול.
בהצלחה לכולנו.
-
לא אתכחש שכשאני כותבת סיפור טיול, אני מכוונת למספר מטרות
קודם כל אני מאוד רוצה לשתף כי אני מאוד מתלהבת, אנשי קהילת הפורום כאן במיוחד המשתפים לאחר הטיול הם אנשים שמאוד מאוד אוהבים לתכנן את הטיול שלהם ומאוד אוהבים לטייל ולחוות חוויות חדשות , מסביבי לדוגמא , אנשים לא נדבקו בחיידק הטיולים כמוני אז מסתפקים באיך היה ? , מבקשים לראות קצת תמונות וגם זה לא תמיד ואני ממש מרגישה שזה לא מעניין אותם ומלהיב אותם כמוני , אז אני מבליגה ומוצאת כאן חברים משותפים לאהבת הטיולים , שמגיבים מכל הלב.
כיוון שאני לא מהוותיקים כאן אני מרגישה שיש קבוצה שתמיד מגיבה לכולם ויש כאלה שיגיבו רק לחברים ותיקים שכבר נהיו מיודדים מעבר לפורום ולכן התגובות בעיני חשובות מאוד ונותנות כח להמשיך ולשכמותי מונה הצפיות הוא פרמטר חשוב.
אתמול סיימתי לכתוב סיפור טיול (סקוטלנד בשלכת) וראיתי איך מונה הצפיות עולה בצורה לא הגיונית , ולעומת זאת התגובות שהיו נפלאות ומחממות לב היו כאין וכאפס לעומת מה שמונה הצפיות הראה , אז נכון שיש הרבה סמויים אבל בכל זאת כמות הצפיות לא הגיונית.
זה מאוד נעים שמגיבים , זה נותן כח להמשיך לכתוב כי זה גוזל המון זמן וכולם כאן יודעים זאת , זה מלטף קצת את האגו, הטבע האנושי מאוד רוצה שיקשיבו וכאן זה קורה , כשמונה הצפיות וכמות התגובות נמצאים בפערים כאלה גדולים זה מבלבל וגורם לחשוב אם אני באמת מצליחה להעביר מה שמרגישה .
האם אני תורמת בחזרה כמו שתרמו לי כשתכננתי את הטיול ואין לי תשובה חד משמעית .
סיבה נוספת לכתוב זה התיעוד , הזמן שחולף והטיולים שבאים אחד אחרי השני אולי משכיחים חוויות שונות וסיפורים קטנים וזו דרך גם לחוות שוב טיול וגם להנציח , אז אם הנומרטור רץ ריצה מטורפת ולא מטפלים בו אז כבר לא איכפת לי .
רציתי שיתוף – שיתפתי
רציתי לתרום חזרה – תרמתי
רציתי לתעד- תעדתי
רציתי שיקשיבו לי – הקשיבו
רציתי קצת מחמאות – הוחמאתי
יש כאן קהילה נהדרת שעונה על המבוקש אז שלא יתקנו את המונה.
בל נתייאש , נעשה זאת אחד למען השני
-
הי
עוקבת אחרי השרשור כבר זמן מה.
באמת לא מבינה למה אי אפשר לתקן את המונה ,
ראו את השרשור של פסגות..ולא לא פתחתי את ההודעה שלה...
נראה שלמטייל יש אינטרס כלכלי כאן ורואים לפי כמות הפרסומות, וזה מה שמוביל אותם.
מצד שני אישית לא יכולה לתאר את הטיולים המשפחתיים שלנו ב5 שנים האחרונות ללא הפורום הזה- משפחות.
האנשים שהפכו לחברים וירטואלים שמלוים אותי בטיול ובכל השנה.
לא חושבת כפי שאמרו שכרגע יש בפייסבוק משהו שמתעלה על הפורמט הזה.
לכן שמוליק פונה אליך אישית , מקווה שההפסקה תהיה קצרה ושתשוב אלינו במהרה !

...בסופו של דבר הפורום הוא האנשים ,זה מה שבונה אותו ולא המסגרת בה אנחנו מתארחים .
שבוע טוב שיהיה
דפנה
-
משום מה, בימים האחרונים, נדמה היה לי שיש האטה מסויימת בהשתוללות של מונה הצפיות. יש שרשורים שנשארו “רק” עם מאות צפיות, והמתקדמים הגיעו לאלפים. קיויתי שאולי משהו קורה…
החלטתי לעשות ניסוי ולבדוק אם המונה עדיין מתקדם כאשר אף אחד לא קורא את ההודעה. זה הפך לניסוי חצי פסיכולוגי, כי לפחות 23 אנשים דווקא כן נכנסו להודעה.
יכול להיות שחלק מאותם 23 נכנסו מתוך סקרנות, איך זה שאנשים מסמנים תודה על שרשור שהתבקשו לא להיכנס אליו? אז התשובה היא פשוט שביקשתי ממי שבכל זאת נכנס – לסמן זאת על ידי לחיצה על כפתור התודה, כדי שנוכל להוריד את מספר התודות מהמונה…בכל אופן, החדשות הטובות הן שיש לפחות 23 קוראים בפורום! הידד! אנחנו לא לבד!

החדשות הרעות – גם אם נניח שיש עוד קוראים שנכנסו לשרשור ולא הואילו בטובם לסמן “תודה”, עדיין ברור לחלוטין שהמונה זז מעצמו, גם אם אף אחד לא קורא את השרשור.כעת הוא מעל 13,400 צפיות, ועוד היד נטויה.
כיון שכרגיל, הנהלת האתר מחרישה, אז נמשיך להישאר באפלה.