עזרה בתכנון טיול סולו
-
היי, אני רוצה לטוס למזרח בסוף ינואר לתקופה של חודש. התכנון הוא להצטרף לחברים בוייטנאם להתחלה (פעם ראשונה שאני מטיילת לבד) ואח״כ להתפצל. יש לי כמה שאלות:
האם כדאי לשלב ביקור של כשבוע במדינה נוספת? ואם כן איפה מומלץ? לאוס/קמבודיה/כל מקום אחר שמתאים לדעתכם וקרוב.
מעניין אותי לראות בעיקר טבע, נופים, מסלולי הליכה לא קשים מידי וכמובן תרבויות שונות ומקדשים. פחות בקטע של סתלבט או צלילות וגם הזמן שלי מוגבל יחסית ורוצה לראות כמה שיותר. חשוב לי שהמדינות יהיו מתוירות ובטוחות יחסית כי אני די חוששת מלהיות לבד.
מה צריך לתכנן מעבר למלון לימים הראשונים? אשמח לדוגמא למסלול שממצה את עיקר וייטנאם בשלושה שבועות בערך.
האם יש דגשים מיוחדים בהקשרי בטיחות? מעבר להגיון בריא ולא להסתובב לבד במקומות מפוקפקים?
תודה!
-
ויטנאם בטוחה מאד ומטוילת מאד, לאוס בטוחה יותר משאר המדינות בסביבה אבל חוץ מכמה הערים המטוילות וסביבתן לא מטוילת הרבה.
ויטנאם ארוכה והתחבורה לא מהירה, כך שחודש בויטנאם זה לא הרבה ויציאה וחזרה תעלה בהפסד של טיול במקומות אחדים בויטנאם.
בויזה 2 כניסות אגרת הכניסה בנחיתה עולה $50 במקום $25 לכניסה יחידה.
באתר https://www.vietnamvisacheap.net
הפקת מכתב ויזה בכניסה עולה $6 גם לויזה 2 כניסות, זה הכי זול.
(אני שילמתי $16 לויזה ל-3 חדשים באתר אחר, שם חודש = $8).
אם בכל זאת תרצי לצאת למדינה אחרת לשבוע אני ממליץ על טיסה לסיאם ריפ, קמבודיה לביקור בערי אנגקור (1-3 ימים) ושיט על טונלה סאפ.
-
תודה רבה!
בגלל הזמן הקצר חשבתי אולי פשוט להישאר יומיים בבנגקוק בהתחלה ובסוף וככה גם לטעום עוד מקום וגם לרווח טיפה את הטיסה הארוכה… יש אתר מסויים שמומלץ להזמין ממנו טיסות או שאפשר לחפש רגיל בסקייסקאנר?
רציתי לשאול גם מאיזה כיוון מומלץ להתחיל את המסלול מבחינת מזג אוויר? אני מאוד רוצה לבקר באזור סאפה אבל הבנתי שהמזג אוויר לא אידאלי… מתי עדיף להגיע לשם? לקראת סוף ינואר או סוף פברואר? או שאולי בכלל אין טעם להגיע במזג אוויר הזה לשם?
שוב תודה רבה
-
למה בנגקוק?
טסתי להאנוי עם אירופלוט. אם מזמינים מספיק זמן מראש וגמישים בתאריכים (פלוס מינוס 2-3 ימים, אפשר למצוא טיסה בפחות מ-$600, כמו הטיסות הכי זולות לבנגקוק ובטיסה נוחה מאד.
ינואר אמור להיות טוב בסאפה, אבל סאפה הפכה לחלק מרכזי וממוסחר מדי משביל החומוס ובעיני איבדה את קיסמה, למעט הנופים שלא השתנו ברובם.
קרוב לסאפה (אבל חצי יום נסיעה) העיר הא זאן (HA GIANG) היא כמו שסאפה היתה לפני 15 שנה, כל השרותים לתיירים ועדיין עיר קטנה ואותנטית.
היא גם בסיס יציאה לטיול בגאופארק של חבל הא זאן, אגם ופארק לאומי BA BE ומפלי באן ז’וק ומה שסביבם.
זה אחד האזורים היפים ביותר בויטנאם וכדאי להקדיש לו זמן.
כשעוצרים בכפרים באזור התייר הוא אטרקציה למקומיים לא פחות מאשר להפך.
-
לגבי מנוע חיפוש טיסה, אני תמיד חוזר מכל האחרים לקאיאק ומחפש טיסות +-3 ימים.
לרוב אני מוצא שם את הזול ביותר.
כשמצאת טיסה זולה, כדאי לבדוק גם באתר של חברת התעופה.
-
לא הבנתי, טיסה ישירה להאנוי מישראל?
כי כל הטיסות שראיתי עוצרות במוסקבה/בנגקוק ובכלל זה חשבתי פשוט לטייל שם יומיים וככה ולרווח בין הטיסות טיפה...